ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΙΡΕΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟ

Προτεραιότητα οι Μεσογειακοί

* ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ *ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΔΕΜΑ ΦΑΝΗ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑ

Δημοσίευση: 17 Νοε 2010 1:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:42
Του Σωτ. Κέλλα
Ο Κώστας Αγοραστός από την Κυριακή το βράδυ είναι ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πλέον από τις πρώτες προτεραιότητές του είναι η συμβολή στη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 που θα γίνουν σε όλη τη Θεσσαλία καθώς αποφασίστηκε ορισμένα αθλήματα εκτός από τις δύο επίσημες διοργανώτριες πόλεις να γίνουν και σε Τρίκαλα-Καρδίτσα.
Ο ίδιος ήταν εισηγητής ως βουλευτής για το νόμο περί της σύστασης της εταιρίας των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 και από τους ανθρώπους που παρακολούθησαν όλες τις εξελίξεις μαζί με το δήμαρχο Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη από τη διεκδίκηση των Αγώνων σε πανελλήνιο επίπεδο αλλά και την ανάληψή τους από τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων ενώ παρακολούθησε και τους Μεσογειακούς της Πεσκάρα.
Έτσι λοιπόν είναι ψηλά στην ατζέντα του η συγκεκριμένη διοργάνωση που στόχο έχει να διεκδικήσει από την κεντρική εξουσία κονδύλια για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει τεράστια ανησυχία για την κατασκευή των Μεσογειακών Χωριών σε Λάρισα-Βόλο καθώς σήμερα λήγει το τελεσίγραφο του προέδρου της ΔΕΜΑ Αμάρ Αντάντι που ανέφερε ότι θα πρέπει να ενημερωθεί πού και πότε θα γίνουν τα Μεσογειακά Χωριά και ήδη οι δήμαρχοι Λάρισας και Βόλου Κώστα Τζανακούλης και Αλέκος Βούλγαρης ζήτησαν παρέμβαση του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου.
Είναι χαρακτηριστική η επιστολή του κ. Αντάντι που κοινοποιήθηκε και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο που αναφέρει τα εξής:
 «Με είχατε ενημερώσει από ένα e-mail της 21ης Οκτωβρίου ότι δεν μπορείτε να έχετε μια επίσημη απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη χρηματοδότηση της κατασκευής του Μεσογειακού Χωριού πριν τις 15 Νοεμβρίου 2010, περίοδο των συζητήσεων περί δημοσιονομικών.
Γνωρίζω αρκετά τη δέσμευσή σας να υπερασπίσετε το φάκελο των Μεσογειακών Αγώνων, στη θέλησή σας και την αποφασιστικότητά σας να αποκτήσετε άμεσα τις διαβεβαιώσεις των ελληνικών Αρχών στο σημαντικό αυτό θέμα.
Παρ’ όλα αυτά καταλαβαίνετε πως εδώ και πολύ καιρό δεν έχει δοθεί απάντηση σε αυτό το καθοριστικό ερώτημα, ενώ η εμπιστοσύνη μας να δούμε να ξεκινάνε γρήγορα οι εργασίες του Χωριού αμβλύνεται.
Θα συμφωνήσετε με εμένα ότι η ΔΕΜΑ έχει επιδείξει μεγάλη υπομονή, αλλά είμαι υποχρεωμένος να θεωρήσω ότι η ημερομηνία της 15ης Νοεμβρίου είναι πραγματικά η τελευταία - ήδη καθυστερημένη - για την εφαρμογή διοικητικών και προκαταρκτικών οικονομικών βημάτων για να ξεκινήσουν εργασίες κατασκευής του Μεσογειακού Χωριού που προβλέπεται για τον Ιανουάριο του 2011 σύμφωνα με τον αρχικό σας προγραμματισμό. Αν περάσει η ημερομηνία της 15ης Νοεμβρίου, είναι δύσκολο, δεδομένου του ανελαστικού χρόνου υλοποίησης, εξασφαλίζοντας ότι θα μείνει αρκετός χρόνος για χωροταξικό σχεδιασμό και την παράδοση ενός χωριού στο ύψος των υποσχέσεων που δόθηκαν με το φάκελο της υποψηφιότητας και ειδικά για την υποδοχή των αθλητών. Λαμβάνοντας υπόψη τις αδιαμφισβήτητες εκτιμήσεις, είναι προφανές ότι κάθε τάση για περαιτέρω αναβολή της αναμενόμενης απάντησης θα θεωρηθεί μοιραία προσπάθεια υπεκφυγής και ελιγμού.
Για το λόγο αυτό καλώ ακόμα μια φορά τη δέσμευσή σας και τη μαχητικότητά σας να υπερασπιστείτε τους Μεσογειακούς Αγώνες του Βόλου 2013 και να σας προτρέψω να παρέμβετε με πιο πολύ δύναμη στις αρμόδιες Αρχές για την απόκτηση επίσημης απάντησης. Σας ζητώ με επιμονή να μας αποστείλετε μια επιστολή το αργότερο 3 μέρες μετά τις 15 Νοεμβρίου, γνωστοποιώντας μας την τελική απάντηση των συζητήσεων του προϋπολογισμού, ελλείψει της οποίας η ΔΕΜΑ θα είναι υποχρεωμένη να προσδιορίσει συγκεκριμένα μέτρα. Σας παρακαλώ, κύριε πρόεδρε, κυρία διευθύντρια.
 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑ
Ο Κ. Αγοραστός για την υπόθεση των Μεσογειακών Αγώνων αποφάσισε άμεσα να έρθει σε επαφή με τη διευθύνουσα σύμβουλο της Οργανωτική Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων 2013 Φανή Κουτρουμπά που θα βρίσκεται σήμερα το απόγευμα στη Λάρισα και αύριο θα έχουν συνάντηση πριν ακόμα ο νέος περιφερειάρχης αναλάβει τα καθήκοντά του.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΛΕΤΣΟΥ
Στην επιστολή Αντάντι αναμένεται σήμερα να απαντήσει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων που θα αναφέρει ότι μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την κατασκευή των δύο χωριών κάτι που δημιουργεί κίνδυνο για τους Αγώνες. Από τη στιγμή που σε άλλες περιοχές της χώρας διεξάγονται και χρηματοδοτούνται εκδηλώσεις δεν είναι δυνατόν να μην συμβαίνει αυτό και στη Θεσσαλία.
Μάλιστα αναμένεται να σταλεί επιστολή στον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και τον Λαρισαίο υφυπουργό κ. Σαχινίδη που θα ζητήσουν να αναλάβουν τη χρηματοδότηση των χωριών κάτι που θα δώσει σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης ανάπτυξη στη Θεσσαλία που την χρειάζεται σημαντικά.
Ο ΑΝΤΑΝΤΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Στα μέσα Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της ΟΕΜΑ 2013 κ. Κολέτσος θα κάνει συντονιστική επιτροπή στη Λάρισα και στην οποία κλήθηκε να βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ Αμάρ Αντάντι όπου θα εξετάσουν την πορεία των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 και θα προσπαθήσουν να βρούνε λύσεις σε πολλά θέματα.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass