ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΟΡΤΕΣ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Χριστουγεννιάτικος... Αστέρας

* ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ Η ΝΙΚΑΙΑ, ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΑΛ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2010 3:54 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:54
Τις καλύτερες γιορτές των τελευταίων ετών θα κάνει ο Αστέρας. Μετά από οκτώ αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ η λαρισινή ομάδα παραμένει μόνη πρώτη έχοντας το απόλυτο των επιτυχιών. Μάλιστα η διαφορά από τους υπόλοιπους είναι στις δύο νίκες. Πρόσφατη επιτυχία ήταν κόντρα στον Κεραυνό στο κλειστό του Αλκαζάρ. Ο Κεραυνός δείχνει πως χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ για να αντιδράσει και να ξεφύγει από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στην Α2 ΕΣΚΑΘ.
Η Νίκαια πέρασε νικηφόρα από το κλειστό του Αγίου Θωμά. Στο άλλο ντέρμπι του Νομού Λάρισας κέρδισε τον Εθνικό με 76-61 δείχνοντας μεγάλη σταθερότητα στην φετινή της πορεία. Η ΕΑΛ με πολλές ελείψεις δεν τα πήγε καλά στον Παλαμά και ηττήθηκε φυσιολογικά από τους Τιτάνες.
Στα άλλα ματς τώρα ξεχωρίζει η ήττα των Ικάρων Τρικάλων από τον Αλμυρό. Τώρα πίσω από τον Αστέρα Λάρισας βρίσκονται τρεις ομάδες σε απόσταση δύο βαθμών. Η Νίκαια, ο Παλαμάς και ο ΓΣ Βόλου.
ΑΣΤΕΡΑΣ      85
ΚΕΡΑΥΝΟΣ   51
Χωρίς κανένα πρόβλημα πήρε ακόμα μια νίκη ο Αστέρας. Αυτήν τη φορά κέρδισε τον Κεραυνό που μέχρι στιγμής δεν έχει αντικρίσει το ροζ φύλλο αγώνα. Οι παίκτες του Αντώνη Κυρατζή μπήκαν δυνατά από το ξεκίνημα και πήραν μια διαφορά που όσο περνούσε η ώρα μεγάλωνε. Για να λήξει ο πρώτος γύρος απομένει μόλις ένα ματς και ο Αστέρας καλείται να περάσει από την δύσκολη έδρα του ΓΣ Βόλου. Αν το κάνει αυτό τότε θα έχει καταφέρει το απόλυτο κόντρα σε όλους τους αντιπάλους (για τον πρώτο γύρο).
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-15, 46-24, 64-38, 85-51
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ριζηνός 9, Αθανασόπουλος 22, Αδαμόπουλος 2, Κυρίτσης 12 (2), Κολιούμπας 8, Μυλωνάς 6, Κρικώνης 2, Τζαχρής 2, Μπάρμπας 2, Σουλιώτης 7, Γκαμπέτας 11, Νικόπουλος 2.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ: Πολύζος 18 (2), Δημήρης 7, Ακριβούλης 3, Ποταμιάνος 3, Ράπτης 5, Χαμψάς, Καραβάκας, Κατσαβέλλης 3, Μπούσιος 5, Καραβασώνης, Καρατάσιος, Αγαπίου 7.
ΤΙΤΑΝΕΣ        82
ΕΑΛ    65
Με εφτά παίκτες στη σύνθεσή της η ομάδα της ΕΑΛ δεν είχε και πολλές ελπίδες να πάρει κάτι καλό σε αγώνα. Πόσο μάλιστα από την στιγμή που αγωνιζόταν σε μια έδρα όπως αυτή του Παλαμά. Τελικά οι Τιτάνες κέρδισαν δίκαια το συγκρότημα του Θοδωρή Μάμμου που έκανε ότι μπορούσε. Με αυτήν την επιτυχία οι Παλαμιώτες συνεχίζουν να ελπίζουν στο κυνήγι της πρώτης θέσης.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:
15-11, 39-28, 65-56, 82 - 65
ΤΙΤΑΝΕΣ: Χατζιάρας 26 (4), Βαϊδάκης, Μπιζιώτης, Κοβάτσεφ 8, Παπαδημητρίου 2, Ροδόπουλος 2, Φούντας 6, Αγγέλης 11 (2), Κωστόπουλος, Παπαγιάννης, Γκατζιάς 22.
ΕΑΛ: Χατζητούρνος 4, Κουκούλης 9 , Γκόβαρης 10, Σκύφτας 20, Γρίβας 13 (1), Παλάσκας 4, Τριανταφυλλίδης 5.
ΕΘΝΙΚΟΣ       61
ΝΙΚΑΙΑ            76
Αλώβητη έφυγε από το κλειστό του Αγίου Θωμά η Νίκαια. Κέρδισε τον Εθνικό Λάρισας με 76-61 και παρέμεινε ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα πίσω από τον Αστέρα.
Οι φιλοξενούμενοι πήραν από την αρχή το προβάδισμα όμως οι γηπεδούχοι είχαν το σθένος να φέρουν το ματς στα ίσα αργότερα (21-21). Από κει και πέρα Πιτσαρής, Πράπας και Σταυρόπουλος με 4 τρίποντα έδωσαν μια διαφορά 10 πόντων στη Νίκαια πριν λήξει το πρώτο μέρος.
Στην επανάληψη ο τρίποντος βομβαρδισμός συνεχίστηκε. Πιτσαρής (3/3), Μαργαριτόπουλος (1/2) και Πράπας (1/3) έφεραν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (24 π.). Εκεί φυσικά όλα κρίθηκαν.
Όσον αφορά τώρα στον Εθνικό ήταν σε άσχημη ημέρα και ίσως πραγματοποίησε τη χειρότερή του εμφάνιση στο πρωτάθλημα, με τραγικά ποσοστά (13/35 δίποντα, 5/25 τρίποντα).
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:
15-20, 31-41 , 36-60, 61-76
ΕΘΝΙΚΟΣ: Σάκαρης, Πολύζος 14, Τριανταφύλλου 6, Χαχόπουλος 22, Κούργιας 4, Ρουκάς 6, Πατσιάνης 6, Μανώλας 3, Μηλιώνης. Παναγούλης, Κορδίστας, Γκρίμα.
ΓΣ ΝΙΚΑΙΑΣ: Πράπας 12 (3), Σταυρόπουλος 5 (1), Πιτσαρής 22 (5), Αμπντάλα, Ζουμπάς 11 (2), Λέγκας, Μαργαριτόπουλος 16 (2), Χατζηνίκος, Τσιμπίδας, Χατζόπουλος 5, Νασίκας 5.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Λίγο μετά τη λήξη του αγώνα με τη Νίκαια η διοίκηση της ομάδας του Εθνικού εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τη διαιτησία. «Αισθανόμαστε τουλάχιστον αμήχανα που δύο μόλις μέρες πριν την γιορτή του μπάσκετ που διοργανώνουμε στο κλειστό του Αλκαζάρ, είμαστε αναγκασμένοι να καταγγείλουμε τη διαιτησία που αντιμετώπισε η ομάδα μας. Δυστυχώς όμως είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε να προστατεύσουμε τουλάχιστον την αξιοπρέπεια των αθλητών και των προπονητών μας. Ο κ. Τσιριδάνης ήταν ανύπαρκτος και άβουλος σε όλο σχεδόν τον αγώνα, αλλά και στις περιπτώσεις που επενέβη θα ήταν καλύτερο να μην το έκανε αφού έχει άγνοια κανονισμών. Έτσι έμεινε όλος ο χώρος στον κ. Ρουκά να... μεγαλουργήσει! Και ναι μεν τα απανωτά λάθη που έκανε «διορθώνοντας» το προηγούμενο με ένα ακόμη μεγαλύτερο επόμενο, δίνοντας εξωφρενικές τεχνικές ποινές και σφυρίζοντας με άλλα μέτρα και σταθμά σε κάθε φάση είναι απόρροια ενός απαράδεκτου και επικίνδυνου διαιτητή, η ειρωνεία και η απαξίωση όμως προς τους αθλητές και του ανθρώπους του πάγκου μας δείχνουν έναν «μικρό» άνθρωπο. Εκτός κι αν η φράση «πάρτα τώρα!» προς τον αρχηγό της ομάδας μας Χαχόπουλο με την επιβολή τεχνικής ποινής, καθώς και η φράση «άντε μ... ς να δείτε τώρα» τη στιγμή που έδειχνε φάουλ εις βάρος μας, είναι ένα νέο «ευ αγωνίζεσθαι».
Επειδή δυστυχώς γνωρίζουμε ότι η απλή αναφορά που κάναμε στο φύλλο αγώνα δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, ζητούμε απλά από τον εν λόγω κύριο να μην ξανασφυρίξει αγώνα της ομάδας μας, γιατί σε άλλη περίπτωση ίσως να εξαντληθούν τα όρια της υπομονής μας.
Τέλος θέλουμε να τονίσουμε ότι η διαιτησία δεν αποτελεί άλλοθι για την ήττα της ομάδας μας, την οποία δίκαια κατέκτησε ο Γ.Σ. Νίκαιας».
* Εδώ αξίζει να τονίσουμε πως παράπονα για τη διατησία του συγκεκριμένου ματς εκφράστηκαν και από την πλευρά της Νίκαιας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass