Ο ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

«Φτερωτός» Λαρισαίος... Άγγελος

* ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΚΟΝΤΕΡ ΣΤΑ 60 ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΕΚΟΡ (6.69) * ΦΕΥΓΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΧΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΕΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΕΚΟΡ

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2010 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:27
Ένας «φτερωτός» Λαρισαίος Άγγελος πέταξε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα γίνει στην Ντόχα του Κατάρ από 12 έως 14 Μαρτίου καθώς στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στην Αθήνα έσπασε τα κοντέρ και έπιασε το όριο με 6.69.
Ο αθλητής του Πελασγού που γυμνάζεται με τον Δημήτρη Φιλίνδρα έχοντας παρτενέρ την πρωταθλήτρια Ευρώπης Γωγώ Κοκλώνη νίκησε όλα τα προβλήματα που συνάντησε στο δρόμο του και πήρε το εισιτήρια για το μεγάλο χειμερινό ραντεβού του στίβου μαζί με άλλους έξι αθλητές, τους: Κώστα Φιλιππίδη (επί κοντώ ανδρών) Νικόλ Κυριακοπούλου, Αφροδίτη Σκαφίδα (επί κοντώ γυναικών), Δημήτρη Τσιάμη (τριπλούν ανδρών), Αθανασία Πέρρα (τριπλούν γυναικών), Μιχάλη Σταματόγιαννη (σφαιροβολία).
Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Λαρισαίου «φτερωτού» Άγγελου μιλήσαμε μαζί του και μας εξέπληξε ευχάριστα όταν του δώσαμε συγχαρητήρια για τη νέα μεγάλη επιτυχία του λαρισινού στίβου (μην ξεχνάμε την ολυμπιονίκη Φανή Χαλκιά) και μας απάντησε: «Σίγουρα ήταν καλός ο χρόνος μας αλλά περίμενα κάτι καλύτερο, δεν ξέρω αν ήταν στο 6.50 που είναι το πανελλήνιο ρεκόρ αλλά μπορούσα μια ακόμα πιο σπουδαία επίδοση».
*Μήπως την άφησε, για την Ντόχα;
«Φεύγω την ερχόμενη Τρίτη χωρίς άγχος και με μοναδικό στόχο να κάνω ατομικό ρεκόρ και ό,τι προκύψει...».
*Πώς κατάφερες να προετοιμαστείς αφού η Λάρισα δεν έχει κλειστό στίβο;
«Ευτυχώς υπάρχει κοντά, στα Τρίκαλα, με έφαγαν οι δρόμοι αλλά αφού κατάφερα να πιάσω το στόχο μου χαλάλι η κούραση. Η Λάρισα χρειάζεται μια καλή αίθουσα κλειστού στίβου, τόσοι αθλητές γυμναζόμαστε, τόσες επιτυχίες φέραμε, νομίζω δικαιούμαστε και εμείς μια αθλητική υποδομή».
*Ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα;
«Το βασικό πρόβλημα γιατί ανέβαζε το εξοδολόγιο ήταν οι διαρκείς μετακινήσεις και όταν γυμνάζεσαι πέντε με έξι ώρες την ημέρα είναι φυσιολογικό να επιβαρύνεσαι. Με βοήθησε ο σύλλογος ως τα όρια που μπορούσε αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει από πουθενά αλλού βοήθεια. Εντάξει υπάρχει οικονομική κρίση αλλά νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει βοήθεια σε αθλητές που διαφημίζουν την πόλη σε όλη την υφήλιο. Μεσογειακούς Αγώνες θα διοργανώσουμε, νομίζω ότι η συμμετοχή μου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα είναι μια ευκαιρία προβολής της διοργάνωσης από τώρα. Μετέχουμε μόλις επτά αθλητές και ένας Λαρισαίος, δεν είναι σημαντικό αυτό; Ας ελπίζουμε ότι θα υπάρχει η ευαισθησία...».
*Και μετά την Ντόχα ο επόμενος στόχος...
«Υπάρχει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Βαρκελώνη που για μένα είναι μια πρόκληση. Θέλω να συμμετέχω και αν μπορώ να διακριθώ. Αυτός είναι μεγάλος μου στόχος».
Ο Άγγελος Αγγελάκης αρχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στο χώρο του λαρισινού στίβου που ξεκίνησε με την 5η θέση πέρυσι στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων που έγινε στο Κάουνας της Λιθουανίας. Σε λίγες μέρες θα γιορτάσει τα γενέθλιά του (έχει γεννηθεί στις 2 Μαρτίου 1988) και ελπίζει από τη Ντόχα να αρχίσει το δικό του πάρτι. Και οι ευχές όλων των Λαρισαίων θα το συνοδεύουν στο δύσκολο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα μετέχει και φέρνει πάλι τη Λάρισα στο αφρό του διεθνούς στίβου... Σε μια εποχή που ο συλλογικός Λαρισινός αθλητισμός (με εξαίρεση το ΝΟΛ δείχνει να καταρρέει και να υπάρχει φόβος υποβιβασμού για αρκετές ομάδες...).
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass