ΕΙΠΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ Α.Ε.Λ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

«Υπάρχει μόνο η νίκη...»

* ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ (5.15 μ.μ.) * ΕΓΚΩΜΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΤΟΝ ΣΙΜΙΤΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΠΟΥΧΑΤΖΙΡΑ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2010 3:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:36
Αγωνιστικών υποχρεώσεων συνέχεια σήμερα στις 5.15 μ.μ. στο Αλκαζάρ για την Α.Ε.Λ., όπου αντιμετωπίζει την Ξάνθη στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα, σε ένα παιχνίδι που ο μοναδικός στόχος της ομάδας ειπώθηκε διά στόματος του τεχνικού Γιάννη Παπακώστα στους παίκτες ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στην ομιλία που τους έκανε στα αποδυτήρια. Είπε: «Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Αυτό το παιχνίδι πρέπει να το κερδίσουμε».
Σε μια μέρα που η Ελλάδα γιόρταζε την επέτειο του «ΟΧΙ» στην προέλαση των Ιταλών, ο Γιάννης Παπακώστας έμοιαζε στην ομιλία του να γιορτάζει την πολύ καλή αγωνιστική παρουσία των Σίμιτς, Αμπουχατζίρα, που δεν έδιωξαν τους Ιταλούς, αλλά έδιωξαν τις «μουρμούρες» που υπήρχαν συσσωρευμένες πάνω από το Αλκαζάρ για τα ανεπιτυχή αποτελέσματα, καθώς αυτό που μετράει στους οπαδούς δεν είναι η αγωνιστική εικόνα, αλλά η βαθμολογική.
Ο προπονητής, δείχνοντας σε βίντεο μέρος του αγώνα Ολυμπιακού Βόλου-Α.Ε.Λ. 1-1, έκανε αναφορά στο πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο της λαρισινής ομάδας, αλλά και στην πρόκριση εναντίον του Εθνικού με 1-0 στο γήπεδο του «Ελληνικού», την περασμένη Τρίτη.
Είπε χαρακτηριστικά: «Περιμένω από σας να συνεχίσετε την πολύ καλή απόδοση του δευτέρου μέρους στο Βόλο που έδειξε ότι έχετε δυνατότητες, ότι είστε καλοί παίκτες και υπάρχουν απαιτήσεις από σας. Στον αγώνα με την Ξάνθη δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Καταφέρατε με την απόδοσή σας να αντιστρέψτε το κλίμα που είχε δημιουργηθεί σε βάρος όλων μας με τα άσχημα αποτελέσματα.
Πάντως, είδατε ότι η «πόρτα» της ενδεκάδας είναι ανοιχτή για όλους. Ο Αλεξάντερ (σ.σ. Σίμιτς) και ο Σίμον (σ.σ. Αμπουχατζίρα) πήραν τις ευκαιρίες και της αξιοποίησαν, αφού απέδειξαν ότι είναι καλοί παίκτες και μπορούν να βοηθήσουν. Φυσικό είναι κάποιοι να μην είναι σε καλή αγνωστική κατάσταση μια χρονική περίοδο και να περνάνε μια άσχημη περίοδο, υπάρχουν καλοί αντικαταστάτες. Πιστεύω ότι, αν κερδίσουμε την Ξάνθη, θα υπάρχει πολύ καλό κλίμα παντού και θα πάμε ακόμα καλύτερα και ας λένε μερικοί για δύσκολα παιχνίδια. Και πέρυσι στο τέλος του δευτέρου γύρου, όταν ήρθα, είχαμε δύσκολα παιχνίδια και τα κερδίσαμε. Όποιος έχει πάθος και παίζει καλά θα καθιερώνεται».
Και συνέχισε ο προπονητής με αναφορά και στην πρόκριση του κυπέλλου Ελλάδας σε βάρος του Εθνικού, λέγοντας: «Και με τον Εθνικό στο κύπελλο μου άρεσε η εικόνα της ομάδας. Ήσασταν σοβαροί και φάνηκε από την πρόκριση. Δεν είναι εύκολος ο θεσμός, τέσσερις ομάδες της Σούπερ Λίγκα έμειναν εκτός. Εμάς μας ενδιαφέρει το κύπελλο και θα τα δίνουμε όλα. Αυτό που με προβλημάτισε ήταν ότι δεν μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες, θα έπρεπε να πάρουμε με λιγότερο άγχος την πρόκριση και με καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν πειράζει, μετράει που περάσαμε στην επόμενη φάση σε έναν άσχημο αγωνιστικό χώρο και είχαμε πολλά προβλήματα. Μην ξεχνάτε ότι μας ενδιαφέρει το κύπελλο».
Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ
Ο τεχνικός ηγέτης της Α.Ε.Λ., στην προχθεσινή πρωινή προπόνηση και στη χθεσινή απογευματινή, έδειξε να προβληματίζεται για δύο θέσεις, μια στα αμυντικά χαφ και μια στη μέσα γραμμή πίσω από τον Κουζέν, καθώς Σίμιτς και Αμπουχατζίρα δείχνουν να έχουν «κλειδώσει» τις θέσεις στα «φτερά» της ομάδας. Συγκεκριμένα, στα αμυντικά χαφ σίγουρος θεωρείται ο Ρομέου, ενώ η άλλη θέση θα παιχτεί μεταξύ Ιγκλέσιας και Γκέρεμι, ενώ πίσω από τον Κουζέν θα παίξει ο Κανόμπιο ή ο Μετίν. Πάντως, Γκέρεμι και Μετίν, ερχόμενοι από τον πάγκο στον προηγούμενο αγώνα πρωταθλήματος στο Βόλο με τον Ολυμπιακό Βόλου, είχαν πολύ καλή απόδοση.
Κάτω από τα δοκάρια όλα δείχνουν ότι θα είναι ο Αμπάρης, που μονιμοποιείται, ενώ στην άμυνα θα παίξουν δεξιά ο Βελάσκο, αριστερά ο Βενετίδης και σέντερ μπακ ο Νταμπίζας με τον Ταυλαρίδη.
Στη μεσαία γραμμή στα αμυντικά χαφ θα είναι ο Ρομέου με τον Γκέρεμι ή τον Ιγκλέσιας, ενώ πιο μπροστά οι Σίμιτς (δεξιά), Μετίν ή Κανόμπιο (στο κέντρο), Αμπουχατζίρα (αριστερά) και στην κορυφή ο Κουζέν.
Στη αποστολή έχουν συμπεριληφθεί οι Αμπάρης, Βιέρα, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Κολοβέτσιος, Βενετίδης, Κατσιαρός, Βελάσκο, Ταλ, Ιγκλέσιας, Γκέρεμι, Ρομέου, Κανόμπιο, Σίμιτς, Μετίν, Κουζάν, Αμπουχατζίρα, Πούρι, Ρέντζας, Φαλάγγας.
Υπενθυμίζουμε ότι στη διάθεση του προπονητή δεν θα βρίσκονται οι τραυματίες Μακίνουα, Μπλάζεκ, Βούζας, ενώ χθες, προς το τέλος της προπόνησης, αποχώρησε ο Βενετίδης, αλλά θα αγωνιστεί κανονικά.
ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Η Π.Α.Ε Α.Ε.Λ. 1964 ανακοινώνει ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι διατίθενται στην κυκλοφορία από το «VissiniStore» (οδός Μανωλάκη 1) τα εισιτήρια της σημερινής αναμέτρησης με την Ξάνθη στο Στάδιο Αλκαζάρ (17:15) για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Ακολούθως, μπορούν να τα παραλαμβάνουν από τα εκδοτήρια του σταδίου.
Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα έχουν ως εξής
Θύρες 6 και 7: 17 ευρώ
Θύρες 10Α-Β: 28 ευρώ
Θύρες 2 και 4: 37 ευρώ
Θύρα 3: 60 ευρώ
*** Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. 1964 ενημερώνει, επίσης, ότι δωρεάν σε όλες τις θύρες θα είναι η είσοδος μόνο για παιδιά ηλικίας έως 6 ετών.
*** Για παιδιά ηλικίας έως 14 ετών με συνοδό διατίθεται παιδικό εισιτήριο στην τιμή των 10 ευρώ.
*** Η παιδική κερκίδα θα λειτουργήσει κανονικά.
Η ΞΑΝΘΗ
Χωρίς τους τραυματίες Στρμπα, Μπόατεγκ, Μπεκαμέγκα, Μάνταλο και Αλτιπαρμακόφσκι θα αντιμετωπίσει η Ξάνθη τη Λάρισα στο "Αλκαζάρ".
Η προετοιμασία των ακριτών ολοκληρώθηκε χθες το πρωί με μία προπόνηση και ο Γιώργος Παράσχος έδωσε τις τελευταίες οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του.
Ο προπονητής της ομάδας, στη συνέχεια, ανακοίνωσε την 19μελή αποστολή, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα των τραυματιών Ζντένο Στρμπα, Τζορτζ Μπόατεγκ, Κριστιάν Μπεκαμέγκα, Πέτρου Μάνταλου, Μάριαν Αλτιπαρμακόφσκι.
Εκτός αποστολής, επίσης, και οι Δημήτρης Κομεσίδης, Σπύρος Βρονταράς, Παύλος Καθάριος, Νίκος Τσουμάνης, Μιχάλης Ζαρόπουλος. Οι τρεις τελευταίοι θα αγωνιστούν με την ομάδα Νέων.
Το θετικό αποτέλεσμα κρίνεται απαραίτητο για τους Θρακιώτες, μετά και από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Εθνικό Αστέρα, τόσο για βαθμολογικούς όσο και ψυχολογικούς λόγους.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Ανδρέας Παππάς, του Συνδέσμου Διαιτητών Αθηνών, ορίστηκε να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση με βoηθούς τους κ. Τρύφωνα και Γούκο, των Ε.Π.Σ. Δράμας και Ηπείρου, αντίστοιχα, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο κ. Παμπορίδης της Ε.Π.Σ. Κιλκίς. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Γιώργος Δούρος, του Συνδέσμου Κορινθίας.
ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ
Η μάχη των «αιωνίων» αντιπάλων, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 8ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι δύο ομάδες είναι έτοιμες για τη μεγάλη μάχη σήμερα το βράδυ (19:30) και την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ.
Η κατάσταση στα δύο στρατόπεδα είναι εντελώς διαφορετική. Ο Παναθηναϊκός πέρασε σαν σίφουνας από την Κοζάνη με 5-0 επί της τοπικής ομάδας, με πολλούς παίκτες να επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο, μετά την ήττα από την Α.Ε.Κ. Ο Νίκος Νιόπλιας θέλει μόνο τη νίκη, καθώς ξέρει ότι σε κάθε άλλο αποτέλεσμα πολύ δύσκολα θα παραμείνει στον πάγκο των πρωταθλητών.
Ο Ολυμπιακός είναι σαφώς πιο ξεκούραστος, αφού το παιχνίδι κυπέλλου με την Ηλιούπολη αναβλήθηκε λόγω της βροχόπτωσης. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε βρίσκεται σε θέση ισχύος, αφού έχει τέσσερις βαθμούς περισσότερους από τους «πράσινους» και θα είναι ικανοποιημένη και με το βαθμό της ισοπαλίας. Στο μεταξύ, ο Νταβίντ Φουστέρ ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα είναι στο αρχικό σχήμα.
Από εκεί και πέρα, σημαντικό είναι και το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, με τον Πανιώνιο να υποδέχεται την Α.Ε.Κ. Οι γηπεδούχοι είναι σε αγωνιστική πτώση και δεν θα έχουν στον πάγκο τους τον Μίκαελ Στόρε, ο οποίος απολύθηκε χθες από τη διοίκηση. Από την άλλη πλευρά, η Α.Ε.Κ. είναι σε άνοδο και θα παίξει για τους τρεις βαθμούς της νίκης. Εξίσου σημαντικό είναι και το παιχνίδι στην Κρήτη με τον Π.Α.Ο.Κ. να δοκιμάζει τις δυνάμεις του στην έδρα του Εργοτέλη.
Συνοπτικά οι αναμετρήσεις της 8ης αγωνιστικής:
ΣΗΜΕΡΑ
17:15 (Αλκαζάρ): Α.Ε.Λ. - Ξάνθη NOVA
17:15 (Βικελίδης): Αρης - Ατρόμητος NOVA
19:30 (ΟΑΚΑ): Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός NOVA
ΑΥΡΙΟ
15:00 (Σέρρες): Πανσερραϊκός - Καβάλα NOVA
15:00 (Παμπελοννησιακό): Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης
15:00 (Καυταντζόγλειο): Ηρακλής - Ολυμπιακός Βόλου NOVA
17:15 (Παγκρήτιο): Εργοτέλης - Π.Α.Ο.Κ. NOVA
19:30 (Νέα Σμύρνη): Πανιώνιος - Α.Ε.Κ. NOVA
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός      14-3   18
2. Παναθηναϊκός 11-6   14
3. Α.Ε.Κ.     12-7   13
4. Κέρκυρα 9-6     12
5. Καβάλα   9-6     12
6. Ηρακλής 5-4     10
7. Αστέρας Τρ.     6-6     10
8. Εργοτέλης         5-9     9
9. Άρης       3-7     9
10. Ολυμπιακός Β.         9-9     9
11. Π.Α.Ο.Κ.         7-7     8
12. Ατρόμητος      8-10   7
13. Λάρισα 3-6     6
14. Ξάνθη    4-8     6
15. Πανιώνιος       5-10   4
16. Πανσερραϊκός 5-11   4
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass