ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

«Δαγκωτό»... ΛΑΡΙΣΑ

* ΠΗΡΕ ΔΙΚΑΙΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟ ΜΕ 1-1 * Ο ΜΑΚΙΝΟΥΑ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2010 0:24 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:42
Του απεσταλμένου της «Ε»
Κώστα Γκιάστα
Δεύτερος γύρος σήμερα αυτοδιοικητικών εκλογών και οι Λαρισαίοι ψήφισαν «δαγκωτό»... ΛΑΡΙΣΑ και εννοούμε την ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΛ που με μία μεγαλειώδη εμφάνιση μέσα στο ΟΑΚΑ, κατάφερε να πάρει ισοπαλία με 1-1 από τον νταμπλούχο Παναθηναϊκό, μια ισοπαλία (τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας με το ίδιο σκορ καθώς προηγήθηκαν αυτές με Ολυμπιακό Βόλου και Άρη) που παίρνει μεγαλύτερη αξία αν αναλογισθούμε ότι η λαρισινή ομάδα πήγε με σύνθεση ανάγκης καθώς χρησιμοποιήθηκε στο κέντρο της άμυνας ο 19χρονος Κολοβέτσιος, ο Κατσιαρός έπαιξε δεξί μπακ (αν και είναι αριστεροπόδαρος) και ο Ιγγλέσιας αγωνίσθηκε «λαβωμένος».
Η λαρισινή ομάδα όχι απλά πήρε δίκαια την ισοπαλία αλλά μπορούσε να πάρει και τη νίκη αν στο 76’ ο Μακίνουα μόνος απέναντι από τον Τζόρβα δεν αστοχούσε ενώ στάθηκε και τυχερή στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης όταν ο Λουίς Γκαρσία σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Αμπάρη.
Η ουσία είναι ότι το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα δίκαιο με τη λαρισινή ομάδα να κάνει μια μεγαλειώδη εμφάνιση και να δείχνει για ένα ακόμα παιχνίδι ότι αδικείται από τη βαθμολογική θέση που κατέχει.
 Αυτός ήταν και ο πρώτος βαθμός των «βυσσινί» σε αγώνα πρωταθλήματος από την περίοδο 1991-1992 (τότε κέρδισε με 3-1) μέχρι τώρα και μάλιστα παλικαρίσιος. Κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που μετρούσε τρεις σερί νίκες και ήθελε την κορυφή, τα πήγαν περίφημα οι παίκτες του Παπακώστα. Με αυτήν την εμφάνιση και το αποτέλεσμα η ΑΕΛ πιστοποίησε για μια ακόμα φορά το γεγονός πως βρίσκεται σε άνοδο.
Μπροστά σε 20 και πλέον χιλιάδες φιλάθλους η ΑΕΛ σήκωσε «ανάστημα» και έδειξε πως η συνέχεια επιφυλάσσει πολλά χαμόγελα για τους φίλους της. Με τις εντυπωσιακές συνεχόμενες παρουσίες σε πολύ δύσκολές έδρες (Κλ. Βικελίδης και ΟΑΚΑ).
ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν με το ίδιο σύστημα δηλαδή το 4-2-3-1. Ο προπονητής της ΑΕΛ Γιάννης Παπακώστας έχοντας αρκετές απουσίες στην άμυνα επέλεξε να βάλει τερματοφύλακα τον Αμπάρη, κεντρικά μπακ τον Ταλ με τον νεαρό Κολοβέτσιο. Στα αριστερά αγωνίσθηκε ο Στέλιος Βενετίδης ενώ στα δεξιά έπαιξε ο Παναγιώτης Κατσιαρός. Ιγγλέσιας και Ρομέου είχαν ρόλο αμυντικών χαφ ενώ πιο μπροστά τους στο χώρο της μεσαίας γραμμής ήταν Σίμιτς, Κανόμπιο και Μετίν. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίσθηκε ο Κουζέν.
Από την άλλη ο Παναθηναϊκός είχε τερματοφύλακα τον Τζόρβα. Στην άμυνα έπαιξαν Κατσουράνης - Καντέ (κέντρο) και Βύντρα (δεξιά), Σπυρόπουλος (αριστερά). Μαρίνος και Ζιλμπέρτο ήταν πιο μπροστά ενώ οι τρεις παίκτες πίσω από τον μοναδικό επιθετικό Σισέ ήταν οι Καραγκούνης, Γκοβού και Χριστοδουλόπουλος.
Από τα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι έδειξαν επιθετικές διαθέσεις. Η Λάρισα κρατούσε φυσιολογικά μια πιο συντηρητική στάση όμως όλα αυτά μέχρι το 7ο λεπτό που σημειώθηκε το γκολ. Ο Βενετίδης έκανε σέντρα από αριστερά και ο Κουζέν κέρδισε τον Καντέ και «πάγωσε» το ΟΑΚΑ. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε με «προπολεμικές» σέντρες να ισοφαρίσει αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η ΑΕΛ δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βρίσκονται συνέχεια μπροστά οι γηπεδούχοι. Το 1-1 έγινε με τον Σισέ στη μοναδική αδράνεια της άμυνας του πρώτου μέρους και έφερε ξανά την ισορροπία στο ματς.
Από κει και μετά η ΑΕΛ έδειξε κάποιες καλές ενέργειες που ξεκινούσαν από τη μεσαία γραμμή (Βενετίδης, Κανόμπιο και Μετίν τα πήγαιναν καλά από δεξιά με τον πρώτο μάλιστα να κάνει συνεχώς κούρσες) και έφταναν μέχρι την εστία του Τζόρβα. Αυτό τους ανέβασε την ψυχολογία και σε συνδυασμό με το γεγονός πως έπεσε ο ρυθμός οι κίνδυνοι λιγόστεψαν στην άμυνα. Ο Αμπάρης από την πλευρά του κατάφερνε στο πρώτο ημίχρονο με τις εξόδους του να φέρει μια ηρεμία σε όλη την άμυνα και έτσι διατηρήθηκε με ασφάλεια το 1-1 στο πρώτο μέρος.
Στην επανάληψη ο τεχνικός του ΠΑΟ ξεκίνησε μια αλλαγή. Έβγαλε τον Γκοβού και πέρασε τον Πετρόπουλο. Αυτόματα το 4-2-3-1 έγινε 4-4-2 και με αρκετές εσωτερικές αλλαγές. Από την πλευρά του ο Παπακώστας επέλεξε να μην αλλάξει τίποτα. Στο 50’ σε μια διεκδίκηση της μπάλας ο Σισέ κοντραρίστηκε με τον Ιγγλέσιας. Ο παίκτης της ΑΕΛ τραυματίστηκε και αμέσως ο τεχνικός της ΑΕΛ φώναξε τον Γκέρεμι χωρίς φυσικά να αλλάξει κάτι στο σύστημα. Λίγο πριν συμπληρωθούν 60 λεπτά ο Παπακώστας έκανε και τη δεύτερη αλλαγή του. Επέλεξε να βγάλει τον Σίμιτς και να βάλει τον Μακίνουα θέλοντας να παραμείνει η ομάδα απειλητική καθώς έβλεπε πως υπήρχαν οι δυνατότητες να πετύχει και ένα δεύτερο τέρμα όσο ο ΠΑΟ συνέχιζε να μην βρίσκει κάθετους διαδρόμους. Και στο 76’ θα δικαιωνόταν αλλά ο Μακίνουα από καλή θέση αστόχησε. Ο τεχνικός της Λάρισας πίστευε στο αποτέλεσμα και φάνηκε με την αλλαγή του Κανόμπιο (ήταν κουρασμένος) στο 84’ όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον μεσοεπιθετικό Πούρι και όχι αμυντικό. Πάντως στο τέλος χρειάστηκε και τη βοήθεια του δοκαριού καθώς ο Γκαρσία στο τελευταίο δευτερόλεπτο με κεφαλιά σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των «βυσσινί».
 Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο Αμπάρης ό,τι μπαλιά περνούσε από ψηλά την έπιανε χωρίς να υπάρχει κίνδυνος. Ο Κολοβέτσιος ήταν καταπληκτικός, ενώ ο Ταλ είχε πολύ καλές τοποθετήσεις και κέρδισε πολλές μονομαχίες. Σε πολλές περιπτώσεις έκοψε με αποτελεσματικότητα. Ο Βενετίδης έκανε πολλά χιλιόμετρα. Ο Σίμιτς είχε κάποια προβληματάκια και εξέθεσε κάποιες στιγμές τον Κατσιαρό από πίσω του που παίζοντας δεξί μπακ διακρίθηκε. Κανόμπιο και Μετίν χώρεσαν στην ίδια ενδεκάδα και συνεργάστηκαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ο Ιγγλέσιας πήγε πολύ καλά, ενώ όλες οι αλλαγές (Γκέρεμι, Μακίνουα, Πουρί) του Παπακώστα βοήθησαν. Ο Κουζέν έβγαλε τα λεφτά του με το τέρμα που πέτυχε ενώ ο Ρομέου έχει μεγάλη ποιότητα. Από τον ΠΑΟ κορυφαίοι ήταν ο Βύντρα, ο Καραγκούνης και ο Σισέ.
ΦΑΣΕΙΣ - ΓΚΟΛ
4’ Πρώτη φάση στο ματς για τον ΠΑΟ. Σέντρα του Καραγκούνη στην καρδιά της περιοχής πιάνει κεφαλιά ο Χριστοδουλόπουλος η οποία όμως πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
7’: Σέντρα έξω από την περιοχή αριστερά του Βενετίδη πάει στον Κουζέν και αυτός με προβολή στέλνει την μπάλα πρώτα στο δεξί κάθετο δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα. 0-1 για την ΑΕΛ. Ο Καντέ δεν μπόρεσε να τον κόψει.
9’: Μακρινό σουτ του Καραγκούνη φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αμπάρη.
20’: Σέντρα του Σπυρόπουλου από τα αριστερά η μπάλα περνάει μπροστά από τον Γκοβού που ήταν σε καλή θέση αλλά δεν πρόλαβε να σουτάρει
21’: Γέμισμα του Γκοβού, και πριν προλάβει να κάνει την προβολή ο Σισέ διώχνει γρήγορα με γροθιά ο Αμπάρης.
22’: Από δεξιά σέντρα του Βύντρα, κεφαλιά του Κολοβέτσιου που προσπάθησε να διώξει, όμως η μπάλα πήγε στον Σισέ και αυτός με γυριστό σουτ (αφού πρώτα έσκασε στο έδαφος) έκανε το 1-1.
27’: Έξυπνο σουτ - γέμισμα του Σίμιτς που πρόλαβε να διώξει τελευταία στιγμή ο Τζόρβας.
39’: Ο Καραγκούνης από πολύ μακριά έπιασε ένα σουτ το οποίο όμως εξουδετέρωσε ο Αμπάρης.
45’: Σουτ του Κατσουράνη έξω από την περιοχή αλλά ήταν τόσο χλιαρό που δεν ανησύχησε καθόλου τον γκολκίπερ της ΑΕΛ.
63’: Σε επικίνδυνη θέση βρέθηκε ο Σισέ όμως τη στιγμή που πήγε να κοντρολάρει την μπάλα του την έκλεψε ο Κατσιαρός και έδιωξε.
67’: Διαγώνιο σουτ του Βύντρα από τα αριστερά κόντραρε η μπάλα και χτύπησε στην εξωτερική μεριά των διχτύων.
71’: Ο Σισέ προσπάθησε να πιάσει απροετοίμαστο τον Αμπάρη με μακρινό ευθύβολο σουτ όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.
73’: Κεφαλιά του Πετρόπουλου από κοντά, εύκολη λεία για τον τερματοφύλακα της λαρισινής ομάδας.
76’: Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Μακίνουα από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να ευστοχήσει και το σουτ του πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
83’: Βρήκε χώρο ο Πετρόπουλος, έκανε σουτ αλλά έδιωξε σε κόρνερ με δυσκολία ο Αμπάρης.
86’: Δυνατό σουτ του Μαρίνου, έξω η μπάλα από τα αριστερά.
90+1’: Ο Κουζέν είναι έξω από την περιοχή κάνει ένα καλοζυγισμένο σουτ το οποίο όμως έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
90+4: Κεφαλιά του Γκαρσία από κοντά η μπάλα δοκάρι.
ΔΙΑΙΤΗΣΊΑ
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δ. Θάνος ενώ για βοηθούς είχε τους Χ. Μπαλτά και Ν. Δημόπουλο. Κανένας τους δεν τα πήγε άσχημα. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι: Κατσουράνης, Καραγκούνης, Ρομέου, Κανόμπιο, Σίμιτς, Αμπάρης.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΟ: Τζόρβας, Καντέ, Σισέ, Γκοβού (46’ Πετρόπουλος), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Χριστοδουλόπουλος (74’ Γκαρσία), Μαρίνος, Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος.
ΑΕΛ: Αμπάρης, Βενετίδης, Ταλ, Σίμιτς (58’ Μακίνουα), Κουζέν, Μετίν, Ρομέου, Κολοβέτσιος, Κανόμπιο (84’ Πουρί), Ιγγλέσιας (53’ Γκέρεμι), Κατσιαρός.
 
 
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
* Αρκετοί ήταν οι Λαρισαίοι που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Φυσικά δεν πήγαν οργανωμένα αλλά μεμονωμένα καθώς η μετακίνησή τους απαγορευόταν. Οι περισσότεροι τακτοποιήθηκαν με κάποιες προσκλήσεις που φρόντισε η ΠΑΕ ΑΕΛ.
* Πρώτη έφτασε η αποστολή της ΑΕΛ δύο ώρες πριν το ματς ενώ ένα τέταρτο αργότερα ακολούθησε αυτή του ΠΑΟ.
* Αρχηγός της ΑΕΛ ο Βενετίδης ενώ από τους γηπεδούχους ο Καραγκούνης.
* Στο ματς και οι γονείς του τερματοφύλακα της ΑΕΛ, Βιέρα αλλά δεν τον είδαν να παίζει.
* Παιχνίδια από το παρελθόν έδειχνε το βίντεο γουόλ πριν αρχίσει η αναμέτρηση. Για τους Λαρισαίους φυσικά ξεχώρισε το 1-3 της περιόδου 1991 - 1992. Βαριά ήταν η ήττα (6 γκολ δέχθηκε η ΑΕΛ) την περίοδο που υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική.
* Ως «Βασίλισσα του Κάμπου» χαρακτήρισε την ΑΕΛ το matchprogramme της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Δίκαιη αναγνώριση...
* Ένα λάθος που επαναλαμβανόταν συνεχώς και ακούστηκε και απο τα μεγάφωνα του ΟΑΚΑ. Ο Ταλ «βαφτίστηκε» Τολ.
* Γκέρεμι και Λουίς Γκαρσία είχαν ασπασμό τη στιγμή που έκαναν προνθέρμανση πίσω από την εστία στο δεύτερο μέρος. Γνωρίζονται από την Ισπανία. Ο ένας ήρθε στην ΑΕΛ ο άλλος όμως προτίμησε τον ΠΑΟ. Κανένας τους δεν έπαιξε βασικός χθες και ας προέρχονται από μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Αξίζει να αναφέρουμε πως όταν έγινε αλλαγή στον Χριστοδουλόπουλο ο κόσμος αποδοκίμασε την απόφαση του Νιόπλια.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass