ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΔΩΤΙΕΑ ΑΓΙΑΣ ΜΕ 2-0

Κυπελλούχος ΕΠΣΛ ο Πυργετός

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΣΕ ΙΣΑΡΙΘΜΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2010 2:26 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:37
Την κατάκτηση του κυπέλλου ΕΠΣΛ πανηγύρισε χθες στο στάδιο Αλκαζάρ η ομάδα του Πυργετού η οποία επικράτησε στον φετινό τελικό του Δωτιέα Αγιάς με 2-0. Πρόκειται για το δεύτερο τρόπαιο που κατακτούν οι «βυσσινί» σε ισάριθμες συμμετοχές σε τελικό κυπέλλου της ΕΠΣΛ.
Η ομάδα του Νίκου Ζαλίκα θα συνεχίσει στην επόμενη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών της ΕΠΟ όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με την κυπελλούχο Πιερίας ΜΑΕ Ποντίων Κατερίνης. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη στο γήπεδο Ν. Ζωής Κατερίνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πυργετός είχε αντιμετωπίσει τον προσεχή αντίπαλό του το καλοκαίρι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του και είχε κερδίσει με 3-1 μέσα στην έδρα του ενώ στο γήπεδο Ν. Ζωής εκεί που θα διεξαχθεί ο αγώνας της ερχόμενης Τετάρτης είχε αναδειχθεί ισόπαλος 1-1.
ΕΥΚΟΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ
Το κύριο χαρακτηριστικό του φετινού τελικού ήταν η εύκολη επικράτηση του Πυργετού αφού ο νικητής είχε κριθεί από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.
Μόλις στο 4ο λεπτό οι τυπικά γηπεδούχοι έκαναν φανερές τις προθέσεις τους όταν ο Στύλος με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Τσιρογιάννη έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Ο Δωτιέας που παρουσίασε μια αξιοπρεπή εικόνα προσπάθησε να απαντήσει και δημιούργησε δύο καλές φάσεις στο 5’ με τον Μαλάκο (απευθείας κόρνερ) και στο 8’ με τον Αποστόλου οι οποίες δεν είχαν την ευτυχή κατάληξη.
Από κει και πέρα ο Πυργετός επέβαλε το ρυθμό του και στο 11’ ο Γκογκούδης ανετράπη εντός περιοχής από τον Μαλάκο κερδίζοντας πέναλτι. Το πέναλτι κλήθηκε να εκτελέσει ο Κυπαρίσσης όμως ο τερματοφύλακας Κακαρδάκης με ωραία ενέργεια αποσόβησε τον κίνδυνο.
Τελικά το σκορ άνοιξε στο 15’ όταν ο Βελετάνης με έξυπνη εκτέλεση φάουλ νίκησε αυτή τη φορά τον Κακαρδάκη κάνοντας έτσι το 1-0, ενώ στο 23’ ένας εντυπωσιακός αυτοματισμός των Κυπαρρίσση, Στύλου και Κρούτη έφερε το δεύτερο τέρμα του Πυργετού με σκόρερ τον τελευταίο.
Το 2-0 έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες του Πυργετού να παίξουν πιο συντηρητικά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν απειλητικοί για τον αντίπαλό τους.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά φτάσαμε στο τέλος του πρώτου μέρους για να ξεκινήσει η επανάληψη όπου το σκηνικό του αγώνα διατηρήθηκε το ίδιο με τον Πυργετό να έχει σαφή υπεροχή και να πιέζει τον αντίπαλό του δημιουργώντας ευκαιρίες με πιο χαρακτηριστικές τις φάσεις στο 57’ με το βολ-πλανέ του Βελετάνη και στο 69’ με το κοντινό πλασέ του Ζαφειρίου το οποίο έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Μεσημέρης.
Έτσι το 2-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με τον Πυργετό να φτάνει δίκαια στην κατάκτηση του δεύτερου κυπέλλου στην ιστορία του.
Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία η κ. Τσιοφλίκη που είχε βοηθούς τις επίσης πολύ καλές κ. Ντούρμα και Κομισοπούλου. Άψογη στα καθήκοντά της και η 4η διαιτητής κ. Κωνσταντίνου.
ΠΥΡΓΕΤΟΣ: Γκικούδης, Γκογκούδης (46’ Ζαφειρίου), Μπαταγιάννης, Στούμπος, Πολύζος, Κρούτη, Σιδηρόπουλος, Τσιρογιάννης, Στύλος (75’ Ταυλαρίδης), Βελετάνης, Κυπαρίσσης (55’ Παπαβασιλείου).
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ: Κακαρδάκης, Βερβέρης, Ρέντζας, Μεσημέρης, Γάλλος (68’ Μπουλμέτης), Μαλάκος,, Τσικόπουλος (89’ Τσακάλι), Χάνος, Σιμούλης (81’ Κουλουκτσής), Ρακιτζόγλου, Αποστόλου.
 
ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ
Ν. Ζαλίκας: Η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής
Θ. ΤΣΩΤΣΟΣ: ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΗ ΦΗΜΗ ΤΟΥ
Αμέσως μετά τον τελικό οι προπονητές των δύο ομάδων δήλωσαν μεταξύ άλλων τα εξής:
Θ. Τσώτσος (Δωτιέας Αγιάς): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας. Το φαβορί επιβεβαίωσε ότι ήταν πραγματικά φαβορί. Εμείς παλέψαμε για το καλύτερο παρ’ όλο που είχαμε τεράστια προβλήματα από τραυματισμούς. Μπορώ να πω μπράβο στα παιδιά γιατί αντεπεξήλθαν στις υποχρεώσεις τους και συγχαρητήρια γιατί έγινε ένα αρκετά καλό παιχνίδι και από τις δύο πλευρές».
Ο Θανάσης Τσώτσος μίλησε και την υπόθεση παραμονή στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ αφήνοντας αιχμές για ασυνέπεια ορισμένων ανθρώπων της ομάδας.
«Όταν δεν έχεις μυαλό φτάνεις εκεί που φτάσαμε εμείς. Γιατί μία ομάδα η οποία θα μπορούσε να έχει εξασφαλίσει την άνετη παραμονή έφτασε στο σημείο από την ασυνέπεια ορισμένων ανθρώπων να κινδυνεύει».
Νίκος Ζαλίκας (Πυργετός): «Πιστεύω ήταν ένα παιχνίδι το οποίο εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο. Σίγουρα η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής αλλά από κει και πέρα πιστεύω ότι και ο κόσμος ευχαριστήθηκε ορισμένες στιγμές του παιχνιδιού. Εμείς καταφέραμε να προηγηθούμε νωρίς και πιστεύω ότι μετά το 2-0 ίσως να ενήργησε αυτόματα το συναίσθημα της συντήρησης με αφορμή το παιχνίδι της Τετάρτης που ακολουθεί. Σε καμία περίπτωση όμως η ομάδα δεν ήταν αυτή που ήθελα να είναι. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο, καταφέραμε να πάρουμε το κύπελλο και βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι το οποίο είναι σε επτά ημέρες στην Κατερίνη».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass