Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΑΦΛΟΓΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

«Το θέμα είναι να βάζεις γκολ»

* «ΑΣΘΕΝΕΙΑ» ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΩΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 26 Νοε 2010 1:42 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:46
«Γκολ μπορεί να δεχτείς παίζοντας και με μία ομάδα τοπικού πρωταθλήματος. Το θέμα είναι να βάζεις γκολ… Θεωρώ ότι έχουμε καλή αμυντική λειτουργία αλλά πρέπει να βρούμε τον τρόπο να πετυχαίνουμε γκολ».
Με τα παραπάνω λόγια ο Γιάννης Παπακώστας, μιλώντας χθες στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, επισήμανε το μεγάλο αγωνιστικό πρόβλημα της ΑΕΛ που είναι η έλλειψη αποτελεσματικότητας στην επίθεση, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «ασθένεια» την αδυναμία των «βυσσινί» να κερδίζουν εντός έδρας.
Ο τεχνικός της ΑΕΛ είπε ότι αναμένονται προσθετικές κινήσεις στο ρόστερ της ομάδας και τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι η συγκομιδή των βαθμών αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Εργοτέλη το οποίο χαρακτήρισε σημαντικό και δύσκολο.
Αναλυτικά ο Γιάννης Παπακώστας είπε χθες τα εξής:
«Προερχόμαστε από το τελευταίο άτυχο αποτέλεσμα, που ήταν εκτός ρυθμού για μας, καθώς προήρθε μετά από μία σειρά καλών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων. Σαν αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα αν δεν υπήρχε εκείνο το δοκάρι ή μία διαιτητική απόφαση. Ήρθαμε, λοιπόν, σε ένα παιχνίδι που ήμασταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και έπρεπε με «νύχια και με δόντια» να το κερδίσουμε και στο οποίο είχαμε συγκεντρωθεί μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό.
Μπαίνοντας στο πρώτο ημίχρονο είδαμε μία ομάδα που έχει ζωντάνια, έχει κίνηση, προσπαθεί και κάνει «καθαρές» ευκαιρίες, αλλά βρίσκεται πίσω στο σκορ από μία φάση. Στη συνέχεια προσπαθεί να αντιδράσει ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά αδικείται από μία διαιτητική απόφαση.
Στο δεύτερο ημίχρονο από το 46’ μέχρι το 88’, υπάρχει μία αδικαιολόγητη και ανεξήγητη εμφάνιση, από παίκτες που δεν είχαν ενέργεια και διάθεση, δεν υπάρχει το απαραίτητο πάθος μέσα στην έδρα μας. Αυτό είναι «ασθένεια» να μην μπορείς να κερδίσεις μέσα στην έδρα σου και πρέπει να θεραπευτεί επειγόντως. Ας ελπίσουμε ότι η είσοδός μας στο νέο γήπεδο θα θεραπεύσει αυτή την ασθένεια. Να πούμε ότι έφταιγε η φυσική κατάσταση; Στα προηγούμενα παιχνίδια, η ομάδα πίεζε τον αντίπαλο ή άντεχε στην πίεση του αντιπάλου και μάλιστα πάρα πολύ καλά. Να πούμε για τακτική; Τα πρόσωπα ήταν τα ίδια που κατάφεραν να κάνουν τις καλές εμφανίσεις των τεσσάρων αγωνιστικών. Είναι πάντως μία αδικαιολόγητη εμφάνιση και ένα μεγάλο θέμα που συζητάμε στα αποδυτήρια και δεν θα πρέπει να επαναληφθεί ποτέ.
Μπροστά μας έχουμε ένα εξίσου σημαντικό παιχνίδι και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όπως αντιμετωπίσαμε αρκετά παιχνίδια εκτός έδρας, ειδικά τα τελευταία, για να μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και τη βαθμολογική «ανάσα» για να ξεφύγουμε από τις θέσεις που δεν μας αξίζουν. Οι ικανότητες υπάρχουν, οι δυνατότητες υπάρχουν, αλλά πρέπει να τις βγάλουμε στην επιφάνεια και φυσικά να έχουμε διάρκεια. Η διάρκεια είναι το ζητούμενο και δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε σε κάποια θετικά αποτελέσματα ή εμφανίσεις. Εκτός από τον Αμπουχατζίρα που μπήκε αυτή την εβδομάδα, αλλά δεν είναι στο 100% και κάποιων προβλημάτων του Βελάσκο, τα οποία και θα τα εξετάσουμε αύριο (σ.σ. σήμερα) θα βγει η αποστολή μετά την αυριανή (σ.σ. σημερινή) πρωινή προπόνηση πριν την αναχώρηση για την Κρήτη» κατέληξε ο Γιάννης Παπακώστας.
 
***
 Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των αθλητικών συντακτών στις οποίες ο τεχνικός της ΑΕΛ έδωσε τις παρακάτω απαντήσεις:
-Έχετε να μας δώσετε μία εξήγηση για την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου με τον Πανιώνιο;
 «Αν το… πιάσουμε ότι είχαμε πρόβλημα φυσικής κατάστασης, οι ενδείξεις είναι διαφορετικές και ερχόταν από τα προηγούμενα παιχνίδια. Αν φαινόταν ότι είναι θέμα τακτικής, δεν αλλάξαμε κάτι. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα είχε ενέργεια, έκανε ευκαιρίες και θα μπορούσε να σκοράρει και να δούμε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Αντέδρασε μετά το γκολ και εκεί υπάρχει μία ακόμη διαιτητική απόφαση καθοριστική για μας… Αν συνεχιστεί και στα επόμενα παιχνίδια να μην έχουμε φρεσκάδα, διάθεση ή και πάθος μπορεί να βρω και μία αιτία. Στην παρούσα φάση δεν μπορώ να βρω κάτι… Το γήπεδο ήταν γεμάτο έπρεπε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο έπρεπε να δείξουμε πολλά, αλλά τίποτα δεν κάναμε».
-Πιστεύετε ότι η ομάδα έχει πρόβλημα όταν καλείται να αντιμετωπίσει κλειστές άμυνες;
«Στο πρώτο ημίχρονο βρήκαμε και πάλι μία κλειστή άμυνα και είχαμε καλές ευκαιρίες. Δεν αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που προσπάθησε να βγει οργανωμένα στις αντεπιθέσεις, απλά έδιωχνε την μπάλα. Η ίδια εικόνα ήταν και στο δεύτερο ημίχρονο».
-Σχετικά με τον Τουμέρ, η σύμπτωση είναι ότι όταν έμπαινε ως αλλαγή η ομάδα είχε πάντα ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο…
«Για το ματς με τον Πανιώνιο, δεν υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις για να ξεκινήσουμε, από τη στιγμή που ο Αμπουχατζίρα ήταν εκτός και ο Μπλάζεκ δεν ήταν στην κατάσταση που θα θέλαμε να είναι, μετά την εγχείρηση και την απουσία 35 ημερών από τις προπονήσεις. Με δεδομένο ότι στο δεύτερο ημίχρονο με τον Άρη που ο αντίπαλός μας κλείστηκε και μας έδωσε γήπεδο μπορέσαμε να αντεπεξέλθουμε αλλά και με τον Παναθηναϊκό είχαμε μια πάρα πολύ καλή εικόνα, ξεκινήσαμε με τις καλύτερες επιθετικές λύσεις σε πρόσωπα για να μπορέσουμε να πάρουμε το παιχνίδι συνεχίζοντας την ανοδική μας πορεία. Εγώ δεν πιστεύω ότι οι ποδοσφαιριστές δεν αντέχουν για 90 λεπτά».
-Θεωρείτε τελικά ότι ο Τουμέρ είναι πιο χρήσιμος ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο;
«Σε κάποια παιχνίδια ναι, σε κάποια άλλα όχι. Κόντρα στον Πανιώνιο - θα το τονίσω και πάλι - έπαιξαν οι καλύτεροι αγωνιστικά παίκτες που είχε η ομάδα. Αν πάλι συνέβαινε το αντίθετο και ερχόταν το ίδιο αποτέλεσμα, θα λέγαμε γιατί δεν έπαιξε… Είναι ένας ποδοσφαιριστής που θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση αναφορικά με τις δυνάμεις του, όμως ο ίδιος νιώθει πολύ καλά. Αν έμπαινε ένα γρήγορο γκολ ίσως θα μιλάγαμε διαφορετικά. Η μη αποτελεσματικότητά μας ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, μιας και είχαμε «καθαρές» ευκαιρίες».
-Χαρακτηρίσατε ασθένεια το να μην μπορείς να κερδίζεις μέσα στην έδρα σου. Μήπως ήρθε η ώρα να ληφθούν γενναίες αποφάσεις, ή ακόμα και σαν «φάρμακο» για τη θεραπεία αυτής της «ασθένειας» να λειτουργήσει ο πάγκος για κάποιους ποδοσφαιριστές;
«Έχει ξεκινήσει αυτό και γίνεται ήδη. Το θέμα είναι ότι όλοι κρίνονται, το νέο γήπεδο και η επένδυσή του χρειάζεται παίκτες και ομάδα με νοοτροπία νικητή 100%. Εγώ εμπιστεύομαι πάρα πολύ τους ποδοσφαιριστές και είναι τα επόμενα παιχνίδια καθοριστικά για όλους, ματς στα οποία θα πρέπει να ματώσουν τη φανέλα».
-Λέγοντας γενναίες αποφάσεις αναφερόμαστε και στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου…
«Όταν έρθει η ώρα… Σίγουρα θα γίνουν προσθετικές κινήσεις, αλλά τώρα το ζητούμενο είναι άλλο. Στα παιχνίδια που απομένουν ως και τον Ιανουάριο η ομάδα να δείξει τις ικανότητες που έδειξε στη σειρά των προηγούμενων τεσσάρων αγώνων».
-Μήπως τελικά τα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια ήταν η παρένθεση στην απόδοση της ομάδας;
«Δεν θέλω να το πιστέψω αυτό. Η ομάδα μας έδειξε τις δυνατότητές της, αν δεν τις είχε δείξει θα είχαμε πρόβλημα. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και σε αυτές τις ικανότητες, αλλά η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο ήταν ένα πισωγύρισμα και πλέον πιστεύω ότι στη νέα σειρά των αγώνων που έχουμε μπροστά μας η ομάδα θα αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των παιχνιδιών και των δύσκολων συνθηκών».
-Τη χρονιά που η ομάδα έχει το πιο «γεμάτο» ρόστερ και έχοντας δαπανήσει πολλά χρήματα, έχοντας διανύσει το 1/3 του πρωταθλήματος βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Εξήγηση γι’ αυτό μπορείτε να δώσετε;
«Σίγουρα έχουν γίνει και λάθη στον σχεδιασμό. Το θέμα είναι να γίνει ο απολογισμός στην κατάλληλη χρονική στιγμή, όταν πρέπει και όπως πρέπει. Έχουμε μία σειρά παιχνιδιών και έχουμε τεράστια εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μας και περιμένουμε να βγάλουν τις ικανότητές τους και πρωτίστως να πάρουμε τους βαθμούς για να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε τα πάντα και να κάνουμε έναν επανασχεδιασμό αν κάπου έχει γίνει λάθος».
-Πού πιστεύετε ότι θα κριθεί η αναμέτρηση με τον Εργοτέλη;
«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί και ο αντίπαλος έχει ανάγκη τους βαθμούς. Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αμυντικά αλλά και επιθετικά, να βρούμε τους διαδρόμους, να κάνουμε ένα γκολ για να πάρουμε το παιχνίδι».
-Έχουμε δεχτεί τις λιγότερες τελικές προσπάθειες, αλλά δεχόμαστε σχετικά εύκολα γκολ…
«Γκολ μπορεί να δεχτείς και παίζοντας με μία ομάδα τοπικού πρωταθλήματος. Το θέμα είναι να βάζεις γκολ… Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις γκολ στο ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι έχουμε καλή αμυντική λειτουργία και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να βάζουμε το γκολ. Τώρα είμαστε συγκεντρωμένοι για να βγάλει η ομάδα τον χαρακτήρα και την αντίδραση που έβγαλε και στα προηγούμενα ματς. Το νέο γήπεδο, που είναι ένα σημαντικό γεγονός, θα πρέπει να μας βοηθήσει να αλλάξουμε την εποχή, με μία νικηφόρα νοοτροπία. Το γήπεδο είναι μία παρακαταθήκη για το μέλλον και πιστεύω ότι είναι το γεγονός της ποδοσφαιρικής χρονιάς στην Ελλάδα. Είναι το γήπεδο της ΑΕΛ».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass