ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Α1 ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις...

* ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΙΒΚΟΒΙΤΣ

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2010 3:42 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:29
Η αυλαία του επιμορφωτικού σεμιναρίου μπάσκετ της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθόσφαιρας Ελλάδας σε συνεργασία με την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Ο.Κ., έπεσε χθες στη Λάρισα με τη συζήτηση πάνω στους κανονισμούς, μεταξύ των διαιτητών και των προπονητών της Α1 με τους προπονητές του Παναθηναϊκού Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του Ολυμπιακού Ντούσαν Ίβκοβιτς να κλέβουν την παράσταση ενώ το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης.
Για τη Λάρισα ήταν περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις καθώς πήραν όλοι μια «γεύση» από Α1 (χάρη στον Λαρισαίο πρόεδρο της ΟΔΚΕ Ηλία Καφφέ που σαν μηχανικός «έχτισε» αυτό το σεμινάριο) καθώς μετά από αρκετά χρόνια η Λάρισα δεν θα έχει ομάδα στην Α1 εθνική κατηγορία και η μόνη λαρισινή εκπροσώπηση σ’ αυτή την κατηγορία θα είναι οι δύο διαιτητές ο Αποστόλης Νικολούλης και ο Γιάννης Παγώνης.
Η χθεσινή τελευταία μέρα ξεκίνησε με τη συζήτηση των κανονισμών ανάμεσα στους διαιτητές και τους προπονητές, ενώ ο πρόλογος έγινε από τον πρόεδρο της ΟΔΚΕ Ηλία Καφφέ που είπε ότι με τη φετινή καινοτομία να γίνεται σεμινάριο μόνο για τους διαιτητές της Α1, στόχος είναι η βελτίωση της εκπαίδευσης των διαιτητών και θα συνεχισθούν τα σεμινάρια. Ευχαρίστησε δε τους προπονητές παρά τις απουσίες των τεχνικών των Πανελληνίου, Περιστερίου και Αμαρουσίου.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης που έπλεξε το εγκώμιο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ως προπονητής του Παναθηναϊκού ενώ χαιρέτισε την επιστροφή του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τόνισε ότι φέτος θα πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια ώστε το μπάσκετ να κρατηθεί ψηλά γιατί όλοι τον «πυροβολούν» από το καλοκαίρι και μετά.
Είπε ότι θα γίνουν δύο ακόμα τέτοιες συναντήσεις διαιτητών και προπονητών.
Κατόπιν μίλησε ο άτυπος πρόεδρος της ΚΕΔ, Στέλιος Συμεωνίδης, που χαιρέτισε τη μαζική συμμετοχή των προπονητών και είπε ότι είναι μια ευκαιρία όλοι να λύσουν τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν και να εξηγήσουν τα σφυρίγματα, ενώ αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας του μπάσκετ.
Είπε ότι οι διαιτητές της Α1 δίνουν όραμα σε άλλους τριακόσιους που υπάρχουν στις εθνικές κατηγορίες, ενώ ζήτησε από τους προπονητές να σταματήσουν τις εμπρηστικές τους δηλώσεις για τις διαιτησίες γιατί δεν λύνουν προβλήματα. Οι διαιτητές, είπε, κάνουν λάθη όπως και οι προπονητές και οι παίκτες.
Τόνισε ότι πολλά είναι θέματα ψυχολογίας και γι’ αυτό στο σεμινάριο δόθηκε βαρύτητα στον τομέα αυτό και στόχος είναι όλοι να γίνονται καλύτεροι.
Στη συνέχεια ο καθηγητής διαιτησίας κ. Κορομηλάς ανέλυσε τους νέους κανονισμούς αλλά και επίμαχες φάσεις κυρίως από τα παιχνίδια πρωταθλήματος Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού. Το άξιο αναφοράς είναι ότι ακόμα και οι διαιτητές και οι προπονητές διαφωνούσαν στις αναλυόμενες φάσεις κάτι που έδειχνε το πόσο δύσκολα είναι τα σφυρίγματα των διαιτητών με τον Χρήστο Χριστοδούλου να επιμένει ότι οι διαιτητές δεν έχουν ριπλέι.
Τις φάσεις παρακολούθησαν δίπλα-δίπλα ο Ομπράντοβιτς με τον Ίβκοβιτς ενώ ο δεύτερος κάλεσε δίπλα του τον επίτιμο πρόεδρο της ΟΚΔΕ Κώστα Δήμου που τον χαρακτήρισε κορυφαίο διαιτητή της Ευρώπης.
Το σεμινάριο τελείωσε με το «σβήσιμο» μιας βεντέτας, αυτή του Ντούσαν Ίβκοβιτς που με την ιδιότητά του ως προπονητή της εθνικής Σερβίας είχε τσακωθεί με τον διαιτητή Χριστοδούλου στον φιλικό αγώνα Ελλάδας-Σερβίας για το τουρνουά «Ακρόπολις». Ο Στέλιος Συμεωνίδης κάλεσε και τους δύο και τους είπε ότι πρέπει να είναι φίλοι και ο Ίβκοβιτς είπε ότι δεν έχει πρόβλημα αλλά δεν μπορεί να τον αποβάλει τόσο εύκολα σε μια φάση που είχε δίκιο και διαμαρτυρήθηκε κόσμια, ενώ ο Χριστοδούλου απάντησε ότι δεν μπορεί να φωνάζει σε όλο τον κόσμο και αυτός να μην του δίνει τεχνική ποινή από τη στιγμή που λογοδοτεί για τον πειθαρχικό έλεγχο.
Τελικά, οι δυο τους έδωσαν τα χέρια.
ΤΟ ΒΕΤΟ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ...
Λίγο έλειψε το επιμορφωτικό σεμινάριο να τιναχθεί στον αέρα όταν οι διεθνείς δεν ήθελαν να γράψουν τα τεστ, αλλά όταν ο πρόεδρος της Ε.Ο.Κ., Γιώργος Βασιλακόπουλος, ανακοίνωσε ότι θα μείνει εκτός Ευρώπης όποιος αρνηθεί, τότε συμμορφώθηκαν και έγραψαν κανονικά. Επίσης, ο κ. Κορομηλάς ξεκαθάρισε ότι δε θα δεχθεί παρατηρήσεις και τηλεφωνήματα για το ποιοι θα παίζουν στην Α1, αλλά και ότι δεν σημαίνει ότι κάθε αγωνιστική θα παίζουν οι διεθνείς αλλά θα είναι όλοι ίσοι.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Με την ευκαιρία της έλευσης του προέδρου του ΕΣΑΚΕ Βασίλη Οικονομίδη ζητήσαμε την άποψή του για την πτώση του λαρισινού μπάσκετ και μας είπε: «Πέρυσι η ομάδα οργανώθηκε αργά και δεν μπορούσε να προλάβει ενώ θεωρώ αιτία της πτώσης τα οικονομικά προβλήματα του Γιώργου Μαλάκου. Πιστεύω ότι δεν είναι άσχημο να υπάρχει ομάδα στη Α2 ή τη Β’ Εθνική παίρνοντας μερικές οικονομικές ανάσες και να αρχίσει μια νέα διαδικασία παραγωγής παικτών. Η Λάρισα είναι κρίμα γιατί είναι πόλη του μπάσκετ και δεν θα είναι στην Α1. Φέτος το πρόβλημά μας είναι η άνιση χρηματοδότηση του ΟΠΑΠ σε σχέση με τα άλλα αθλήματα με αποτέλεσμα οι ομάδες να εξωθούνται σε χαμηλούς προϋπολογισμούς.
Όμως πιστεύω ότι θα δώσουμε ευκαιρία να αναδειχθούν νέοι παίκτες και σε μια πενταετία το μπάσκετ να ξαναβρεθεί ψηλά με μόνη αλλαγή ότι θα υπάρχουν καινούργιοι σταρ στο άθλημα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass