ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ ΜΕ ΣΚΟΡ 73-56

Πήρε το μεγάλο ντέρμπι ο Αστέρας

* ΑΡΚΕΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ * ΔΙΠΛΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟ * ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΕΑΛ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2010 2:38 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:42
Ψυχωμένος και αποφασισμένος για τη νίκη ο Αστέρας δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Παλαμά και πήρε το μεγάλο ντέρμπι της Α1 ΕΣΚΑΘ. Για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Θεσσαλίας η λαρισινή ομάδα νίκησε τους Τιτάνες Παλαμά στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ και πήρε προβάδισμα στη μάχη του τίτλου. Ωστόσο είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα και φωτεινό παράδειγμα είναι η περσινή σεζόν που άλλα περίμεναν οι περισσότεροι και άλλα ήρθαν (από τον Αμπελώνα). Πλέον με αυτήν την επιτυχία ο Αστέρας βρίσκεται στην πρώτη θέση μαζί με τον Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου. Αυτές είναι και οι δύο μοναδικές ομάδες που δεν έχουν γνωρίσει ακόμα ήττα.
Στα άλλα ματς τώρα είχαμε και ακόμα ένα λαρισινό ντέρμπι. Ο Κεραυνός υποδέχθηκε τη Νίκαια με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα. Οι γηπεδούχοι για μια ακόμα φορά έδειξαν θετικά στοιχεία αλλά... μέχρις εκεί. Τους λείπει η εμπειρία για να μπορούν να πάρουν και κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
Τρίτη ήττα σε ισάριθμα ματς γνώρισε η ΕΑΛ. Οι «κυανέρυθροι» δεν τα κατάφεραν στο Βόλο με τον Γυμναστικό Σύλλογο αν και έφτασαν τόσο κοντά σε μεγάλη νίκη. Η νίκη στον επόμενο αγώνα με τους Ίκαρους δείχνει να μοιάζει με μονόδρομο πλέον.
«Ξινή» αποδείχθηκε η αγωνιστική για τον Εθνικό Λάρισας αφού στον... Αλμυρό έχασε με δέκα πόντους και έμεινε στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα. Τα στοιχεία των αγώνων με λαρισινό ενδιαφέρον είναι τα εξής:
ΑΣΤΕΡΑΣ      73
ΠΑΛΑΜΑΣ     56
Μπροστά σε αρκετό κόσμο διεξήχθη το μεγάλο ντέρμπι στο κλειστό του Αλκαζάρ. Εκεί ο Αστέρας έχοντας ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα κατάφερε να... χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι από νωρίς. Με ένα 8-0 και 13-2 ο Παλαμάς δεν βρήκε το καλό του πρόσωπο και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσε να πλησιάσει όσο θα ήθελε. Μόνο σε κάποια στιγμή το σκορ έγινε 58-49 αλλά αυτό δεν ανησύχησε τους γηπεδούχους. Αδύναμο σημείο των παικτών του Παλαμά αποδείχθηκε η άμυνα. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι αθλητές του Αντώνη Κυρατζή και έφτασαν σε μια δίκαιη και καθαρή νίκη. 
Σουλιώτης, Αθανασόπουλος και Κυρίτσης ήταν τα πρώτα «βιολιά» στην επίθεση αλλά κανένας ουσιαστικά δεν υστέρησε. Επόμενο παιχνίδι για τον Αστέρα θα είναι στο Βόλο με την Ανάληψη ενώ ο Παλαμάς θα ετοιμαστεί για ακόμα ένα ντέρμπι (σύμφωνα με την έως τώρα βαθμολογία) με τον ΓΣ Βόλου.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-9, 40-26, 58-44, 73-56
ΑΣΤΕΡΑΣ (Κυρατζής): Ριζηνός, Αθανασόπουλος 21, Αδαμόπουλος, Κυρίτσης 12 (2), Κουλιούμπας, Μυλωνάς 4, Τζαχρής, Κρικώνης 7 (1), Μπάρμπας, Νικόπουλος 11, Γκαμπέτας 8, Σουλιώτης 10.
ΠΑΛΑΜΑΣ: Χατζιάρας 18, Βαϊδάκης 4, Μπιζιώτης 5 (1), Παπαδημητρίου, Κωστόπουλος, Ροδόπουλος, Φούντας, Αγγέλης 7 (1), Δεσπούλης 8 (1), Παπαγιάννης 4 (1), Γκάτζιας 6, Μαντόπουλος 4 (1).
ΓΣ ΒΟΛΟΥ     69
ΕΑΛ    63
Έφτασε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε η ΕΑΛ. Για την τρίτη αγωνιστική κατάφερε να πλησιάσει τόσο πολύ στη νίκη όμως δεν το πέτυχε. Η λαρισινή ομάδα τώρα έχει τρεις ήττες και χρειάζεται ένα δίποντο για ψυχολογικούς κυρίως λόγους.
Όμως υπάρχουν έντονα παράπονα από την ομάδα της ΕΑΛ. Κύρια αιτία των παραπόνων ήταν η διαιτησία που αποφασίστηκε να είναι από δύο Βολιώτες τη στιγμή που ο αντίπαλος ήταν από τον Βόλο. Όταν ζήτησαν να μάθουν το λόγο οι άνθρωποι της ΕΑΛ από την ΚΕΔ πήραν την απάντηση πως αυτό γίνεται για λόγους οικονομίας. 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-22, 38-37, 53-47, 69-63
ΕΑΛ (Μάμμος): Αγγελίδης 2, Χατζητούρνος 17 (4), Κουκούλης 2, Γκόβαρης 24 (4), Σκύφτας 4, Γρίβας 8 (1), Παλάσκας 2, Τριανταφυλλίδης 4, Γεμιτζάς.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ   55
ΓΣ ΝΙΚΑΙΑΣ   73
Η Νίκαια από την αρχή έδειξε ότι θέλει το παιχνίδι και στο δεκάλεπτο προηγήθηκε με 7 πόντους. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έκαναν αντεπίθεση. Με ηγέτη τον έμπειρο Θανάση Πολύζο κατάφερε στο 16' να ισοφαρίσει το παιχνίδι σε 23-23. Τότε όμως ήταν η ώρα του Μαργαριτόπουλου που έδωσε και πάλι προβάδισμα (29-33). Στην επανάληψη ο Κεραυνός πίεζε σε όλο το γήπεδο, έκλεψε μπάλες και κατάφερε στο 26' να φέρει το σκορ στο 39-39. Αυτή όμως ήταν και η τελευταία φορά που το κατάφερε. Ο Πιτσαρής πήρε τα ηνία και με 1/1 3ποντα, 2/2 δίποντα και 1/2 ελεύθερες βολές κράτησε το ΓΣ Νίκαιας μπροστά, ενώ και ο Μαργαριτόπουλος με άλλα δύο τρίποντα έδωσε ένα πλεονέκτημα 11 πόντων (42-53).
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-17, 29-33, 42-53, 55-73.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ (Πάκας Αντ.): Γοργόλης 2, Οικονομίδης, Καραβασώνης 4(1), Χάμψας, Πολύζος 9, Αγαπίου 20(2), Δήμηρης 2, Ράπτης 7, Ακριβούλης, Λάμπρου 7(1), Καραβάκας, Θεοδοσίου 4.
ΓΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Φωτίου Γ.): Πράπας 13(3), Σταυρόπουλος Γ. 2, Πιτσαρής 14(1), Αμπντάλα, Ζουμπάς 6, Λέγκας, Μαργαριτόπουλος 23(5), Χατζηνίκος 1, Τσιμπίδας, Άτσας 6, Χατζόπουλος 8.
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass