Η ΑΕΛ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ ΜΕ 1-0

Με δέκα (παίκτες) έμεινε στους... πέντε (βαθμούς)

* Η ΑΥΣΤΗΡΗ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΓΚΛΕΣΙΑΣ ΣΤΟ 24 ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΟΚΑΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΕΧΟ ΓΙΑΝ ΜΠΛΑΖΕΚ ΣΤΟ 31

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2010 3:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:27
Με δέκα παίκτες αγωνίστηκε η ΑΕΛ (λόγω αυστηρής αποβολής του Ματίας Ιγκλέσιας στο 24’) στο μεγαλύτερο διάστημα του χθεσινού αγώνα στις Σέρρες με αποτέλεσμα παρά την εκπληκτική απόδοση στο διάστημα 25’-40’ (και με αριθμητικό μειονέκτημα) να γνωρίσει την ήττα με 1-0 από τον Πανσερραϊκό στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα και έμεινε στους πέντε βαθμούς , συγκομιδή μικρή με δεδομένο το εύκολο πρόγραμμα που είχε η ομάδα στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου.
Οι τετρακόσιοι περίπου Λαρισαίοι φίλαθλοι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που ακολούθησαν εκτός έδρας την ομάδα έφυγαν πικραμένοι καθώς πάλι η ομάδα γνώρισε την ήττα με το ίδιο σκορ και πλέον η αναποτελεσματικότητα αρχίζει να «πληρώνεται» ακριβά κάτι που στη συνέχεια μπορεί να γίνει και «θηλιά στο λαιμό» των «βυσσινί» που υπάρχει κίνδυνος να μπούνε σε περιπέτειες για την παραμονή παρά τον υψηλό στόχο που είχε η ομάδα με τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου(θέση στην πρώτη πεντάδα).
Αυτή τη φορά δεν ήταν μόνο η αναποτελεσματικότητα αλλά και η αυστηρή αποβολή του Ιγκλέσιας που ανάγκασαν τη λαρισινή ομάδα να παίξει 65 λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα και παρόλα αυτά ήταν καλύτερη αλλά στο ποδόσφαιρο μετράνε οι βαθμοί και όχι οι εντυπώσεις. Η ΑΕΛ μέχρι τώρα έχει κερδίσει εντυπώσεις αλλά όχι βαθμούς.
Από σήμερα αρχίζουν δύσκολες μέρες, πιθανόν και αμφισβήτησης παικτών(αλλά και τεχνικής ηγεσίας) και στο επόμενο διάστημα(η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας είναι ευεργετική) θα πρέπει να ανατρέψει το κλίμα αρχή γενομένης στις 17 Οκτωβρίου στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης εντός έδρας.
Πάντως εκτός από το πρόβλημα του γκολ η ΑΕΛ έχει πρόβλημα και με τη διαιτησία καθώς στα τρία από τα πέντε μέχρι τώρα παιχνίδια του πρωταθλήματος αδικήθηκε κάτι που αν δεν παρθούν μέτρα θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα στη συνέχεια. Και το άσχημο είναι ότι θα δημιουργήσει συνθήκες αμφισβήτησης στους παίκτες.
Χθες πάλι υπήρχε ατυχία με αποκορύφωμα τη φάση του Μπλάζεκ στο 31’ που σε κεφαλιά που έκανε η μπάλα βρήκε το δοκάρι ενώ πάλι η Λαρισινή ομάδα έδειξε να έχει καλύτερα «πατήματα» από τους αντιπάλους αλλά όχι αποτελέσματα.    
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο προπονητής της ΑΕΛ Γιάννης Παπακώστας μετά την έλλειψη αποτελεσματικότητας και πίεσης ψηλά που είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να έχει «φτωχή» βαθμολογική συγκομιδή παρά την πολύ καλή απόδοση σε πολλά παιχνίδια, αποφάσισε να αλλάξει τακτική και από 4-2-3-1 να παίξει 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Βιέρα, στην άμυνα δεξιά τον Ταλ, σέντερ μπακ τον Νταμπίζα με τον Ταυλαρίδη και αριστερά τον Βενετίδη, στη μεσαία γραμμή υπήρχαν τρία αμυντικά χαφ σε σχήμα τριγώνου όπου ο Ιγγλέσιας ήταν πίσω και μπροστά οι Ρομέου, Γκέρεμι ενώ στην επίθεση αγωνίζονταν οι Μπλάζεκ(δεξιά), Κουζέν(στο κέντρο), Μετίν (αριστερά).
Από την άλλη ο τεχνικός του Πανσερραϊκού Ντράγκαν Κοκότοβιτς παράταξε την ομάδα με τεχνική και αυτός 4-3-3 με τερματοφύλακα τον Ράντμαν, στην άμυνα τους Πάπαζογλου (δεξιά), Άμο, Μαουενέ (σέντερ μπακ), Παντελιάδη (αριστερά), στην μεσαία γραμμή οι: Κάστρο, Αμπουμπακάρι, Σουμπίνιο και στην επίθεση τους Μπέλιτς (δεξιά), Λεοζίνιο (αριστερά), Νταλέ (στην κέντρο).    
Οι γηπεδούχοι που βρίσκονταν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και χωρίς βαθμό μπήκαν δυνατά και στα πρώτα είκοσι λεπτά είχαν την εδαφική υπεροχή προσπαθώντας με τον Μπέλιτς να απειλήσουν την εστία του Βιέρα και στο 24’ ο Ιγκλέσιας ρίχνει στο έδαφος τον Παπάζογλου με αποτέλεσμα με υπόδειξη του βοηθού Μπιτσίδη ο διαιτητής Τριτσώνης να αποβάλει τον παίκτη της ΑΕΛ(θα έπρεπε να δοθεί κίτρινη κάρτα).
Στη συνέχεια για δέκα λεπτά η Λαρισινή ομάδα κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και στο διάστημα αυτό ο Μπλάζεκ έχε δοκάρι ενώ ο Κουζέν για κλάσματα του δευτερολέπτου δεν μπόρεσε να πετύχει τέρμα καθώς τον πρόλαβε ο Μαουενέ.
Και ενώ το παιχνίδι πήγαινε για ισοπαλία στο ημίχρονο μια εκπληκτική ενέργεια τριών ξένων του Πανσερραϊκού (Σουμπίνιο, Λεοζίνιο, Νταλέ) φέρνει τους γηπεδούχους με γκολ του Νταλέ μπροστά με 1-0 και ο Γκέρεμι λίγο αργότερα δεν μπορεί να απαντήσει λόγω…Ράντμαν.              
Το ημίχρονο βρήκε τον Πανσερραϊκό να προηγείται με 1-0 και να έχει και ...ένα παίκτη…παραπάνω.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα των Σερρών κατάφερε να είναι πιο απειλητική μέχρι το 60’ με την ΑΕΛ να δείχνει ότι όλα τα περιμένει από τον Μπλάζεκ που ήταν σε καλή μέρα.
Κάπου εκεί άρχισε ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας να κάνει αλλαγές με στόχο να αυξηθεί η επιθετικότητα της ομάδας ρίχνοντας διαδοχικά στον αγωνιστικό χώρο τον Πουρί, τον Σίμιτς και το νεαρό Φαλάγγα (πρώτη συμμετοχή στη Σούπερ Λίγκα) αλλά  
δεν μπόρεσε να πετύχει το τέρμα της ισοφάρισης. Προσπάθησε αλλά οι γηπεδούχοι με καλή οργανωμένη άμυνα δεν ήταν εύκολη λεία με δεδομένο ότι με αυτή τη νίκη μπήκαν πάλι στην υπόθεση παραμονής στην κατηγορία. Και η ΑΕΛ μετράει δύο αγώνες εκτός έδρας, δύο ήττες με 1-0, δύο αδικίες από διαιτησία αλλά και σε πέντε παιχνίδια πέτυχε μόλις δύο γκολ.
ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
6’:Από λάθος του Ταλ παραλήπτης της μπάλας έγινε ο Μπέλιτς που μέσα από την μεγάλη περιοχή σουτάρει και αποκρούει ο Βιέρα εντυπωσιακά.
15’: Μακρινό σουτ του Σουμπίνιο καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βιέρα.
22’: Από λάθος του Ταυλαρίδη η μπάλα φθάνει στον Μπέλιτς που από καλή θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή σουτάρει στο εξωτερικό μέρος διχτύων του τερματοφύλακα της ΑΕΛ. 
24’: Από αριστερά ο Γκέρεμι εκτελεί φάουλ, η μπάλα φθάνει στον Μπλάζεκ που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά αποκρούει ο Ράντμαν εντυπωσιακά σε κόρνερ.  
25’: Ο Μπλάζεκ κάνει υπέροχη κάθετη πάσα στον Κουζέν αλλά την τελευταία στιγμή προλαβαίνει και αποκρούει ο Μαουενέ σε κόρνερ.
31’: Από αριστερά ο Βενετίδης (αφού προηγήθηκαν ωραίες πάσες Μετίν και Ρομέου) κάνει σέντρα και ο Μπλάζεκ πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά η μπάλα χτυπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ράντμαν και στη συνέχεια μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού.  
37’: Από αριστερά ο Παντελιάδης κάνει σέντρα και ο Αμπουμπακάρι μόνος από το σημείο πέναλτι πιάνει κεφαλιά που καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.  
40’: Σέντρα σουτ του Λεοζίνο από αριστερά αποκρούει δύσκολα ο Βιέρα.
43’: Ο Σουμπίνιο κάνει ωραία ενέργεια έξω από τη μεγάλη περιοχή περνώντας τον Νταμπίζα και μεταβιβάζει στον Λεοζίνιο από αριστερά, αυτός κάνει μια όμορφη πάσα προ του Νταλέ που μόνος σε κενή εστία κάνει το 1-0. 
45’+1’: Ο Γκέρεμι μετά από λάθος συνεννόηση των αμυντικών των γηπεδούχων σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και αποκρούει ο Ράντμαν. 
48’: Μακρινό σουτ του Σουμπίνιο καταλήγει άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βιέρα.
56’: Σουτ του Νταλέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Βιέρα.
75’: Ο Βενετίδης κάνει σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
90’+3’: Σουτ του Κουζέν από το σημείο πέναλτι αποκρούει συμπωματικά ο Μαουενέ.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΏΝ
Από την ΑΕΛ πρώτος παίκτης ήταν ο Μπλάζεκ μέχρι το 70’ που ήταν ο πιο απειλητικός της ομάδας και τον ακολούθησε ο Ρομέου με τον Νταμπίζα. Από κει και πέρα ο Ταλ καλός κατά διαστήματα όπως και ο Βενετίδης. Ο Ταυλαρίδης δεν ήταν άσχημος ενώ ο Ιγκλέσιας πρέπει να ελέγξει τα νεύρα του. Ο Γκέρεμι δεν έκανε τη διαφορά αλλά ούτε και ο Σιμιτς που τον αντικατέστησε.
Πάλεψε ο Μετίν όσο είχε δυνάμεις ενώ διάθεση έδειξε και ο Πούρι.  
Μαχητικός ο Κουζέν ενώ ο Βιέρα δεν ευθύνεται στο γκολ αλλά είχε και μερικές αψυχολόγητες ενέργειες. Ο Φαλάγγας έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται. 
Από τον Πανσερραϊκό κορυφαίος ο Παπάζογλου με τον Άμο και τον Μαουενέ. Καλός ο Αμπουμπακάρι αλλά και απειλητικοί σε κάποιες φάσεις ο Σουμπίνιο με τον Λεοζίνιο. Εκπληκτικός τερματοφύλακας που εμπνέει σιγουριά ο Ράντμαν.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Σταύρος Τριτσώνης(Αθηνών) ελέγχεται για την αυστηρή αποβολή του Ιγκλέσιας όπως και ο πρώτος βοηθός Δημήτρης Μπισίδης(Θράκης) που την υπέδειξε. Λέτε να λειτούργησε η κοντινή καταγωγή; Πολύ καλός ο βοηθός κ. Γεωργαράκος Νικόλαος(Αθηνών).
Κϊτρινες κάρτες είδαν οι:Κάστρο, Παντελιάδης, Γεωργιάδης, Μπλάζεκ, Κουζέν
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Ράντμαν, Παπάζογλου, Παντελιάδης, Αμπουμπακάρι (63’ Γεωργιάδης), Άμο, Κάστρο, Σουμπίνιο (82’ Ανάκογλου), Μπέλιτς (80’ Ντιόγκο), Ντάλε, Μουενέ, Λεοζίνιο.
ΛΑΡΙΣΑ: Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης (81’ Φαλάγγας), Ταλ, Γκέρεμι (72’ Σίμιτς), Κουζέν, Μετίν (61’ Πουρί), Ρομέου, Ιγγλέσιας, Μπλάζεκ   
Εισιτήρια: 1847
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass