ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Μελτζανίδης-Πυργετός 1-0!

*ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ Ο ΒΕΡΟΙΩΤΗΣ ΡΕΦΕΡΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗ ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ *ΣΤΟ 26’ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Δημοσίευση: 08 Απρ 2010 2:58 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:39
Του απεσταλμένου μας: Χρήστου Αρχοντούλη
Με άδικο τρόπο αποχαιρέτησε χθες το απόγευμα το κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος ο Α.Σ. Πυργετού, ο οποίος έχασε στο γήπεδο της Νέας Ζωής από τους Πόντιους Κατερίνης με σκορ 1-0.
Ένα αποτέλεσμα για το οποίο φέρει καίρια την ευθύνη ο νεαρός διαιτητής κ. Μελτζανίδης από τον σύνδεσμο της Ημαθίας, που φρόντισε να γίνει ο αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης και να οδηγήσει ετσιθελικά σε ήττα τη λαρισινή ομάδα.
Τρεις ημέρες μετά το Πάσχα ο εν λόγω ρέφερι δυστυχώς δεν σεβάστηκε την προσπάθεια των παικτών του Πυργετού, που πάλευαν ηρωικά για να κερδίσουν το παιχνίδι και να ικανοποιήσουν τους 150 περίπου φίλους της ομάδας, που ταξίδεψαν στην Κατερίνη με σκοπό να περάσουν ένα ευχάριστο απόγευμα.
Αποχώρησαν όμως πολύ εκνευρισμένοι και απογοητευμένοι από την κατάφωρη αδικία που έγινε σε βάρος της αγαπημένης τους ομάδας, σε ένα παιχνίδι κυπέλλου όπου δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα.
Άραγε τα αρμόδια όργανα της διαιτησίας, θα φροντίσουν να στείλουν τον συγκεκριμένο ρέφερι στο σπίτι του και να τον τιμωρήσουν παραδειγματικά, ή θα τον προστατεύσουν και θα τον τιμωρήσουν για τα…μάτια του κόσμου;
Οι κύριοι στον χώρο της διαιτησίας αντιλαμβάνονται ότι η Λάρισα δεν θα είναι πλέον τόπος καλοπέρασης, με καλούς... μεζέδες και μπουζούκια;
Φτάνει πια η ανοχή και η καλή φιλοξενία, γιατί και η υπομονή έχει τα όριά της.
Ο Πυργετός και οποιαδήποτε άλλη λαρισινή ομάδα δεν ζήτησε την εύνοια, αλλά να σφυρίζουν οι διαιτητές 50-50.
Χθες, λοιπόν, ο κ. Μελτζανίδης δεν είδε στο 26’ την καθαρότατη ανατροπή του Σιδηρόπουλου από τον Καλουσίδη, ένα πέναλτι που το είδε όλος ο κόσμος εκτός από τον διαιτητή της αναμέτρησης.
Από κει και πέρα χάθηκε ο έλεγχος του παιχνιδιού και σε ορισμένες περιπτώσεις με λανθασμένενες υποδείξεις, προσπαθούσε να διορθώσει προηγούμενα λάθη του.
ΑΝΩΤΕΡΟΣ Ο ΠΥΡΓΕΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΜΠΑΛΑ... ΤΙΜΩΡΕΙ
Στο παιχνίδι μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και αυτός ήταν ο Πυργετός.
Και δεν είναι υπερβολή αυτό που υποστηρίζουμε, αν αναλογισθούμε ότι οι γηπεδούχοι είχαν μια μόνο καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο και πέτυχαν το γκολ με σουτ έξω από την περιοχή στην επανάληψη.
Μετά το 15’ οι παίκτες του Νίκου Ζαλίκα κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και έδειξαν ότι θα ήταν η ομάδα που θα έφτανε πρώτη κοντά στο γκολ.
Όπως προαναφέραμε στο 26’δεν καταλογίστηκε το οφθαλμοφανέστατο πέναλτι (σ.σ. γελούσαν ακόμη και στον πάγκο των Ποντίων) υπέρ του Πυργετού, ενώ στο 27’σε σουτ του Βελετάνη ο Βασιλειάδης με δυσκολία απέκρουσε την μπάλα σε κόρνερ.
Από σέντρα του Κρούτη στο 29’, ο Κυπαρίσσης με τακουνάκι έστρωσε την μπάλα στον Βελετάνη που έπιασε το σουτ και καθώς η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό των γηπεδούχων, κατέληξε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Επίσης στο 35’σε ένα δυνατό σουτ που επιχείρησε ο Βελετάνης, ο γκολκίπερ
Βασιλειάδης απέκρουσε την μπάλα.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Πόντιοι που αγωνίζονταν πολύ δυνατά, μόνο στο 11’ απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Γκικούδη, όταν ο Ταρασιάδης τροφοδότησε τον Νάκα, αυτός έβγαλε την παράλληλη σέντρα και ο Βεϊδαμενίδης έκανε κακό κοντρόλ στο ύψος της περιοχής και χάθηκε έτσι μια καλή ευκαιρία.
Στην επανάληψη, ο Πυργετός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο 51’ο Στύλος επιχείρησε δυνατό σουτ και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα, ο Βασιλειάδης πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση και απέτρεψε το 0-1.
Σε σέντρα-σουτ του Στύλου στο 64’η μπάλα έφυγε μόλις άουτ και στο 65’, χάθηκε νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία, αυτή την φορά με τον Κυπαρίσση που βγήκε σε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, όμως ο Βασιλειάδης με εκπληκτική απόκρουση κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Και στο ποδόσφαιρο ότι η μπάλα τιμωρεί και δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά.
Στο 67’ και σε μια ανύποπτη φάση δέκα μέτρα περίπου έξω από την περιοχή του Πυργετού, ο Κούρτογλου έπιασε ένα ξερό σουτ και η μπάλα κατέληξε στη δεξιά γωνία της εστίας του Γκικούδη.
Παρά την ψυχρολουσία, οι παίκτες του Πυργετού προσπάθησαν να αντιδράσουν με τον Στύλο να τα δίνει όλα για να πετύχει η ομάδα το γκολ της ισοφάρισης.
Οι γηπεδούχοι σε κατάσταση…πανικού έδιωχναν με κάθε τρόπο την μπάλα, ενώ επιδίωκαν να…ροκανίσουν τον χρόνο και με αλλαγές που δεν γίνονταν λόγω ασυνεννοησίας, ενώ παίκτες προσποιούνταν τους τραυματίες.
Και μετά το 85’συνεχώς ζητούσαν να σφυρίξει την λήξη ο διαιτητής.
Από πάσα του Βελετάνη στο 88’ προ του Ζαφειρίου απέκρουσε την μπάλα ο Μπαλαμπάνης, στο 89’ο Στύλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βασιλειάδη και στο 90’, σε κεφαλιά του Πολύζου, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Με το σφύριγμα της λήξης οι του Πυργετού και ο προπονητής Νίκος Ζαλίκας έτρεξαν πάνω στον διαιτητή να του διαμαρτυρηθούν, ενώ πολλά παράπονα εκφράσθηκαν και στα αποδυτήρια από τον πρόεδρο του Πυργετού κ.Κολλάτο.
Κατάφωρα αδίκησε λοιπόν τον Πυργετό ο κ.Μελτζανίδης, ο οποίος απέβαλε στο 70’από τον πάγκο τον γυμναστή Φώτη Μπουμπουγιατζή, ενώ έδειξε κίτρινες κάρτες στους Καλουσίδη(39’), Μπαλαμπάνη(80’) και Κρούτη(2’), Σιδηρόπουλο(44’), Παπαβασιλείου(50’).
Τα λάθη δεν απέφυγε και ο δεύτερος επόπτης κ.Τσιούπρος, ενώ αντίθετα καλός ήταν ο κ.Φαρμάκης.
 
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε.ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Βασιλειάδης, Κούρτογλου, Παπαδόπουλος Κ., Μπαλαμπάνης (90+ Παπαδόπουλος Ι.), Παπαγιαννόπουλος, Κεστελίδης, Νάκας (77’ Οικονόμου), Ταρασιάδης(83’ Μπαγλαρίδης), Καλουσίδης, Κουμορτζής, Βεϊδαμενίδης.
Α.Σ. ΠΥΡΓΕΤΟΥ: Γκικούδης, Μπουτογιάννης, Σιδηρόπουλος, Στούμπος, Πολύζος, Κρούτη (81’ Καραπέτσας), Παπαβασιλείου (69’ Σαββίδης), Τσιρογιάννης, Στύλος, Βελετάνης, Κυπαρίσσης (75’ Ζαφειρίου).
*Στους άλλους δυο χθεσινούς αγώνες του 4ου ομίλου κυπέλλου ερασιτεχνών, είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:
*Α.Ο. Καρδίτσας-Θύελλα Πετρωτού            2-1
*Ν. Αγχίαλος-Σπερχειάδα 4-3         (παρ.-2-2 κ.α.)
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass