ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΣΗΜΕΡΑ Η Α.Ε.Λ. ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

«Χ»τυπάει... παραμονή

* ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΜΠΟΥΧΑΤΖΙΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Δημοσίευση: 10 Απρ 2010 23:26 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:40
Του Σωτ. Κέλλα
Ένα βαθμό απέχει η Α.Ε.Λ. από τη μαθηματική παραμονή στην κατηγορία και σήμερα στον αγώνα που δίνει στη Νέα Σμύρνη έχει την ευκαιρία με μια ισοπαλία να «κλειδώσει» την παραμονή της με αντίπαλο τον αδιάφορο βαθμολογικά Πανιώνιο, μία αγωνιστική πριν τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.
Η λαρισινή ομάδα βρίσκεται σε άριστη ψυχολογική κατάσταση αφού είναι τέσσερα παιχνίδια αήττητη με πρόγραμμα πολύ δύσκολο (έπαιξε εντός έδρας με Π.Α.Ο.Κ. και Α.Ε.Κ. και εκτός με Καβάλα ενώ υπήρξε και ο εντός έδρας αγώνας με τον Εργοτέλη), κάτι που δίνει στους παίκτες μεγάλη στήριξη στην προσπάθεια που θα κάνουν με έναν αντίπαλο που θα έχει αρκετές απουσίες (δεν θα παίξουν οι τιμωρημένοι με κάρτες Μπάλαμπαν, Ριέρα, Λάτκα και Μανιάτης), αλλά και η Α.Ε.Λ. έχει και αυτή τους δικούς της απόντες.
Συγκεκριμένα, ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Κατσιαρό, Μπλάτζεκ, Νταμπίζα και τους τραυματίες Βελάσκο, Ιγγλέσιας, Βλασόπουλο, αλλά θα είναι μια ευκαιρία σε κάποιους παίκτες να δείξουν την αγωνιστική τους αξία ενόψει της λήξης των συμβολαίων τους ή της παραμονής τους στην ομάδα (υπάρχει σκέψη να ζητηθεί η λύση της συνεργασίας με ορισμένους ποδοσφαιριστές).
ΠΕΡΙ ΕΝΔΕΚΑΔΑΣ
Σχετικά με την ενδεκάδα θα υπάρχει ένα «καρέ» αλλαγών στο αρχικό σχήμα και σε σχέση με αυτό που έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ. (2-1) στο Αλκαζάρ.
Κάτω από τα δοκάρια θα παίξει ο Βιέρα, στην άμυνα δεξιά τη θέση του Βελάσκο θα πάρει ο Φλάβιο Πίντο (στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Μπουκουβάλας αλλά λόγω ίωσης έχασε πολλές προπονήσεις), στα σέντερ μπακ τη θέση του Νταμπίζα θα πάρει ο Τριποτσέρης που θα είναι δίδυμο με τον Μελίσση, ενώ αριστερά θα παίξει ο Βενετίδης που επανέρχεται στη φυσική του θέση (ήταν αριστερό χαφ) μετά την τιμωρία του Κατσιαρού.
Στα αμυντικά χαφ θα είναι ο Ρομέου με τον Κυριακίδη ενώ στο 4-2-3-1 που εφαρμόζει ο Παπακώστας στη μεσαία γραμμή θα παίξει δεξιά ο Πουρί, που πέτυχε το νικητήριο γκολ στον αγώνα με τον Π.Α.Ο.Κ., στη μέση ο Μετίν και αριστερά ο Τουάμα. Στην επίθεση θα είναι ο Κουζέν.
Στην αποστολή που ανακοίνωσε μετά το τέλος της χθεσινής πρωινής προπόνησης ο τεχνικός της ομάδας Γιάννης Παπακώστας υπήρχε μια έκπληξη καθώς μετά από εβδομήντα μέρες στην αποστολή βρέθηκε και ο Σιμόν Αμπουχατζίρα που είχε τραυματιστεί (πατώντας σε...φλιτζάνι του καφέ) πριν τον αγώνα της Α.Ε.Λ. στα Γιάννινα εκτός έδρας.
Οι υπόλοιποι παίκτες που πήρε μαζί του στην Αθήνα ο Παπακώστας είναι οι Σέρεμετ, Μπουκουβάλας, Ααράμπ, Κολοβέτσιος, Ραντοσάβλιεβιτς, Ρικάρντο Τζέσους, Σίμιτς, Πουρί και Σκάτσελ.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Ο Μιχάλης Κουκουλάκης, της Ε.Π.Σ. Ηρακλείου, ορίστηκε να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση μεταξύ του Πανιωνίου και της Α.Ε.Λ. που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη έχοντας για βοηθούς τους κ. Γενναίο και Σωτηρόπουλο των Ε.Π.Σ. Αθηνών και Αχαΐας, αντίστοιχα.
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τη νίκη που θα τον χρίσει μαθηματικά πρωταθλητή, αναζητά ο Παναθηναϊκός στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρακλή, που θα διεξαχθεί σήμερα, στο πλαίσιο της 29ης και προτελευταίας αγωνιστικής για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας Οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια θα επιδιώξουν να «καθαρίσουν» από νωρίς τον αγώνα έτσι ώστε να μετατρέψουν σε τυπική διαδικασία την τελευταία αγωνιστική.
Παράλληλα, ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στην Κομοτηνή από τον υποβιβασμένο Πανθρακικό και θέλει την νίκη για να ελπίζει στο «θαύμα» που δεν είναι άλλο από την βαθμολογική απώλεια των «πρασίνων», αλλά και για να διατηρήσει το πλεονέκτημα που έχει ενόψει των πλέι οφ. Επίσης, ο Π.Α.Ο.Κ. θα υποδεχθεί την Καβάλα και είναι το φαβορί για την νίκη, ενώ η Α.Ε.Κ. έχει δύσκολη αποστολή, καθώς φιλοξενείται από τον Λεβαδειακό, που χρειάζεται οπωσδήποτε την νίκη για να ελπίζει σε παραμονή στην κατηγορία.
Τέλος η Ξάνθη θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο και με νίκη θα μείνει «ζωντανή» στην υπόθεση παραμονή, ενώ ο Εργοτέλης φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα και εφόσον επικρατήσει, αφενός εξασφαλίζει ότι και στη νέα περίοδο θα συμμετέχει στην Σούπερ Λίγκα και αφετέρου σχεδόν «καταδικάζει» τους Ηπειρώτες κάτι που επιδιώκει και ο Αστέρας Τρίπολης που θα φιλοξενήσει τον βαθμολογικά αδιάφορο, Άρη.
Το σημερινό πρόγραμμα (ώρα έναρξης αγώνων στις 7 μ.μ.) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:
Αστέρας Τρίπολης-Άρης NOVA
Εργοτέλης-Π.Α.Σ. Γιάννινα NOVA
Λεβαδειακός-Α.Ε.Κ. ΣΚΑΪ
Παναθηναϊκός-Ηρακλής NOVA
Πανιώνιος-Λάρισα NOVA
Π.Α.Ο.Κ.-Καβάλα NOVA
Πανθρακικός-Ολυμπιακός NOVA
Ξάνθη-Ατρόμητος ΝΕΤ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Παναθηναϊκός 51-17 64
2. Ολυμπιακός      43-17 58
3. Π.Α.Ο.Κ. 36-15 56
4. Α.Ε.Κ.     41-31 49
5. Άρης       33-24 46
6. Καβάλα   30-30 38
7. Ηρακλής 35-35 37
8. Πανιώνιος         33-31 36
9. Ατρόμητος        30-33 35
10. Λάρισα 27-40 34
11. Αστέρας Τρ.   27-33 33
12. Εργοτέλης       33-36 33
13. Λεβαδειακός   29-42 30
14. Ξάνθη    21-33 29
15. Π.Α.Σ. Γιάννινα        25-42 28
16. Πανθρακικός 20-57 12
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass