ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΞΑΔΑ

Με...τίν αξία της η ΑΕΛ

* ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΜΕ 3-0 ΜΕΤΑ ΑΠΟ 22 ΧΡΟΝΙΑ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2010 3:46 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:40
Με ηγέτη τον Τούρκο Τουμέρ Μετίν η ΑΕΛ δεν κατάφερε απλά να πάρει μόνο τον ένα βαθμό χθες στη Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο που θα της έδινε και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία αλλά να διαλύσει τον αντίπαλό της με 3-0 (τα γκολ Μετίν 27’, Τουάμα 38’, Κουζέν 60’) και όχι απλά να σωθεί αλλά να διεκδικεί με νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Λεβαδειακό στο Αλκαζάρ και την 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα που πριν μερικές αγωνιστικές αποτελούσε όνειρο «θερινής νυκτός».
Μια αγωνιστική πριν το τέλος της φετινής Σούπερ Λίγκα η ΑΕΛ απέδειξε ότι δεν άξιζε απλά να παραμείνει στην κατηγορία αλλά να βρίσκεται πολύ ψηλά στη βαθμολογία. Η χθεσινή επιτυχία εξόργισε τους ένθερμους φιλάθλους του Πανιωνίου «Πάνθηρες» που αποχώρησαν με συνθήματα κατά της ομάδας τους.
Μια νίκη σημαδιακή για την ΑΕΛ καθώς το τελευταίο «διπλό» στο συγκεκριμένο γήπεδο η Λαρισινή ομάδα το πέτυχε στις 13/3/88 με 1-0 (τη χρονιά του πρωταθλήματος) χάρη σε γκολ του Ζιώγα, ενώ ο Πανιώνιος αγνοεί τη νίκη στο Αλκαζάρ εδώ και 27 χρόνια. Επίσης ο Μετίν βρήκε φέτος τη χαρά του με το συγκεκριμένο αντίπαλο καθώς πέτυχε στα δύο φετινά παιχνίδια τρία γκολ(είχε σκοράρει ένα τέρμα και στο 2-2 του Αλκαζάρ) ενώ αν δε σημάδευε το οριζόντιο δοκάρι στο 63 θα έκανε... «καρέ».
Η λαρισινή ομάδα στο χθεσινό παιχνίδι συμπλήρωσε πέντε αγώνες αήττητη ενώ για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας πετυχαίνει τρία γκολ (προηγήθηκε το παιχνίδι στην Καβάλα).
Συμπερασματικά από χθες η ΑΕΛ μπορεί πλέον να «αναπνέει» ελεύθερα και να σκέφτεται τη νέα αγωνιστική περίοδο και οι φίλαθλοι να ηρεμήσουν μετά την περιπέτεια της παραμονής που κάποια στιγμή είχε γίνει «θηλιά» στο λαιμό όλων. Η χθεσινή νίκη έστειλε ένα μήνυμα ότι η ΑΕΛ τη φετινή σεζόν αδίκησε τον εαυτό της γιατί οι παίκτες της είναι πολύ καλοί και ειδικά οι διορθωτικές κινήσεις του Ιανουαρίου ήταν όλες πολύ σωστές.
Ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος κόντρα στο Λεβαδειακό που θα θέλει τρεις βαθμούς για να ελπίζει σε παραμονή θα εξελιχθεί σε ένα πάρτι για την λαρισινή ομάδα που θέλει να συνεχίσει το αήττητη το σερί και να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται στο βαθμολογικό πίνακα.
Και επίσης ο Μετίν που έφθασε τα 7 γκολ και θα είναι πρώτος σκόρερ της φετινής ΑΕΛ για μια ακόμα φορά δείχνει τη σπάνια ποδοσφαιρική ευφυία του και ακόμα και τη νέα χρονιά η ΑΕΛ μπορεί να ακουμπήσει πάνω του για να δημιουργήσει μια πιο ανταγωνιστική ομάδα.
Αυτός που απογοήτευσε ήταν ο Πανιώνιος αλλά από την άλλη πρέπει να δεχθούμε ότι η πολύ καλή χθες ΑΕΛ τον περιόρισε σε παθητικό ρόλο ενώ ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας δικαιώθηκε για τη σκέψη του να παίξει επιθετικά και να πιέσει αρκετά ψηλά τον αντίπαλό του θυμίζοντας την προ μηνός εμφάνιση στο Αλκαζάρ με την ΑΕΚ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Γιάννης Παπακώστας δεν επιφύλαξε καμία έκπληξη στο αρχικό σχήμα καθώς παρέταξε την ενδεκάδα που δοκίμασε σε όλες τις τελευταίες προπονήσεις και τακτική 4-2-3-1. Δηλαδή κάτω από τα δοκάρια είχε τον Βιέρα, στην άμυνα τους Φλάβιο Πίντο (δεξιά), Τριποτσέρη και Μελίσση στα σέντερ μπακ και Βενετίδη (αριστερά), πιο μπροστά υπήρχαν δύο αμυντικά χαφ, ο Κυριακίδης με το Ρομέου και πιο μπροστά λίγο πιο πάνω από τη μεσαία γραμμή ο Πουρί (δεξιά), ο Μετίν (στο κέντρο) και Τουάμα (αριστερά) ενώ προωθημένος ήταν ο Κουζέν.
Από την άλλη και ο τεχνικός του Πανιωνίου Γιώργος Παράσχος παρέταξε την ομάδα με την ίδια τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπέλιτς, στην άμυνα δεξιά τον Γιόνσον, σεντερ μπακ τους Σιόβα, Κοντοέ και αριστερά τον Τζαβέλλα.
Αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Όμο και Τσότσαλιτς και πιο μπροστά οι Γουνδουλάκης (δεξιά), Κουμορτζί (κέντρο) και Κούκετς (αριστερά) και κορυφή στην επίθεση ήταν ο Μπουβάλ.
Οι «βυσσινί» από την αρχή ξεκίνησαν δυνατά και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά μέχρι το 27’ που ο «μαέστρος» Τουμέρ Μετίν άνοιξε το σκορ δεν μπόρεσαν να κάνουν κάποια μεγάλη ευκαιρία.
Το γκολ του Μετίν ελευθέρωσε τους παίκτες της Λαρισινής ομάδας που έβλεπαν όχι απλά να παίρνουν τον βαθμό που θα έδινε μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία αλλά και αν μπορούν να κερδίσουν.
Η πίεση ψηλά που ζητούσε από την αρχή ο Παπακώστας και το επιθετικό πνεύμα που είχε η ομάδα απέδωσε «καρπούς» και γρήγορα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τουάμα έγινε το 0-2 και το... πάρτι συνεχίζονταν καθώς οι «βυσσινί» πίεζαν και για τρίτο γκολ.
Στο δεύτερο ημίχρονο, στο ξεκίνημα ο Κουμορτζί προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ αλλά ήταν και το «κύκνειο άσμα» των γηπεδούχων.
Ο Μετίν έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και στο 60’ έκλεψε την μπάλα από τον Σιόβα, τροφοδότησε τον Κουζέν που έκανε το 0-3 και λίγο αργότερα πάλι ο Μετίν σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι βγάζοντας φάση από... το πουθενά.
Από κει και πέρα η ΑΕΛ είχε τον έλεγχο του αγώνα εύκολα ενώ ο Πανιώνιος μάταια προσπαθούσε να βγει στην επίθεση και κάτι προσπάθησε να κάνει στα τελευταία λεπτά αλλά οι παίκτες του έδειχναν να τα έχουν χαμένα από την εμφάνιση των παικτών της ΑΕΛ που είχαν τεχνική και πάθος.
Το 0-3 και η μαθηματική παραμονή στην κατηγορία πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες που πλέον θα παίξουν την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Λεβαδειακό χωρίς το παραμικρό άγχος.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
1’: Σουτ του Κούκετς από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ.
27’: Ο Μετίν κάνει ελιγμούς έξω από τη μεγάλη περιοχή και λίγο έξω από τη γραμμή απέναντι από το τέρμα του Μπέλιτς, σουτάρει και κάνει το 0-1.
30’: Σουτ του Κουζέν απο το ύψος της μεγάλης περιοχής και πλάγια στέλνει την μπάλα απελπιστικά άουτ.
36’: Σουτ του Ρομέου έξω από τη μεγάλη περιοχή στην αγκαλιά του Μπέλιτς.
38’: Ο Κουζέν κερδίζει φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και δεξιά όπως επιτίθεται η ΑΕΛ .Το εκτελεί ο Τουάμα και κάνει το 0-2.
44’: Μετά από σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΛ ο Κουμορτζί σουτάρει από το σημείο του πέναλτι αλλά η μπάλα βρίσκει στην πλάτη του Τριποτσέρη και καταλήγει κόρνερ.
45’+1: Από δεξιά ο Φλάβιο Πίντο εκτελεί φάουλ, η μπάλα φθάνει στον Ρομέου αλλά τελευταία στιγμή προλαβαίνει να παρεμβληθεί ο Σιόβας και να μπλοκάρει ο Μπέλιτς.
47’: Σέντρα του Τζαβέλλα από αριστερά, ο Κουμορτζί στο πρώτο δοκάρι πιάνει κεφαλιά που στέλνει την μπάλα άουτ.
58’: Ατομική προσπάθεια του Μετίν που μπαίνει ξεπερνώντας όποιον βρίσκει μπροστά του και από το σημείο του πέναλτι σουτάρει άουτ.
60’: Ο Μετίν κλέβει την μπάλα από τον Σιόβα και κάνει υπέροχη πάσα στον Κουζέν που έχοντας μπροστά του τον Όμο σουτάρει και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Πανιωνίου κάνοντας το 0-3.
63’: Μακρινό ελεύθερο του Βιέρα προς τον Μετίν που κάνει μπάσιμο μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που κάνει με το αριστερό πόδι μέσα από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και από κει άουτ.
74’: Σουτ του Βενετίδη απο αριστερά και έξω από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει εντυπωσιακά ο Μπέλιτς.
82’: Σουτ του Κουμορτζί από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει ο Βιέρα.
88’: Ο Τζαβέλλας εκτελεί κόρνερ από δεξιά και σχεδόν αμαρκάριστοι οι παίκτες του Πανιωνίου δεν μπόρεσαν να πιάσουν κεφαλιά και ο τελευταίος στο δεύτερο δοκάρι ο Τσότσαλιτς δεν μπόρεσε να σουτάρει.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος παίκτης της ΑΕΛ ήταν ο Μετίν και ακολούθησε ο Ρομέου με τον Κουζέν. Από κει και πέρα ο Βιέρα ήταν σταθερός ενώ ο Φλάβιο Πίντο από δεξιά ταλαιπωρήθηκε από τον Τζαβέλλα αλλά αριστερά ο Βενετίδης πήγε θαυμάσια. Πολύ καλό το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Τριποτσέρη και Μελίσση.
Ο Κυριακίδης ήταν επίσης πολύ καλός ενώ ο Πουρί με τον Τουάμα τα έδωσαν όλα. Οι αλλαγές έπαιξαν λίγο και δεν κρίνονται.
* * *
Από τον Πανιώνιο καλύτεροι ήταν οι: Τζαβέλλας, Κουμορτζί και οι υπόλοιποι ανύπαρκτοι γιατί δεν τους άφησαν οι παίκτες της ΑΕΛ να φανούν.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής του αγώνα Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου) τα πήγε περίφημα και δεν έκανε κανένα λάθος. Κίτρινες κάρτες είδαν οι Τσότσαλιτς, Πούρι.
Σωστοί στις υποδείξει τους και οι δύο βοηθοί κ. Γενναίος και Σωτηρόπουλος των Ε.Π.Σ. Αθηνών και Αχαΐας αντίστοιχα.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Μπέλιτς, Γιόνσον (63’ Αναστασόπουλος), Ομο, Κουμορτζί, Κούκετς (46’ Μπαρόνι), Γουνδουλάκης, Μπουβάλ (46’ Λουκινας), Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Τζαβέλλας.
ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Κυριακίδης, Κουζέν (73’ Ζέσους), Τουάμα (80’ Μπουκουβάλας), Μετίν, Φλάβιο, Ρομέου, Τριποτσέρης, Πούρι (85’ Σίμιτς), Μελίσσης
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 2.553, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 7.836 ευρώ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass