ΗΤΤΑ ΤΗΣ Α.Ε.Λ. ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΜΕ 1-0 ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ...

Αντί για γιορτή... θλίψη

* ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ «ΞΕΝΕΡΩΜΑ» ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ * Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2010 2:33 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:44
Ο αποχαιρετισμός της Α.Ε.Λ. στο ιστορικό Αλκαζάρ έγινε με δάκρυα όχι χαράς, αλλά λύπης, καθώς αντί για φιέστα είχαμε ...κηδεία και απίστευτο «ξενέρωμα» για 10.000 και πλέον φιλάθλους (κόπηκαν 6.160 εισιτήρια) μετά την ήττα της λαρισινής ομάδας χθες από τον Πανιώνιο με 1-0 από ένα γκολ που πέτυχε ο Σάμαρης στο 41’ και δεν μπόρεσαν να ανταποδώσουν οι «βυσσινί» καθώς στο δεύτερο ημίχρονο ήταν τραγικοί.
Μετά από έντεκα αγώνες, η Α.Ε.Λ. βρίσκεται στο μεταίχμιο μεταξύ παραμονής και υποβιβασμού με ένα πρόγραμμα έξι αγώνων που είναι σκέτο «φωτιά» καθώς έχει τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια και δύο εντός, με Π.Α.Ο.Κ. και Ολυμπιακό. Από δω και πέρα πλέον η πέμπτη θέση που ήταν αρχικός στόχος δείχνει να γίνεται... εφιάλτης, καθώς αυτό που ενδιαφέρει είναι η παραμονή. Και η ήττα αυτή ήρθε στη χειρότερη ιστορική στιγμή, καθώς αποχαιρετάει το Αλκαζάρ, μπαίνει στο καινούργιο γήπεδο και αντί για γιορτές έχουμε προβληματισμό για τη βαθμολογική θέση και για τις αγωνιστικές μεταπτώσεις.
Χθες δεν υπήρχε παίκτης που να ξεπερνάει τη μετριότητα, ενώ παράλληλα υπήρχε και μια κόντρα απόφαση του βοηθού Μποζατζίδη, που στο 44’ ανέκοψε κακώς ως οφσάιντ τον Βενετίδη (στην εξέλιξη της φάσης ο Σίμιτς πέτυχε τέρμα), ενώ υπήρχε και μεγάλη αστοχία με πιο χαρακτηριστική στο 90’+1’, που ο Μετίν μόνος απέναντι στον Μάχο αστόχησε.
Τέλος, στο 92’ δεν δόθηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Νταμπίζα μέσα στη μεγάλη περιοχή.
Και πραγματικά ήταν κρίμα, γιατί η Α.Ε.Λ. είχε ευκαιρία να ανέλθει βαθμολογικά, αφού είχε απέναντί της μια ομάδα με διοικητικά προβλήματα, αλλά και αγωνιστικά, καθώς ήρθε χωρίς βασικά στελέχη, όπως οι: Βαζ Τε, Κουμορτζί, Βαρό και Τσότσαλιτς. Παράλληλα, ο τεχνικός Άκης Μάντζιος έβαλε πολλούς νεαρούς παίκτες που έπαιξαν με απίστευτο πάθος και με επιστημονική (αλλά και εκνευριστική...) καθυστέρηση.
Δυστυχώς, η Α.Ε.Λ. φεύγει από το Αλκαζάρ με μια «μαύρη σελίδα» και μπαίνει σε ένα καινούργιο γήπεδο (στις 5 Δεκεμβρίου με τον Π.Α.Ο.Κ.) με το άγχος του υποβιβασμού, εκτός αν συνεχίσει τα εκτός έδρας «θαύματα» το Σάββατο και κάνει νίκη μέσα στην Κρήτη επί του Εργοτέλη.
Χθες, αναφέραμε ότι προείχε η νίκη, αλλά δυστυχώς κανένας δεν πίστευε ότι η Α.Ε.Λ. θα ήταν τόσο άσχημη, ενώ οι παίκτες ο ένας συναγωνιζόταν τον άλλο στα λάθη, ενώ μάλλον ήταν άτυχη η έμπνευση του έξυπνου Γιάννη Παπακώστα να αφήσει εκτός δεκαοκτάδας τον Πουρί και να πάρει τρεις αμυντικούς σαν αλλαγή, όταν εκτός έδρας ακολουθεί άλλη «συνταγή».
Από δω και πέρα χρειάζεται τρέξιμο και όχι δημόσιες σχέσεις και πανηγύρια, άλλωστε η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. μιλάει όχι για εγκαίνια γηπέδου αύριο, αλλά για testevent, δηλαδή να δει τον τρόπο λειτουργίας του νέου γηπέδου.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Α.Ε.Λ., Γιάννης Παπακώστας, ξεκίνησε με τακτική 4-2-3-1 όπως σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια που έχει δώσει φέτος στη Σούπερ Λίγκα η λαρισινή ομάδα. Παράλληλα, επιβράβευσε τον Δημήτρη Κολοβέτσιο για την πολύ καλή απόδοση που είχε στον τελευταίο εκτός έδρας αγώνα με τον Π.Α.Ο. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αμπάρης, στην άμυνα οι: Ταλ (δεξιά), Νταμπίζας, Κολοβέτσιος (σέντερ μπακ), Βενετίδης (αριστερά) στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ οι: Ρομέου, Ιγγλέσιας και πιο μπροστά οι: Σίμιτς (δεξιά), Κανόμπιο (κέντρο), Μετίν (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Κουζέν.
Από την άλλη, ο τεχνικός του Πανιωνίου, Άκης Μάντζιος, παράταξε την ομάδα με 4-4-2, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μάχο, στην άμυνα Μανιάτη (δεξιά), Λάτκα, Σιόβα (σέντερ μπακ), Κοντοέ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Όμο (αμυντικό χαφ), Αναστασόπουλο, Γουνδουλάκη, Σαμάρη και στην επίθεση τους Ριέρα, Σαλαλί.
Η λαρισινή ομάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο τέταρτο με την βοήθεια των εκπληκτικών φιλάθλων προσπάθησε να πετύχει γρήγορο γκολ αλλά ο Πανιώνιος με μαζική άμυνα προσπαθούσε να μην «πατήσουν» περιοχή οι «βυσσινί» και να σουτάρουν από μακριά.
Μόλις πέρασε το ξάφνιασμα οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βγαίνουν στην επίθεση και ο Αμπάρης αν και έκανε μια ωραία απόκρουση στο σουτ του Μανιάτη (20’) δεν κατάφερε το ίδιο στο σουτ του Σάμαρη στο 41’.
Ενδιάμεσα υπήρχε για τους γηπεδούχους η ευκαιρία του Κανόμπιο που για την κλάση του δεν δικαιολογείται να χάνει κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή αφύλακτος και να στέλνει την μπάλα άουτ.
Στο 44’ έγινε η φάση που η Α.Ε.Λ. δείχνει να έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο της διαιτησίας, καθώς ο βοηθός Μποζατζίδης ανέκοψε λανθασμένα ως οφσάιντ τον Βενετίδη και το γκολ που πέτυχε στη συνέχεια ο Σίμιτς δεν μέτρησε. Και τελικά οι «βυσσινί» πήγαν με άσχημη ψυχολογία στα αποδυτήρια.
Στις αρχές του δεύτερου μέρους ο Πανιώνιος βγαίνει μπροστά, με τον αρχηγό της Εθνικής Ελπίδων της Αλγερίας Σαλαλί να κάνει ένα υπέροχο σουτ στο 53’, που φαίνεται να αφυπνίζει τη λαρισινή ομάδα, η οποία αρχίζει να βγαίνει στην επίθεση, αλλά με ανορθόδοξο τρόπο και μόνο μια φορά με τον Κουζέν να απειλεί τον Μάχο.
Ο Παπακώστας, που είχε τον πιο ακριβοπληρωμένο πάγκο (με παίκτες που έχουν συμμετάσχει και στο Τσάμπιονς Λιγκ), άρχισε να ρίχνει «βαριά» χαρτιά στο παιχνίδι. Αρχικά τον Μακίνουα και μετά τους Μπλάζεκ και Βελάσκο, αλλά χωρίς να αλλάζει τίποτα στην ομάδα ή για να ακριβολογούμε και η τακτική 4-4-2 που έπαιξε το τελευταίο ημίωρο δεν κατάφερε να διαπεράσει την άμυνα της αθηναϊκής ομάδας.
Και μάλιστα στο 85’ ο Χίκα δεν έκανε το 0-2 μόνος προ του Αμπάρη, αλλά τον μιμήθηκε και ο Μετίν στη δεύτερη καλύτερη ευκαιρία της Α.Ε.Λ. (μετά του Κανόμπιο στο πρώτο μέρος) στις καθυστερήσεις.
Τελικά ο Πανιώνιος πήρε βαθμολογική ανάσα και άφησε την Α.Ε.Λ. να έχει ανάμεικτα συναισθήματα για την καινούργια εγκατάσταση που δεν συμβαδίζει με την βαθμολογική εικόνα της ομάδας.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
15’: Σουτ του Ρομέου λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή καταλήγει άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μάχο.
18’: Από καλή θέση ο Μετίν κάνει σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Πανιωνίου.
20’: Ο Μανιάτης σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή και αποκρούει εντυπωσιακά ο Αμπάρης σε κόρνερ.
32’: Από αριστερά ο Μετίν κάνει σέντρα και ο Ιγγλέσιας από πλάγια μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει και στέλνει την μπάλα μόλις άουτ.
36’: Υπέροχη σέντρα του Σίμιτς από δεξιά που εκμεταλλεύεται την απουσία λόγω τραυματισμού του Κοντοέ και ο Κανόμπιο μόνος προ του Μάχο μέσα από τη μικρή περιοχή πιάνει κεφαλιά και στέλνει την μπάλα άουτ.
41’: Σουτ του Σάμαρη έξω από τη μεγάλη περιοχή (η μπάλα περνάει και κάτω από τα πόδια του Ριέρα αιφνιδιάζοντας τον Αμπάρη) και κάνει το 0-1 «παγώνοντας» το γεμάτο Αλκαζάρ.
53’: Σουτ του Σαλαλί από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της Α.Ε.Λ.
62’: Από αριστερά ο Βενετίδης κάνει σέντρα και ο Κουζέν νικώντας τον Λάτκα στον αέρα πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
76’: Μακρινό σουτ του Οκπάκο καταλήγει άουτ.
80’: Από καλή θέση ο Κανόμπιο εκτελεί φάουλ αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
85’: Μπαλιά του Σαλαλί στον Χίκα που βγαίνει μόνος του προ του Αμπάρη τον περνάει αλλά προλαβαίνει ο Βελάσκο και αποκρούει.
90’+1’: Από σέντρα του Βενετίδη από αριστερά ο Μετίν βγαίνει απέναντι από τον Μάχο στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά σουτάρει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την Α.Ε.Λ. δύσκολα κάποιος ξεπερνάει τη μετριότητα. Ο Αμπάρης μοναδικός που δεν έχει ευθύνη στην ήττα και από κει και πέρα ο Τάλ από δεξιά δείχνει ότι μάλλον είναι σέντερ μπακ, ο Νταμπίζας βλέποντας την άσχημη εικόνα έκανε προωθήσεις μέχρι το κέντρο, ο Κολοβέτσιος είχε λίγα προβλήματα με τον Ριέρα, ο Βενετίδης έβγαλε μερικές μπαλιές αλλά αμυντικά δεν ήταν καλός.
Στα αμυντικά χαφ ο Ρομέου πήγε καλά ενώ ο Ιγγλέσιας πάλεψε όσο έπαιξε.
Ο Μετίν δε αντέχει ολόκληρο αγώνα και ο Σίμιτς δεν ήταν όπως στα προηγούμενα παιχνίδια ενώ ο Κανόμπιο βαρύνεται με τη χαμένη ευκαιρία στο 36’.
Ο Κουζέν μέτριος δεν πήρε όμως και μπαλιές. Οι αλλαγές δεν έκαναν τίποτα το ιδιαίτερο. Από τον Πανιώνιο Λάτκα και Μανιάτης ήταν κορυφαίοι και ακολούθησαν ο Σαλαλί με τον Σάμαρη και τον Σιόβα. Γενικά όλα τα παιδιά του Πανιωνίου αγωνίσθηκαν με αυταπάρνηση αν και χωρίς ουσιαστικά διοίκηση και με υπηρεσιακό τεχνικό.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Μάνταλος του Συνδέσμου Αθηνών δεν έδωσε πέναλτι σε «γκρέμισμα» του Νταμπίζα στο 92’, αλλά και ο βοηθός κ. Μποζατζίδης (Μακεδονίας) με την υπόδειξη στο 44’ χάλασε όλη την εικόνα της διαιτησίας. Κακώς ανέκοψε ως οφσάιντ τον Βενετίδη και δίκαια διαμαρτύρεται η Α.Ε.Λ., που στη συνέχεια της φάσης πέτυχε τέρμα. Καλός ο άλλος βοηθός κ. Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Βενετίδης, Σαλαλί, Μανιάτης, Αναστασόπουλος
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Παπακώστας): Αμπάρης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταλ (74’ Βελάσκο), Σίμιτς (59’ Μακίνουα), Κουζέν, Μετίν, Ρομέου, Κολοβέτσιος, Κανόμπιο, Ιγκλέσιας (67’ Μπλάζεκ).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μάχο, Μανιάτης, Κοντοές, Σιόβας, Λάτκα, Όμο, Αναστασόπουλος, Γουνδουλάκης (83’ Χικα), Σάμαρης, Σαλαλί (65’ Οκπάκο), Ριέρα (+90’ Γιόνσον).
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:6.160, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 56.760.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass