Η ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΖ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Όταν το μπάσκετ συναντάει την ιατρική...

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2010 3:32 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:36
Ένας από τους πιο αγαπημένους μπασκετμπολίστες των ελληνικών γηπέδων και με πλούσια κοινωνική δράση μέσω της συζύγου του Μάντα (που διευθύνει το ίδρυμα κακοποιημένων γυναικών) βρέθηκε χθες στη Λάρισα.
Ο λόγος για τον πανύψηλο(ύψους 2.14 μ.μ.) Ελληνοκαναδό Τζόρτζ Παπαδάκο που με τα χρώματα του Ολυμπιακού κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα (1993,1994,1995,1996) και ένα κύπελλο (1994) και μία πέμπτη θέση με την εθνική Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ της Ρώμης(προερχόμενος από τα κολέγια των Συράκιους και Μίτσιγκαν) που άφησε το χώρο του μπάσκετ και ασχολείται με επιχειρηματικές δραστηριότητες συνεργαζόμενος με τον Λαρισαίο εργολάβο Ηλία Ψαρογιώργο(ALPHA ΕΡΓΟ ΑΤΕ).
Το πρώτο που τον ρωτήσαμε όταν τον συναντήσαμε ήταν για το λόγο της επίσκεψής του στη Λάρισα και μας απάντησε τα εξής: «Πρώτα απ’ όλα η Λάρισα ήταν μία πόλη που πάντα μου θύμιζε το μπάσκετ καθώς όταν έπαιζα με τον Ολυμπιακό εναντίον του ΓΣΛ είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια σκληρή έδρα και έναν κόσμο με αυθεντική αγάπη στην ομάδα. Στεναχωρήθηκα που είδα ότι φέτος δεν είχε ομάδα στην Α1 γιατί η περιφέρεια πρέπει να είναι πάντα δυνατή. Τώρα δεν ασχολούμαι πολύ με το μπάσκετ αλλά με επιχειρηματικές δραστηριότητες και στη Λάρισα θα ιδρυθεί το πρώτο κέντρο Μοριακής Ιατρικής στη Θεσσαλία που σκοπό έχει να δώσει την ευκαιρία να γνωρίζουν οι άνθρωποι τους δείκτες υγείας που έχουν και θα το συνδυάσουμε με τον αθλητισμό γιατί πιστεύω ότι εγώ κέρδισα πολλά από τον αθλητισμό και τώρα πρέπει να ανταποδώσω με μια σύγχρονη μέθοδο που εμείς τότε δεν είχαμε».
* Το ελληνικό μπάσκετ πώς το βλέπεις;
«Δυστυχώς το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται σε μεγάλη πτώση και το ποδόσφαιρο έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν χορηγοί και τα μικρά παιδιά ασχολούνται με το ποδόσφαιρο γιατί γνωρίζουν ότι εκεί υπάρχει καλύτερη πρόοδος. Το μπάσκετ έχει ταλέντο αλλά δυστυχώς δεν έχει τα χρήματα γιατί δεν μπορούν να κάνουν ελκυστικό το άθλημα».
* Εσύ πάς στο γήπεδο;
«Παρακολουθώ τον Ολυμπιακό, δεν το κρύβω και νομίζω ότι φέτος θα γίνει μια συναρπαστική μάχη ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Και οι δύο είναι ισοδύναμοι. Πιστεύω ότι ο Λαρισαίος Βασίλης Σπανούλης δίνει άλλη ποιότητα στον Ολυμπιακό».
* Γιατί δεν ασχολήθηκες μέσα στο χώρο του μπάσκετ όταν σταμάτησες να παίζεις μπάσκετ;
«Η αλήθεια είναι ότι κάνεις κάτι που σου ταιριάζει. Αν δεν σου ταιριάζει τότε αποφεύγεις όπως πολύ σωστά έκανε ο Νίκος Γκάλης. Εγώ έβγαλα χρήματα από το μπάσκετ αλλά δυστυχώς ένας μπασκετμπολίστας παίρνει χρήματα μια δεκαετία όταν παίζει σε υψηλό επίπεδο. Όταν σταματάς και δεν έχεις εισόδημα ζορίζεσαι και πρέπει να επιλέγεις. Εγώ ασχολήθηκα επιχειρηματικά αφού ήμουν υπεύθυνος στην εταιρία αθλητικών ειδών του κ. Γλού και τώρα κάνω επιχειρηματικές δραστηριότητες που πάνε πολύ καλά ενώ μου αρέσει να έχω και κοινωνική δράση πράγμα που καταφέρνω με το ίδρυα τη συζύγου μου.»
* Ήσουν από τους ανθρώπους που συνεργάστηκες με τον Γιάννη Ιωαννίδη στην ανάκαμψη του μπάσκετ. Τελικά τι ήταν αυτό που τον χαρακτήριζε;  
«Δύο πράγματα, το πρώτο ήταν ότι βρισκόταν διαρκώς μέσα στο γήπεδο. Δηλαδή από το πρωί ως το βράδυ και παρακολουθούσε τις προπονήσεις των παικτών ακόμα και στα βάρη για να έχει πλήρη άποψη. Ποτέ δεν έστελνε βοηθούς όπως γίνεται τώρα ενώ το δεύτερο ήταν ότι υποστήριζε την άποψή του με φανατισμό. Ακόμα και αν διαφωνούσες την ακολουθούσες, δεν σου έδινε περιθώρια».
Ο Γιώργος Παπαδάκος θα είναι σχεδόν μόνιμος κάτοικος της Λάρισας το επόμενο διάστημα και φιλοδοξεί ότι η επιχειρηματική του δραστηριότητα που αγγίζει και τη Λάρισα να είναι το ίδιο πετυχημένη με τις υπόλοιπες που έχει κάνει.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass