Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Η Μπαρτσελόνα της… Φιλιππούπολης

* ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2010 3:03 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:33
Αν μια ομάδα έγινε γνωστή για τη μεγάλη της φιλανθρωπική δράση αυτήν ήταν η Μπαρτσελόνα που επι σειρά ετών δεν έβαζε στη φανέλα της χορηγό αλλά την Unicef. Αν μια ομάδα στην ποδοσφαιρική Θεσσαλία θέλει να κάνει κάτι αντίστοιχο, αυτή είναι ο Απόλλων Λάρισα που πήρε μια σημαντική απόφαση και την παρουσίασε χθες βράδυ σε ειδική εκδήλωση.
Το ιστορικό σωματείο της Φιλιππούπολης δεν θα βάλει διαφήμιση στη φανέλα του αλλά επέλεξε να βάλει το σήμα του «Χαμόγελου του Παιδιού» και δεν είναι μόνο αυτό αφού θα δίνει το 10% των εισιτηρίων στο συγκεκριμένο σύλλογο. Επίσης τα Χριστούγεννα θα γίνει μια εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας θα συγκεντρωθούν χρήματα για τον ίδιο σκοπό. Κινήσεις που δείχνουν το κοινωνικό του πρόσωπο με τον καλύτερο τρόπο και αποδεικνύει πως σε δύσκολους οικονομικά καιρούς η ανθρωπιά περισσεύει.
Στη χθεσινοβραδινή παρουσίαση τον λόγο πήρε αρχικά ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Κώστας Καλαμπάκας, που ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω αρκετούς ανθρώπους να βρίσκονται εδώ και να στηρίζουν αυτή την ενέργεια. Φέτος θα έχουμε μια άλλη φιλοσοφία, θα υπηρετήσουμε μια άλλη ιδέα. Θα προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία. Η κρίση επηρεάζει όλους αλλά περισσότερο τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Αυτές πρέπει να στηρίξουμε πιο πολύ. Ήταν μια απόφαση όλου του διοικητικού συμβουλίου αλλά μεγάλο ρόλο έπαιξε και ο Γιάννης Δημοβέλης σε αυτή την ενέργεια».
Στο πάνελ βρισκόταν και η εκπρόσωπος του «Χαμόγελου του Παιδιού» η κ. Δωροθέα Πεφτιτσέλη που έκανε μια εκτενή αναφορά για τους σκοπούς και τη δράση του συλλόγου. Μάλιστα συγκινητικό ήταν το κομμάτι που μιλούσε για τον τρόπο ίδρυσης και τον μικρό Ανδρέα που αποτέλεσε τον λόγο δημιουργίας το 1995. Για την κίνηση του Απόλλωνα είπε: «Τέτοιες πρωτοβουλίες μας δίνουν δύναμη. Αρκεί η καλή διάθεση και η αγάπη για να στηρίζουμε τα παιδιά. Ευχαριστούμε τον Απόλλωνα για αυτή την κίνηση και είμαστε σίγουροι πως το σήμα μας θα δίνει δύναμη στους ποδοσφαιριστές του. Θα κάνουν το καλύτερο μέσα στο γήπεδο».
Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο δήμαρχος Λάρισας κ. Τζανακούλης και στην ομιλία του ανέφερε: «Είναι μια πρωτότυπη συνεργασία για τα ελληνικά δεδομένα. Ο Απόλλων έχει γράψει τη δική του ιστορία και συνεχίζει να γράφει ιστορία με αυτή την κίνηση του. Τώρα οι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα έχουν και έναν επιπλέον ρόλο καθώς θα παίζουν με αυτό το σήμα στην φανέλα τους. Το ζητούμενο είναι να κοιτάξουμε να κάνουμε παιδαγωγία και όχι πρωταθλητισμό».
Από την πλευρά της τεχνικής ηγεσίας μίλησε ο Γιώργος Κεραμάρης που υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Ο Απόλλων έχει από μόνος του βαριά φανέλα. Με αυτό που κάνει τώρα γίνεται ακόμα πιο βαριά. Είναι μια σπουδαία κίνηση και δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπο. Θα μπορούσαμε να βάλουμε διαφήμιση για να ενισχυθούμε οικονομικά αλλά προτιμήσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και αυτό έχει σημασία». 
Ως εκπρόσωπος της Νομαρχίας, μίλησε και ο κ. Κούργιας που τόνισε: «Είναι μια κίνηση πραγματικά συγκινητική και δείχνει πως ο σύλλογος έχει βάσεις, ουσία και ανθρωπιά».
Παρόντες στην εκδήλωσή ήταν οι αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Τερζούδης και Χρήστος Κέλλας, οι υποφήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την παράταξη «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών», του Κώστα Αγοραστού, κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, Ζήσης Γρηγορίου (πρόεδρος ΕΠΣΛ), ο πρόεδρος του ΑΟΔΛ, κ. Γιάννης Οικονόμου, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Λάρισα Πόλη του Αύριο», κ. Τεό Λιάκος, ο υποψήφιος της παράταξης «Λαρισαίων Πόλις», κ. Πέρπερας, εκπρόσωπος της παράταξης Ενωτική Πρωτοβουλία του κ. Καλογιάννη καιο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΛ, κ. Γιάννης Τζήμας (μάλιστα ο Κώστας Καλαμπάκας ευχήθηκε να υπάρχει καλή συνεργασία με τους «βυσσινί»).
* Τη φανέλα παρουσιάσαν οι παίκτες, Μαγαζιώτης, Περήφανος και Σκάκος. 
* Αξίζει να τονίσουμε πως ο πρόεδρος του Απόλλων, Κώστας Καλαμπάκας δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τους χορηγούς που στηρίζουν την ομάδα και αυτοί είναι: ο κ. Παπαϊωάννου, ο κ. Τακούδης, ο κ. Πιτσίλκας, ο κ. Παπαμιχαήλ, το Crispi, ο κ. Φωτάκης, ο κ. Μποχώρης, ο κ. Βαιόπουλος και ο κ. Ευθυμίου.
* Στην εκδήλωση είδαμε και τον αντιπρόεδρο του Απόλλωνα, κ. Γιάννη Πατέρα, που δείχνει έντονη δραστηριότητα για τα ποδοσφαιρικά γεγονότα αν και... μπασκετικός επί σειρά ετών.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass