ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟ ΣΤΑ... 72 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ

Η ΑΕΛ «ξαναζωντάνεψε» τον Γκμοχ

ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ «ΕΔΙΩΞΕ» ΤΟΝ ΝΙΟΠΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2010 2:29 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:42
Η ισοπαλία της ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ έφερε στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο της Ελλάδας ξανά τον Γιάτσεκ Γκμοχ. Ο Πολωνός προπονητής στα 72 του χρόνια θα αναλάβει υπηρεσιακός στον πάγκο του Παναθηναϊκού καθώς ο Νίκος Νιόπλιας είναι από χθες παρελθόν. Ο Γκμοχ υπήρξε προπονητής της ΑΕΛ τη χρονιά που κατακτήθηκε το πρωτάθλημα του 1988.
Είναι παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και επιτυχημένος προπονητής, που μεταξύ άλλων οδήγησε την Εθνική Πολωνίας στην 3η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο του 1978 στην Αργεντινή. Από το 1979 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα και εργάστηκε με επιτυχία σε πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες Α΄ Εθνικής. Είχε σημαντικές επιτυχίες, όπως την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τη Λάρισα το 1988, για πρώτη φορά από επαρχιακή ομάδα και την πορεία του Παναθηναϊκού ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1984-85. "Στο Ελλάντα", όπως προφέρει τη δεύτερη πατρίδα του, απέκτησε το παρατσούκλι "Σαγόνιας".
Μάλιστα για το γεγονός αυτό ο Γιάτσεκ Γκμοχ δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟ: «Είμαι στρατιώτης στην υπηρεσία του Παναθηναϊκού για όσο μου ζητηθεί. Δεν είναι ώρα για δηλώσεις, αλλά για σκληρή δουλειά».
Νιόπλιας: «Φεύγω σαν φίλος»
Ο Νιόπλιας συναντήθηκε στο γραφείο, που διατηρεί στην περιοχή του Κολωνακίου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νικόλας Πατέρας, και οι δύο άνδρες αποφάσισαν να λύσουν τη συνεργασία τους, χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο Κοζανίτης τεχνικός, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση, τους φιλάθλους και τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου, την οποία ανταπέδωσα αφιερώνοντας πλήρως τις προσπάθειές μου στην επίτευξη των στόχων της ομάδας.
Ζήσαμε στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη μου, αλλά και στην ιστορία της ομάδας, όπως η κατάκτηση του περσινού νταμπλ και εύχομαι ολόψυχα στην ομάδα να επαναλάβει αντίστοιχες επιτυχίες και φέτος γιατί της αξίζει. Φεύγω σαν φίλος με την πεποίθηση ότι ενήργησα πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του Παναθηναϊκού και την αγωνιστική του επιτυχία».
 
   
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass