ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΦΛΙΓΚΟΥ ΣΤΟ 90’+3 ΠΗΡΕ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ (0-1)

Ο Οικονόμος νικητής στη... μάχη της Ελασσόνας

* ΧΙΛΙΟΙ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ - ΠΕΝΑΛΤΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΣΤΟ 45’ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ - ΕΞΤΡΑ ΠΡΙΜ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2010 2:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:44
Το γήπεδο της Ελασσόνας θυμήθηκε και έζησε χθες (21-11-2010) μεγάλες στιγμές βγαλμένες από τα παλιά, τότε που η ομάδα του ΠΟΕ παίζοντας στα σαλόνια της Β΄ Εθνικής, πριν από 35 χρόνια, αντιμετώπιζε αγωνιζόμενη σθεναρά μεγάλες και ιστορικές ποδοσφαιρικές ομάδες και ο φίλαθλος κόσμος της επαρχίας ζούσε ένα πρωτόγνωρο για την περιοχή θέαμα, απολαμβάνοντας δυνατό και θεαματικό ποδόσφαιρο. Κάτι παρόμοιο συνέβη και τώρα με αντίπαλη όμως ομάδα για την Ελασσόνα όχι την ΑΕΛ, τον Ολυμπιακό Πειραιώς, τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, την Καρδίτσα και άλλες αξιόλογες ομάδες που πέρασαν και άφησαν το δικό τους ποδοσφαιρικό στίγμα, αλλά μια ομάδα γειτονική, που ανήκει στον ίδιο πλέον Καλλικρατικό Δήμο, μια ομάδα που τα τελευταία 3 χρόνια κάνοντας εκπληκτική πορεία στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Λάρισας, αγωνίζεται εφέτος για πρώτη φορά στη μακρόχρονη πορεία της στα δύσκολα σαλόνια της Δ΄ Εθνικής, είναι πρωτοπόρα στον 4ο όμιλο και για 7 συνεχόμενες αγωνιστικές αήττητη, η αξιόλογη δε και χρήζουσα θαυμασμό μέχρι τώρα εμφάνισή της, μαρτυρεί ότι δεν χωράει η ποδοσφαιρική της υπόσταση ούτε σε αυτή την κατηγορία αλλά της αρμόζει κάτι μεγαλύτερο, να συναγωνίζεται, λέει, με τον Τύρναβο στα πιο μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια, αυτά της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, προσδίδοντας άλλο, πιο ισχυρό ενδιαφέρον στο νομό Λάρισας και τη Θεσσαλία γενικότερα. Μη προλογίζοντας λοιπόν περισσότερο, αυτή η ομάδα δεν είναι άλλη από τον ένδοξο και ιστορικό Οικονόμο Τσαριτσάνης, που απέσπασε έστω και στο 90΄+3 τους τρεις πολύτιμους βαθμούς μέσα στην καυτή έδρα της Ελασσόνας και διατηρείται μόνη εδώ και πολύ καιρό, στην κορυφή του πρωταθλήματος.
Παρουσία 1.500 περίπου φιλάθλων έλαβε χώρα στην Ελασσόνα το πολυσυζητημένο τοπικό ντέρμπυ ανάμεσα σε δυο ομάδες που έπαιξαν αρκετά δυνατά, όχι αντιαθλητικά, με σκληρά μαρκαρίσματα και αρκετά φάουλ, με συνεχή ένταση και πάθος χωρίς ωστόσο τις πολλές καλές φάσεις μπροστά από τις αντίπαλες εστίες, όπως θα περίμενε ο φίλαθλος κόσμος, αλλά με όλα τα στοιχεία του ντέρμπυ καθότι είναι πολλές οι ιδιαιτερότητες θα λέγαμε ανάμεσα στα 2 σωματεία. Τόσο η Ελασσόνα όσο και η Τσαριτσάνη (για διαφορετικούς λόγους η καθεμιά) ήθελε διακαώς τη νίκη και χωρίς να παίξουν ποιοτικό και θεαματικό από φάσεις ποδόσφαιρο, κράτησαν τους φιλάθλους ως το τέλος με αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι να αναδειχτεί ο νικητής.
Παρότι όλα τα στοιχεία του ντέρμπυ έδειχναν ότι οδηγούμαστε δίκαια στο Χ, ήλθε ο Κώστας Φλίγκος στις εκπνοές του αγώνα και αξιοποιώντας κάθετη πάσα του Ανδρέα Χατζηλιόντα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Παναγιώτη Νούσια, γράφοντας το 0-1 και σκορπίζοντας στους φιλάθλους της ομάδας του και στους ανθρώπους του Οικονόμου, μεγάλη χαρά και συγκίνηση.
Καταγράφονται οι παρακάτω κυριότερες φάσεις που δημιουργήθηκαν από τις δυο ομάδες, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού:
- 21΄ φάουλ του Τζιόλα πέρασε ξυστά άουτ από τα δοκάρια του Ξεσφίγγη
- 24΄ σουτ δυνατό του Τζιόλα πάνω σε σώματα παιχτών του Οικονόμου
- 27΄ απόκρουση του Νούσια σε απευθείας χτύπημα κόρνερ από τον Πούτα
- 30΄ φάουλ του Βαλαώρα αποκρούστηκε από σώματα αμυντικών του Οικονόμου
- 32΄ σουτ του Κατσαβού βρήκε σε σώματα αμυντικών του Οικονόμου
- 43΄ δυνατό φάουλ του Νικούλη πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νούσια
-45΄ η μπάλα βρίσκει το χέρι του Λιούσκα μέσα στην περιοχή, όμως παρά τις διαμαρτυρίες από την πλευρά της Ελασσόνας, ο ρέφερι δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών
- 57΄ από σέντρα του Κολιού, έπιασε χαμηλή κεφαλιά ο Φλίγκος και ο Φλώρος της Ελασσόνας έδιωξε με το στήθος την μπάλα σε κόρνερ (ήταν η καλύτερη μέχρις εκείνη τη στιγμή φάση του αγώνα)
- 60΄ χλιαρό σουτ του Ταχτιντή στην περιοχή του Νούσια κατέληξε άουτ
- 65΄ από πάσα του Φλίγκου, ο Κολιός βγήκε έξυπνα προ του τερματοφύλακα Νούσια, σούταρε και ο πολύ καλός πορτιέρο της Ελασσόνας μάζεψε την μπάλα
- 86΄ γύρισμα της μπάλας στην περιοχή του Ξεσφίγγη από τον Μολλά, καλό σουτ του Σιαμαντούρα και επιτυχές κόψιμο από τον Κολιό
- 87΄ σωτήρια και θεαματική απόκρουση του Ξεσφίγγη σε σουτ του Χάμου
- 88΄ κεφαλιά του Φλώρου από θέση βολής και ο έμπειρος τερματοφύλακας του Οικονόμου Ξεσφίγγης με δεύτερη εκπληκτική απόκρουση – εκτίναξη, έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του
- 90΄ + 3 η «λύτρωση» της Τσαριτσάνης με τον Φλίγκο, ο οποίος αξιοποίησε πάσα του Χατζηλιόντα και εκτόξευσε στα ύψη τη χαρά των φιλάθλων του Οικονόμου δίδοντας άλλο τόνο στο παιχνίδι.
Όπως καταγράφεται από τις παραπάνω φάσεις του παιχνιδιού, το ματς ήταν μοιρασμένο με το πρώτο μέρος να ανήκει στην Ελασσόνα και στην επανάληψη η Τσαριτσάνη να είναι η ομάδα που είχε τη μερική υπεροχή των κινήσεων και κατάφερε στις καθυστερήσεις του αγώνα, να στεφθεί νικήτρια.
Οι προπονητές κ. Κώστας Κολομητρούσης και Γιώργος Καλτέκης, ζούσαν έντονα το παιχνίδι από τους πάγκους τους και καθοδηγούσαν διαρκώς τους παίχτες, παροτρύνοντάς τους για την καλή φάση που θα έφερνε το πολυπόθητο γκολ.
Ο διαιτητής κ. Τσέτσιλας ελέγχεται για τον μη καταλογισμό του πέναλτι στο 45΄, ενώ υπήρξαν και κάποιες αμφισβητήσεις από την πλευρά των αντίπαλων πάγκων κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Βοηθοί του ήταν ο κ. Κωνσταντής και η κ. Σιούμπουρα (Γρεβενών).
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι: Βάλλας, Θανάσης και Φώλλας για την ομάδα της Ελασσόνας και οι Μαντζαφούλης, Κολιός, Φλίγκος, από τον Οικονόμο.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:
Π.Σ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Κολομητρούσης Κ.):   Νούσιας, Βάλλας, Ξεφτέρης, Θανάσης, Φλώρος, Φώλλας, Χάμος, Νάτσης, Βαλαώρας (82΄ Σιαμαντούρας), Τζόλας (76΄ Μολλάς), Κατσαβός.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ (Καλτέκης Γ.): Ξεσφίγγης, Κολιός, Λιούσκας, Κολοβός, Παλαμίδας (70΄ Χατζηλιόντασς), Ματζαφούλης, Μπαλής, Φλίγκος, Ταχτιντής (67΄Φτίκας), Νικούλης, Πούτας (55΄ Ζαχαράκης). 
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
-Παρατηρητής του αγώνα ήταν ο κ. Γαρμπής Αδαμάντιος από τα Τρίκαλα με αρκετά έντονη και θετική δραστηριότητα όσον αφορά στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
- Η διοίκηση του Οικονόμου ευχαριστεί τη διοίκηση της Π.Σ. Ελασσόνας για την πολύ καλή φιλοξενία και τη συμβολή στο πνεύμα συναίνεσης για την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού.
- Οι οργανωμένοι νεαροί οπαδοί του Οικονόμου ZVAN BOYS με καινούργιες ομοιόμορφες φορεσιές έδωσαν δυνατό και βροντερό «παρών» στην κερκίδα με Νταμπούρλα, πανό και συνθήματα. Το βράδυ του Σαββάτου σε ένδειξη συμπαράστασης και προσήλωσης στην προσπάθεια της ομάδας, κάποιοι… κοιμήθηκαν στα γραφεία του συνδέσμου.
- Ο αρχηγός του Οικονόμου Κώστας Κολοβός, πριν την έναρξη του παιχνιδιού και κατά την καθιερωμένη ανταλλαγή των λαβάρων, πρόσφερε στον αρχηγό της Ελασσόνας Νίκο Φώλλα, ανθοδέσμη, σε ένδειξη, καλού πνεύματος και ομόνοιας μεταξύ των παιχτών. Στο τέλος του παιχνιδιού και εν αναμονή του φύλλου αγώνα μπροστά από τα αποδυτήρια των διαιτητών, οι 2 αρχηγοί αγκαλιασμένοι έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία.
- Το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, φοβούμενο προφανώς επεισόδια μεταξύ των φιλάθλων, είχε σε ετοιμότητα ειδική ομάδα καταστολής, η οποία δεν χρειάστηκε να παρέμβει καθότι οι φίλαθλοι και των δυο συλλόγων έδειξαν ήθος και σοβαρότητα σε αντίθεση με θλιβερά του παρελθόντος γεγονότα.
- Έντονο (ήταν αναμενόμενο) υπήρξε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για την δημοσιογραφική κάλυψη του παιχνιδιού.
- Η διοίκηση της Π.Σ. Ελασσόνας φρόντισε σε συνεννόηση με την αντίστοιχη διοίκηση του Οικονόμου και συγκέντρωσε όλους τους φιλάθλους της Τσαριτσάνης στη νότια κερκίδα του γηπέδου ενώ στη βόρεια κάθισαν οι φίλαθλοι της Ελασσόνας.
- Ανάμεσα στους θεατές διακρίναμε τον αντιδήμαρχο της Ελασσόνας κ. Ζιώγα, τον κοινοτάρχη Τσαριτσάνης κ. Τσιμπόλη και το νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο Τυρνάβου κ. Βασίλη Νταβαρούκα.
- Μετά το παιχνίδι και με πρωτοβουλία των νεαρών φιλάθλων της Τσαριτσάνης, στήθηκε στον κεντρικό δρόμο του χωριού γιορτή για τη μεγάλη νίκη της ομάδας.
Οι ποδοσφαιριστές του Οικονόμου κατεβαίνοντας από το πούλμαν αποθεώθηκαν από τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο σημείο και ήθελαν από κοντά να τους συγχαρούν.
- Στο 88΄ αποβλήθηκε ο εκπρόσωπος του Οικονόμου Δημήτρης Νταρής για διαμαρτυρία προς τον διαιτητή.
- Η διοίκηση του Οικονόμου μοίρασε…έξτρα πριμ στους παίκτες μετά το παιχνίδι και ενώ ακόμα η χαρά ήταν νωπή (μέσα στα αποδυτήρια).
- Στο τέλος του παιχνιδιού κάποιοι φίλαθλοι της Ελασσόνας κινήθηκαν διαμαρτυρόμενοι εντόνως προς τους διαιτητές και οι οποίοι απομακρύνθηκαν έγκαιρα και χωρίς συνέχεια από την καλά προετοιμασμένη για τις ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού αστυνομική δύναμη.
- Στο φύλλο αγώνα σημειώθηκε και ρίψη αντικειμένων από την πλευρά των φιλάθλων της Ελασσόνας στο Β΄ βοηθό διαιτητή.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass