ΣΤΗΝ 7η ΘΕΣΗ Ο ΠΓΣΛ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

«Σούζα» οι... ποδηλάτες της Λάρισας

* ΜΕ ΜΠΑΤΖΕΤ 37.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2010 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:15
Του Κ. Γκιάστα
Φαίνεται πως οι ποδηλάτες του κάμπου... πήραν την ανηφόρα. Για τους αθλητές του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας ο λόγος, καθώς κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τη χρονιά που έφυγε. Ανάμεσα σε 77 συλλόγους από όλη την Ελλάδα πήρε την έβδομη θέση έχοντας 4.907 βαθμούς. Αυτή είναι και η υψηλότερη θέση που έχει πάρει ποτέ και αν είχε λίγο τύχη θα μπορούσε να βρεθεί ακόμα πιο ψηλά.
Συνολικά οι αθλητές του συλλόγου βρέθηκαν σε 49 αγώνες σε όλη τη χώρα αλλά το αξιοσημείωτο είναι πως για πρώτη φορά πήγαν να αγωνιστούν και στο εξωτερικό. Ήταν στη Γερμανία και στη Φρανκφούρτη συγκεκριμένα όταν σε αγώνα πίστας βρέθηκαν 4 Λαρισαίοι αθλητές και ένας συνοδός.
Ο ΠΓΣΛ αυτή τη στιγμή διαθέτει 32 αθλητές και αθλήτριες, μετράει επίσης 44 μέλη αλλά έχει εκπροσώπηση και στις Εθνικές ομάδες. Ο Αποστόλης Τσοπούρογλου πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των εφήβων Carring που διεξήχθη στη Ρωσία, κατακτώντας τη 10η θέση. Επίσης, ο Βασίλης Τσοπούρογλου πήρε την 7η θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα δρόμου που έγινε στην Τουρκία. Τέλος, οι Δημήτρης Γκαλιούρης και Δημήτρης Μαυρίκος υπήρξαν αρκετές φορές μέλη των εθνικών ομάδων.
Στον ελληνικό χώρο τώρα ο σύλλογος πήρε μέρος σε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα που διεξήχθησαν και για όλες τις κατηγορίες. Στις περισσότερες εξ αυτών μάλιστα βρέθηκε στις τρεις πρώτες θέσεις. Οι σπουδαιότερες στιγμές ήταν όταν στο ομαδικό σπριντ εφήβων κατέκτησε τη δεύτερη θέση (Μαυρίκος Δ., Τσοπούρογλου Απ. και Τσοπούρογλου Β.), και στο Ζευγών η 3η θέση (Γκαλιούρης, Μπαρμπούτης).
ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Οι άνθρωποι του συλλόγου δεν εφησυχάζουν σε καμία περίπτωση. Ψάχνουν τρόπους για να αυξήσουν την ποιότητα της δουλειάς. Ήδη μια κίνηση που έγινε είναι η ανακοίνωση της συνεργασίας με τον προπονητή Δημήτρη Χίο. Έναν άνθρωπο που έχει μεγάλη εμπειρία στο χώρο καθώς ήταν στις εθνικές ομάδες για πολλά χρόνια.
«Προσπαθούμε κάθε χρόνο να ανεβάσουμε τον πήχη του συλλόγου» εξηγεί στην «Ε» ο πρόεδρος, Μιλτιάδης Μαυρίκος, και συνεχίζει «κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά του συλλόγου το καλύτερο ποιοτικά».
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας, Σάββας Τσοπούρογλου, τόνισε: «Η Λάρισα είναι η ανερχόμενη δύναμη στο χώρο της ποδηλασίας και αυτό φαίνεται ήδη. Μέσα σε λίγα χρόνια που είμαστε διοίκηση κατορθώσαμε να φτάσουμε το σύλλογο στην 7η θέση. Στόχος για τη νέα σεζόν είναι φυσικά η πεντάδα. Προσπαθούμε χωρίς τη βοήθεια της πολιτείας. Είναι να πάρουμε χρήματα από το 2007 και ακόμα ακούμε υποσχέσεις. Παρ’ όλ’ αυτά το μπάτζετ μας φτάνει τις 37.000 ευρώ και διαθέτουμε και λεωφορείο».
Οι δύο διοικητικοί του ΠΓΣ Λάρισας φυσικά δεν ξέχασαν να ευχαριστήσουν τον Δήμο Λαρισαίων για την οικονομική βοήθεια, τη Νομαρχία για την ηθική στήριξη και τον Δήμο Νέσσωνος. Επίσης τους χορηγούς: Ορθοπεταλιά (Γώγος Πέτρος), Forch αντιπρόσωπος Θεσσαλίας (Καργκόγλου Ηλίας), συνεργείο αυτοκινήτων Bosch Service (Αφοί Τσάκαλου – Τσιούτσιας ΑΕ). Τέλος, δεν ξέχασαν και τους γονείς όλων των αθλητών αλλά και φυσικά τους αθλητές για την προσπάθειά τους.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΓΣΛ
Η διοίκηση του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας είναι η παρακάτω:
Πρόεδρος: Μαυρίκος Μιλτιάδης
Αντιπρόεδρος: Βαρετέος Αργύρης
Γενικός Γραμματέας: Τσοπούρογλου Σάββας
Έφορος ομάδων: Τέας Γιώργος
Ταμίας: Τριανταφύλλου Ζωή
* Αξίζει να τονίσουμε πως για τη νέα σεζόν του 2010 ο ΠΓΣ Λάρισας πήρε έξι αγώνες στη Λάρισα που θα διεξαχθούν από τον Ιούνιο και μετά.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass