ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΑΚΛ (15.00)

Ο ΝΟΛ.... πέφτει στην πισίνα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ ΤΗΣ Α1 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Δημοσίευση: 06 Νοε 2010 1:15 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:39
Του Κ. Γκιάστα
Μια ημέρα πριν τις εκλογές αυτοδιοίκησης ο ΝΟΛ έχει τη δική του μάχη. Αυτή του πρωταθλήματος πόλο της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών. Ο Ναυτικός Όμιλος Λάρισας με αρκετές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα μπαίνει στην περίοδο 2010 – 2011 με μοναδικό στόχο τη σωτηρία. Σήμερα στις 15.00 υποδέχεται στο κλειστό κολυμβητήριο Λάρισας το Καλαμάκι και φυσικά θέλει να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του.
Προσαρμοσμένος στα νέα οικονομικά δεδομένα που έχει χτυπήσει και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο ΝΟΛ έκανε ένα γενικό λίφτιγκ. Έδιωξε κάποιους έμπειρους παίκτες και πλέον θα βασιστεί σε αρκετούς νεαρούς και ταλαντούχους. Επίσης έφυγαν οι δύο ξένοι παίκτες Σάρις και Γιάετς και στη θέση τους ήρθε ο Ούγγρος Λάζλο Σουράνι, ο οποίος όμως δεν είναι καθαρός φουνταριστός. Αλλαγή είχαμε και στην τεχνική ηγεσία όπου έφυγε ο Μίρο Τρούμπιτς και στη θέση του ήρθε ο Σέρβος Άλεξ Κριστόνοσιτς. Με αυτά και μ΄ αυτά λοιπόν όλοι γνωρίζουν πως η φετινή σεζόν θα είναι ακόμα πιο δύσκολη.
Δεν μπορεί να ξεχνάμε άλλωστε πως ακόμα και ο νταμπλούχος Ολυμπιακός ξεκίνησε τις προπονήσεις του πριν από μερικές ημέρες δείγμα της κρίσης.
Τα προβλήματα όμως είναι ακόμη βαθύτερα πίσω από τη «βιτρίνα». Ομάδες που (στη συντριπτική πλειοψηφία τους) έχουν αποδυναμωθεί και «φυτοζωούν», παίκτες που περιμένουν μήνες για να πάρουν κάποια -ελάχιστα- χρήματα, προπονητές που δεν διαθέτουν δίπλωμα και -βάσει οδηγιών της ΓΓΑ- δεν μπορούν να κάθονται στον πάγκο των ομάδων τους, κολυμβητήρια που δεν έχουν άδεια λειτουργίας, συνθέτουν μία εικόνα αν μη τι άλλο προβληματική, στα όρια της αποκαρδίωσης.
Όσον αφορά τώρα στον σημερινό αντίπαλο, αυτός είναι το νεοφώτιστο Καλαμάκι. Θα μετάσχει για πρώτη φορά από καταβολής Α1 στη μεγάλη κατηγορία, συνεχίζει με προπονητή τον Αλέκο Βάσσο και θα στηριχθεί στην εμπειρία των Δάνδολου, Τσίκλου, Κουτσογιάννη, Μονιούδη και των νεοαποκτηθέντων Ρέππα και Γκέργκελι (τρίτος σταθμός του Σλοβάκου στην Ελλάδα, μετά τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ) για τον οποίο υπάρχει ειδική προετοιμασία.
ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Στο φετινό πρωτάθλημα κάθε ομάδα μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο έναν παίκτη που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική Ελλάδας (ξένο ή κοινοτικό), αν και τέσσερις ομάδες κατεβαίνουν στο πρωτάθλημα με αμιγώς ελληνική σύνθεση. Σε ό,τι αφορά στα πλέι-οφ, μετέχουν πλέον μόνο οι πρώτοι τέσσερις της κανονικής περιόδου, με τις σειρές των ημιτελικών και του «μικρού» τελικού να κρίνονται στις δύο νίκες και μόνο τον τελικό στις τρεις. Η πέμπτη θέση, που δίνει εισιτήριο για την Ευρώπη, «τελειώνει» συνεπώς από την κανονική περίοδο. Τα πλέι-οφ θα αρχίσουν στις 15 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν το αργότερο στις 15 Ιουνίου.
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ
Αρχηγός της φετινής ομάδας του ΝΟΛ δεν είναι άλλος από τον ηγέτη στην πισίνα, Μίμη Αληχανίδη. Ο έμπειρος περιφερειακός πέρυσι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της κανονικής περιόδου και στόχος του και φέτος είναι να το ξαναπετύχει. Για τη φετινή σεζόν τόνισε τα εξής: «Στόχος της ομάδας είναι να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την παραμονή της στην κατηγορία και εν συνεχεία ό,τι περισσότερο διεκδικήσει και έρθει, τόσο το καλύτερο. Φαβορί για τον τίτλο είναι ο Ολυμπιακός. Η Βουλιαγμένη ενισχύθηκε, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να μπει στη δυάδα, ενώ ο Πανιώνιος θα είναι εκείνος που θα κοντράρει τον Ολυμπιακό στους τελικούς. Το φετινό πρωτάθλημα είναι το πιο περίεργο των τελευταίων ετών. Αρκετές ομάδες έκοψαν τις πρωινές προπονήσεις και κάνουν μόνο απόγευμα, αφού λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, οι παίκτες το πρωί είναι στις δουλειές τους. Εύχομαι το πόλο να σταθεροποιηθεί από την κατρακύλα που βρίσκεται και να αρχίσει να ανεβαίνει, υγεία στους αθλητές και καλή επιτυχία σε όλους».
ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΑΤΣ
Στα άλλα σημερινά ματς η ενισχυμένη Χίος υποδέχεται τον τέταρτο πέρυσι ΠΑΟΚ και το Παλαιό Φάληρο φιλοξενεί σε μία αμφίρροπη αναμέτρηση τον Παναθηναϊκό. Ο Εθνικός, που επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία μετά από απουσία ενός χρόνου, παίζει στον Πειραιά με την αδύναμη ΝΕ Πατρών.
Να σημειωθεί ότι ο αγώνας της 2ης αγωνιστικής, μεταξύ της ΝΕΠ και του Ολυμπιακού, θα διεξαχθεί τελικά την προσεχή Τρίτη (18:30), παρά το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ζητήσει να παίξουν μαζί τα δύο ματς στην αχαϊκή πρωτεύουσα, ώστε να αποφύγουν την επιπλέον μετακίνηση.
ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
 ΝΟ Πατρών-Ολυμπιακός   
Βουλιαγμένη-Πανιώνιος       
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Λάρισας 15.00 Λάρισα-Καλαμάκι (Σπανούδης, Αδαμάσογλου)
Π. Φαλήρου 17.00 Παλ. Φάληρο-Παναθηναϊκός (Σκαλοχωρίτης, Μοίραλης)
Πειραιά 18.00 Εθνικός-ΝΕ Πατρών (Σταυρόπουλος, Πολυχρονόπουλος)
Ιωνικό 18.00 Χίος-ΠΑΟΚ (Σταυρίδης, Κατσαρός)
 
Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΝΟΛ
Προπονητής: Άλεξ Κριστόνοσιτς
 
Ονοματεπώνυμο       Ηλικία θέση
Γιώργος Παπαδογιάννης     19       Τερματοφύλακας
Θανάσης Μπεζιλιώτης          16       Τερματοφύλακας
Κώστας Παππάς      33       Αμυντικός
Γιώργος Γαλανός      20       Περιφερειακός
Ιάσων Λέτσιος           25       Περιφερειακός
Κώστας Λύκαρης      19       Περιφερειακός
Αβραάμ Αλιχανίδης   26       Περιφερειακός
Βασίλης Βαμβουνάκης         29       Περιφερειακός
Αλέξανδρος Κουλουκτσής   24       Περιφερειακός
Αλέξανδρος Γκρεμέλας        21       Περιφερειακός
Λουκάς Λύκαρης 20 Περιφερειακός
Γιώργος Ζαφειρίου 16 Περιφερειακός
Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος 15 Περιφερειακός
Θάνος Δανιήλ 16 Περιφερειακός
Λάζλο Σούρανι (Ουγγαρία) 28 Φουνταριστός
 
ΗΡΘΑΝ: Βαμβουνάκης (ΝΕ Πατρών), Παππάς (Χίος), Κ.Λύκαρης (Βουλιαγμένη), Γαλανός (ΠΑΟΚ), Λέτσιος (ΝΟΒΑ), Σούρανι (Ουγγαρία)
ΕΦΥΓΑΝ: Νούσιος (ΝΟ Πατρών), Γ.Κανδιόγλου (ΠΑΟΚ), Σάριτς (Παναθηναϊκός), Χατζηδάκης (Χίος), Μερκουριάδης, Γιάιτς, Σ.Κανδιόγλου, Κωστούλας, Ντόσας
 
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass