ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΑΡΟΣ

«Θα μετρήσουν η δύναμη, το πάθος και η θέληση για τη νίκη»

*ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 100% ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2010 1:53 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:21
ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ. Αυτό είναι το σύνθημα που πέρασε χθες στην καθιερωμένη εβδομαδιαία επαφή της ομάδας με τους εκπροσώπους του Τύπου, ο έμπειρος αμυντικός της ΑΕΛ Παναγιώτης Κατσιαρός για το αυριανό παιχνίδι των «βυσσινί» στην ακριτική Ξάνθη.
Εξέφρασε την αισιοδοξία του και ανέφερε ότι θα μετρήσουν η δύναμη, το πάθος και η θέληση, προκειμένου να κερδίσει η ομάδα την κρίσιμη αυτή αναμέτρηση.
Είπε ότι η φετινή χρονιά είναι η δυσκολότερη στα πέντε χρόνια που αγωνίζεται στη Λάρισα και τόνισε ότι ο στόχος της σωτηρίας ελπίζει να επιτευχθεί πριν την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος , ενώ ανέφερε ότι με επτά βαθμούς στα τέσσερα επόμενα παιχνίδια, θα αλλάξει η ψυχολογία και θα βγει η ομάδα από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται.
«Είμαστε υποχρεωμένοι να παλεύουμε και να δίνουμε ο καθένας παραπάνω από το 100% για να βγάλουμε την ομάδα από το αδιέξοδο. Δε νομίζω ότι θα υπάρχει για εμάς αρνητικό αποτέλεσμα το Σάββατο γιατί πολύ απλά δεν μας... παίρνει», είπε ο πολύπειρος αμυντικός, δίνοντας το στίγμα για την κρίσιμη αναμέτρηση με την ομάδα της Θράκης. Δήλωσε ετοιμοπόλεμος για το παιχνίδι και πρόσθεσε πως «δεν ξέρω πώς θα πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε, αλλά θα τους πάρουμε. Ποιοτικά είμαστε καλύτεροι από τις υπόλοιπες ομάδες, οι οποίες – τη δεδομένη στιγμή – έχουν τους ίδιους στόχους με μας».
Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Παναγιώτη Κατσιαρού, έχει ως ακολούθως:
«Έχουμε ένα δύσκολο ματς το Σάββατο. Ξέρουμε πλέον ότι όλα τα ματς από εδώ και πέρα είναι δύσκολα. Έχουμε εννιά παιχνίδια μπροστά μας κι έχω την εντύπωση ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί βελτιωμένη και θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό. Σε κάθε ματς από εδώ και πέρα κυνηγάμε τους τρεις βαθμούς, τους οποίους έχουμε μεγάλη ανάγκη. Θεωρώ ότι το Σάββατο θα μπορέσουμε να κατακτήσουμε τη νίκη, η οποία θα είναι πολύτιμη για εμάς, για να μπορέσουμε να βγούμε από τη δύσκολη θέση».
 * Πιστεύεις ότι το γεγονός πως η Ξάνθη έχει ακόμη ένα ανοικτό μέτωπο, αυτό του Κυπέλλου, και δίνει επαναληπτικό την επόμενη εβδομάδα, είναι κάτι που μπορεί να σας ευνοήσει;
 «Σίγουρα στο βάθος του μυαλού τους δεν αποκλείεται έχουν τον επαναληπτικό με τον Άρη, όμως, εμείς από την πλευρά μας δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε αυτό. Τη δεδομένη στιγμή, αυτό που έχουμε να κάνουμε ως ΑΕΛ – και αυτό που πρέπει πάντα να κάνουμε ως ΑΕΛ – είναι να κοιτάμε τους εαυτούς μας. Αν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει, δηλαδή σοβαροί, πειθαρχημένοι και παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε, νομίζω ότι θα κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς. Η ΑΕΛ είναι υποχρεωμένη να μην κοιτάει τους υπόλοιπους».
 * Από πού προκύπτει η αισιοδοξία σου ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί βελτιωμένη το Σάββατο;
 «Είμαι από τους ανθρώπους που δεν λέω κάτι για να το λέω. Σίγουρα η φετινή χρονιά δεν είναι η ιδανική. Είναι ίσως η δυσκολότερη από τις πέντε που έχω ζήσει εδώ στη Λάρισα. Δεν το λέω μόνο από βαθμολογικής άποψης – γιατί και άλλες φορές έχουμε βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση – αλλά το λέω γιατί η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα σε ορισμένα παιχνίδια δεν είναι καλή. Είμαι αισιόδοξος, όμως, γιατί έχω μάθει στη ζωή μου ότι πρέπει να παλεύουμε πάντα, ακόμη κι όταν τα πράγματα δεν έρχονται έτσι όπως τα έχουμε σχεδιάσει. Έχω μάθει να παλεύω μέχρις εσχάτων. Είμαστε υποχρεωμένοι ως ΑΕΛ να παλεύουμε και να δίνουμε ο καθένας παραπάνω από το 100% για να βγάλουμε την ομάδα από το αδιέξοδο».
 * Στα δύο προηγούμενα ματς, όμως, η ομάδα δεν έδειξε κάτι τέτοιο...
 «Όλα τα παιδιά μέσα στην ομάδα, και εννοώ τους ποδοσφαιριστές, πρέπει να σκεφτούμε ότι απομένουν μόλις εννιά παιχνίδια – δεν θέλω να γίνω γραφικός και να μιλήσω για τελικούς – και ότι υπάρχουν βαθμοί που πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε. Δεν ξέρω πώς θα τους πάρουμε, αλλά θα τους πάρουμε, ώστε η ομάδα να σωθεί».
 * Βλέπεις την υπόθεση της παραμονής να ξεκαθαρίζει νωρίς ή θα παραμένουμε με το άγχος μέχρι την τελευταία αγωνιστική;
 «Ευχή μου είναι να μην πάμε έτσι μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για κάτι, αλλά στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές – και με βάση το πρόγραμμα που ακολουθεί – αν πάρουμε επτά βαθμούς, νομίζω ότι θα είμαστε πολύ κοντά στη σωτηρία. Καταρχήν, θα αλλάξει η ψυχολογία μας. Η ΑΕΛ ως ομάδα είναι δομημένη έτσι ώστε σε κάθε ματς πρέπει να μπαίνει στο γήπεδο για να κερδίζει. Όχι για να χάνει, ούτε για να βολεύεται με την ισοπαλία. Σίγουρα αυτή τη στιγμή δεν είμαστε στην ιδανικότερη κατάσταση κι αυτό μπορούμε και πρέπει να το αλλάξουμε μόνο εμείς, οι ποδοσφαιριστές».
 * Έχει γίνει πολύς λόγος για τη συνοχή της ομάδας η οποία έχει διαταραχθεί λόγω της παρουσίας πολλών ξένων ποδοσφαιριστών. Ειδικά τώρα που έχουν μπει στην ομάδα εννιά νέοι παίκτες, νιώθεις ότι όλοι έχουν αντιληφθεί την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΑΕΛ; «Θίγετε ένα λεπτό - για μένα - ζήτημα με αυτή σας την ερώτηση, γιατί θεωρώ ότι γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε πάρα πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές. Νομίζω ότι δεν είναι καλό, γιατί πολλές ομάδες χάνουν την ταυτότητά τους. Παρόλα αυτά, αν έρθει ένας ξένος ποδοσφαιριστής, ο οποίος είναι πολύ καλύτερος από έναν Έλληνα, τότε είναι καλοδεχούμενός. Πιστεύω, όμως, ότι αν υπάρχει συμπαίκτης που δεν έχει συνειδητοποιήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα και δεν έχει καταλάβει ότι τα επόμενα παιχνίδια είναι τόσο κρίσιμα, τότε δεν έχει θέση στην ομάδα. Οποιοσδήποτε δεν έχει αντιληφθεί το πού βρισκόμαστε ακριβώς, τότε είναι εκτός τόπου και χρόνου. Βέβαια, από αυτό που ζω καθημερινά στα αποδυτήρια καταλαβαίνω ότι τα παιδιά ξέρουν καλά που βρίσκονται, ξέρουν πολύ καλή τη βαθμολογική θέση της ομάδας. Από τις συζητήσεις που κάνουμε καθημερινά – αλλά και όσα βλέπω στην προπόνηση – θεωρώ ότι έχουν αντιληφθεί την κατάσταση».
* Τι ατμόσφαιρα επικρατεί στα αποδυτήρια της ομάδας;
 «Πάντα μετά από μια τέτοια ήττα νομίζω ότι είναι δύσκολα. Όμως, στο ποδόσφαιρο είσαι υποχρεωμένος την επόμενη κιόλας μέρα να σηκωθείς και να παλέψεις το παιχνίδι που ακολουθεί. Δεν έχεις άλλη επιλογή. Αν σκέφτεσαι το προηγούμενο ματς, τότε δεν έχεις τύχη. Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να κοιτάς τα λάθη σου και να φροντίζεις να μην τα επαναλαμβάνεις».
-Τι λάθη έκανε η ομάδα κόντρα στον Παναθηναϊκό; Γιατί η εμφάνιση της ΑΕΛ προκάλεσε δυσαρέσκεια στον κόσμο…
 «Δεν νομίζω ότι κάναμε κάποιο πολύ συγκεκριμένο λάθος στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Γενικά σε πολλούς αγώνες κάνουμε λάθη τακτικής, αλλά και ατομικά. Είναι πράγματα που τα βλέπουμε και τα ξαναβλέπουμε πριν από το παιχνίδι, αλλά όταν παίζουμε να μην μας βγαίνουν. Είναι πολύ διαφορετικά όταν τα συζητάς και πολύ διαφορετικά όταν έρχεται η ώρα της πράξης. Το θέμα δεν είναι γιατί έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε την κατάσταση».
 * Είσαι ο παλαιότερος ποδοσφαιριστής της ομάδας και έχεις ζήσει τη χρονιά στην οποία η ομάδα σώθηκε την τελευταία αγωνιστική. Ποιες είναι οι ομοιότητες και οι διαφορές εκείνης της χρονικής συγκυρίας με τη σημερινή;
 «Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι τότε είχαμε κι έναν άλλο στόχο, είχαμε μια δικαιολογία ότι κυνηγούσαμε το Κύπελλο γι’ αυτό και δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι, χάσαμε έδαφος στο πρωτάθλημα, στο οποίο – έτσι κι αλλιώς – δεν μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι. Γιατί – όπως είπα και προηγουμένως – η ΑΕΛ είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να κυνηγά επιτυχίες. Φέτος δεν έχουμε κάτι αντίστοιχο κι αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά. Δεν έχουμε κάτι να μας δίνει ψυχολογία. Γιατί τότε προχωρούσαμε στο Κύπελλο, πηγαίναμε στον ημιτελικό και η ψυχολογία όλων – και αυτών που ήταν μέσα και εκείνων που ήταν γύρω από την ομάδα – ήταν διαφορετική, ήταν πολύ πιο ανεβασμένη».
* Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος το Σάββατο...
«Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει αρνητικό αποτέλεσμα. Δε μας παίρνει πλέον ως ομάδα να κάνουμε αρνητικό αποτέλεσμα στην Ξάνθη. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι. Οπότε δεν θέλω καν να το σκέφτομαι».
* Μιλάμε για ψυχολογία. Η ΑΕΛ πήγε στα Γιάννινα με καλύτερη ψυχολογία από τον ΠΑΣ κι όμως έχασε...
«Σε αυτό παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας του κάθε ποδοσφαιριστή. Δεν μπορείς να μπεις στο μυαλό του καθενός. Απλώς εγώ πιστεύω πως όταν βλέπεις ότι σε χτυπάνε από παντού, σε χτυπάνε μία, δυο, τρεις, κάποια στιγμή πρέπει να αντισταθείς. Νομίζω ότι αν βάλουμε αυτό στο μυαλό μας και στην ψυχολογία μας, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Γιατί θεωρώ ότι ποιοτικά – σε σχέση με άλλες ομάδες που κυνηγούν αυτή τη στιγμή τον ίδιο στόχο – είμαστε καλύτεροι. Ατομικά, μιλάω. Ομαδικά είναι κάτι που πρέπει να το αποδείξεις μέσα στο γήπεδο. Όλα εκεί κρίνονται. Γιατί αν πάρουμε ως δεδομένο αυτό που δείχνουμε στους τελευταίους αγώνες, τότε σίγουρα δεν είμαστε καλύτεροι από κανέναν».
* Με δεδομένο ότι το γήπεδο στα Πηγάδια δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση και ότι οι καιρικές συνθήκες παραμένουν άσχημες, ποιο είναι αυτό το στοιχείο που η ΑΕΛ πρέπει να βάλει στο παιχνίδι της για να μπορέσει να ανταποκριθεί;
«Καταρχήν, στο ίδιο γήπεδο θα παίξουν και οι δύο ομάδες. Όχι μόνο εμείς. Επειδή σε έναν τέτοιο βαρύ αγωνιστικό χώρο δεν μπορείς να παίξεις καλό ποδόσφαιρο, νομίζω ότι πιο πολύ μετράει το πάθος, η δύναμη και η θέληση για τη νίκη. Αν έχουμε αυτά τα τρία στοιχεία, τότε πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Γιατί, όπως σας είπα και πριν, θεωρώ ότι, ποιοτικά σε ατομικό επίπεδο, είμαστε καλύτεροι από ομάδες που κυνηγούν τον ίδιο στόχο. Και η Ξάνθη είναι μια ομάδα που έχει ουσιαστικά τον ίδιο στόχο με εμάς. Μπορεί αυτή τη στιγμή να έχει ένα βαθμολογικό πλεονέκτημα, αλλά αν κερδίσουμε θα είμαστε σχεδόν στην ίδια θέση».
* Με τόσους καινούριους παίκτες είναι δύσκολο η ομάδα να βγάλει συνοχή και όλα αυτά τα στοιχεία που ανέφερες. Εσείς ως παλαιότεροι στην ομάδα με ποιο τρόπο προσπαθείτε να βάλετε και τους υπόλοιπους στην ίδια διαδικασία;
«Μέσα από συζητήσεις προσπαθούμε να δώσουμε στα καινούρια παιδιά να καταλάβουν τι είναι αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η ομάδα. Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται ούτε υψηλή τεχνική, ούτε τίποτα τέτοιο. Η ομάδα βρίσκεται σε μία θέση, που αν βγάλει δύναμη, πάθος και θέληση για τη νίκη, όλα τα άλλα θα έρθουν. Γιατί όταν ξεκινήσει ένα παιχνίδι και είμαστε πιο δυνατοί από τον αντίπαλο, δείξουμε ότι θέλουμε πιο πολύ το παιχνίδι, επειδή ποιοτικά δεν μειονεκτούμε νομίζω ότι θα κερδίσουμε. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια».
* Η χρονιά δεν είναι δύσκολη μόνο για την ομάδα, είναι περίεργη και για σένα προσωπικά...
«Η χρονιά ξεκίνησε για μένα άσχημα. Στην αρχή του καλοκαιριού από ένα... τίποτα ουσιαστικά έπαθα μια μόλυνση στο πόδι μου και απέκτησα πρόβλημα το οποίο με κράτησε αρκετά εκτός. Δεν είχα πολλούς τραυματισμούς. Αν εξαιρέσετε τον τελευταίο, μόνο ακόμη μια φορά έχασα ματς λόγω τραυματισμού φέτος. Απλά έτυχε σε καίρια σημεία της χρονιάς να λείπουμε ταυτόχρονα και εγώ και ο Στέλιος (Βενετίδης), με αποτέλεσμα η απουσία μας να φανεί ακόμη πιο έντονα».
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΤΣΙΑΡΟΣ ΚΑΙ ΜΠΛΑΖΕΚ
Κανονικά προπονήθηκαν χθες το απόγευμα τόσο ο Παναγιώτης Κατσιαρός όσο και ο Γιάν Μπλάζεκ που έβγαλε όλο το πρόγραμμα, οι οποίοι τέθηκαν στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη, για την αυριανή αναμέτρηση με την Ξάνθη (16:45 ΝΕΤ).
Απόντες λοιπόν θα είναι μόνο οι Βενετίδης, Αμπουχατζίρα, Σίμιτς, όπως επίσης και ο τιμωρημένος Ιγγλέσιας.
Σήμερα είναι προγραμματισμένη μια πρωινή προπόνηση και ακολούθως θα συγκροτηθεί η αποστολή, η οποία θα αναχωρήσει λίγο πριν το μεσημέρι για την ακριτική πόλη.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass