ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ Σ. Τ. ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ:

«Την Κυριακή θα τελειώσουμε με την παραμονή»

* Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ Α.Ε.Λ. ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΜΕΧΡΙΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΝΙΚΗΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ»

Δημοσίευση: 09 Απρ 2010 2:41 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:39
Προσηλωμένος στην επίτευξη του στόχου της παραμονής παραμένει ο τεχνικός της Α.Ε.Λ., Γιάννης Παπακώστας, ο οποίος στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου υπογράμμισε ότι την Κυριακή θα πρέπει να δοθεί τέλος «στην αγωνία για να μπορέσει η ομάδα να βγει από αυτή την περιπέτεια και να κοιτάξει το μέλλον της καλύτερα».
Τονίζοντας συχνά-πυκνά ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες του ο Γιάννης Παπακώστας έκανε λόγο για τη νοοτροπία νικητή που έχει αποκτήσει πλέον η λαρισινή ομάδα και αναφερόμενος στο παιχνίδι τη Κυριακής στη Ν. Σμύρνη χαρακτήρισε τον Πανιώνιο δύσκολο αντίπαλο παρά το γεγονός ότι βαθμολογικά παρουσιάζεται αδιάφορος.
Σε ό,τι αφορά στην πιθανή ανανέωση της συνεργασίας με τους «βυσσινί» ο Γιάννης Παπακώστας δήλωσε ότι υπάρχει μεν θετικό κλίμα ωστόσο αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η επίτευξη του στόχου.
Αναλυτικά:
«Προετοιμαζόμαστε πάρα πολύ σοβαρά για το επόμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Η ομάδα έχει δείξει ότι έχει νοοτροπία νικητή. Ερχόμενος εδώ είχα πει ότι θέλω οι ποδοσφαιριστές να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ότι έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους, στη δυναμική αυτής της ομάδας αλλά και στον κόσμο. Έχω δικαιωθεί απόλυτα και βάσει αποτελεσμάτων αλλά και βάσει εμφανίσεων. Το θέμα είναι ότι είμαστε σε μια καθοριστική στιγμή και πρέπει πάρα πολύ σκληρά να δουλέψουμε στο επόμενο παιχνίδι, να προσπαθήσουμε πάρα πολύ για να δώσουμε ένα τέλος σε αυτό το ερωτηματικό της παραμονής και της αγωνίας, για να μπορέσει η ομάδα να βγει από αυτή την περιπέτεια και να κοιτάξει το μέλλον της καλύτερα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών αυτές τις δύο εβδομάδες, όλοι είναι σοβαροί και συγκεντρωμένοι, είναι καλοί επαγγελματίες και πιστεύω ότι θα τελειώσουμε την Κυριακή την υπόθεση παραμονή απέναντι σ’ έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο ο οποίος ναι μεν είναι αδιάφορος, αλλά φέτος έκανε καλές εμφανίσεις κατά διαστήματα - είχε μεν κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά παραμένει μια ιστορική ομάδα η οποία έχει παρά πολύ καλούς παίκτες και διαθέτει αξιόλογο σύνολο.
Εμείς έχουμε απουσίες οι οποίες αφορούν λόγω καρτών στους Νταμπίζα, Κατσιαρό και Μπλάζεκ και λόγω τραυματισμού στον Βελάσκο. Παράλληλα υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα με τον Ααράμπ (στη μέση) και τον Μπουκουβάλα (ίωση). Επανήλθαν στις προπονήσεις ο Σίμιτς πριν από δύο εβδομάδες και προχθές ο Ιγκλέσιας με τον Αμπουχατζίρα. Θα δούμε την κατάστασή τους στις επόμενες δυο προπονήσεις. Πάντως όλοι έχουν ζήλο και πάθος. Εγώ πάντως δεν θα πω ότι έχουμε προβλήματα απουσιών, γιατί έχω πλήρη εμπιστοσύνη σε όλους τους ποδοσφαιριστές ότι για άλλη μια φορά από όποιον ζητηθεί, θα ανταποκριθεί στις δυσκολίες τις αναμέτρησης».
* * *
Στη συνέχεια της συνέντευξης Τύπου ακολούθησαν οι ερωτήσεις των αθλητικών συντακτών:
- Το γεγονός ότι κόντρα στον Πανιώνιο θα υποχρεωθείτε να αλλάξετε τα 3/4 της άμυνας και σε συνδυασμό με την εμφάνιση στην Καβάλα, όπου η απουσία του Νταμπίζα επέφερε έναν μικρό πανικό, σας προβληματίζει;
«Φυσικά και με προβληματίζει ότι θα λείπουν οι τρεις στους τέσσερις. Βλέπουμε ότι όλες οι ομάδες έχουν βασικό κορμό –παίκτες δηλαδή που τους κρατούν πάρα πολλά χρόνια στις θέσεις αυτές και αν αλλάζουν έναν-δύο παίκτες.
Όμως, επαναλαμβάνω ότι έχω πλήρη εμπιστοσύνη σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Όσο για το ματς της Καβάλας το έχουμε ξαναπεί. Οι φάσεις δεν προήλθαν από κακή αμυντική λειτουργία, αλλά από έλλειψη συγκέντρωσης ολόκληρης της ομάδας. Γιατί είναι δύο στημένες φάσεις η μία είναι από το φάουλ και η άλλη από το κόρνερ. Δεν μας έκαναν ευκαιρίες για να πω ότι δεν λειτούργησε καλά ο τάδε παίκτης ή ότι ο αδύναμος κρίκος ήταν αυτός. Δεν θεωρώ ότι η αμυντική λειτουργία όλης της ομάδας ήταν κακή. Ήταν όμως λάθος κάποιες χρονικές στιγμές που δεχόμαστε τα γκολ εξαιτίας έλλειψης συγκέντρωσης και έλλειψης σοβαρότητας μπορώ να πω. Κι ο Νταμπίζας να ήταν στο τείχος θα καθόταν, ή κάποιον παίκτη θα φύλαγε αλλά κάποιοι άλλοι θα ήταν ελεύθεροι. Αυτό θα προσπαθήσουμε να μην το παρουσιάσουμε ξανά. Αλλά για ακόμη μία φορά θα πω ότι έχω πλήρη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές, είναι ικανοί και έτοιμοι να αποδείξουν ότι συμμετέχουν στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλει η ομάδα και ο κόσμος για την παραμονή».
- Πιστεύετε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις το κίνητρο υπερκαλύπτει τις όποιες απουσίες μπορεί να έχει μια ομάδα;
«Φυσικά και το κίνητρο έχει τεράστια σημασία. Αλλά εμείς πρέπει να αποφύγουμε το άγχος. Το άγχος το καταστροφικό. Να έχουμε άγχος, αλλά παραγωγικό για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που ναι μεν δεν έχει κίνητρο, αλλά από την άλλη θα έχει στη σύνθεσή της παίκτες που θα θέλουν να αποδείξουν ότι κακώς δεν έπαιζαν όλη τη χρονιά. Και κάθε ομάδα που είναι απαλλαγμένη από το άγχος μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα και να της βγουν περισσότερα πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς ναι μεν έχουμε το κίνητρο, αλλά δεν πρέπει να μας καταβάλλει ο πανικός και το καταστροφικό άγχος».
- Είχατε πει ότι αν η ομάδα έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στα δύο τελευταία παιχνίδια θα δώσετε ευκαιρίες σε παίκτες που δεν είχαν παίξει πολύ μέχρι σήμερα…
«Αυτή τη στιγμή μαθηματικά η ομάδα δεν έχει σωθεί. Είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι για να τελειώσουμε το θέμα της παραμονής. Στα τέσσερα από τα ματς που δώσαμε όσο είμαι εδώ, αντιμετωπίσαμε ομάδες της πρώτης εξάδας. Αν εξαιρέσουμε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό οι παίκτες κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και παρά το γεγονός ότι μαζέψαμε τόσους βαθμούς, βλέπετε ότι μαθηματικά ακόμη δεν έχουμε σωθεί. Συνεπώς, δεν μπορώ να κάνω κανένα άλλο βήμα, παρά να κρατάω τους ποδοσφαιριστές προσγειωμένους και σοβαρούς, να κάνουμε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να ξεφύγουμε. Αν ξεφύγουμε αρχίζει μια άλλη μέρα με άλλο σχεδιασμό για το επόμενο παιχνίδι».
- Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις σας με τη διοίκηση σχετικά με την ανανέωση της συνεργασίας;
«Δεν ξεφεύγουμε από το στόχο μας. Η ομάδα με τη βοήθεια του κόσμου έκανε τεράστια βήματα προς το στόχο κι έχει φτάσει πολύ κοντά στο να τον πετύχει. Μαθηματικά χρειάζεται ακόμη ένας πόντος. Και γιατί αφού κάναμε πειστικές εμφανίσεις και πήραμε καλά αποτελέσματα, δεν βρίσκω τον λόγο η ομάδα να μη συνεχίσει και στα δύο επόμενα παιχνίδια να δείχνει πραγματικά ότι είναι μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.
Όσον αφορά στο θέμα της συνεργασίας, φυσικά έχω άριστες σχέσεις με τον κ. Πηλαδάκη παρότι δεν τον γνώριζα από πριν, υπάρχει θετική διάθεση και από την πλευρά του και από την πλευρά μου, ένα καλό κλίμα, αλλά ξέρετε πολύ καλά πως αν δεν ολοκληρωθεί ο στόχος που υπηρετούμε όλοι αυτή τη στιγμή – να σωθεί η ομάδα – και δεν κουβεντιάσουμε αναλυτικά για τα θέματα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα ακόμη. Για μένα θα ήταν τιμή να μείνω στη Λάρισα. Ο κ. Πηλαδάκης είπε ότι τους καλούς προπονητές η Α.Ε.Λ. τους αναγνωρίζει, που σημαίνει ότι το κλίμα είναι θετικό. Όμως, αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να προσανατολιστούμε σε τίποτε άλλο εκτός από την παραμονή της ομάδας. Να τελειώσει αυτό και βλέπουμε».
- Μιλήσατε στην εισαγωγή σας για νοοτροπία νικητή. Έπρεπε να φτάσουμε στην κόψη του ξυραφιού για να βγάλουν οι ποδοσφαιριστές αυτόν τον χαρακτήρα στο γήπεδο ή ήταν απόρροια των προηγούμενων καλών αποτελεσμάτων;
«Ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος. Και πρέπει να γίνει απολογισμός για να μην επαναληφθούν τα όποια λάθη έγιναν και για να διατηρήσουμε τα σωστά. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι από την πρώτη μέρα αυτό που ήθελα να περάσω σαν φιλοσοφία στους ποδοσφαιριστές ήταν να έχουν ενεργητικό ρόλο στον αγωνιστικό χώρο. Όταν έχεις ενεργητικό ρόλο μέσα στο παιχνίδι, δείχνεις αυτομάτως ότι θέλεις τη νίκη. Με τον ΠΑΟΚ κάποια διαστήματα ήμασταν καλοί, κάποια χαθήκαμε, αλλά μόλις ισοφαριστήκαμε κάναμε τρία κόρνερ, δύο φάσεις, δείξαμε ότι πιστεύουμε ότι ξαναμπαίνουμε στο παιχνίδι και δικαιωθήκαμε έστω και στο τελευταίο λεπτό. Αυτό το έχουν οι ποδοσφαιριστές, έχουν παραστάσεις, είναι έμπειροι ποδοσφαιριστές, θέλουν να κερδίζουν και η φιλοσοφία της ομάδας είναι αυτή: Να κερδίζει αλλά να αγωνίζεται για να κερδίζει. Το θέμα είναι ότι μπορεί να μην κερδίζεις πάντα, αλλά σημασία έχει να αγωνιστείς με στόχο να κερδίσεις και αυτή η ομάδα παλεύει όλα τα παιχνίδια. Αυτό είναι που εκτιμάει και ο κόσμος».
- Ιγκλέσιας και Αμπουχατζίρα ενσωματώθηκαν στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας. Υπολογίζονται για το ματς της Κυριακής;
«Σήμερα και αύριο έχουμε δυο σημαντικές προπονήσεις από τις οποίες περιμένουμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές, αλλά και για άλλους που προέρχονται από αποχή».
- Εφόσον παραμείνετε στην Α.Ε.Λ., έχετε αποκρυσταλλωμένη εικόνα για το τι μπορεί να χρειαστεί η ομάδα στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού;
«Δεν έχει ξεφύγει το μυαλό μου ούτε ένα λεπτό από τον στόχο της παραμονής. Σας μιλάω ειλικρινά. Είναι λάθος να τοποθετηθώ για το ποιος είναι καλός και ποιος όχι. Εγώ έχω πλήρη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές και αυτή τη στιγμή με έχουν δικαιώσει. Αν επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής, μετά ακολουθεί μια πιο εύκολη μέρα».
- Ένα από τα πράγματα που έχετε αλλάξει αναλαμβάνοντας την ομάδα είναι ότι δώσατε χρόνο συμμετοχής σε Έλληνες ποδοσφαιριστές. Σε περίπτωση παραμονής σας, θα στηριχθείτε στο ελληνικό στοιχείο;
«Όταν είσαι σε μια ομάδα και είσαι Έλληνας προπονητής πρέπει να είσαι και λίγο… τοπικιστής. Είσαι στη Λάρισα και το ιδανικό θα ήταν να είχες έντεκα Λαρισαίους. Με την παγκοσμιοποίηση του ποδοσφαίρου, όμως, αυτό δεν είναι εύκολο. Να έχεις έντεκα Έλληνες και πάλι είναι δύσκολο αφού η παγκόσμια αγορά έχει ανοίξει. Εμάς μας ενδιαφέρει να βασιζόμαστε σε Έλληνες μεν, αλλά οι ξένοι που θα έρθουν να κάνουν τη διαφορά. Να είναι το επίπεδό τους πιο ψηλά από το αντίστοιχο των Ελλήνων. Αλλά είναι και πάρα πολύ δύσκολο να βρεις και Έλληνες ποδοσφαιριστές γιατί είναι ήδη σε κάποιες ομάδες. Άρα πρέπει και να δημιουργήσεις κάποιους νέους Έλληνες και να προσπαθήσεις αυτούς που θα βγουν στην αγορά και σε καλύπτουν αγωνιστικά, να τους αποκτήσεις. Αλλά αυτά είναι θέματα που πιστεύω ότι θα μας απασχολήσουν από Δευτέρα».
- Μαγικό ραβδάκι έχετε;
«Όχι. Όποιος έρχεται στις προπονήσεις, όποιος βλέπει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, όποιος βλέπει τη δυναμική της ομάδας και την προσέλευση του κόσμου στους αγώνες καταλαβαίνει ότι γίνεται μια απόλυτα συλλογική προσπάθεια μαζί με τη διοίκηση για να βγάλουμε την ομάδα από τη δύσκολη θέση».
- Όταν αναλάβατε την Α.Ε.Λ., πιστεύατε ότι δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος η ομάδα θα χρειαζόταν έναν βαθμό για να σωθεί ή περιμένατε ότι θα χρειαζόταν και το τελευταίο παιχνίδι ή θα μπορούσε να είχε σωθεί και νωρίτερα;
«Εκείνη τη χρονική στιγμή, όπως ήταν διαμορφωμένη η κατάσταση, λέγαμε ότι μας χρειάζεται το τελευταίο παιχνίδι και τώρα έχουμε – όπως λένε στο τένις – δύο γκέιμ-μπολ».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass