Ιπτάμενος ARMAKI !

Δημοσίευση: 29 Απρ 2015 11:13 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:33

 

Το Σαββατοκύριακο 25-26 Απριλίου 2015 έγινε στην περιοχή της Λαμίας , με διοργανώτρια την έμπειρη Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου (ΑΛΑΛ) ,το 32ο «Ι ΚΤΕΟ ΧΑΛΚΙΑΣ» Rally Φθιώτιδος .Ήταν ένας διπλός αγώνας , την πρώτη ημέρα σε ασφάλτινες ειδικές και την δεύτερη σε χωμάτινες ειδικές διαδρομές .Η κάθε μέρα μετρούσε σαν ανεξάρτητος αγώνας με διαφορετικό συντελεστή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα rally 2015.

Η οργάνωση του αγώνα ήταν πολύ καλή και περιελάμβανε και μία ασφάλτινη ειδική διαδρομή μέσα στην πόλη της Λαμίας , με απευθείας τηλεοπτική αναμετάδοση από το STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Η ARMA RALLY TEAM (ART) , αγωνιστική ομάδα της ΑΡΜΑ ΕΠΕ, αποφάσισε να συμμετάσχει την δεύτερη μέρα στον χωμάτινο αγώνα , με το γνωστό NISSAN MICRA K11 1.3 στην κλάση ΕΑ5 (μέχρι 1400 cc) και πλήρωμα τους Νώντα «ARMAKI» Χριστοδουλόπουλο και Ηλία Αγγελή.

Ο αγώνας περιελάμβανε δύο χωμάτινες ειδικές διαδρομές την Ακροπολική Γραμμένη και την Δίβρη που επαναλήφθηκαν δύο φορές με συνολικό μήκος 81,34 χλμ.

Ο χωμάτινος αγώνας συγκέντρωσε 29 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 11 στην κλάση ΕΑ5. Εκκίνηση πήραν τελικά  27 πληρώματα και τερμάτισαν 17.

Ο αγώνας ήταν ο δεύτερος αγώνας που οδήγησε σε χωμάτινη επιφάνεια ο «ARMAKI»  και ο πρώτος του μεγάλος αγώνας rally σαν οδηγός. Ο σκοπός της συμμετοχής του αγώνα ήταν κατά κύριο λόγο εκπαιδευτικός, λόγω του μεγέθους του, αλλά όπως πάντα για την ART, δεν ήταν παρά μια ακόμα ευκαιρία για υγιή συναγωνισμό.

Η περιοχή διεξαγωγής του αγώνα ήταν εξαιρετική και οι συγκεκριμένες ειδικές διαδρομές είναι κλασσικές. Σε συνδυασμό με τις υπέροχες καιρικές συνθήκες και τις πολλές και εκλεκτές συμμέτοχες, δημιούργησαν το τέλειο περιβάλλον για τον στόχο της ομάδας.

Από την πρώτη ειδική το πλήρωμα δεν δίστασε να πιέσει, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί όσο γίνεται τις εξαιρετικές ειδικές για να εξοικειωθεί με την χωμάτινη επιφάνεια και να δοκιμάσει διάφορες τεχνικές. Έτσι, παρά τις δύο δύσκολες στιγμές του τερμάτισε 3ο  στην ΕΑ/5 στην πρώτη ειδική με θεαματικό τρόπο. Και στην δεύτερη ειδική η επίδοση ήταν καλή, όμως στην επανάληψη της πρώτης ειδικής μία ασάφεια στα φρένα του αυτοκινήτου το ανάγκασε να υποχωρήσει λίγο και τελικά να τελειώσει την ειδική στην 3η θέση της ΕΑ/5, αποτέλεσμα που κράτησε και μέχρι τον τερματισμό του αγώνα.   

Ο ιδιοκτήτης και manager της ARMA RALLY TEAM, Νίκος «ARMA» Χριστοδουλόπουλος δήλωσε : «Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοση του πληρώματος στον αγώνα, που σε κάποιες στιγμές κυριολεκτικά πετούσε. Ήταν ίσως παραπάνω από όσο περιμέναμε. Είμαι βέβαιός ότι ο «ARMAKI»  εφόσον συνεχίσει την εμπλοκή του με το σπορ, θα εξελιχθεί πολύ καλά και σαν οδηγός, γιατί ούτως ή άλλως είναι πολύ καλός και έμπειρος συνοδηγός. Πρέπει εδώ να ευχαριστήσω τον νέο μας χορηγό, το Ι ΚΤΕΟ ΧΑΛΚΙΑΣ, που υποστήριξε την συμμετοχή της ART, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του νέο του ΚΤΕΟ στην Λαμία (μετά το ΚΤΕΟ των Φαρσάλων). Επίσης να ευχαριστήσω τον Ηλία Αγγελή, που για άλλη μια φορά υποστήριξε την συμμετοχή της ομάδας σαν συνοδηγός, αλλά και όλους τους ανθρώπους της ομάδας για την «ψύχη και σώμα» συμμετοχή τους σε αυτή. Να ‘μαστέ καλά και πάντα τέτοια και καλύτερα».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass