ΠΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΜΨΥΧΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ

Έτσι άλλαξε η ΑΕΛ

* Κ. ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ: «ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ» * ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2010 1:56 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:36
Του Σωτ. Κέλλα
Μέσα σε δεκαπέντε μέρες από τις ύβρεις κατά της διοίκησης, της τεχνικής ηγεσίας και των παικτών φθάσαμε στο δοξάστε και τους τρεις. Αναφερόμαστε στην ΑΕΛ και στα όσα συνέβησαν τον τελευταίο διάστημα. Μετά την ήττα στο Αλκαζάρ από τον Αστέρα Τρίπολης οι απαιτητικοί φίλαθλοι της ΑΕΛ ζήτησαν ευθύνες από όλους ενώ προχθές μετά τη νίκη επί της Ξάνθης με 3-0 τους αποθέωσαν. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και η γοητεία του που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλάζουν όλα τα συναισθήματα.
Η ΑΕΛ κατάφερε να διαχειριστεί την κρίση που προέκυψε με τον καλύτερο τρόπο και οι αλλαγές στην ενδεκάδα του τεχνικού Γιάννη Παπακώστα υπήρξαν ευεργετικές αλλά πάνω απ’ όλα αποδείχθηκε ότι η ομάδα έχει παίκτες προσωπικότητες ικανές να ανατρέψουν τα δεδομένα και να φέρουν την ηρεμία που χρειάζονται οι «βυσσινί» προκειμένου να πετύχουν τον υψηλό στόχο που είναι μια θέση στην πρώτη πεντάδα όπως αυτός εκφράστηκε δια στόματος του προέδρου Κωστή Πηλαδάκη.
Πάντως παρά τη νίκη η ΑΕΛ αυτή τη στιγμή για να πάρει βαθιές βαθμολογικές ανάσες θα χρειαστεί να πετύχει κάποια έκπληξη στα δύο επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια με Άρη και Παναθηναϊκό που αποτελούν εμπόδια δύσκολα και η κατάκτηση έστω και ενός βαθμού σ’ αυτά τα δύο παιχνίδια θα δώσει άλλον «αέρα».
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ
Ας δούμε όμως τις αλλαγές που έκανε ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας στα δύο τελευταία παιχνίδια στο Βόλο με Ολυμπιακό Βόλου (1-1) και Ξάνθη (3-0) αλλά και ενδιάμεσα στο κύπελλο όπου οι «βυσσινί» προκρίθηκαν νικώντας τον Εθνικό με 1-0 στο γήπεδο του «Ελληνικού».
Η πρώτη αλλαγή αφορά τη θέση του τερματοφύλακα καθώς τη θέση του Βιέρα πήρε ο Αμπάρης που θεωρούν ότι εμπνέει περισσότερη σιγουριά στους συμπαίκτες του. Βέβαια από την άλλη είναι πολυτέλεια να υπάρχει τερματοφύλακας στον πάγκο με 320.000 ευρώ συμβόλαιο και μάλλον θα βγει σε πώληση τον Ιανουάριο καθώς υπάρχουν και δύο ταλαντούχοι και εξελίξιμοι ο Σωτηρίου και ο Μπανταβάνης.
Δεξιά δεν υπήρχε κάποια αλλαγή με τον Ταλ και τον Βελάσκο που και οι δύο αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών να εναλλάσσονται ενώ στα σέντερ μπακ θεωρούνται σταθερές αξίες ο Νταμπίζας με τον Ταυλαρίδη(ο τελευταίος ανεβαίνει διαρκώς καθώς στην αρχή δεν είχε κάνει τόσο καλά παιχνίδια) με τον Κολοβέτσιο να είναι «χρυσή εφεδρεία έτοιμος να αγωνιστεί. Στα αριστερά ο Βενετίδης είναι μόνιμος με τον Παπακώστα να πειραματίζεται και με τον Κατσιαρό περνώντας τον πρώτο σαν αριστερό χαφ. Η ουσία είναι ότι η ομάδα έχε λύσεις στο αριστερό άκρο πολύ καλές.
Αμυντικά χαφ το γεγονός ήταν ότι ο Γκέρεμι αρχίζει και μένει στον πάγκο με τον Ιγκλέσιας να παίρνει ευκαιρίες και να δικαιώνεται απόλυτα στον αγώνα με την Ξάνθη πετυχαίνοντας και γκολ, ανατρέποντας το κλίμα που είχε δημιουργηθεί σε βάρος του μετά τον αγώνα Πανσερραϊκού -ΑΕΛ 1-0 που θεωρήθηκε υπαίτιος της ήττας με την αποβολή του.
Ο Ρομέου είναι ο πιο σταθερός παίκτης της ομάδας και το καλύτερο «εργαλείο» του προπονητή.
Πιο μπροστά ο Μετίν πλέον παίζει 45 λεπτά ερχόμενος ξεκούραστος από τον πάγκο και δίνει μόνιμα δύναμη στην ομάδα στο δεύτερο μέρος ενώ ο Κανόμπιο παίζει στη φυσική του θέση που δεν είναι στα πλάγια αλλά στο κέντρο. Ο Σίμιτς δείχνει άλλο πρόσωπο ενώ και ο Αμπουχατζίρα στα αριστερά βοηθάει ενώ ας μη ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο Μπλάζεκ που τώρα δεν μπορεί να προσφέρει λόγω εγχείρισης στους κοιλιακούς.
Μπροστά σταθερός ο Κουζέν αλλά πρέπει να παίζει περισσότερο στο... «box» που του φωνάζει και ο Παπακώστας εννοώντας τη μεγάλη περιοχή των αντιπάλων. Εκεί θα υπάρξει πρόβλημα αν συμπληρώσει κάρτες καθώς ο Μακίνουα δείχνει πολύ επιρρεπής στους τραυματισμούς.
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Αυτή τη στιγμή τα προβλήματα για την ομάδα της ΑΕΛ είναι οι τραυματισμοί αρκετών παικτών όπως του Μπλάζεκ, του Μακίνουα, του Βούζα αλλά και των τριών που έγιναν αλλαγή στον προχθεσινό αγώνα (Αμπουχατζίρα, Βελάσκο, Βενετίδη) και τέλος των Ιγκλέσιας και Ρομέου που έχουν κάποιες ενοχλήσεις.
Επίσης πρόβλημα είναι ότι ο Νταμπίζας συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και ο Κολεβέτσιος ετοιμάζεται... ενώ στο όριο είναι ο Κουζέν με τον Βενετίδη.
Σήμερα (σ.σ. χθες η ομάδα είχε ρεπό) που θα κάνουν προπόνηση οι νεαροί και κάποιοι που έχουν χάσει προπονήσεις θα μπορούν να βγούνε περισσότερα συμπεράσματα.
ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟΣ
Ο πρόεδρος της ΑΕΛ Κωστής Πηλαδάκης όπως δεν επηρεάστηκε από την εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης δεν ενθουσιάστηκε και από τη νίκη με την Ξάνθη με 3-0 και κρατάει χαμηλούς τόνους καθώς χθες μας έλεγε ότι οι παίκτες δεν πρέπει να καβαλήσουν το... «καλάμι» και όπως μια ήττα δεν φέρνει την καταστροφή έτσι και μία νίκη δεν μπορεί να φέρει άκρατο ενθουσιασμό και ζητάει όλοι να έχουν χαμηλούς τόνους και να συνεχίσουν την προσπάθεια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.
Αυτό που επιβεβαίωσε είναι ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν μεγάλες δυνατότητες και μπορεί να πάρουν αποτέλεσμα σε οποιαδήποτε έδρα ενώ θα πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση του έμψυχου δυναμικού όπως φάνηκε στα τελευταία παιχνίδια.
Δεν έκρυβε και την ευχαρίστησή του που ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας βρήκε τους καλύτερους παίκτες και δεν υπολογίζει το ύψος των συμβολαίων αλλά μόνο την αγωνιστικότητα των ποδοσφαιριστών.
Ο Κανόμπιο αφιέρωσε το πρώτο γκολ στην έγκυο σύζυγό του ενώ το δεύτερο στη χώρα του πηγαίνοντας να φιλήσει τη σημαία της πατρίδας του της Ουρουγουάης.
Ουρουγουανικός πανηγυρισμός στο πρώτο γκολ της Λαρισινής ομάδας καθώς ο Κανόμπιο πήγε και ασπάστηκε τον Βιέρα που ήταν στον πάγκο.
Ο προπονητής των «μικρών» της ερασιτεχνικής ΑΕΛ Γιώργος Λιάπης με μια πλειάδα μικρών παιδιών.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass