ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΙΤΣΑΞΗ

Τέρμα οι δωρεάν... χρήσεις του Ε.Α.Κ. Λάρισας...

* ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΝΤΙΤΙΜΟ * ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 15% - 25%

Δημοσίευση: 30 Νοε 2010 2:26 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:47
Η οικονομική κρίση δείχνει όχι απλά να χτυπάει τον αθλητισμό, αλλά να τον σαρώνει, καθώς μετά τις αλλαγές στη φορολογία, που πλέον οι δωρεές σε ερασιτεχνικά σωματεία δεν εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, αλλά και με την περικοπή των επιχορηγήσεων, έρχεται ένα ακόμα καίριο χτύπημα, ειδικά για τις ομάδες της Λάρισας, που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν δωρεάν τις εγκαταστάσεις του Αλκαζάρ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα Παναγιώτη Μπιτσαξή, αποφασίσθηκε όλα τα σωματεία που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας (Αλκαζάρ, κλειστό Νεάπολης, κλειστό Αγίου Θωμά, Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων), να πληρώνουν αντίτιμο, ενώ το ίδιο θα ισχύει για όποιες ομάδες χρησιμοποιούν στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις γραφεία.
Επίσης, να φροντίζουν για την είσπραξή του 15% από τις πάσης φύσεως αθλητικές εκδηλώσεις, με δυνατότητα να αυξάνονται στο 25% για μη αθλητικές εκδηλώσεις.
Τέλος, γίνεται σύσταση για περιορισμό των δαπανών, έλεγχων αναλώσιμων υλικών και ορθολογική διαχείριση του χρόνου λειτουργίας της θέρμανσης κλιματισμού και αυστηρότερο έλεγχο όλων των δαπανών.
Αναλυτικά, σε όλες τις επιτροπές διοίκησης των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων στάλθηκε η παρακάτω επιστολή:
«Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα (Ν.Π.Δ.Δ.) που παραμένουν στην εποπτεία της Γ.Γ.Α. (νόμος 2503/30-3-1997), εξυπηρετούν αθλητικούς σκοπούς και προσφέρουν κοινωνικό έργο, τόσο στον αγωνιστικό όσο και στο σωματειακό και μαζικό αθλητισμό.
Όλα τα ανωτέρω Ν.Π.Δ.Δ., που επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό (σύμφωνα με ρητή εγκύκλιο - οδηγία του ΓΛΚ 18385/0094/24-3-2010), θα πρέπει να γνωρίζουν αναφορικά με τις δαπάνες τους ότι ο κρατικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να αναλάβει το οικονομικό βάρος όλων των επιλογών των διοικήσεών τους, οι οποίες οφείλουν να καθορίσουν τις προτεραιότητές τους, να ιεραρχήσουν τις ανάγκες και να προσαρμόσουν τους προϋπολογισμούς στο ύψος των αντίστοιχων πιστώσεων και των ιδίων εσόδων τους.
Πέρα της καθορισμένης με το Νόμο 3833/2010 εισοδηματικής πολιτικής, θα πρέπει και οι λειτουργικές δαπάνες και οι προμήθειες να συγκρατηθούν στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα και να μειωθούν με τη λήψη διοικητικών και άλλων δραστικών μέτρων (περιορισμός δαπανών σταθερής - κινητής τηλεφωνίας, έλεγχος διάθεσης αναλώσιμων υλικών, ορθολογική διαχείριση του χρόνου λειτουργίας της θέρμανσης κλιματισμού και αυστηρότερος έλεγχος όλων των δαπανών). Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 423/1976 Πόροι των Εθνικών Γυμναστηρίων είναι:
«α) Τα έσοδα εκ της εκμεταλλεύσεως της ακινήτου και κινητής περιουσίας των
β) Ποσοστόν 15% επί των ακαθάριστων εισπράξεων των τελουμένων εις ταύτα πάσης φύσεως αθλητικών αγώνων, επιδείξεων και εκδηλώσεων, μετά την αφαίρεσιν μόνον του εισαγόμενου εις τον Κρατικό Προϋπολογισμόν φόρου Δημοσίων Θεαμάτων. Προκειμένου περί εκδηλώσεων μη αθλητικού περιεχομένου, το ποσοστό δύναται να αυξάνηται μέχρις 25% δι’ αποφάσεως του Γενικού Γραμματέως Αθλητισμού κατόπιν αιτήσεως της Διοικούσας Επιτροπής του Γυμναστηρίου.
γ) Η τυχόν ετήσια επιχορήγηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
δ) Το προϊόν εξ εκποιήσεως κινητής ή ακίνητης περιουσίας του Γυμναστηρίου.
ε) Δωρεαί, εισφοραί και πληροδοτήματα και
στ) Τα εκ πάσης ετέρας πηγής προερχόμενα έσοδα».
Κατ’ εφαρμογή της ανωτέρω διάταξης, οι διοικήσεις θα πρέπει να διαθέτουν επ’ αμοιβή τις εγκαταστάσεις, αλλά και να φροντίζουν για την είσπραξη τιμήματος, ώστε να καταστεί δυνατή η εξασφάλιση εσόδων των Ν.Π.Δ.Δ. και από ίδιες πηγές, για τη διευκόλυνση της εύρυθμης λειτουργίας τους».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass