Η ΑΕΛ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΜΕ 2-1

Ένα....πόντο από την παραμονή

* ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ * ΣΑΝΤΕΡ ΠΟΥΡΙ: «ΟΧΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΑ ΕΞΙ ΒΑΘΜΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ»

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2010 3:41 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:37
 Του Σωτ. Κέλλα
Η προχθεσινή νίκη της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα επί του ΠΑΟΚ με 2-1 χάρη στο τέρμα του Εσθονού Σαντέρ Πουρί έφερε πολλά χαμόγελα στη Λαρισινή ομάδα, καθώς πλέον η παραμονή απέχει μόλις ένα πόντο, κάτι που είναι εύκολο να κερδηθεί αν κρίνουμε από το πρόγραμμα της ΑΕΛ που παίζει εκτός έδρας με τον αδιάφορο βαθμολογικά Πανιώνιο και εντός έδρας με τον Λεβαδειακό.
Η συνταγή της νίκη ήταν γνωστή από τα δύο προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια με ΑΕΚ και Εργοτέλη και αυτή περιείχε την εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου που έδινε πάθος και δύναμη στους παίκτες.
Ο τεχνικός βέβαια της ΑΕΛ Γιάννης Παπακώστας εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι «βυσσινί» προηγήθηκαν μόλις στο 16’ με τον Κουζέν αυτή τη φορά δεν έδωσε εντολή για πίεση ψηλά αλλά για καλή αμυντική οργάνωση και να δίνουν χώρο στους αντιπάλους.
Μάλιστα η ΑΕΛ έδειξε ψυχικά αποθέματα απόρροια της παρουσίας του κόσμου στα τελευταία λεπτά και φάνηκε και στο γεγονός ότι πέτυχε το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις με τον Πουρί ξεπερνώντας το τέρμα της ισοφάρισης των φιλοξενουμένων στο 83’ με τον Βιερίνια.
Το βασικό είναι ότι η ομάδα απέκτησε πολύ καλή ψυχολογία και οι παίκτες έχουν πλέον νοοτροπία νικητή και αυτό φάνηκε και στις χθεσινές δηλώσεις του πρωταγωνιστή του αγώνα Σάντερ Πουρί στο Λαρισινό αθλητικό σάιτ athleticlarissa.gr που δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αν και χρειαζόμαστε ένα βαθμό ακόμα, εγώ θέλω έξι! Πάμε για δύο νίκες μέχρι το φινάλε και θα δούμε τα ματς σαν τελικούς για να έχουμε ένα καλό φίνις. Οι οπαδοί μας είναι απίστευτοι, είναι τρελοί και μου αρέσει. Μας δίνουν μεγάλη δύναμη και τους δώσαμε μια μεγάλη χαρά με σπουδαία νίκη!».
Και συνέχισε λέγοντας: «Ήταν μια σπουδαία νίκη, τι να πω! Νιώθω υπέροχα που το γκολ αυτό μας βγάζει από μπελάδες! Αποδείξαμε ότι δεν ήμασταν τόσο κακή ομάδα και αν και θέλουμε δύο αγωνιστικές ακόμα, πιστεύω πως πλέον μπορούμε να χαμογελάσουμε».         
Τέλος σχολιάζοντας την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας και της ανάληψής της από τον Γιάννη Παπακώστα τόνισε: «Όταν ήρθε μας είπε ένα πράγμα: «Σας πιστεύω!». Πράγματι άλλαξε θέματα τακτικής στην ομάδα και ανέβασε την ψυχολογία μας. Έχει τα κλειδιά της παραμονής μας στην κατηγορία!».
ΠΟΝΤΟΣ ΚΑΙ...ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ
Στο μεταξύ ένα...πόντο απέχει και η ανανέωση της συνεργασίας της ΑΕΛ με τον τεχνικό της ομάδας Γιάννης Παπακώστας δικαιώνοντας αυτά που έγραφε προ ημερών η «Ε» ότι βαδίζουν οι δύο πλευρές προς νέα συμφωνία.
Ο πρόεδρος της ομάδας Κωστής Πηλαδάκης θεωρεί ότι ταιριάζει ως άνθρωπος στην ομάδα και παρότι δεν έχει τις συχνές επαφές που είχε με τους δύο προηγούμενους Γιώργο Δώνη και Μαρίνο Ουζουνίδη πιστεύει ότι είναι πολύ καλός και τον δικαιώνουν τα αποτελέσματα.
Από την άλλη ο Παπακώστας θεωρεί ότι η ΑΕΛ έχει όλα τα εχέγγυα για να παράγει ένας προπονητής έργο, έχει κόσμο κάτι που τον «φτιάχνει» ως προπονητή αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει πολύ καλό έμψυχο δυναμικό.
Πάντως δύσκολα θα τελειώσουν όλα τη Μεγάλη Βδομάδα καθώς ο πρόεδρος της ΑΕΛ θα έρθει τη Μεγάλη Τετάρτη και ο Παπακώστας θα αναχωρήσει για την Αθήνα την επόμενη μέρα. Θα υπάρξει μια συζήτηση ενώ η συμφωνία θα ολοκληρωθεί με την οριστικοποίηση και τυπικά της παραμονής στην κατηγορία. Πάντως από τώρα οι πληροφορίες θέλουν και οι δύο άνδρες να σχεδιάζουν τη νέα χρονιά... Και το πρώτο που απασχολεί είναι το κέντρο προετοιμασίας(με πιθανότερο προορισμό το Καρπενήσι...). 
 
ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Σήμερα στις 5 μ.μ. μια ομάδα της ΑΕΛ θα δώσει φιλικό παιχνίδι με την ομάδα της Ελασσόνας που αγωνίζεται στο περιφερειακό πρωτάθλημα.
Χθες οι παίκτες της ΑΕΛ που αγωνίσθηκαν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έκαναν χαλάρωμα ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass