ΕΧΑΝΕ 0-1 ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΕΟΡΔΑΪΚΟ ΜΕ 2-1!

Επική ανατροπή από τον ψυχωμένο Τύρναβο

Δημοσίευση: 14 Νοε 2010 0:32 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:42
Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο του Τυρνάβου, ο Τύρναβος 2005 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 3’, κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πετύχει σημαντική νίκη επί του πρωτοπόρου έως χθες Εορδαικού, με σκορ 2-1.
Το ματς σκόρπισε πολλές συγκινήσεις στους 1.200 περίπου φιλάθλους (σ.σ. ανάμεσά τους ήταν και 150 φίλοι του Εορδαϊκού), οι οποίοι με αγωνία παρακολούθησαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλέπτο τη μεγάλη μάχη που έγινε και ανέδειξε τελικά νικητές τους γηπεδούχους, που έπαιξαν ψυχωμένα και παλικαρίσια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας (2ος όμιλος), το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Τυρνάβου κατέκτησε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς και έχει κάθε λόγο να ατενίζει με αισιοδοξία τη συνέχεια.
Ο τεχνικός ηγέτης των γηπεδούχων Μιχάλης Ζιώγας είχε άριστα στημένη την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και αξίζουν πολλά μπράβο οι παίκτες για τη μαχητικότητα που επέδειξαν, παρότι μόλις στο 3’ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 0-1.
Από την άλλη πλευρά, ο Εορδαϊκός του Αγιώτη προπονητή Σωτήρη Αντωνίου έδειξε να έχει ένα καλογυμνασμένο σύνολο και μέχρι το τέλος του αγώνα προσπάθησε, για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, κάτι που φυσικά δεν κατάφερε.
ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ... ΓΡΗΓΟΡΗ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ
Μόλις στο 3’, ο Εορδαϊκός «πάγωσε» τους Τυρναβίτες φιλάθλους, καθώς σε μπροστινή μπαλιά του Χιντζίδη, ο Πασιαλής με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στη ρίζα της δεξιάς καθέτου δοκού της εστίας του Καραναστάση και έτσι χωρίς κανείς να πιστέψει, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.
Με αυτό τον ανέλπιστο τρόπο έγινε το 0-1 κι ενώ προηγουμένως ο Τσιρογιάννης επιχείρησε σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ριζούλη.
Παρά το εις βάρος του σκορ, ο Τύρναβος δεν το έβαλε κάτω και «απάντησε» στο 17’  με τον Κώστα Γρηγορίου, ο οποίος σούταρε δυνατά από δεξιά και πολύ πλάγια, αιφνιδιάζοντας τον Λοντίγκιν που μέσα από τη γραμμή του τέρματος έδιωξε την μπάλα και έτσι κατακυρώθηκε το γκολ, φεύγοντας ο δεύτερος επόπτης προς την σέντρα.
Το 1-1 ανέβασε την ψυχολογία των παικτών του Τυρνάβου, αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, δεν σημειώθηκε κάποια κραυγαλέα ευκαιρία εκατέρωθεν.
Στο 18’, σε σουτ του Προβίδα η μπάλα κόντραρε στον Κ. Σκούπρα και κατέληξε σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Για τον Τύρναβο στο 36’, σε εκτέλεση φάουλ του Κώστα Μάγγου, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα ο Λοντίγκιν.
«ΛΥΤΡΩΣΗ» ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Στην επανάληψη οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 51’ από πάσα του Μπανούση, ο Μουδούρογλου βγήκε τετ-α-τετ με τον Καραναστάση, όμως ο Γοννιώτης γκολκίπερ με διπλή προσπάθεια απέτρεψε το γκολ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα στο 55’, από εκτέλεση φαουλ του Τομαρά, ο Κουτσουρές έπιασε την κεφαλιά και ο Καραναστάσης που βρισκόταν στη σωστή θέση μπλόκαρε την μπάλα.
Εν συνεχεία ο Τύρναβος ήταν αυτός που ενέτεινε τις προσπάθειές του για να σημειώσει ένα δεύτερο γκολ και να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.
Στο 64’, ο Κώστας Μάγγος εκτέλεσε φαουλ και στην κεφαλιά του Κλάζογλου, ο τερματοφύλακας του Εορδαϊκού μπλόκαρε την μπάλα.
Μεγάλη διπλή ευκαιρία χάθηκε στο 67’, όταν από φάουλ του Κ. Μάγγου, στην κεφαλιά του Σιάτρα απέκρουσε αμυντικός την μπάλα και στο σουτ του Κλάζογλου που πήρε το... ριμπάουντ, η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.
Στο 72’, ο Κ. Μάγγος έβγαλε μπροστινή μπαλιά στον Κουβελά που πέρασε την μπάλα πάνω από τον γκολκίπερ που επιχειρούσε έξοδο και πάνω στην γραμμή σαν από μηχανής θεός ο Αποστόλης Τσιανάκας απέτρεψε στην κενή εστία το 2-1.
Μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Κ. Μάγγο, ο Σιάτρας από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα.
Και αμέσως μετά στο 74’, ο ιδιαίτερα δραστήριος Κουβελάς σε αντεπίθεση του Τυρνάβου τροφοδότησε αριστερά του τον Ηλία Χριστοδούλου, αυτός εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του έφτασε στην περιοχή του Εορδαϊκού, απέφυγε αμυντικό των φιλοξενουμένων και με έξοχο πλασε έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία της εστίας του Λοντίγκιν, στέλνοντας στον... έβδομο ουρανό συμπαίκτες του, τεχνική ηγεσία, διοίκηση και φιλάθλους της ομάδας.
Ο νεαρός επιθετικός έτρεξε προς την κερκίδα και χάρισε το γκολ στον πατέρα του, που βρέθηκε χθες στις κερκίδες του γηπέδου.
Οι του Εορδαϊκού προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως στο 75’ σε σουτ του Μουδούρογλου η μπάλα κατέληξε άουτ και στο 90’ +3, σε εκτέλεση φαουλ του Χιντζίδη, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Καραναστάση.
Παρέμεινε έτσι το 2-1 μέχρι το τέλος και η νίκη πανηγυρίστηκε έξαλλα, καθώς με άλλον αέρα πλέον η ομάδα θα δώσει τη σκληρή μάχη στον «μαραθώνιο» της Γ’ Εθνικής προκειμένου να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από την ομάδα του Τυρνάβου όλοι οι παίκτες είναι άξιοι συγχαρητηρίων, διακρίθηκαν για το πάθος και έκαναν κατάθεση... ψυχής στον αγωνιστικό χώρο.
Σίγουρα δεν υπάρχουν υστερήσαντες, ενώ από τον Εορδαϊκό φάνηκαν οι Τσιανάκας, Δεληζήσης, Μουδούρογλου (β’ μέρος).
ΑΔΙΚΗΣΕ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ
Και ενώ το παιχνίδι είχε συναρπαστική εξέλιξη, ο διαιτητής κ. Πρασατζής από τη Δράμα έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής και δεν γνωρίζουμε τις αντιδράσεις του κόσμου εάν σε κάποια από τις αποφάσεις του δεχόταν ένα δεύτερο γκολ οι Τυρναβίτες.
Ειδικά στην επανάληψη τα λάθη του ρέφερι σε βάρος των γηπεδούχων ήταν πάρα πολλά και είναι χαρακτηριστικό ότι στο 85’, ενώ υποδείχθηκε φάουλ σε βάρος του Εορδαϊκού, ο διαιτητής άλλαξε χωρίς να εξηγήσει τον λόγο την απόφασή του και έδειξε μάλιστα κίτρινη κάρτα στον Κώστα Σκούπρα, ποδοσφαιριστή του Τυρνάβου.
Η διοίκηση του Τυρνάβου πρέπει να αποφανθεί στα αρμόδια όργανα της διαιτησίας, για να αντιμετωπίζεται η ομάδα αντικειμενικά, ούτε να αδικείται ούτε και να ευνοείται.
Στο 12’, σε σέντρα του Τσιρογιάννη και κεφαλιά του Γρηγορίου, η μπάλα φάνηκε ότι βρήκε το χέρι του Προβίδα και υπήρξαν χλιαρές διαμαρτυρίες από την πλευρά του Τυρνάβου, για πέναλτι.
Αντίθετα με τον διαιτητή, καλοί ήταν σε γενικές γραμμές οι δυο επόπτες, κ. Χατζηνάκος, Μπουτζουκίδης (Δράμας).
Εντύπωση δε προκάλεσε και η υπερβολική αυστηρότητα που επέδειξε ο 4ος διαιτητής κ. Κων/νος Τσέτσιλας από τα Γρεβενά, ο οποίος συνεχώς έκανε παρατηρήσεις στον πάγκο του Τυρνάβου και στον Ζιώγα.
Για διαμαρτυρία προς τον διαιτητή αποβλήθηκαν από τον πάγκο του Τυρνάβου στο 65’ ο διοικητικός Κώστας Μίχης και στο 89’ ο προπονητής Μιχάλης Ζιώγας και την ομάδα κοουτσάρισε μέχρι το τέλος ο συνεργάτης του Μιχάλης Μπίζιος.
Κίτρινες κάρτες αντίκρυσαν οι Καραναστάσης (81’), Γρηγορίου (81’), Σκούπρας Κ. (85’), Σιάτρας (60’) από τον Τύρναβο και οι Τσιανάκας (44’), Τομαράς (68’), των φιλοξενουμένων.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Μιχάλης Ζιώγας): Καραναστάσης, Σκούπρας Κ., Γρηγορίου, Κλάζογλου, Σιάτρας, Μάγγος Αθ. (58’ Χριστοδούλου), Μουρατίδης (78’ Αντωνόπουλος), Κουβελάς, Μάγγος Κ., Σκούπρας Βασ, Τσιρογιάννης (46’ Κράββαρης).
ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ (Σωτήρης Αντωνίου): Λοντίγκιν, Κουρούπης (46’ Μπανούσης), Τσιανάκας Απ., Ριζούλης (79’ Κατσίκης), Δεληζήσης, Τομαράς, Κουτσουρές, Μουδούρογλου, Προβίδας, Χιντζίδης, Πασιαλής (62’ Ταφαρλής).
* Τον αγώνα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο νυν δήμαρχος Τυρνάβου Χρήστος Κιτσίδης και οι σημερινοί υποψήφιοι για τον δήμο, Νίκος Μαλάκος και Θανάσης Νασίκας.
* Ένα λεπτό καθυστέρηση υπέδειξε στο πρώτο ημίχρονο ο 4ος διαιτητής Κωνσταντίνος Τσέτσιλας από τα Γρεβενά και πέντε στην επανάληψη, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο και την κερκίδα.
* Γούρι έφεραν στον Μιχάλη Ζιώγα η μικρή κορούλα του Αφροδίτη και η γυναίκα του Όλγα που ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ο Τύρναβος έκανε την ανατροπή.
* Παρών στο γήπεδο και ο παλαίμαχος παίκτης της Α.Ε.Λ., Γιάννης Βαλαώρας.
* Και τους τέσσερις Λαρισαίους παίκτες του Εορδαϊκού Τσιανάκα, Προβίδα, Ριζούλη και Μπανούση χρησιμοποίησε ο τεχνικός τους Σωτήρης Αντωνίου, τον οποίο χαιρέτησαν οι προπονητές Δημήτρης Καψάλης και Ηλίας Σελιώνης, καθώς τον γνώριζαν από τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα που έκανε στον Δωτιέα.
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Στις αναμετρήσεις για την 9η αγωνιστική στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής (Football League 2) σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Φωκικός-Εθνικός Φιλιππιάδας           1-0
Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας-ΑΕ Καλλονής          1-3
Ζάκυνθος-Ναυπακτιακός Αστέρας     2-1
Δόξα Κρανούλας-Αετός Σκύδρας      0-0
Νίκη Βόλου-Μακεδονικός     3-2
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Πόντιοι Κατερίνης 1-0
Τύρναβος-Εορδαϊκός 2-1
Κοζάνη-Οδυσσέας Αναγέννησης       0-1
Ρεπό: Αναγέννηση Επανομής
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)
1. Καλλονή     16-8 αγ.
2. Εορδαϊκός   15
3. Φωκικός      15
4. Νίκη Βόλου 14
5. Αναγέννηση Γιαννιτσών     13-8 αγ.
6. Αναγέννηση Επανομής       12-8 αγ.
7. Δόξα Κρανούλας    12-8 αγ.
8. Αετός Σκύδρας       12-8 αγ.
9. Ζάκυνθος    12
10. Εθνικός Φιλιππιάδας         11
11. Οδυσσέας Αναγέννησης   11-8 αγ.
12. Πόντιοι Κατερίνης            10-8 αγ.
13. Τύρναβος 2005     10
14. Μακεδονικός        9
15. Κοζάνη      8-8 αγ.
16. Ναυπακτιακός Αστέρας    7
17. Μέγας Αλέξανδρος Ηρακλειας    5-8 αγ.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(10η-21 Νοεμβρίου 2010)
Ηράκλεια - Φωκικός
Εθνικός Φιλιππιάδας - Ζάκυνθος
Καλλονή - Δόξα Κρανούλας
Ναυπακτιακός - Νίκη Βόλου
Αετός Σκύδρας - Γιαννιτσά
Μακεδονικός – Τύρναβος 2005
Πόντιοι Κατερίνης - Κοζάνη
Επανομή - Οδυσσέας Αναγέννησης
*Ρεπό έχει ο Εορδαϊκός
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass