«ΚΑΛΠΑΖΕΙ» Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ 4-1

Ένας Οικονόμος... σπάταλος

* «ΜΑΓΕΨΕ» Ο ΑΛΕΞΗΣ ΝΙΚΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΜΕ ΦΑΟΥΛ!

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2010 3:43 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:29
Ο δρόμος για την κορυφή είναι μακρύς και δύσκολος, όμως... περπατιέται και ο Οικονόμος κοιτώντας προς τα πάνω, πατώντας γερά στα πόδια του, θέλγεται από τη θέα εκεί ψηλά (έχει πολύ δρόμο ακόμη) και συνεχίζει να ανηφορίζει.     
Σε ένα γεμάτο για τοπικά ποδοσφαιρικά δεδομένα γήπεδο, παρουσία 500 περίπου φιλάθλων, η ομάδα της Τσαριτσάνης παίζοντας ποδόσφαιρο αξιώσεων επί ενός αντιπάλου που ήξερε τι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, επικράτησε του Απόλλωνα Λάρισας με σκορ 4-1.
Μετά λοιπόν το θριαμβευτικό 1-5 στην Καλαμπάκα επί των Μετεώρων, χθες η «αρμάδα» του Γιώργου Καλτέκη... χτύπησε και πάλι, αποδεικνύοντας «ότι σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση».
Το λαρισινό ντέρμπι ξεκίνησε αρκετά δυνατά και οι δυο ομάδες με πάθος και αγωνιστικότητα προσπαθούσαν να κυριαρχήσουν επί του αντιπάλου από την αρχή του παιχνιδιού, επιζητώντας η καθεμιά για λογαριασμό της τη νίκη.
Στο 2’ ο Φλίγκος με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι, όμως ο Απόλλωνας ήταν αυτός που μέχρι το 10’ πίεζε την εστία του Ξεσφίγγη για ένα τέρμα, χωρίς ωστόσο οι παίχτες των Αλεξούδη και Κεραμάρη, να είναι αποτελεσματικοί. Ο Αλέξης Νικούλης εκτέλεσε στο 9’ το πρώτο δυνατό φάουλ για την ομάδα της Τσαριτσάνης από τα 40μ. και ο τερματοφύλακας Μαγαζιώτης μπλόκαρε και μετά από 3 λεπτά στο 12’, από λάθος της άμυνας του Απόλλωνα, ο «ραδιούργος» Φλίγκος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και με εύστοχο πλασέ έκανε το 1-0. Οι παίκτες του Απόλλωνα αντέδρασαν, πίεσαν για την ισοφάριση, όμως οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Καλτέκη ήταν παθιασμένοι και αποφασισμένοι να κερδίσουν το ματς και δεν άφηναν περιθώρια θετικής αντίδρασης στους Απολλωνιστές, οι οποίοι όμως στο 32’ με ωραία φάση που δημιούργησαν στα καρέ του τερματοφύλακα του Οικονόμου Ξεσφίγγη, ισοφάρισαν σε 1-1 με σουτ του μαχητικού Φατούρα (προηγήθηκε απόκρουση του Ξεσφίγγη σε κεφαλιά). Από δω και πέρα αρχίζει ο μονόλογος με τα φάουλ του Νικούλη που όλος ο κόσμος θαύμαζε, οι αντίπαλοι απλώς παρακολουθούσαν και οι ποδοσφαιριστές της Τσαριτσάνης δεν προλάβαιναν να συγχαίρουν και να αγκαλιάζουν τον συμπαίκτη τους, συγκεκριμένα:
- Στο 19’ φάουλ του Νικούλη ξυστά άουτ.
- Στο 34’ φάουλ του Νικούλη από τα 35 μ. μετατρέπεται σε γκολ στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα του Απόλλωνα Μαγαζιώτη (δεν ευθύνεται) και το σκορ διαμορφώνεται σε 2-1.
- Στο 70’, θαυμάσιο και δυνατό χτύπημα φάουλ του Νικούλη και γράφεται το 3-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς παικτών και φιλάθλων της Τσαριτσάνης.
- Στο 81’, φάουλ συνέχεια του Αλέξη Νικούλη, ο οποίος με συρτό και ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή του Απόλλωνα, νίκησε για τρίτη συνεχόμενη δική του και για τέταρτη συνολικά -για την ομάδα του Οικονόμου-φορά τα αντίπαλα δίχτυα, γράφοντας το τελικό 4-1.
Το παιχνίδι είχε από νωρίς (στο 3-1) κριθεί και οι παίκτες του Απόλλωνα δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα καλύτερο παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλλαν. Υποτάχθηκαν σε έναν αντίπαλο που ήξερε πιο πολύ τι ζητούσε μέσα στο γήπεδο και οι προσπάθειές του είχαν αποτέλεσμα.
Δημιουργήθηκαν και άλλες αξιόλογες φάσεις στη διάρκεια του αγώνα τόσο από τον Απόλλωνα αλλά περισσότερο από τον Οικονόμο, επισκιάστηκαν ωστόσο από το μεγάλο σκορ και κυρίως από τα εκπληκτικά σε εκτέλεση φάουλ του Αλέξη Νικούλη (σ.σ. ο ίδιος παίκτης την προηγούμενη Κυριακή πέτυχε με φάουλ 2 τέρματα στα Μετέωρα και ο Οικονόμος είχε γράψει το τελικό εκτός έδρας σκόρ 1-5).
Ο ρυθμός του αγώνα ήταν αρκετά γρήγορος, οι παίκτες και των δυο ομάδων έπαιξαν αθλητικά παρότι υπήρξαν τραυματισμοί και η διαιτησία των κ Γκαραγκούνη Ι., Καραμπούλα Χρ. και Κοντελίδου Χαρ. (του συνδέσμου Πιερίας), ήταν δίκαιη και χωρίς προβλήματα. Πολυπρόσωπη για άλλη μια φορά η παρουσία των αστυνομικών οργάνων σε ένα παιχνίδι ήρεμο, που κύλησε σε αθλητική καθαρά ατμόσφαιρα και οι φίλαθλοι με την εύνοια και του καλού καιρού, το απόλαυσαν.
Οι φίλαθλοι της Τσαριτσάνης πιστοί στο κάλεσμα του συλλόγου για ενίσχυση της προσπάθειας που καταβάλλει η ομάδα να εδραιωθεί στη νέα κατηγορία και να κάνει το μεγάλο άλμα, ήταν εκεί και έδωσαν δυναμικό «παρών», αποζημιώθηκαν ωστόσο με την πολύ καλή εμφάνιση των παικτών. Τα ακούραστα ZVAN BOYS (οι έφηβοι φίλαθλοι του Οικονόμου), με «καπετάν φασαρίες», πανό και συνθήματα, έκαναν αισθητή την παρουσία τους και έφυγαν ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι με την επιτυχία της ομάδας τους από το γήπεδο. Η διοίκηση του συλλόγου εμφανώς χαρούμενη για τη συνεχόμενη επιτυχία των παικτών, συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές και ανταπέδωσε τη χαρά με το δικό της τρόπο.
* Κίτρινες κάρτες αντίκρυσαν οι Φουσίκας, Εμμανουήλ και Γανόλης για την ομάδα του Απόλλωνα, ενώ από την ομάδα του Οικονόμου ο Πούτας.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ (Καλτέκης Γ.): Ξεσφίγγης, Κολιός (87’ Παπακωνσταντίνου), Λιούσκας, Κολοβός (αρχηγός), Χατζηλιόντας (82’ Μπέης), Μαντζαφούλης, Μπαλής, Φλίγκος (75’ Πούτας), Ταχτινής, Νικούλης, Ζαχαράκης.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Αλεξούδης, Κεραμάρης): Μαγαζιώτης, Περήφανος, Βενέτης (63’ Γανόλης), Σκάκος, Πολύζος (αρχηγός), Εμμανουήλ, Γιαννακόπουλος, Φατούρας, Φουσίκας (75’ Γαρυφαλόπουλος), Στεργίου, Καραγκιόζης (52’ Αντωνόπουλος).
* Τον αγώνα παρακολούθησαν μεταξύ των άλλων και ο δήμαρχος Ελασσόνας και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος κ. Πασχόπουλος, ο κοινοτάρχης Τσαριτσάνης κ. Τσιμπόλης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού κ. Γρηγορίου Ζήσης, καθώς και αρκετοί άλλοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι κατά τις προσεχείς εκλογές.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass