ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΤΟ ΔΩΤΙΕΑ ΣΕ ΗΤΤΑ ΜΕ 2-1

Έκπληξη στην Αγιά από τον Πλατύκαμπο

Δημοσίευση: 29 Νοε 2010 2:26 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:47
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Μία ακόμα έκπληξη επιφύλαξε η χθεσινή 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Πιο συγκεκριμένα η ΠΑΕΔ Πλατυκάμπου πέρασε νικηφόρα μέσα από την Αγιά υποχρεώνοντας τον τοπικό Δωτιέα σε ήττα με 2-1 και εξελίσσεται σ’ έναν επικίνδυνο αντίπαλο «εκτός των τειχών». Δεν θα πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι η ομάδα του Πλατυκάμπου είχε περάσει νικηφόρα και από το Μακρυχώρι (3-1), ενώ μέσα στη Μελιβοία είχε αποσπάσει το βαθμό της ισοπαλίας (0-0), όπως και στο Συκούριο (1-1).
Ο πρωτοπόρος Αμπελωνιακός πέτυχε τη 10η νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια αυτή τη φορά επί του Λαρισαϊκού με 3-1, ενώ η Δόξα Αργυροπουλίου επικράτησε του Βουκεφάλα με 4-1 κάνοντας συντήρηση δυνάμεων ενόψει της δύσκολης συνέχειας (ακολουθούν τα παιχνίδια με Φιλοκτήτη και Αμπελωνιακό) και διατήρησε το αήττητο.
Εύκολο απόγευμα είχε ο Φαλανιακός που συνέτριψε τον Ηρακλή Χάλκης με 8-0, ενώ ο Φιλοκτήτης Μελιβοίας στάθηκε όρθιος μέσα στη Γιάννουλη κερδίζοντας με 1-0 την τοπική Δήμητρα η οποία είχε για πρώτη φορά στον πάγκο της το νέο τεχνικό Γιάννη Μιχαλέ.
Στην Κρανιά, Δευκαλίων και Δόξα Αργυρπουλίου αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2, ενώ στο Μακρυχώρι ο Λευτέρης Τέας έδωσε στο 88’ τη λύση στον Αετό πετυχαίνοντας το νικητήριο τέρμα κόντρα στην ΑΕΔ Νίκαιας.
Τέλος ο Δαμασιακός επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα κερδίζοντας τον Κίσσαβο Συκουρίου με 1-0.
 
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αμπελωνιακός-Λαρισαϊκός    3-1
Δευκαλίων-Βλαχογιάννι         2-2
Δωτιέας-Πλατύκαμπος           1-2
Δαμασιακός-Κίσσαβος           1-0
Φαλανιακός-Χάλκη     8-0
Αργυροπούλι-Βουκεφάλας     4-1
Μακρυχώρι - Α.Ε.Δ. Νίκαιας 1-0
Δήμητρα Γιάνν.-Φιλοκτήτης   0-1
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αμπελωνιακός            35-7     30
Αργυροπούλι   31-7     26
Φαλανιακός     31-7     22
Φιλοκτήτης      16-8     18
Δευκαλίων      16-17   17
Μακρυχώρι     22-11   16
Δωτιέας           14-14   16
Βλαχογιάννι     14-17   15
Δήμητρα Γιάνν            19-16   13
Δαμασιακός    22-19   12
Λαρισαϊκός     12-11   11
ΑΕΔ Νίκαιας   12-14   10
Πλατύκαμπος 9-14     9
Κίσσαβος        15-17   8
Βουκεφάλας    6-38     4
Χάλκη 1-55     0
 
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Βλαχογιάννι- Πλατύκαμπος
Κίσσαβος- Δευκαλίων
Χάλκη- Δωτιέας
Βουκεφάλας- Δαμασιακός
ΑΕΔ Νίκαιας- Φαλανιακός
Φιλοκτήτης- Αργυροπούλι
Λαρισαϊκός- Μακρυχώρι
Αμπελωνιακός- Δήμητρα Γιάνν.
 
Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:
ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ    3
ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ            1
Πιο ουσιαστικός ο Αμπελωνιακός επικράτησε δίκαια του Λαρισαϊκού με 3-1 και πέτυχε τη δέκατη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια.
Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Τάκη Παραφέστα χωρίς τον Μπλέντι στη σύνθεσή του λόγω τιμωρίας και με κορυφαίο τον Γέλοβατς έκανε ένα ακόμα βήμα προς την επίτευξη του στόχου του δύο αγωνιστικές πριν το μεγάλο ντέρμπι στο Αργυροπούλι.
Το 1-0 έγινε στο 11ο λεπτό και χρεώνεται στον Κακαβίτση ο οποίος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας στο σουτ του Γέλοβατς και την έστειλε στα δίχτυα. Με το 1-0 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του ημιχρόνου για να φτάσουμε στο 58’ όταν ο Γέλοβατς διπλασίασε τα τέρματα του Αμπελωνιακού, ενώ στο 82’ ο Καρυπίδης ως τελικός αποδέκτης μετά από συνδυασμό των Κακαβίτση-Γέλοβατς ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0.
Οι φιλοξενούμενοι που παρουσίασαν ένα αξιόμαχο σύνολο και πάλεψαν για το καλύτερο μείωσαν σε 3-1 στο 87’ με την κεφαλιά του Βάσου.
Υποδειγματική η διαιτησία του κ. Αντ. Βαλιώτη που είχε βοηθούς τους κ. Νίκζα και Βασιλό.
ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ: Κατσίβελος, Γκόλτσος, Κωτούλας, Τζιαρτζιάνης (85’ λ.τ. Συρούκης), Παπαγεωργίου, Κούρο, Μεζίνι, Γέλοβατς, Αλεξανδρής (70’ Δαλακώνης), Γωγάκος (60’ Καρυπίδης), Κακαβίτσης.
ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ: Φαρμάκας, Νταής, Σαλτσίδης, Αθανασίου, Μίτροβιτς, Λιλολάρι, Καψούρης, Μπούκας, Σελήνης (70’ λ.τ. Βάσος), Δάσσιος, Γκέκας (80’ Παπαδόπουλος).
 
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ        4
ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ         1
Μία ακόμα νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Δόξα Αργυροπουλίου αυτή τη φορά επί του Βουκεφάλα με 4-1 και παραμένει μετά από δέκα παιχνίδια μαζί με τον πρωτοπόρο Αμπελωνιακό αήττητη.
Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Γιάννη Παπαγιάννη προηγήθηκε στο 12ο λεπτό με τον Μπέλτσιο, ενώ στο 24’ ο Αναστασιάδης διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.
Ο Βουκεφάλας μείωσε στο 70’ σε 2-1 με την κεφαλιά του Αλμυρούλη όμως στο 80’ ο Αναστασιάδης έσβησε τις όποιες ελπίδες για ισοφάριση είχαν οι φιλοξενούμενοι, ενώ στο 86’ ο Μπάτζιος διαμόρφωσε το τελικό 4-1 σφραγίζοντας τη νίκη των «κιτρινόμαυρων».
ΔΟΞΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ: Κερκένης, Τσάκε, Αδάμος, Εμμανουήλ, Μπαχτσιβάνος, Αναστασιάδης (82’ Τσιάγκος), Χατζής, Ορφανίδης (83’ Μπούρας), Μπάτζιος, Μπέλτσιος (70’ Λιούμης), Πατσιωτός.
ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ: Μπατζιόλας, Αλμυρούλης, Στυλιανού, Μαυρομιχάλης, Σακέλης, Ζαχαρής (70’ Κατσιέρης), Τουρμούσογλου, Καρυπίδης (75’ Κωφός), Ραπτοτάσιος (60’ Νίκας), Ραμόν, Αποστολάκης.
 
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ          8
ΧΑΛΚΗ          0
Εύκολο απόγευμα για τον Φαλανιακό όπως αποδεικνύει και το τελικό 8-0 επί του Ηρακλή Χάλκης.
Τα τέρματα για την ομάδα του Νίκου Ανδρέου πέτυχαν Λυγούρας 2, Τσιρόπουλος 2, Πανταζής, Παπαγεωργίου, Κόκκινος και Κολοβός (με πέναλτι). Το α’ ημίχρονο είχε λήξει με σκορ 6-0.
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ: Παρτάλας, Μανακούσιος, Παπαδόπουλος, Σγουραλής Ι., Κολοβός (46’ Κόκκινος), Πανταζής, Κόλα, Ιγγλέζος (55’ Ηλ. Σγουραλής), Λυγούρας (46’ Δήμου), Τσιρόπουλος, Παπαγεωργίου.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΗΣ: Κουμπαράς, Θυμάκης Β. (46’ Θυμάκης Σ.), Ζουμπελούλης, Παπαδούλης, Κριτούλης, Βογιατζής, Καμηλαράκης, Γκουγκότης (65’ Τσιλιάκος), Μαραγκούλης, Κατηγιάννης (65’ Παπαγγελής), Κουτσαμπελούλης.
 
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝ.   0
ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ           1
Σημαντική νίκη μέσα στη Γιάννουλη πέτυχε ο Φιλοκτήτης, σ’ ένα δυνατό παιχνίδι, με γρήγορο ρυθμό και πολλές εναλλαγές αλλά φτωχό σε φάσεις.
Η γηπεδούχος Δήμητρα σύμφωνα με την εικόνα που παρουσίασε μέσα στον αγωνιστικό χώρο άξιζε κάτι περισσότερο, ενώ από την άλλη πλευρά ο Φιλοκτήτης αποδείχθηκε πιο ουσιαστικός και πήρε αυτό που ήθελε.
Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησαν να πιέσουν τον αντίπαλό τους έχοντας μια καλή φάση στο 15’ με τον Πάσιο.
Στο 21’ όμως, στην πρώτη ουσιαστική επιθετική ενέργεια των φιλοξενουμένων ο Κυριάκος εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Παπαδόπουλος από κοντά μετά από μία μικροσύγχυση μπροστά στα αντίπαλα καρέ με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 31’ ο Φιλοκτήτης είχε μία ακόμα καλή στιγμή με την κεφαλιά του Ευαγγέλου μετά από σέντρα του Μανάκα που πέρασε άουτ για να τελειώσει έτσι το πρώτο μέρος.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ενέτειναν τις προσπάθειές τους πίεσαν για την ισοφάριση όμως ο Μπαρούτας αποδείχθηκε μοιραίος παίκτης αφού έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο 69’ και στο 79’ αντίστοιχα.
Έτσι το 0-1 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τρεις πολύτιμους βαθμούς.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Ρεντόπουλου και των βοηθών του κ. Ακρίβου και Κουρδή.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Παναγιωτόπουλος, Παπαδημητρίου (46’ Μπουλμέτης), Τσάκε, Χατζηλιάδης, Νεστορίδης, Θώμος, Πάσιος, Τσίρμπης (46’ Αγγελακόπουλος), Μπαρούτας, Τάσιος, Γκαλγκανόπουλος (76’ Χατζηγρηγορίου).
ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ: Ζεϊμπέκης, Ζυγοροδήμος, Μερτζανίδης, Μαλαχτάρης, Παπαδόπουλος (71’ Πενίκης), Σιμψιρής, Μαντζαρής, Μανάκας, Παυλόπουλος, Κυριάκος (89’ Στοϊλας), Ευαγγέλου (50’ λ.τ. Τσιανάκας).
 
ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ             2
ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙ         2
Δύο φορές προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι αλλά και τις δύο φορές ισοφαρίστηκαν στο χθεσινό ντέρμπι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση στην Κρανιά.
Ο Δευκαλίων άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό όταν μετά από σουτ και απόκρουση του Χαλκιά ο Γκουζιώτης πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά πέτυχε το 1-0.
Στο 28’ ο Καρακώστας έκανε χέρι εντός περιοχής με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να κερδίσουν πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Κοντοθανάσης ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Στο 38’ στην ίδια φάση αρχικά ο Καλούπας είχε δοκάρι και στη συνέχεια ο Κοντοθανάσης με νέο σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι αφού πρώτα παρενέβη ο αντίπαλος τερματοφύλακας.
Λίογ μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στο 58’ ο Ταξιάρχης που είχε μπει ως αλλαγή στο ημίχρονο με σου έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους που στη συνέχεια έχασαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες με τους Ζαφείρη και Ρεντόπουλο.
Κι ενώ όλα έδειχνα ότι ο Δευκαλίων θα πανηγύριζε τη νίκη τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου ο Σαπουνάς αποδείχθηκε η «χρυσή» αλλαγή για την ομάδα της Δόξας καθώς με γυριστό σουτ ισοφάρισε σε 2-2 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.
ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΚΡΑΝΙΑΣ: Μαστοροδήμος, Καρακώστας (46’ Ταξιάρχης), Πετρίκης, Ευσταθιάδης, Γκουζιώτης, Ρεντόπουλος, Καζνακούδης, Αλεξανδρίδης (80’ Καλλιμάνης), Ζαφείρης, Χατζής (85’ Παπαδόπουλος), Μαυρουδής.
ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ: Χαλκιάς, Βουζούκας, Καρακώστας (75’ Γκουντούλας), Καρατζιόλης, Μήσιος Δ., Τσιάρας, Γκουρομπίνος (70’ Σαπουνάς Ν.), Γκαμπέτος, Φακίτσας Β. (80’ Βλιώρας), Καλούπας, Κοντοθανάσης.
 
ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ 1
ΑΕΔ ΝΙΚΑΙΑΣ           0
Το γκολ του Λευτέρη Τέα στο 88’ έκρινε το παιχνίδι στο Μακρυχώρι και χάρισε τη νίκη στον Αετό.
Ανοιχτό παιχνίδι με τις δύο ομάδες να καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για τη νίκη και τους φιλοξενούμενους να χάνουν μία πολύ καλή ευκαιρία στο πρώτο μέρος με τον Πεζή.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και πίεσαν για το γκολ. Σ’ αυτό φυσικά συνέβαλε και η αποβολή του Γκουντρουμπή με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 78’ που άφησε τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες.
Η λύτρωση για τον Αετό ήρθε στο 88’ όταν ο Σαΐτης έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Λευτέρη Τέα που «έσπασε» το οφσάιντ και πλάσαρε ψύχραιμα πετυχαίνοντας το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του.
ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ: Πουτσιάκας, Τάσιος, Παπαηλίας, Ταυλαρίδης, Σουπεκιώτης, Τσιτσιούμης, Κάτσας (85’ Βλησαρούλης), Τέας, Σαϊτης, Φουσίκας Π. (70’ Καρασίμος), Εμμανουήλ (75’ Μπιτσαράς).
ΑΕΔ ΝΙΚΑΙΑΣ: Γκατζανάς, Κανάκης (75’ Κουτσώνας), Γκουντρουμπής, Πλιάγκας (70’ Κοσμάς), Χονδρονάσιος, Μπακαρτζής, Βέργος, Σακελλαρίου, Βακαλάς, Τριανταφυλλόπουλος, Πεζής (80’ Παύλου).
 
ΔΩΤΙΕΑΣ        1
ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΣ     2
Νέα έκπληξη από τον Πλατύκαμπο αυτή τη φορά μέσα στην Αγιά. Η ομάδα του Σωτήρη Κυρίτση επικράτησε του Δωτιέα με 2-1 επιβεβαιώνοντας τον κανόνα που λέει ότι στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει αυτός που χάνει τις ευκαιρίες αλλά αυτός που βρίσκει δίχτυα.
Οι γηπεδούχοι υπέστησαν ψυχρολουσία βλέποντας από τη μία να χάνουν τις ευκαιρίες τη μία μετά την άλλη σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους που έπαιξαν όσο έπρεπε για να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Έτσι στο 16ο λεπτό ο Γκαραλιάκος έφυγε την αντεπίθεση μετά από μπαλιά του Φαρμάκα και με σουτ πέτυχε το 0-1.
Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Τσιρβούλης διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του Πλατυκάμπου για να μειώσει σε 1-2 στο 65’ ο Αποστόλου.
Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο τρίτο γκολ όταν ο Τσιρβούλης είχε στο 75’ δοκάρι και μια διπλή ευκαιρία στο 85’ ο Βλασίδης.
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ: Γεωργούλας Θωμ., Ρούμπος, Γάλλος (60’ Καραντώνης), Τσακάλι, Νεράντζης, Τσακαβίτης, Παντελιάδης, Αποστόλου, Γεωργούλας Θεοδ. (46’ Μπασιανάς), Καλόγηρος, Τσικόπουλος (75’ Χαλκιάς).
ΠΑΕΔ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ: Κουκούτσης, Ζάχος, Γαρυφαλόπουλος, Φράγκος, Πρίφτης, Φαρμάκας (85’ Κίσσαβος), Παπαστεργίου (60’ Αποστόλου), Γκαραλιάκος, Κατσιώτης, Βλασίδης, Τσιρβούλης.
 
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ          1
ΚΙΣΣΑΒΟΣ     0
Το γκολ του Γεωργαντζιά με κοντινό πλασέ λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους αποδείχθηκε αρκετό για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του Δαμασιακού απέναντι στον Κίσσαβο Συκουρίου.
Οι γηπεδούχοι πήραν δίκαια ένα πολύτιμο τρίποντο σ’ ένα παιχνίδι ανοικτό που είχε ρυθμό. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα ποδοσφαιριστές αφού στο 50’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο τερματοφύλακας του Κισσάβου Ντακούλας καθώς έπιασε την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής, ενώ στο 75’ την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε και ο Κατσικανής με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ: Ιωαννίδης Ι/Χ, Οικονόμου, Ιωαννίδης Ι/Ε, Λέτσιος, Δαλαμάγκας, Μουσιάρης, Μπουκουβάλας (80’ Τσάλτας), Τσιτουρτζής (70’ Νάκας), Σεϊζης (65’ Κατσικανής), Γεωργαντζιάς, Αργυρακούλης.
ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ: Ντακούλας, Παλαμίδας (50’ Αθανασόπουλος), Καραϊσκος, Κύρκος, Κακαγιάννης, Νεμπεγλέρας, Κόντα, Χατζηλαδάς, Καλτσάς (60’ Ζησάκης), Ρέψης (70’ Ντόμαρης), Τσιαλέμης.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass