ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Αγανάκτηση στην ομάδα του Οικονόμου

*ΦΑΝΕΡΑ ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ.ΤΟΛΙΟΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟ *ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΗΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2010 2:18 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:53
 Η επόμενη ημέρα του επεισοδιακού αγώνα στην Καρδίτσα βρήκε πολύ προβληματισμένους τους ανθρώπους του Οικονόμου, οι οποίοι δεν πίστευαν στα μάτια τους γι΄αυτό τον εφιάλτη που έζησαν στη γειτονική πόλη, μετά την ισοφάριση από τον Βασίλη Ταχτιντή, στο 90΄+6 σε 1-1.
Ακολούθησαν σκηνές βίας με την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο φιλάθλων της Καρδιτσιώτικης ομάδας, ενώ εκτός από τον διαιτητή κ.Ισαρη προπηλακίσθηκαν παίκτες, παράγοντες και τεχνική ηγεσία της Τσαριτσάνης.
Απαράδεκτο και το γεγονός ότι ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ κατευθύνθηκαν και στην κερκίδα των φιλάθλων του Οικονόμου, που προσπαθούσαν να προφυλαχθούν και να γλιτώσουν από τα χειρότερα.
Και βέβαια αυτές οι σκηνές που γυρίζουν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω, είναι δύσκολο να ξεχαστούν και δικαιολογημένα είναι ανάστατοι οι φίλοι της Τσαριτσανιώτικης ομάδας.
Φανερά ενοχλημένος όμως είναι και ο πρόεδρος του Οικονόμου κ.Γιάννης Τόλιος, ο οποίος θα ενημερώσει την ΕΠΟ και όλους τους αρμόδιους φορείς, διότι εν έτη 2010 δεν μπορεί να δέχεται προπηλακισμούς η ομάδα επειδή τόλμησε να ισοφαρίσει στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.
«Αυτά που συνέβησαν στην Καρδίτσα μας έχουν συγκλονίσει, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο μένος εναντίον μας και δεν θα τα αφήσω φυσικά να περάσουν έτσι. Τέλος η ανέχεια, η ομάδα δεν θα μείνει απροστάτευτη και τα παιδιά που δέχθηκαν την επίθεση δεν έφταιγαν σε τίποτα και είναι κρίμα ενώ ματώνουν τη φανέλα στον αγωνιστικό χώρο, να τρέχουν για να προφυλαχτούν επειδή κάποιοι δεν συγκρατούν τα νεύρα τους», τόνισε ο κ.Τόλιος.
Ετοιμάζει λοιπόν καταγγελία η διοίκηση του Οικονόμου και αν κρίνει ο δικηγόρος στον οποίο θα αποτανθούν οι διοικούντες ότι πρέπει να υποβληθούν και μηνύσεις , τότε δεν αποκλείεται και να γίνουν, το επόμενο διάστημα.
*Αξίζει να αναφέρουμε ότι από την πλευρά του Α.Ο.Κ. έκαναν ενέργειες να ηρεμήσουν τα πνεύματα ο διοικητικός της ΕΠΣΚαρδίτσας Μανόλης Παλάσκας και ο προπονητής Βάιος Καραγιάννης, αλλά οι προσπάθειές τους δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα και αντίκρισμα, καθώς ο αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε σε…αρένα κάποια στιγμή και η κατάσταση φαινόταν ανεξέλεγκτη, ενώ ο πάγκος της Τσαριτσάνης θύμιζε …βομβαρδισμένο τοπίο, μετά την ανεπίτρεπτη επίθεση που δέχτηκαν οι αναπληρωματικοί παίκτες και αποτελούν ντροπή οι εικόνες που είδαμε.
 
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΓΙΑΤΙ»
 
Εν τω μεταξύ στο σάιτ του Οικονόμου Τσαριτσάνης, μεταξύ άλλων υπάρχει και η παρακάτω ανακοίνωση-καταγγελία: « Γιατί φίλοι της Καρδίτσας δείξατε τόσο μένος απέναντι στην ομάδα μας, τι σας κάναμε, γνωριζόμασταν ποδοσφαιρικά και από παλιά, είχαμε κάποιους λογαριασμούς και μήπως σας χρωστάμε, πρώτη φορά στην ιστορία μας αντιμετωπίσαμε την ομάδα του Α.Ο. Καρδίτσας και αποκομίσαμε τη χείριστη εντύπωση, που μας κάνει να ντρεπόμαστε και να αηδιάζουμε με τη «φιλοξενία» σας. Τι είναι αυτό που στράβωσε και δεν πήγε καλά για σας, γιατί απειλούσατε τις ζωές τις δικές μας, των διαιτητών, του παρατηρητή αγώνα, γιατί βρίζατε τις οικογένειές μας, χτυπούσατε σε όποια ευκαιρία βρίσκατε τους παίχτες της ομάδας μας, γιατί επιτεθήκατε στις γυναίκες φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου και ενίσχυαν με την παρουσία τους την προσπάθεια της ομάδας μας, γιατί επιτρέψατε και ανεχτήκατε 3-4 τραμπούκους να βρίσκονται διαρκώς πάνω και πίσω από τον πάγκο του Οικονόμου, να βρίζουν χυδαία, να απειλούν, να εκσφενδονίζουν στους ανθρώπους του πάγκου αντικείμενα και νερά, να χοροπηδάνε σαν κανίβαλοι πάνω στο μεταλλικό σκέπαστρο του πάγκου με κίνδυνο αυτό να γκρεμιστεί και ενδεχομένως να θρηνούσαμε σήμερα θύματα, τι θέλατε να μας πείτε και γιατί δεν το λέγατε αγωνιστικά μέσα στο γήπεδο, πού είναι οι λέξεις και οι έννοιες ανθρωπιά, φιλοξενία, υπεράσπιση του δικαιώματος να αγωνίζεται κανείς και να διεκδικεί με θεμιτά και σύννομα μέσα αυτό που έθεσε ως στόχο, απαγορεύεται κατά τη δική σας φιλοσοφία να έχει μια ομάδα στόχους, πώς αισθάνεστε σήμερα μετά την απερίγραπτη και απαράδεκτη κατάσταση που βιώσαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε στο «σπίτι» σας, σας εκφράζει και σας αρμόζει αυτός ο «ποδοσφαιρικός πολιτισμός», τι σόι άνθρωποι είστε εσείς, θα μπορούσατε άραγε να μας δώσετε μια εξήγηση στα αμέτρητα ΓΙΑΤΙ;».
Όσον αφορά για την φάση της ισοφάρισης και τα όσα επακολούθησαν, αναφέρονται στο σάιτ του συλλόγου, τα εξής:
«Στο 90΄+5 η στιγμή της λύτρωσης για τον Οικονόμο όταν σε μακρινή από το κέντρο του γηπέδου σέντρα, ο Φλίγκος έγινε αποδέκτης της μπάλας, βγήκε από αριστερά τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα Τρούκη, αποκρούστηκε αρχικά η μπάλα και ξανακατέληξε στον Φλίγκο, την γύρισε αυτός με ανάποδο ψαλίδι στην περιοχή και ο Βασίλης Ταχτιντής ευρισκόμενος στην κατάλληλη θέση και προ κενής εστίας, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της Καρδίτσας ισοφαρίζοντας το παιχνίδι στις καθυστερήσεις και ανάβοντας το φυτίλι της φωτιάς που ακολούθησε.
Σε εκείνο το σημείο ο αγώνας διακόπηκε καθώς τους πανηγυρισμούς των ανθρώπων της Τσαριτσάνης διαδέχτηκαν οι ανωτέρω περιγραφές, ο διαιτητής με τους βοηθούς έτρεχαν για να φυλαχτούν από τους μαινόμενους σαν λύκους ανθρώπους της γηπεδούχου ομάδας, τα μέλη της διοίκησης και οι προπονητές του Οικονόμου έτρεχαν σε όλο το γήπεδο για να προστατεύσουν τους ποδοσφαιριστές της Τσαριτσάνης, στην κερκίδα ο πρόεδρος της ομάδας μαζί με φιλάθλους της ομάδας και λίγες γυναίκες που ακολούθησαν την αποστολή, έδιναν τη δική τους μάχη για να προφυλαχθούν και να προστατεύσουν τους έφηβους οπαδούς του Οικονόμου από ένα πλήθος με άγριες διαθέσεις που υπό την ανοχή, κατά την κρίση μας, της λιγοστής αστυνομικής δύναμης, προπηλάκιζε διαρκώς και απωθούσε βίαια με χυδαίες φράσεις και συμπεριφορά ανεπίτρεπτη όποιον είχε ξένη ταυτότητα.
 Η αστυνομία αντιλαμβανόμενη προφανώς ότι θα δημιουργούνταν σοβαρά πλέον επεισόδια, κάλεσε και έφερε ενισχύσεις προσπαθώντας να διαφυλάξει την αποστολή και τους φιλάθλους του Οικονόμου από τα χειρότερα. Οι αγριότητες ωστόσο δεν σταμάτησαν. Συνεχώς απειλούσαν και προκαλούσαν (έπεσαν αρκετές κλωτσιές, σπρωξιές και ύπουλα χτυπήματα) σε μια αποστολή που μέχρι σήμερα, όσοι άνθρωποι γνώρισαν από κοντά την προσπάθεια και τον ευγενή αγώνα των μελών του Οικονόμου σε όλα τα μέτωπα, μόνο καλά και κολακευτικά προτρεπτικά σχόλια έχουν να πουν. Οι ποδοσφαιριστές μετά από αρκετή ώρα και πάλη μέσα στο γήπεδο, απομακρύνθηκαν με την προτροπή του διαιτητή, του παρατηρητή, των αστυνομικών και των λιγοστών συνετών ανθρώπων της Καρδίτσας (συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτούς ο προπονητής κ Βάιος Καραγιάννης), μετέβησαν στα αποδυτήρια και ανέμεναν την απόφαση του διαιτητή για συνέχιση ή μη του αγώνα. Μετά από διαβουλεύσεις και συνεννοήσεις των αρμοδίων, κλήθηκαν ξανά στον αγωνιστικό χώρο, έγινε η σέντρα και σφύριξε ο διαιτητής τη λήξη του παιχνιδιού βρίσκοντας τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκόρ 1-1. Οι τσακωμοί και η ένταση συνεχίστηκαν και μετά τη λήξη του παιχνιδιού. Το Φ.Α. συντάχθηκε και υπογράφηκε με καθυστέρηση 1και 1/2 ώρας με τις απειλές προς τους ανθρώπους του Οικονόμου να συνεχίζονται και τα 2 πούλμαν της αποστολής να αποχωρούν βράδυ από το γήπεδο με τη συνοδεία περιπολικού και προς αποφυγή περαιτέρω επεισοδίων.
ΒΑΡΙΑ «ΚΑΜΠΑΝΑ» ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΑΟΚ
Σύμφωνα με τα όσα έγραψε στο Φ.Α. ο διαιτητής κ.Ίσαρης, τον Α.Ο.Κ. περιμένει βαριά καμπάνα για τα επεισόδια που έγιναν σε βάρος του, επειδή κράτησε έξι λεπτά καθυστέρηση και η ομάδα της Τσαριτσάνης ισοφάρισε σε 1-1.
Ο Κατερινιώτης ρέφερι αναφέρει και τους προπηλακισμούς σε βάρος των παικτών του Οικονόμου, καθώς επίσης και ότι κινήθηκαν παίκτες των γηπεδούχων κατά των φιλάθλων της Τσαριτσάνης, ενώ αποβλήθηκαν δυο παίκτες της καρδιτσιώτικης ομάδας, ο Κωστέλος με τον γκολκίπερ Τρούκη.
Να σημειώσουμε ότι ο διαιτητής που σφυρίζει αγώνες Β΄Εθνικής από τη στιγμή που έγινε διακοπή δεν αποσύρθηκε στα αποδυτήρια παρά τα όσα έγιναν σε βάρος του και έμεινε στο κέντρο του γηπέδου, επιδιώκοντας με διαβουλεύσεις των όσων κρατούσαν την ψυχραιμία, για να συνεχισθεί το παιχνίδι στα δευτερόλεπτα που απέμειναν και να τελειώσει κανονικά.
Θα μπορούσε λοιπόν ο ρέφερι με τα όσα απαράδεκτα έκτροπα συνέβησαν να είχε διακόψει τον αγώνα σε βάρος του Α.Ο.Κ. και να μηδενισθεί η ομάδα της Καρδίτσας, που γλίτωσε τα χειρότερα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass