ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΕΤΣΟΣ, ΔΙΕΥΘ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Η ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑ

Ανακοινώθηκε η ΟΕΜΑ 2013, «θύελλα» στη Λάρισα

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2010 2:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:33
 Ανακοινώθηκε χθες από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου για τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Βόλος 2013 ΑΕ» που έχει αναλάβει την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων 2013 και η οποία προκάλεσε αντιδράσεις από το δήμαρχο Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη που τη χαρακτηρίζει αθηνοκεντρική καθώς εκτός του ιδίου δεν υπάρχει στη σύνθεσή της κανένας άλλα Λαρισαίος κάτι που όπως είπε θυμίζει μάλλον «Αθήνα 2013» παρά «Βόλος 2013» ενώ αιχμές άφησε σε δηλώσεις του και ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης που διεκδικούσε και αυτός τη θέση του προέδρου (προτιμήθηκε ο κ. Γεώργιος Κολέτσος) λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Ό,τι με τα πρότυπα που επέλεξε ο υπουργός Πολιτισμού για τη σύσταση της Επιτροπής που έχει και την πολιτική ευθύνη, καλείται να αναλάβει τη διοργάνωση των αγώνων κάτω από δύσκολες συνθήκες και όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα».
Η επιτροπή έχει πρόεδρο τον παλιό πρωταθλητή του Βόλου στο θαλάσσιο και αλπικό σκι Γεώργιο Κολέτσο ενώ παρέμεινε διευθύνουσα σύμβουλος η Φανή Κουτρουμπά για να υπάρχει συνδετικός κρίκος με την προηγούμενη διοίκηση από την οποία εκτός της κ. Κουτρουμπά παρέμειναν οι δήμαρχοι Λάρισας Κώστας Τζανακούλης, Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και το μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου.
Στα αξιοσημείωτα ότι ο υπουργός Πολιτισμού κ.Γερουλάνος, η υφυπουργός αρμόδια σε θέματα Αθλητισμού κ. Γκερέκου και ο ΓΓΑ κ. Μπιτσαξής τοποθέτησαν ο καθένας από έναν άνθρωπό τους. Συγκεκριμένα ο κ. Μπιτσαξής την αντιπρόεδρο κ. Πατελάρου, η κ. Γκερέκου τον κ. Ζήκο και ο κ. Γερουλάνος τον κ. Μπίκο.
Επίσης εκτός του κ. Κολέτσου και των κ.κ. Βούλγαρη, Μαβίδη από το Βόλο υπάρχουν δύο ακόμα άτομα ο κ. Βενιέρης(οικονομολόγος) και ο κ. Σινέλης(δικηγόρος) ενώ από τη Λάρισα υπάρχει μόνο ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης.
Η σύνθεση της επιτροπής έχει ως ακολούθως:
Πρόεδρος: Κολέτσος Γεώργιος (οικονομολόγος)
Αντιπρόεδρος: Πατελάρου Μαρία (αρχιτέκτων μηχανικός)
Διευθύνουσα Σύμβουλος: Κουτρουμπά Φωτεινή (συγκοινωνιολόγος μηχανικός)
Μέλη: Βούλγαρης Αλέξανδρος (δήμαρχος Βόλου), Μαβίδης Παύλος (δήμαρχος Νέας Ιωνίας Μαγνησίας), Τζανακούλης Κωνσταντίνος (δήμαρχος Λαρισαίων), Καπράλος Σπυρίδων (πρόεδρος ΕΟΕ), Νικολάου Λάμπης (μέλος ΔΟΕ), Βενιέρης Περικλής (οικονομολόγος), Γογγάκη Κωνσταντίνα (επίκουρη καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ Αθηνών), Ζήκος Κωνσταντίνος (δικηγόρος), Καλούσης Ευάγγελος (πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων), Μπίκος Γεώργιος (επικοινωνιολόγος), Παναγιωτουνάκου - Ανδριωτάκη Πετρούλα (αναπληρώτρια καθηγήτρια ΕΜΠ),Σινέλης Γεώργιος (δικηγόρος).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓΑ «στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού είναι οι Μεσογειακοί Αγώνες να αποτελέσουν ευκαιρία ανάπτυξης και προβολής της Θεσσαλίας.
Μέλημα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι, εκτός από την άρτια προετοιμασία και διεξαγωγή των Αγώνων, η ανάδειξη των εξαιρετικών θεσσαλικών προϊόντων και της μεσογειακής διατροφής, η τουριστική αξιοποίηση και προβολή της ευρύτερης περιοχής με σημεία αναφοράς εκτός από τις κλασικές μορφές τουρισμού και στις δυνατότητες για συνεδριακό, αθλητικό, καταδυτικό, θρησκευτικό, περιπατητικό τουρισμό και αγροτουρισμό. Στόχος, επίσης, είναι η πολιτισμική αναβάθμιση των Αγώνων με τη διεξαγωγή παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων οι οποίες θα αποτελέσουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την πολιτιστική προβολή όχι μόνο της Θεσσαλίας αλλά συνολικά της Ελλάδας.
Οι συνέργειες αθλητισμού, πολιτισμού και τουρισμού που δημιουργούνται με τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων αποτελούν μια πρόκληση για την ανάδειξη των μεγάλων δυνατοτήτων της περιοχής για βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο διαθέτει το τεχνοκρατικό, πολιτικό και γνωστικό πεδίο που χρειάζεται και στη σύνθεσή του υπήρξε πρόνοια για τη μη ύπαρξη θεμάτων με τις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές».
ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ
Ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης μόλις ανακοινώθηκε η επιτροπή τόνισε τα εξής: «Θεωρώ ότι η επιτροπή είναι αθηνοκεντρική και είναι λάθος που δεν μπήκε ένα πρόσωπο αναγνωρίσιμο ως πρόεδρος για να μπορέσει να εξασφαλίσει τις χορηγίες για μια πετυχημένη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 που θα γίνουν σε Λάρισα και Βόλο. Επίσης θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή φορέων από τις δύο πόλεις και ειδικά από τη Λάρισα που θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή στη συγκεκριμένη επιτροπή.
Περισσότερο στην Αθήνα προβλέπω ότι θα συνεδριάζει η επιτροπή παρά στο Βόλο».
ΑΙΧΜΕΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΗ
Μετά την ανακοίνωση του νέου Δ.Σ. ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης δήλωσε: «Η Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΟΜΕΑ), Βόλος 2013 Α.Ε. με τα πρότυπα που επέλεξε ο Υπουργός Πολιτισμού, που έχει και την πολιτική ευθύνη, καλείται να αναλάβει τη διοργάνωση των αγώνων κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Δύσκολες γιατί τόσο η έλλειψη ουσιαστικής δουλειάς για το χρονικό διάστημα 29 μηνών, όσο και η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, διαμορφώνουν νέα δεδομένα στη διοργάνωση των αγώνων σε σχέση με τα δεδομένα τους όρους και τις προϋποθέσεις όπως περιγράφονται στο φάκελο διεκδίκησης των αγώνων.
Αυτή τη στιγμή το σημαντικό είναι, ότι έστω και την έσχατη ώρα, έχουμε Οργανωτική Επιτροπή που αποκαθιστά την αξιοπιστία μας απέναντι στην Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) η οποία με αλλεπάλληλες επιστολές προς τον Δήμαρχο Βόλο και τον Πρόεδρο της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, που υπέγραψαν τη σύμβαση, έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον των αγώνων θέτοντας ακόμη και προθεσμίες ανοχής.
Οι συνεχείς προσπάθειες και των δυο μας, έστω και καθυστερημένα έπιασαν τόπο, μετά από πολλές αγωνιώδεις προσπάθειες και συναντήσεις με τον Υπουργό Πολιτισμού και τον Υφυπουργό Οικονομικών για την εξασφάλιση οικονομικών υποχρεώσεων προς τη ΔΕΜΑ.
Η επιλογή του Υπουργού, θα κριθεί από το αποτέλεσμα, όσον αφορά τη δουλειά της Οργανωτικής Επιτροπής.
Με όλες μου τις δυνάμεις ως εξ οφίτσιο μέλος της ΟΕΜΑ αλλά και ως δήμαρχος της πόλης του Βόλου θα στηρίξω το έργο της Οργανωτικής, υποστηρίζοντας πέρα και πάνω από όλα το συμφέρον της πόλης που έχω την τιμή να εκπροσωπώ και να υπηρετώ».
ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Ο νέος πρόεδρος της ΟΕΜΑ κ. Γ. Κολέτσος είναι 45 ετών (γεννημένος το 1964) , είναι πρωταθλητής Ελλάδος στο θαλάσσιο και ορεινό σκί, και έχει αποφοιτήσει από το 2ο Λύκειο Βόλου.
Είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Arator Συμμετοχών Α.Ε.
Διαθέτει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στη διοίκηση επιχειρήσεων, έχοντας διατελέσει στέλεχος σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες. Μεταξύ άλλων, ήταν στέλεχος του τομέα επενδύσεων και χρηματοδοτήσεων της Credit Lyonnais και της Piraeus Prime Bank με εξειδίκευση στο ναυτιλιακό κλάδο καθώς επίσης και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Σαράντη.
Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, πτυχίου ΤΕΦΑΑ από Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακού τίτλου MSc in Shipping, Trade & Finance από το πανεπιστήμιο Cass (City) και κάτοχος του τίτλου διοίκησης επιχειρήσεων AMP από το Harvard Business School.
Έχει μια κόρη, ο αδελφός του Γιάννης είναι επίσης οικονομολόγος και ο πατέρας του Θανάσης εργαζόταν στην Εμπορική Τράπεζα.
Η ΦΑΝΗ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑ
Η διευθύνουσα σύμβουλος Φωτεινή Δήμου – Κουτρουμπά(γνώριμη μια και έχει τη θέση αυτή από τη σύσταση της ΟΕΜΑ 2013) όπως είναι το πλήρες όνομά της γεννήθηκε το 1955 και οι σπουδές της ήταν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο(1973 – 1977) και τοMSc in Highways and Traffic Engineering, City University of London - UK(1978-1979)
Οι κυριότερες δράσεις της ήταν:1980 – 1988 Μόνιμος υπάλληλος του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. με συμμετοχή στο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας, στις Μελέτες διαχείρισης κυκλοφορίας της Αθήνας, στην Κυκλοφοριακή Μελέτη Ιστορικού Κέντρου, Ψυρρή, Πλάκα 1997 – 2001 Ελεύθερος Επαγγελματίας με συμμετοχή σε μελέτες όπως στρατηγικό Σχέδιο ΟΑΣΑ, Μελέτες υλοποίησης ΤΡΑΜ στην Αθήνα, Προκαταρκτικό σχέδιο μεταφορών για την ΑΘΗΝΑ 2004, Στρατηγικό σχέδιο για την ΑΘΗΝΑ 2004, θέματα μεταφορών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,
2001 – 2004 Διευθύντρια Συντονισμού Δημοσίων Φορέων Μεταφορών – Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004, Μάρτιος 2005 – Δεκέμβριος 2006 Γενική Διευθύντρια Ανάπτυξης και Προγραμματισμού του ΟΣΕ, Ιανουάριος 2007 – Απρίλιος 2008 Διευθύνουσα Σύμβουλος της νεοσύστατης θυγατρικής εταιρείας λειτουργίας του ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.:
Η Μ. ΠΑΤΕΛΑΡΟΥ
Η Μαρία Πατελάρου είναι αρχιτέκτων μηχανικός και γεννήθηκε το 1949 με εντυπωσιακή δραστηριότητα καθώς κατείχε τις εξής θέσεις:
2009 (Νοέμβριος) - έως σήμερα Τεχνικός Σύμβουλος Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού
2009 – (έως Νοέμβριο) Εργασία στο ΥΠ.ΠΟ.Τ., Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων
2006 – 2009 Απόσπαση από το ΥΠ.ΠΟ. στο πολιτικό γραφείο του Νάσου Αλευρά
2004 - 2006 Εργασία στην ΕΥΔΕ ΑΟΕΕ (Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων - Αθλητικών Ολυμπιακών Έργων και Εγκαταστάσεων)
2001 - 2004Σύμβουλος Υφυπουργού Ολυμπιακών Έργων, Νάσου Αλευρά
1999 - 2001 Ολυμπιακός Υπεύθυνος Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.
1998 - 2001 Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της Αθήνας
1996 - 1997 Μέλος της Επιτελικής Ομάδας Σύνταξης Φακέλου Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004
1993 - 2001 Ειδικός Σύμβουλος Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Κώστα Λαλιώτη
1993 - 1997 Υπεύθυνη συντονισμού έργων και ρυθμίσεων (αρμοδιότητας Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.) του Προγράμματος της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων της Αθήνας
1992 – 1993 Εργασία στο ΥΠ.ΠΟ. (Δ/νση Αναστύλωσης Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Μνημείων)
1991 - 1992 Ειδικός Συνεργάτης Μεσογειακών Αγώνων
1989 – 1990 Μέλος της Επιτελικής Ομάδας Σύνταξης Φακέλου Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1996
1985 – Σήμερα Σύμβαση Αορίστου Χρόνου ΥΠ.ΠΟ. κατηγορίας Π.Ε. Αρχιτεκτόνων
1985 – 1989 Υπεύθυνη συντονισμού μελετών του συνολικού Προγράμματος της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων της Αθήνας
1981 - 1989 Ειδικός Σύμβουλος Yπουργού Πολιτισμού, Μελίνας Μερκούρη
 
 
ΚΩΝ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ:
Διακοσμητικός ο ρόλος
των τοπικών φορέων
ακόμα και κυβερνητικών
 
Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Διαμάντος με αφορμή τη σύνθεση της ΟΕΜΑ 2013 εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη μη συμμετοχή κανενός άλλου Λαρισαίου πλην του Δημάρχου και ιδιαίτερα φορέων ακόμα και κυβερνητικών που μπορούν να βοηθήσουν την επιτυχία των Μεσογειακών Αγώνων.
Αναλυτικά η δήλωση του Κωνσταντίνου Διαμάντου έχει ως εξής: «Το νέο ΔΣ της "ΒΟΛΟΣ 2013 ΑΕ" που ανακοινώθηκε ουσιαστικά "προκρίνει" τον αποκλεισμό της συνδιοργανώτριας πόλης μας, της Λάρισας αφού, πέραν του Δημάρχου δεν συμπεριελήφθη κανείς άλλος. Η γενική αίσθηση δε, που αποκομίζουμε είναι ότι, η υπόθεση των Μεσογειακών Αγώνων 2013 και η προετοιμασία αυτών, θα αποτελεί κύριο μέλημα της Κεντρικής εκτελεστικής εξουσίας με συμπληρωματικό έως "διακοσμητικό μη οχλούντα" ρόλο των τοπικών Κοινωνιών και των θεσμικών εκπροσώπων τους ( ακόμη και εκείνου που εκπροσωπεί Περιφερειακά την Κυβέρνηση), ειδικά δε εκείνων, όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο Κ-Δ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ( που εκπροσωπεί και τη Δυτ. Θεσσαλία), που έχουν ένα επίλεκτο επιστημονικό δυναμικό αλλά και άμεση και ουσιαστική επιστημονική γνώση και εμπειρία στο περιεχόμενο των έργων και των δράσεων προετοιμασίας και τέλεσης των Μεσογειακών Αγώνων. Τόσο στο αθλητικό σκέλος όσο και στους άλλους 3 "πυλώνες" που θέλουμε ως πόλεις, ως Θεσσαλία και ως Ελλάδα να αναπτύξουμε και να αναδείξουμε παράλληλα, τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον και τον Τουρισμό. Με στόχο την αναβάθμιση του θεσμού και πάντα στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων που η χώρα θα διαθέτει, σε μία περίοδο κρίσιμη που διανύουμε».
 
Γεώργιος Κολέτσος:
Από Δευτέρα πιάνουμε δουλειά...
* ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ
 
Ο νέος πρόεδρος της ΟΕΜΑ 2013 Γεώργιος Κολέτσος μετά την ανάληψη των καθηκόντων του μίλησε χθες στην «Ε» και είπε τα εξής: « Είμαι ένα γέννημα-θρέμμα της Θεσσαλίας και ανδρώθηκα μέσα από τον αθλητισμό. Επέλεξα λοιπόν να διεκδικήσω τη θέση του προέδρου της ΟΕΜΑ 2013 μέσα από τις διαδικασίες που επέλεξε η κυβέρνηση γιατί πρεσβεύει τις αξίες με τις οποίες τοποθετήθηκα σε όλη μου τη ζωή.
Ο αθλητισμός για μένα είναι αξία ζωής και θα ήθελα να προσφέρω μέσα από αυτή τη θέση ό,τι μπορώ γιατί οι Μεσογειακοί Αγώνες έχουν ως στόχο να αναδείξουν την περιοχή της Θεσσαλίας και να αναπτυχθεί με την προβολή που θα υπάρχει σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Βέβαια στόχος είναι η άρτια εξέλιξη των Αγώνων αλλά νομίζω ότι παράλληλα με αυτούς θα πρέπει να αναπτυχθεί η Θεσσαλία τουριστικά, πολιτιστικά αλλά και να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόσθετη αξία των Αγώνων.
Από Δευτέρα θα αρχίσουμε να δουλεύουμε με στόχο να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν γιατί ας μην κρυβόμαστε ο χρόνος είναι περιορισμένος και πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε μέρα».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass