ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ Α.Ε.Λ. ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΜΑΔΑ (3-3)

«Φωτιά» ο Μετίν, νερά η άμυνα...

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2010 2:25 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:34
Ο βαθμός που πήρε χθες η Α.Ε.Λ. στην Καβάλα, με αντίπαλο την τοπική ομάδα (3-3), στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα, ήταν σημαντικός για τη μάχη της παραμονής, αλλά θα μπορούσε να υπάρχει... «τρίποντο», αν τις «φωτιές» που έβγαζε ο Μετίν (πέτυχε δύο γκολ, το άλλο ο Ρικάρντο Ζέσους) στην επίθεση (μαζί με Μπλάζεκ, Ρικάρντο Τζέσους, Κουζέν) δεν έσβηνε η άμυνα με τα... «νερά» που έκανε όλη η αμυντική γραμμή της λαρισινής ομάδας σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Ντιέ (10’), Κατσιαρός (48’-αυτογκόλ) και Ρινκόν (70’), ενώ για την Α.Ε.Λ. δύο φορές σκόραρε ο Τουμέρ Μετίν (31’ με πέναλτι, 39’) και μία ο Ρικάρντο Ζέσους (86’).
Μετά το βαθμό αυτό, η Α.Ε.Λ. συνεχίζει να έχει μια απόσταση ασφαλείας τριών βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού αλλά σίγουρα για να μπορέσει να παραμείνει στην κατηγορία χρειάζεται ακόμα τρεις βαθμούς στα δύο εντός έδρας παιχνίδια με Π.Α.Ο.Κ. και Λεβαδειακό και εκτός με Πανιώνιο. Το όριο της παραμονής «παίζει» και το γεγονός να κριθεί στους 33 βαθμούς αλλά όχι παρακάτω μετά τα χθεσινά αποτελέσματα όπου κέρδισαν Γιάννενα, Ξάνθη και Λεβαδειακός.
Πάντως το χθεσινό παιχνίδι ήταν μια μοναδική ευκαιρία για την Α.Ε.Λ. να πάρει τους τρεις βαθμούς αφού οι αντίπαλοί τους είχαν το μυαλό στη ρεβάνς του αγώνα κυπέλλου με τον Άρη (έχασε στο πρώτο παιχνίδι με 3-1) αλλά και η ατμόσφαιρα δεν ήταν «καυτή». Αν κάποιοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους αυτοί ήταν οι τριακόσιοι περίπου Λαρισαίοι φίλαθλοι που βρέθηκαν στη μακεδονική πόλη.
Η Α.Ε.Λ. χθες είχε την αποτελεσματικότητα που της έλειπε σε άλλα παιχνίδια αλλά δεν είχε την άμυνα των δυο τελευταίων αγώνων που ο Βιέρα κράτησε κόντρα σε ΑΕΚ και Εργοτέλη το απόλυτο μηδέν.
Πάντως το σίγουρο είναι ότι όλοι είδαν ένα «Χ»ορταστικό παιχνίδι με έξι γκολ, ένα χαμένο πέναλτι (απέκρουσε ο Βιέρα στο 1-1), μια αποβολή (Γκβοζντένοβιτς 84’), ένα δοκάρι (Ρομέου στο 2-2) και αρκετές ευκαιρίες. Η ισοπαλία κρίνεται δίκαιο αποτέλεσμα αν και οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη ώρα κατοχή μπάλας.
Η ουσία είναι ότι η Α.Ε.Λ. θα πρέπει να συνεχίσει με την αγωνία της παραμονής.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Α.Ε.Λ. Γιάννης Παπακώστας παρέταξε την ομάδα με 4-2-3-1 και προτιμώντας τον Τριποτσέρη για αντικαταστάτη του τιμωρημένου Νταμπίζα.
Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια αγωνίσθηκε ο Βιέρα στην άμυνα οι: Βελάσκο (δεξιά), Νταμπίζας, Τριποτσέρης (σέντερ μπακ), Κατσιαρός (αριστερά) αμυντικά χαφ οι Κυριακίδης, Ρομέου και πιο μπροστά οι: Βενετίδης (αριστερά), Μετίν (στο κέντρο), Μπλάζεκ (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Κουζέν.
Από την άλλη ο προπονητής της Καβάλας Ντε Μος παρέταξε και αυτός με την ίδια τακτική την ομάδα του έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ιτάνζ, στην άμυνα τους: Παβίτσεβιτς (δεξιά), Ντουγκλάο, Μουρ, Γκβοζντένοβιτς (αριστερά), αμυντικά χαφ τους Ντικρόκ, Ντιέ πιο μπροστά τους Σόσιν (δεξιά), Ορούμα (στο κέντρο), Σμολάρεκ (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Ονουάτσι.
Οι γηπεδούχοι με ένα δώρο του Βιέρα προηγήθηκαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντιέ και μέχρι το ημίωρο φαινόταν να ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι με μια Α.Ε.Λ. ασύνδετη που δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρία παρά τα κεφια του Μετίν και του Μπλάζεκ. Στο 30’ λοιπόν ο Μπλάζεκ κέρδισε πέναλτι και ο Μετίν έκανε το 1-1 δίνοντας άλλη τροπή στον αγώνα και λίγο αργότερα ο Ονουάτσι σε αυστηρό πέναλτι που κέρδισε ο Ορούμα από τον Τριποτσέρη δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακας τη λαρισινής ομάδας.
Και με τον αέρα που απέκτησε η Α.Ε.Λ. και με τους οπαδούς της να την παροτρύνουν κατάφεραν αν προηγηθούν με 1-2 πάλι με τον Μετίν στο 39’, ύστερα από ωραία πάσα του Κουζέν.
Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν άσχημο για τους «βυσσινί» αφού στο 47’ με αυτογκόλ ο Κατσιαρός έκανε το 2-2 και η Καβάλα άρχισε να ελέγχει το παιχνίδι μέχρι το 56’, που ο Ρομέου σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.
Και μετά από ένα τέταρτο όπου η Α.Ε.Λ. προσπαθούσε να προσέξει την αμυντική της λειτουργία ήρθε μια αδράνεια της άμυνας της Α.Ε.Λ. και στο 70’ από κοντά ο Ρινκόν κάνει το 3-2.
Τότε ο Παπακώστας βλέποντας τον κίνδυνο να φύγει χωρίς βαθμό η Α.Ε.Λ. από την Καβάλα αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα βάζοντας τον Σκάτσελ στη θέση του Κατσιαρού και πέρασε τον Βενετίδη αριστερό μπακ ενώ λίγο αργότερα «έριξε» στον αγώνα και τον Ρικάρντο Ζέσους στη θέση του Ρομέου.
Και στο 86’ δικαιώθηκε αφού ο Ζέσους με απευθείας εκτέλεση φάουλ και αφού η μπάλα "βρήκε" στο κεφάλι του Ντουγκλάο κατέληξε στα δίχτυα του Ιτάνζ.
Λίγο νωρίτερα είχε αποβληθεί άδικα με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Γκβοζντένοβιτς για φάουλ στον Μπλάζεκ που έκανε όμως ο Σιόντης (ο μοναδικός Έλληνας που χρησιμοποίησε ο προπονητής των γηπεδούχων).
Για να ισοφαρίσει το λάθος του λίγο αργότερα ο Κωνσταντινέας στο 89’ αγνόησε καθαρό φάουλ του Ιτάνζ (που ήταν και κόκκινη κάρτα) πάνω στον Κουζέν.
Το τελικό 3-3 βρήκε και τις δύο ομάδες ευχαριστημένες με την Α.Ε.Λ. να έχει δρόμο για την παραμονή και την Καβάλα να δείχνει να έχει εξασφαλίσει την έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
8’: Από αριστερά ο Κατσιαρός εκτελεί πλάγιο άουτ ο Μετίν πιάνει κεφαλιά και η μπάλα φθάνει στον Κουζέν που με ανάποδο «ψαλίδι» σουτάρει και στέλνει την μπάλα λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ιτάνζ.
10’: Ο Ορούμα κερδίζει φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή από τον Ρομέου. Το εκτελεί ο Ντιέ και κάνει το 1-0 αφού ο Βιέρα δεν παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας.
13’: Από αριστερά ο Ορούμα κάνει σέντρα και ο Σμολάρεκ πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
19’: Σουτ του Μπλαζεκ από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει απελπιστικά άουτ.
29’: Ανάποδο «ψαλίδι» από το σημείο του πέναλτι του Σμολάρεκ στέλνει την μπάλα άουτ.
30’-3’1: Ο Γκβοζντένοβιτς μέσα στη μεγάλη περιοχή ανατρέπει τον Μπλάζεκ και ο διαιτητής Κωνσταντινέας καταλογίζει πέναλτι. Το εκτελεί ο Μετίν και κάνει το 1-1
36’-37’: Σε μια μονομαχία του Τριποτσέρη με τον Ορούμα ο διαιτητής του αγώνα καταλογίζει πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Το εκτελεί ο Ονουάτσι και με διπλή προσπάθεια αποκρούει ο Βιέρα.
39’: Ο Μπλάζεκ τροφοδοτεί τον Κουζέν και αυτός με κάθετη πάσα στον Μετίν που αφού ξεφεύγει από τον Ιτάνζ κάνει το 1-2.
47’: Ο Ορούμα μεταβιβάζει στον Ντιέ που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει η μπάλα χτυπάει στον Κατσιαρό και καταλήγει στα δίχτυα (2-2)
50’: Ο Ονουάτσι βγαίνει μόνος προ του Βιέρα, αλλά ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Λ. μπλοκάρει την μπάλα.
55’: Από δεξιά ο Ορούμα εκτελεί φάουλ ο Ρινκόν μέσα από τη μεγάλη περιοχή κάνει κεφαλιά και στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
56’: Ο Κουζέν μεταβιβάζει στον Ρομέου που σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Ιτάνζ αποκρούει με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού και καταλήγει κόρνερ.
61’: Σουτ του Γκβοζντένοβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει ο Βιέρα.
62’: Ο Ρινκόν κάνει σουτ και αποκρούει ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.
70’: Ο Ορούμα εκτελεί κόρνερ από δεξιά η μπάλα περνάει απ’ όλους και ο Ρινκόν από κοντά κάνει το 3-2.
78’: Σουτ του Σκάτσελ μέσα από τη μεγάλη περιοχή καταλήγει άουτ.
86’: Ο Ρικάρντο Ζέσους εκτελεί φάουλ και αφού "βρήκε" στο κεφάλι του Ντουγκλάο καταλήγει στα δίχτυα και γίνεται το 3-3.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την Α.Ε.Λ. κορυφαίος παίκτης σε απόδοση ήταν ο Μετίν και ακολούθησαν ο Μπλάζεκ με τον Κουζέν.
Από κει και πέρα, ο Βιέρα φέρει ευθύνη στο πρώτο τέρμα, αλλά η απόκρουση του πέναλτι του Ονουάτσι τον κάνει να ξεχωρίζει, αν προσθέσουμε και δυο-τρεις αποκρούσεις στο δεύτερο ημίχρονο, ο Βελάσκο με τον Κατσιαρό ταλαιπωρήθηκαν στα πλάγια, ο Μελίσσης ήταν πολύ καλός, ενώ ο Τριποτσέρης έδειξε να του λείπουν παιχνίδια.
Ο Ρομέου φάνηκε μόνο στο σουτ που είχε στο δοκάρι, ενώ πάλεψε ο Κυριακίδης. Ο Ραντοσάβλιεβιτς, που μπήκε ως αλλαγή, δεν έκανε αισθητή την παρουσία του.
Ο Βενετίδης μέτριος, ενώ ο Σκάτσελ λίγα πράγματα.
Σημαντική βοήθεια έδωσε ο Ρικάρντο Ζέσους, όταν χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή.       
* * *
Από την Καβάλα καλύτεροι ήταν οι Ντιέ, Ορούμα και Ρινκόν που μπήκε ως αλλαγή άλλαξε πολλά δεδομένα στο παιχνίδι μέχρι το 75’.  
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας) πολύ λίγος για ένα τέτοιο παιχνίδι καθώς αδίκησε την Α.Ε.Λ. σε κρίσιμα σημεία. Συγκεκριμένα ήταν ανύπαρκτο το πέναλτι που έδωσε σε βάρος της Α.Ε.Λ. στο 30’, ενώ στο 89’ ήταν καθαρό φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή η ανατροπη του Κουζέν από τον Ιτάνζ και κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα της Καβάλας.
Λάθος η δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) στον Γκβοζντένοβιτς, καθώς το φάουλ στον Μπλάζεκ το έκανε ο Σιόντης.
Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί κ. Δ. Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Α. Νικολακόπουλος (Αθηνών).
Εκτός των δύο κίτρινων καρτών στον Γκβοζντένοβιτς κίτρινες είδαν ακόμα οι Ντικρόκ, Ντουγκλάο, Ντιέ, Ντομπρασίνοβιτς - Τριποτσέρης, Βελάσκο, Μπλάζεκ.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΚΑΒΑΛΑ (Ααντ Ντε Μος): Ιτάνζ, Γκβοζντένοβιτς, Ντικρόκ (58’ Ντομπρασίνοβιτς), Μουρ, Ντουγκλάο, Ντιέ, Παβίτσεβιτς, Ονουάτσι, Σόσιν (81’ Σιόντης), Σμολάρεκ (46' Ρινκόν), Ορούμα.
ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Κυριακίδης (73’ Σκάτσελ), Τριποτσέρης, Μετίν, Ρομέου (79’ Ζέσους), Κουζέν, Βελάσκο, Μελίσσης, Κατσιαρός (64’ Ραντοσάβλιεβιτς), Μπλάζεκ.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 1.616, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 7.680
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass