ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ (19.30)

ΕΑΛ - Άρης: Μέρος πρώτο...

* ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ * ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤΣ» * ΔΙΡΒΑ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ»

Δημοσίευση: 10 Απρ 2010 23:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:40
Του Κ. Γκιάστα
 Στη μάχη των πλέι άουτ ρίχνεται από σήμερα το απόγευμα η ΕΑΛ και μοναδικός στόχος είναι να συμπληρώσει τρεις νίκες απέναντι στον Άρη για να παραμείνει στην Α1 Εθνική κατηγορία του γυναικείου βόλεϊ. Οι «κυανέρυθρες» έχουν πλεονέκτημα έδρας κόντρα στις «κιτρινόμαυρες» και θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν από σήμερα κιόλας. Κατά τη διάρκεια του κανονικού πρωταθλήματος οι δύο ομάδες είχαν από μία νίκη (στις έδρες τους) ενώ η ΕΑΛ είχε πέντε βαθμούς παραπάνω στο σύνολο. Αυτή η διαφορά λοιπόν έδωσε το δικαίωμα στον Άρη να έχει μια δεύτερη ευκαιρία στην προσπάθεια που κάνει για τη σωτηρία του.
Η αρχή ως γνωστόν είναι το ήμισυ του παντός και το μόνο που χρειάζεται η ΕΑΛ σήμερα είναι να μπει με το δεξί στην ψυχοφθόρα αυτή διαδικασία. Γι΄ αυτό το λόγο τα κορίτσια του Αποστόλη Οικονόμου έχουν ανάγκη από ψυχολογική στήριξη και κάτι τέτοιο μπορεί να το δώσει ο κόσμος με την παρουσία του.
Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς πως αν σωθεί φέτος η ΕΑΛ θα είναι ουσιαστικά μια σωτηρία... δύο ετών καθώς η ΕΟΠΕ προσανατολίζεται στο να μην υπάρχει υποβιβασμός ομάδων του χρόνου.
Αγωνιστικά τώρα δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα και όλες οι παίκτριες θα είναι κανονικά στη διάθεση του τεχνικού που μιλώντας στην «Ε» χθες ανέφερε: «Πιστεύω πως όλα τα κορίτσια έχουν καταλάβει τη σημασία των αγώνων και ειδικά αυτού του πρώτου. Πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε για να έχουμε το ψυχολογικό αβαντάζ για τη συνέχεια. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Στην «Ε» όμως μίλησε και η έμπειρη παίκτρια, Γιούλα Δίρβα που μας είπε: «Είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Άρη και το έχουμε αποδείξει αυτό κατά τη διάρκεια του κανονικού πρωταθλήματος. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός άλλωστε πως ήμασταν πέντε βαθμούς πιο ψηλά από τους αντιπάλους μας».
- Πως φτάσαμε όμως σε αυτή τη διαδικασία;
* Αν δεν χάναμε κάποια αποτελέσματα με ανόητο τρόπο δεν θα ήμασταν εδώ που είμαστε τώρα. Αυτός είναι ο λόγος
- Έχει σχέση η κανονική διάρκεια με τα πλέι άουτ;
* Είναι δύο διαφορετικά πράγματα πλέον. Τώρα υπάρχει το άγχος της ήττας που δεν ήταν τόσο έντονο στο πρωτάθλημα. Κάθε ματς είναι και ένας μικρός τελικός. Όποιος είναι πιο φορμαρισμένος σε αυτό το διάστημα και καταφέρει να κάνει τρεις νίκες θα παραμείνει στην κατηγορία. Είναι απλό.
- Η έδρα αποτελεί ουσιαστικό πλεονέκτημα;
* Θεωρώ πως ναι. Η έδρα είναι πλεονέκτημα και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Αρκεί να μας βοηθήσει και ο κόσμος. Τον έχουμε πραγματική ανάγκη και πρέπει να το καταλάβουν οι Λαρισαίοι φίλαθλοι αυτό. Παίρνουμε δύναμη από το απλό τους χειροκρότημα. Ελπίζουμε να μας στηρίξουν.
ΔΕΝ ΠΡΟΠΟΝΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ
Χθες υπήρξε όμως και ένα μικρό πρόβλημα για την ΕΑΛ που την έβγαλε για λίγο εκτός προγράμματος. Η λαρισινή ομάδα δεν μπόρεσε να προπονηθεί στη φυσιολογική της έδρα, το κλειστό της Νεάπολης γιατί εκεί διεξάγοταν το φεστιβάλ χορού. Έτσι προπονήθηκε στο κλειστό του 12ου Γυμνασίου.
 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:
Σήμερα, Κυριακή 11/4: Γήπ. Νεάπολης Λαρ. 19.30: ΕΑΛ - Άρης (Θεμελής, Δικόπουλος, παρατ. Ευθυμίου)
Τετάρτη 14/4: Γήπ. Βασιλικών 19.00: Άρης - ΕΑΛ (Αμασιάδης, Καραμπαλάσης, παρατ. Καραγιάννης)
Σάββατο 17/4: Γήπ. Νεάπολης Λαρ. 19.30: ΕΑΛ - Άρης (Πανούτσος, Τσαλαφούτης, παρατ. Παναγής)
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass