ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΑΘΜΟΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ

Στο μείον... 4 η ΑΕΛ

* ΠΑΓΩΣΕ ΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΕΤΑΙ...

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2010 2:44 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:51
Τέσσερα γκολ δέχθηκε η ΑΕΛ (τα δύο οφσάινιτ) στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ, βρέθηκε στους μείον τέσσερις βαθμούς από την παραμονή (όσο και η θερμοκρασία που έγινε ο αγώνας), έχει τέσσερις συνεχόμενες ήττες και έχασε τέσσερις παίκτες ενόψει του εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό (τιμωρημένοι Κανόμπιο, Βενετίδης και τραυματίες Ρομέου και Νταμπίζας). Το βέβαιο είναι ότι οι φίλαθλοι της ΑΕΛ δεν θα πρέπει να πάρουν λαχείο που να τελειώνει σε τέσσερα...
Η νέα ήττα της Λαρισινής ομάδας (πλασματική ως προς της διάσταση του σκορ) «πάγωσε τους Λαρισαίους φιλάθλους που βλέπουν όσο μειώνεται η θερμοκρασία των καιρικών συνθηκών να μειώνονται και οι ελπίδες παραμονής αφού για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική παραμένει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και συνεχίζεται το δύσκολο πρόγραμμα με
Ολυμπιακό (εντός έδρας) και Ατρόμητο, Καβάλα (και τα δύο εκτός έδρας στις αρχές Γενάρη του 2011).
Η χθεσινή ΑΕΛ δεν ήταν για τέσσερα τέρματα στο συγκεκριμένο αγώνα αλλά από την άλλη βασικά στοιχεία ήταν ότι αδικήθηκε πάλι από τη διαιτησία (δέχθηκε δύο γκολ οφσάιντ, δεν αποβλήθηκε ο Μάκος για μαρκάρισμα αντιαθλητικό στον Μπλάζεκ) ενώ δεν δημιούργησε φάσεις για γκολ με εξαίρεση ένα σουτ του Βενετίδη εκτός μεγάλης περιοχής και ένα του Μετίν μέσα από τη μεγάλη περιοχή στο 2-0. Συμπερασματικά αυτό που κάνει άσχημη εντύπωση είναι ότι η ΑΕΛ έχει σοβαρό επιθετικό πρόβλημα (έχει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος) και το πιο σημαντικό, δεν μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες εντός περιοχής ενώ γενικά η ομάδα δείχνει να ψάχνεται. Ίσως να υπάρχουν και εσωτερικά προβλήματα που να κάνουν τις καταστάσεις πιο άσχημες..
Από την άλλη η τόλμη του υπηρεσιακού τεχνικού Κώστα Κατσάρα να ξεκινήσει με τον Βούζα αποδείχθηκε μάλλον χωρίς τύχη γιατί όσο ταλαντούχος και αν είναι ο νεαρός (τον πιστεύουμε και εμείς) ο Μετίν θα έδινε περισσότερες βοήθειες. Το μόνο θετικό ήταν η φιλοτιμία του Γκέρεμι για πρώτη φορά φέτος αλλά δεν φτάνει αυτή για έναν παίκτη που έχει παίξει στα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης.
Από δω και πέρα η ΑΕΛ για να σωθεί χρειάζεται κάθε δύο παιχνίδια να παίρνει μια νίκη και αν στα τρία συνεχόμενα που ακολουθούν δεν «γευτεί» τουλάχιστον 5 βαθμούς τότε η σωτηρία της ομάδας είναι δύσκολη υπόθεση.
Από την άλλη η ΑΕΚ με τη νίκη αυτή δείχνει ότι πάει πλέι οφ χωρίς να είναι φόβητρο για τους αντιπάλους...
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Κώστας Κατσάρας ξεκίνησε το παιχνίδι με τη γνωστή τακτική 4-2-3-1 και μια έκπληξη καθώς στα αριστερά έβαλε τον Βούζα αντί του Μετίν. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αμπάρης στην άμυνα δεξιά ο Βελάσκο, σέντερ μπακ ο Νταμπίζας με τον Κολοβέτσιο και αριστερά ο Βενετίδης, στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ο Ρομέου με τον Ιγγλέσιας και πιο μπροστά οι: Μπλάζεκ (δεξιά), Κανόμπιο (στο κέντρο), Βούζα (αριστερά) και πιο μπροστά ο Μακίνουα.
Από την άλλη ο τεχνικός της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ ακολούθησε την ίδια τακτική με τον Αραμπατζή κάτω από τα δοκάρια δεξιά τον Γιάχιτς, σέντερ μπακ τον Δέλλα και τον Μανωλά ενώ αριστερά ήταν ο Καράμπελας.
Στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ήταν ο Γκέντζογλου με τον Μάκο και πιο μπροστά οι: Σκόκο (αριστερά), Λυμπερόπουλος (στο κέντρο) και Λεονάρντο (δεξιά) ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Μπλάνκο.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και από την αρχή φάνηκε η προσπάθειά τους να «καθαρίσουν» νωρίς το παιχνίδι και στο 10’ ο Μπλάνκο, αφού δεν υποδείχθηκε οφσάιντ ο Λυμπερόπουλος που επηρέαζε τη φάση, έκανε το 1-0.
Στη συνέχεια οι «βυσσινί» πήραν τα ηνία του αγώνα άρχισαν να πιέζουν και μέχρι το 30’ είχαν την μπάλα στην κατοχή τους με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί να κάνουν ούτε φάουλ (το πρώτο φάουλ παίκτη της ΑΕΛ έγινε στο 28’).
Όμως μια αδράνεια του Βελάσκο στο 37’ λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 για να τελειώσει το ημίχρονο με τις ομάδες να χωρίζει το «πλασματικό» γκολ του Μπλάνκο.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μέχρι το 60 ήταν φανερά ανώτερη με τον διαιτητή να έχει επηρεασθεί από την αποβολή του προπονητή Χιμένεθ στο 55’ όταν δίκαια διαμαρτυρήθηκε για ένα φάουλ που καταλογίστηκε στον Μάκο και στη συνέχεια κόπηκε επικίνδυνη επίθεση της ΑΕΚ.
Αλλά μετά το σφύριγμα αυτό ανέχτηκε το σκληρό φάουλ του Μάκου στο 61’ σε βάρος του Μπλάζεκ που έπρεπε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα (αυτό είδε ο Χιμένεθ και έδωσε εντολή να γίνει αλλαγή ο παίκτης του).
Το παιχνίδι στη συνέχεια έγινε σκληρό, ο Γκέρεμι που πήρε τη θέση του τραυματία Ρομέου χτύπησε δυνατά τον Καράμπελα στο 71’ μπορούσε να αποβληθεί (είδε κίτρινη) για να έρθει η σειρά του Κανόμπιο να πληρώσει με δεύτερη κίτρινη κάρτα ένα μαρκάρισμα που έκανε στον Γκέντζογλου με τον αγκώνα.
Παράλληλα ο Νταμπίζας είχε πρόβλημα με τον οπίσθιο μηριαίο και η ΑΕΚ (απέναντι ουσιαστικά σε εννέα παίκτες της ΑΕΛ) στο τελευαταίο δεκάλεπτο δεν είχε πρόβλημα να βάλει άλλα τρία γκολ με το τρίτο που πέτυχε ο Δέλλας να είναι οφσάιντ ο Μπλάνκο που έκανε τη σέντρα προς τον σκόρερ.
Το δεύτερο πέτυχε ο Λυμπερόπουλος και το τέταρτο ο Μπλάνκο.
Η ΑΕΛ είχε να επιδείξει μια καλή ευκαιρία με τον Μετίν στο 85’ που θα μπορούσε να είχε μπει πάλι στο παιχνίδι (2-0 ήταν το σκορ).
Ο Χιμένεθ πήρε βοήθεια από τις αλλαγές του (κυρίως Λαγό και Καφέ) ενώ ο Κατσάρας πήρε λιγότερη από τους Γκέρεμι και Μετίν ενώ ο Αμπουχατζίρα μάλλον δύσκολα θα παραμείνει στη Λαρισινή ομάδα.
Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ δέχθηκε βαριά ήττα με πλασματικό σκορ αλλά η βαθμολογία συνεχίζει να γράφει ότι στην τελευταία θέση βρίσκεται αυτή. Και όσο είναι τελευταία δεν θα παίρνει και σφυρίγματα από τη διαιτησία που δείχνει να επηρεάζεται από τη βαθμολογική συγκομιδή των ομάδων.
ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
3’: Από αριστερά ο Σκόκο κάνει σέντρα και ο Μπλάνκο ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο Αμπάρης.
4’: Ο Λεονάρντο μπαίνει από τα δεξιά μέσα στη μεγάλη περιοχή και αντί να δώσει πάσα στον Μπλάνκο που ήταν μόνος του σουτάρει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Λαρισινής ομάδας.
10’: Από μακριά σουτάρει ο Σκόκο αποκρούει ο Αμπάρης και η μπάλα φθάνει στον Μπλάνκο που σουτάρει από κοντά και κάνει το 1-0 ενώ δίπλα του ο Λυμπερόπουλος που έκανε κίνηση προς την μπάλα ήταν οφσάιντ.
14’: Μακρινό σουτ του Βενετίδη στέλνει την μπάλα άουτ.
18’: Ο Μπλάζεκ από δεξιά κάνει θαυμάσια μπαλιά προς τον Μακίνουα αλλά την τελευταία στιγμή αποκρούει ο Μανωλάς σε κόρνερ.
27’: Σουτ του Μακίνουα μέσα από την μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ.
37’: Ο Γκέντσογλου τροφοδοτεί έξοχα τον Λεονάρντο που βγαίνει μόνος με τον Αμπάρη από τα δεξιά αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ αποκρούει με τα χέρια.
39’: Σουτ του Μπλαζεκ από καλή θέση μπλοκάρει ο Αραμπατζής.
42’: Λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή ο Βενετίδης σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί «Γ» της εστίας του τερματοφύλακα της ΑΕΚ.
44’: Ο Βελάσκο κάνει σέντρα από τα δεξιά και ο Μπλάζεκ από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
54’: Σουτ του Σκόκο από το ύψος της μεγάλης περιοχής σε καλή θέση ο Αμπάρης μπλοκάρει την μπάλα.
75’: Ο Νταμπίζας κάνει σέντρα από τα δεξιά και ο Μακίνουα πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
83’: Ο Λαγός εκτελεί κόρνερ από τα δεξιά και ο Λυμπερόπουλος με ωραία κεφαλιά κάνει το 2-0.
85’: Από σέντρα του Βενετίδη ο Αμπουχατζίρα πιάνει κεφαλιά και τροφοδοτεί τον Μετίν που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αραμπατζή.
88’: Ο Δέλλας τροφοδοτεί τον Μπλάνκο που φεύγει από θέση οφσάιντ που δεν υποδεικνύεται από τον βοηθό, κάνει σέντρα στον Δέλλα και από κοντά κάνει το 3-0.
90’+1’: Ο Λυμπερόπουλος τροφοδοτεί τον Λαγό, αυτός από αριστερά κάνει σέντρα και ο Μπλάνκο από κοντά κάνει το 4-0.
90’+4’: Σουτ του Γιάχιτς από δεξιά και μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Αμπάρης.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος για μια ακόμα φορά για την ΑΕΛ ο Κανόμπιο. Από κει και πέρα ο Αμπάρης ευθύνεται στο πρώτο γκολ αλλά με ελαφρυντικό το οφσάιντ του Λυμπερόπουλου, ο Βελάσκο πήγε καλά μόνο στο πρώτο μέρος αφού στο τελευταίο τέταρτο είχε πολλά προβλήματα με τον Λαγό, Νταμπίζας και Κολοβέτσιος φάνηκαν στο πρώτο μέρος, ενώ ο Βενετίδης αμυντικά είχε προβλήματα.
Ο Ιγγλέσιας πήγε πολύ καλά πάνω στον Λυμπερόπουλο, ενώ ο Ρομέου όταν τραυματίστηκε κατέρρευσε το κέντρο της ΑΕΛ. Ο Γκέρεμι πάντως που μπήκε ως αλλαγή ήταν φιλότιμος. Ο Βούζας δεν μπόρεσε να μπει στο παιχνίδι ενώ ο Μετίν πήγε να προσφέρει αλλά μπήκε όταν άρχισε η κατάρρευση. Ο Μπλάζεκ καλός στο πρώτο μέρος με μια θαυμάσια πάσα στο 18’. Ο Μακίνουα τίποτα το ιδιαίτερο όπως και ο Αμπουχατζίρα.
Από την ΑΕΚ κορυφαίος ο Καράμπελας και ακολούθησαν οι: Μπλάνκο, Δέλλας, Μανωλάς και ο Λαγός που μπήκε ως αλλαγή.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ 
Ο διαιτητής κ. Δημήτρης Καλόπουλος (Μακεδονίας) χαρίστηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μάκο, ενώ οι δύο βοηθοί κ.Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας) χάρισαν από ένα γκολ στην ΑΕΚ αφού δεν υπέδειξαν οφσάιντ στο πρώτο και το τρίτο γκολ των γηπεδούχων.
Κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) είδε ο Κανόμπιο στο 77 (προηγήθηκε κίτρινη στο 40’) ενώ κίτρινες κάρτες είδαν οι: Μάκος ( 41'), Μανωλάς ( 63'), Γκέρεμι (71').
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Μάκος (64’ Καφές ), Γκέντζογλου, Σκόκο (58’ Μπερνς), Λεονάρντο (76’ Λαγός), Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο.
ΑΕΛ (Κατσάρας): Αμπάρης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Βελάσκο, Κολοβέτσιος, Ρομέου (59’ Γκέρεμι), Κανόμπιο, Ιγκλέσιας, Βούζας (46’ Μετίν ), Μπλάζεκ (65’ Αμπουχατζίρα), Μακίνουα.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 6.029, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ 74.500
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass