ΧΘΕΣ ΣΤΟ «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Διπρόσωπη εμφανίστηκε η Α.Ε.Λ.

* ΣΤΟ Α’ ΜΕΡΟΣ ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΜΕ 2-0 ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ (2-1) * ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ...

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2010 2:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:10
Με δύο πρόσωπα εμφανίστηκε η Α.Ε.Λ. χθες στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα καθώς βρέθηκε στο πρώτο μέρος να χάνει με 2-0, αφού η λαρισινή ομάδα για ένα δεκάλεπτο... έχασε την μπάλα (δέχθηκε δύο τέρματα και άλλα τόσα έσωσε ο Βιέρα), αλλά στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε εκπληκτικά, κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 81’ και από κει και πέρα χρειάστηκε η «προστασία» του διαιτητή Χαραλαμπίδη για να διαφυλάξει τη νίκη η ομάδα του Πειραιά.
Η Α.Ε.Λ. βρήκε ιδανικές συνθήκες για να πάρει αποτέλεσμα, καθώς οι φίλαθλοι των γηπεδούχων αμφισβητούν τον τεχνικό τους και τον αποδοκίμασαν αρκετές φορές, αλλά οι «βυσσινί» πλήρωσαν το κακό δεκάλεπτο (35-45), αλλά και τις πολλές απουσίες, καθώς για διαφόρους λόγους δεν αγωνίστηκαν οι Βενετίδης, Μετίν, Τουάμα, Αμπουχατζίρα, Σίμιτς, Ααράμπ.
Αν κάτι κέρδισε η Α.Ε.Λ. από το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ψυχολογία ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού μαζί με την Ξάνθη, τον Ηρακλή και τα Γιάννενα. Και με δεδομένο ότι την ερχόμενη Κυριακή αγωνίζεται πάλι εκτός έδρας με τον Ατρόμητο Αθηνών, κινδυνεύει να βρεθεί στις τρεις ομάδες που αποχαιρετούν την κατηγορία.
Και η Α.Ε.Λ. στο χθεσινό αγώνα έδειξε ότι δεν αξίζει βαθμολογικά να βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού, μια και έχει μια πολύ καλή ομάδα που της λείπει όμως το γκολ (μέχρι χθες είχε τρία εκτός έδρας παιχνίδια να πετύχει τέρμα). Κάτι που έδωσε υποσχέσεις ότι μπορεί να λύσει ο Ρικάρντο Τζέσους, που χθες έκανε ντεμπούτο, ενώ ο Κάσας δεν είναι και ο χειρότερος παίκτης για να αλλαχθεί. Υποσχέσεις ότι θα βοηθήσει άφησε και ο Σαντέρ Πουρί.
Επίσης, κέρδος είναι ο Βιέρα, που είναι πολύ καλός τερματοφύλακας, ενώ και ο νεαρός Βλασόπουλος έχει μεγάλη πρόοδο και μας έκανε εντύπωση το πάθος που έδειξε στα λεπτά που χρησιμοποιήθηκε και μπορεί να προσφέρει περισσότερα από κάποιους άλλους που παίρνουν διαρκώς ευκαιρίες (με πιο τρανταχτό παράδειγμα τον Ντέλσον).
Η Α.Ε.Λ. από δω και πέρα θα πρέπει να μαζεύει βαθμούς για να φύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού για να μπορέσει να απαλλαγεί από το άγχος που υπάρχει και σε κάποια παιχνίδια με αντιπάλους που έχουν τον ίδιο στόχο, ίσως είναι φανερό γιατί χθες η λαρισινή ομάδα απέναντι στον Ολυμπιακό έπαιξε ελεύθερα και δεν είχε τίποτα να χάσει.
Από την άλλη οι γηπεδούχοι δεν έπεισαν ότι μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή και με ένα πολύ καλό δεκάλεπτο που έκαναν δεν μπορούν κάθε φορά να κερδίζουν.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Α.Ε.Λ., Μαρίνος Ουζουνίδης, με δεδομένα τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζε, παρέταξε μια ενδεκάδα με τακτική καινούργια (τρία αμυντικά χαφ) και νέα πρόσωπα (Κυριακίδης, Πουρί). Συγκεκριμένα αγωνίστηκε με 4-5-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Βιέρα, στην άμυνα τους Βελάσκο (δεξιά), Νταμπίζα, Μελίσση (σέντερ μπακ), Κατσιαρό (αριστερά), στη μεσαία γραμμή υπήρχαν τρία αμυντικά χαφ σε τρίγωνο οι Ρομέου, Κυριακίδης και Ιγγλέσιας, ενώ δεξιά έπαιξε ο Φλάβιο Πίντο και αριστερά ο Πουρί με μόνο προωθημένο τον Κάσας.
Από την άλλη ο τεχνικός του Ολυμπιακού ο Ζίκο αγωνίστηκε με 4-4-1-1 και παρέταξε τερματοφύλακα τον Νικοπολίδη, στην άμυνα τους Γκαλίτσιο (δεξιά), Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ (σέντερ μπακ), Ραούλ Μπράβο (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Γκαλέτι (δεξιά),Μαρέσκα, Τοροσίδη, Λεονάρντο (αριστερά), πιο μπροστά ήταν ο Όσκαρ και ακόμα πιο μπροστά ο Μήτρογλου.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο εικοσάλεπτο κυριάρχησαν στον αγώνα κερδίζοντας αρκετά κόρνερ (τρία) και δημιουργώντας δύο καλές ευκαιρίες με τον Μήτρογλου.
Μετά το αρχικό μούδιασμα οι παίκτες του Ουζουνίδη άρχισαν να βγαίνουν μπροστά με κινητήριους μοχλούς τους Ρομέου και Πουρί, αλλά τα σουτ που έκαναν δεν δημιουργούσαν ανησυχία στο Νικοπολίδη.
Ο Ολυμπιακός που έπαιζε διαρκώς από δεξιά κατάφερε από μια εκπληκτική πάσα του Όσκαρ και όμορφο τελείωμα του Μαρέσκα να προηγηθεί με 1-0 και τρία λεπτά αργότερα ο Γκαλέτι κάνει το 2-0. Το τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου ήταν «εφιαλτικό» για τη Λαρισινή ομάδα που είχε ως ήρωα τον Βιέρα που έκανε δυο εκπληκτικές αποκρούσεις αρχικά σε κεφαλιά του Όσκαρ και μετά σε εκτέλεση φάουλ του Γκαλέτι. Παράλληλα χάνει και με τραυματισμό τον Κατσιαρό.
Ο Ουζουνίδης βάζει στον αγώνα τον Ντέλσον και κάνει εσωτερικές αλλαγές, καθώς ο Βελάσκο παίζει στα αριστερά και ο Φλάβιο Πίντο στα δεξιά στην άμυνα. Η Λαρισινή ομάδα κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που τον αναγκάζει να φαίνεται πολύ «μικρός» και αρχίζει να πλησιάζει στο γκολ που θα άλλαζε τη ροή του αγώνα. Ο Κάσας στο 78’ από καλή θέση αστοχεί, αλλά ο Ρομέου με ένα πολύ όμορφο σουτ κάνει το 2-1 και δίνει άλλη τροπή στον αγώνα. Ο Ουζουνίδης παράλληλα κάνει ματ στον Ζίκο με την είσοδο του Ρικάρντο Τζέσους ως παρτενέρ στην επίθεση του Κάσας (κάνει το σύστημα 4-4-2) και βάζει το νεαρό Βλασόπουλο στη θέση του Κυριακίδη.
Οι παίκτες της Α.Ε.Λ. έχουν ανάσες, πιέζουν τον Ολυμπιακό και ο Ζίκο βάζει και νέο αμυντικό χαφ τον Λεντέσμα, αλλά παράλληλα ο διαιτητής Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης αποφασίζει να «προστατέψει» τον Ολυμπιακό με σφυρίγματα στο κέντρο του γηπέδου και στην περιοχή του Ολυμπιακού υπέρ της Πειραϊκής ομάδας. Έτσι στα τελευταία λεπτά (συμπεριλαμβανομένων και των τριών της καθυστέρησης) η Α.Ε.Λ. δεν κάνει άλλη ευκαιρία και μένει το 2-1 που δίνει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να κρατήσει τη διαφορά των πέντε βαθμών από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και αφήνει μια πικρή γεύση στην Α.Ε.Λ. που κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά κανέναν βαθμό και πλέον βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
6’: Μπαλιά του Όσκαρ στον Μήτρογλου που βγαίνει τετ-α-τετ με τον Βιέρα, αλλά κάτω από την πίεση του Νταμπίζα κάνει άσχημο σουτ και αποκρούει ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Λ. σε κόρνερ.
19’: Ο Μήτρογλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει η μπάλα βρίσκει τον Μελίσση και μπλοκάρει εύκολα ο Βιέρα.
27’: Σουτ του Ρομέου από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ.
28’: Μακρινό σουτ του Πουρί καταλήγει άουτ.
37’: Μπαλιά του Τοροσίδη στον Όσκαρ και αυτός μεταβιβάζει εκπληκτικά στον Μαρέσκα που βγαίνει μόνος απέναντι στον Βιέρα και δεν δυσκολεύεται από το σημείο του πέναλτι να κάνει το 1-0.
40’: Ο Μαρέσκα τροφοδοτεί δεξιά τον Γκαλίτσιο που κάνει σέντρα και ο Γκαλέτι μόνος αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής και με μικρή βοήθεια από τον Μελίσση κάνει το 2-0.
42’: Από δεξιά ο Τοροσίδης κάνει σέντρα και ο Όσκαρ από το ύψος της μικρής περιοχής κάνει κεφαλιά πού αποκρούει με υπερένταση ο Βιέρα.
44’: Εκτέλεση φάουλ από καλή θέση του Γκαλέτι αποκρούει ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Λ. σε κόρνερ.
48: Μακρινό σουτ του Τοροσίδη στην αγκαλιά του Βιέρα.
52’: Λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή ο Μέλμπεργκ κάνει φάουλ στον Κυριακίδη. Το εκτελεί ο Κάσας, αλλά μπλοκάρει εύκολα ο Νικοπολίδης.
54’: Μακρινό σουτ του Ρομέου μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.
64’: Κεφαλιά πάσα του Ιγγλέσιας στον Κάσας που βρίσκεται στο σημείο του πέναλτι δείχνει να αιφνιδιάζεται και στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του Νικοπολίδη.
69’: Μακρινό σουτ του Πουρί καταλήγει άουτ.
72’: Λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή ο Ρικάρντο Τζέσους σουτάρει, αλλά στην αγκαλιά του γκολκίπερ των γηπεδούχων.
78’: Σέντρα από αριστερά του Πουρί στον Κάσας που μόνος απέναντι από το Νικοπολίδη και με μικρή πίεση από τον Ζεβλάκοφ σουτάρει στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
81’: Ο Ρομέου κάνει υπέροχο σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα, αφού χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Νικοπολίδη καταλήγει στα δίχτυα και η Α.Ε.Λ. μειώνει σε 2-1.
85’: Μετά από σύγχυση στην άμυνα της Α.Ε.Λ. η μπάλα φθάνει στον Μαρέσκα που σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά αποκρούει με τα πόδια ο Βλασόπουλος.
90’: Σουτ του Ντιόγκο από το ύψος της μεγάλη περιοχή στην αγκαλιά του Βιέρα.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος από την Α.Ε.Λ. ο Σεμπαστιάν Βιέρα που έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου και κράτησε το 2-0 επιτρέποντας στην Α.Ε.Λ. να μπει στο παιχνίδι. Ακολούθησε ο Πουρί, που ήταν πολύ κινητικός και ταλαιπώρησε τον Γκαλίτσιο στο δεύτερο ημίχρονο, και ο Ρομέου που έδωσε και κέρδισε πολλές μάχες. Ο Βελάσκο ήταν επίσης πολύ καλός, ενώ Νταμπίζας και Μελίσσης είχαν άσχημες στιγμές στο πρώτο μέρος και πολύ καλές στο δεύτερο μέρος. Ο Κατσιαρός προσπάθησε, ενώ ο Κυριακίδης έδωσε μάχες όσο αγωνίστηκε. Ο Ιγγλέσιας δεν πήγε καλά, ενώ ο Φλάβιο Πίντο δείχνει να εξελίσσεται σε πολύ καλή μεταγραφή.
Ο Κάσας ήταν καλός, ενώ ο φάνηκε ο Ρικάρντο Τζέσους. Έκπληξη η απόδοση του νερού Βλασόπουλου που δικαιούται ευκαιρίες, ενώ ο Ντέλσον έδειξε επηρεασμένος από την πιθανή λύση του συμβολαίου του.
* * *
Από τον Ολυμπιακό κορυφαίοι ήταν οι Μαρέσκα, Γκαλέτι και Όσκαρ, ενώ σταθερός ήταν ο Μέλμπεργκ. Καλός στο πρώτο μέρος ο Γκαλίτσιος.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής του αγώνα Χαραλαμπίδης (Καβάλας) έδειξε την εύνοια του υπέρ του Ολυμπιακού μόλις έγινε το 2-1 μην αφήνοντας την Α.Ε.Λ. να εκδηλώσει επίθεση. Κακώς έδειξε κίτρινη κάρτα στον Βιέρα που πήγε να διαμαρτυρηθεί για τα λέιζερ των φιλάθλων του Ολυμπιακού, ενώ έδειξε και άλλη μία στον Ρομέου. Ο βοηθός Δ. Ευθυμιάδης (Πιερίας) πήγε καλά, ενώ ο Μ. Καρσιώτης (Κορινθίας) σίγουρα θα μπορούσε να καλέσει τον διαιτητή κ. Χαραλαμπίδη για τις διαμαρτυρίες που έκανε ο Γκαλίτσιος στο δεύτερο ημίχρονο.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Γκαλέτι, Όσκαρ (72’ Ντιόγκο), Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Μήτρογλου (61’ Ντάρμπισιρ), Λεονάρντο (83’ Λεντέσμα), Μαρέσκα, Τοροσίδης.
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιέρα, Νταμπίζας, Κυριακίδης (78’ Βλασόπουλος), Φλάβιο, Κάσας, Ρομέου, Βελάσκο, Πουρί, Ιγκλέσιας (65’ Ρικάρντο Τζέσους), Μελίσσης, Κατσιαρός (46’ Ντέλσον).
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 19.327 ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 262.436
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass