ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΔΕΝΔΡΑ

Και τυπικά Ρικάρντο Τζέσους Ντα Σίλβα

* ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ: «ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ»

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2010 2:41 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:07
Ο Ρικάρντο Τσέσους Ντα Σίλβα αποτελεί και τυπικά παίκτη της ΑΕΛ αφού οι διαπραγματεύσεις με την ΤΣΣΚΑ είχαν ολοκληρωθεί από την περασμένη Τρίτη και ο παίκτης θα είναι δανεικός για έξι μήνες στη Λαρισινή ομάδα με οψιόν αγοράς περίπου 600.000 ευρώ αφού έχει τέσσερα χρόνια συμβόλαιο με τη Ρωσική ομάδα.
Ο παίκτης που εδώ και 20 μέρες δεν προπονείται και παράλληλα έχει και αγωνιστική απραξία (έπαιξε 7 παιχνίδια με τη νέων της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αφού από τη μέρα που έφυγε ο Ζίκο από προπονητής στη συγκεκριμένη ομάδα τέθηκε στο περιθώριο από τον διάδοχο του νυν τεχνικού του Ολυμπιακού) χθες έκανε τρέξιμο αλλά υποσχέθηκε στις δηλώσεις ότι γρήγορα θα βρει ρυθμούς.
Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ για την απόκτησή του έχει ως ακολούθως:
«Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την απόκτηση του Ρικάρντο Τζέσους Ντα Σίλβα με τη μορφή δανεισμού για 6 μήνες από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή για τα επόμενα 4 χρόνια.
Ο Ρικάρντο Τζέσους γεννήθηκε στις 16 Μαΐου του 1985 στην κωμόπολη Κοσμόπολις της Βραζιλίας. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία από την Ιντερνασιονάλ καταγράφοντας 5 γκολ σε 17 αγώνες την τελευταία του χρονιά (2006), πριν μετακομίσει στην Ευρώπη και το ρωσικό πρωτάθλημα. Αρχικά με τη φανέλα της Σπαρτάκ Νάλτσικ, με την οποία εντυπωσίασε στην πρώτη του σεζόν σκοράροντας 7 φορές σε σύνολο 30 αγώνων και ακολούθως στην ισχυρή ΤΣΣΚΑ Μόσχας όπου μεταγράφηκε ως επιλογή του Ζίκο, αλλά παρέμεινε για δύο χρόνια χωρίς να πάρει τις ευκαιρίες που ζητούσε. Παρόλα αυτά πέτυχε γκολ στο μοναδικό ματς πρωταθλήματος στο οποίο ξεκίνησε βασικός μέσα στο 2009.
H καριέρα του με αριθμούς
Χρονιά / Ομάδα / Αγώνες - Γκολ
2006 / Ιντερνασιονάλ / 17 – 5
2007 / Σπαρτάκ Νάλτσικ / 30 – 7
2008 / ΤΣΣΚΑ Μόσχας / 10 –
2009 / ΤΣΣΚΑ Μόσχας / 6 – 1
ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Η άφιξη του Ρικάρντο Τζέσους Ντα Σίλβα και οι σχέσεις του με τους δημοσιογράφους χωρίστηκαν σε δύο μέρη. Αρχικά μίλησε προχθές στην Αθήνα και χθες στη Λάρισα.
Σχετικά με το τι μπορούν να περιμένουν οι φίλαθλοι από τον συγκεκριμένο παίκτη είπε: «Δεν θέλω να υποσχεθώ πολλά πράγματα. Ένα όμως είναι σίγουρο: ότι θα είμαι προσηλωμένος στην ομάδα και στις απαιτήσεις της και θα κάνω τα πάντα για να τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της».
-Ποιος ήταν ο λόγος που επέλεξες την ΑΕΛ για να συνεχίσεις την καριέρα σου;
«Ήταν η καλύτερη ευκαιρία απ’ όσες είχα στα χέρια μου. Ήξερα ότι εδώ θα έχω τη δυνατότητα να αγωνιστώ και να δείξω αυτό που μπορώ να κάνω ως ποδοσφαιριστής και για μένα το ζητούμενο ήταν να βρω μία τέτοια ομάδα για να δείξω τις δυνατότητές μου και να παίξω όσο καλύτερα μπορώ».
-Ξέρεις κάτι για την ΑΕΛ;
«Κατ’ αρχάς γνωρίζω κάποια πολύ βασικά πράγματα για τη φετινή πορεία και τη θέση της ΑΕΛ στον βαθμολογικό πίνακα αλλά πιστεύω ότι μέρα με την ημέρα, με την καθημερινή τριβή με τους συμπαίκτες μου θα έχω τη δυνατότητα να μάθω και περισσότερα».
-Η ΑΕΛ σε απέκτησε για να λύσεις το επιθετικό της πρόβλημα. Μπορείς να υποσχεθείς πολλά γκολ;
«Είναι δύσκολο να υποσχεθώ έναν συγκεκριμένο αριθμό γκολ, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος και η ομάδα θα πρέπει να περιμένει το καλύτερο από τον Ρικάρντο».
-Σε μία εβδομάδα θα βρεθείς αντίπαλος του Ντούντου αλλά και του Ζίκο. Ποια είναι τα συναισθήματά σου;
«Πρώτη σκέψη μου είναι ότι θα συναντήσω δύο γνωστούς και καλούς φίλους και κυρίως τον Ντούντου αλλά και τον Ζίκο που ήταν προπονητής μου και με βοήθησε, αλλά ξέρω ότι αγωνιζόμενος με την ΑΕΛ έχω μία σημαντική ευθύνη και δεν ξεχνώ ότι στους αγώνες δεν υπάρχουν φιλίες, μιας και όλοι μας είμαστε επαγγελματίες.
-Θα είσαι έτοιμος για την Τρίτη στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης;
«Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα είμαι έτοιμος και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση γιατί σταμάτησα τις προπονήσεις μόλις πριν δύο εβδομάδες και δεν θεωρώ ότι είναι και ιδιαίτερα μεγάλο το διάστημα που να με κρατήσει εκτός ομάδας».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass