ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ «Ε»

Γ. Νικητιάδης: Οι Μεσογειακοί θα γίνουν...

* ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ * Ο κ. ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2010 2:53 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:25
Στη Ρόδο την ιδιαίτερη πατρίδα του υφυπουργού Πολιτισμού αρμόδιου για τα θέματα Αθλητισμού (πλην Μαζικού και Ειδικού Αθλητισμού που αρμόδιος είναι ο κ. Αηδόνης) Γιώργου Νικητιάδη γίνεται το παγκόσμιο συνέδριο αθλητικών συντακτών από την UEPS (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αθλητικών Συντακτών) και δεν μπορούσε να λείψει από αυτή τη διοργάνωση.
Στο περιθώριο της τελετής έναρξης είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον κ. Νικητιάδη που δίπλα του είχε τον σύμβουλό του επί αθλητικών θεμάτων καθηγητή διαιτησίας (και γνωστό τηλεδιαιτητή) Περικλή Βασιλάκη (στις τελευταίες εθνικές εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής Πρέβεζας) και ξεκινήσαμε με τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 που θα γίνουν σε Λάρισα και Βόλο.
Ο κ. Νικητιάδης ξεκαθαρίζει τη θέση της κυβέρνησης με δηλώσεις στην «Ε»: «Η χώρα θα είναι συνεπής στις διεθνείς υποχρεώσεις που έχει αναλάβει και με γνώμονα αυτό φρονούμε ότι θα ανταποκριθούμε σ’ αυτήν τη διοργάνωση. Οι Αγώνες που αναλάβαμε θα διεξαχθούν κανονικά και εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο»
* Υπάρχει περίπτωση να γίνουν νέες εκπτώσεις...
«Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά και δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις. Η κυβέρνηση ήδη πήρε οικονομικά μέτρα , έγιναν θυσίες από τον ελληνικό λαό και πιστεύω, υπήρξε οικονομικός εξορθολογισμός των Αγώνων και πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να υπάρχει κάτι άλλο σχετικά με τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Θα προχωρήσουμε με τα ήδη αποφασισθέντα και τον αναθεωρημένο οικονομικό προυπολογισμό.»
Στη συνέχεια ο κ. Νικητιάδης μας αποκάλυψε ότι από τους πρώτους που τον επισκέφτηκαν ήταν ο πρόεδρος κ. Κωστής Πηλαδάκης (σ.σ. προφανώς για να τον ενημερώσει για το νέο γήπεδο που κατασκευάζει η ομάδα και τη χρηματοδότησή του) που μας είπε: «Ο κ. Πηλαδάκης με επισκέφθηκε και συζητήσαμε μαζί γύρω από θέματα του ποδοσφαίρου. Μου δήλωσε ένθερμος συμπαραστάτης στην προσπάθεια που κάνουμε για την καταπολέμηση της βίας. Είναι γνώστης του ποδοσφαίρου και δείχνει έτοιμος να βοηθήσει για την άνοδό του».
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο σύμβουλός του Περικλής Βασιλάκης και μας είπε ότι ο υφυπουργός θα έρθει στη Λάρισα για να δει το γήπεδο της ΑΕΛ και μάλλον το χρονικό σημείο της επίσκεψής του τοποθετείται στα τέλη Νοεμβρίου.
Με την ευκαιρία της παρέμβασης που έκανε ο κ. Βασιλάκης τον ρωτήσαμε αν η σύναψη συνεργασίας μαζί του οφείλεται στο θόρυβο που γίνεται γύρω από τη διαιτησία του ποδοσφαίρου (με αποκορύφωμα το θέμα Δαλούκα) αλλά και τον στοιχηματισμό, σύμφωνα με δημοσιεύματα ενεργών διαιτητών.
Μας είπε: «Ο κ. Βασιλάκης γνωρίζει πολύ καλά το χώρο της διαιτησίας και έχει χρεωθεί αρμοδιότητες καθώς βρίσκεται στην ομάδα που μας βοηθάει. Για μας το βασικό πρόβλημα είναι η βία στα γήπεδα η οποία είναι σάρκα εκ της σαρκός μας και εμείς πρέπει να προχωρήσουμε σε ανατροπές και να συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις ανατροπές. Και μέχρι τώρα η κυβέρνηση έδειξε διάθεση για ανατροπές αρκεί αυτές να στηρίζονται σε δεδομένα που να γνωρίζει η κοινωνία ότι οφείλονται σε διαμορφωθείσες συνθήκες. Εμείς αποφασίσαμε στον αθλητισμό να κάνουμε ανατροπές για τη βία και θα το πράξουμε».
* Αυτή τη στιγμή το ΣΔΟΕ (Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος) κάνει μια προσπάθεια να ερευνήσει τα οικονομικά του ελληνικού αθλητισμού καθώς οι πληροφορίες μιλάνε για παράνομο πλουτισμό ορισμένων και καταθέσεις εκατομμυρίων που δεν δικαιολογούνται σε άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Αυτό θα βοηθήσει την προσπάθεια για εξυγίανση στον αθλητισμό;
«Νομίζω ότι το ΣΔΟΕ με την έρευνα που κάνει θα ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο που υπάρχει στο χώρο του αθλητισμού. Αυτή τη στιγμή το ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει παραβάσεις στο χώρο του αθλητισμού και στόχος είναι να γίνεται ομαλή η δημόσια ζωή. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το ΣΔΟΕ και όσοι βάζουν κωλύματα στη δημόσια ζωή με τη συμπεριφορά τους πρέπει να αποκαλύπτονται. Υπάρχουν κυκλώματα παντού και στον αθλητισμό και όχι μόνο. Είδατε τι γίνεται με την εταιρία ακινήτων αλλά και το παραδικαστικό. Στο χώρο του αθλητισμού δεν πρέπει να υπάρχει κάλυψη γιατί ο αθλητισμός είναι κάτι το ωραίο κάτι που αγγίζει τις ψυχές των παιδιών και δεν μπορεί μερικοί να «μολύνουν» τα αθλητικά ιδεώδη. Βούληση του ΣΔΟΕ είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και ό,τι μεμπτό υπάρχει να έρθει στην επιφάνεια. Να ξεκαθαρίσει ο χώρος παντού.»
* Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Μπιτσαξής πολλές φορές συγκρούστηκε με αθλητικούς παράγοντες αλλά εσείς δείχνετε να έχετε βρει ισορροπίες. Παράδειγμα η επίθεση του κ. Βασιλακόπουλου, προέδρου της ΕΟΚ στον κ. Μπιτσαξή ενώ εγκωμιάζει εσάς. Τι γίνεται στο θέμα αυτό;
«Ο κ. Βασιλακόπουλος είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στο χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα στο μπάσκετ με μεγάλη προσφορά. Είναι πολύ παραγωγικός και πιστεύω ότι μερικά θέματα οφείλονται σε παρεξήγηση και εκεί αποδίδω και την διαφορά του κ. Μπιτσαξή με τον κ. Βασιλακόπουλο. Ο κ. Μπιτσαξής απλά είχε μια άλλη προσέγγιση αλλά όχι με διαφορές αλλά με καλή διάθεση όλα τα θέματα λύνονται».
* Και επειδή είναι η πρώτη συνέντευξη που δίνεται σε Λαρισινό μέσο μαζικής ενημέρωσης θα ήθελα να σας ρωτήσω την άποψή σας για τη συγκεκριμένη πόλη...
«Πρώτα απ’ όλα θέλω να συγχαρώ την εφημερίδα σας για την πολύ καλή της έκδοση και γενικά την προσφορά της στην ενημέρωση και την προώθηση Λαρισινών θεμάτων, γνωρίζω την πόλη και έχω αρκετούς φίλους τόσους που αν απαριθμήσω μερικούς θα παρεξηγηθούν οι υπόλοιποι.
Για μένα όμως Λάρισα σημαίνει παραγωγικός πλούτος καθώς αυτό που ενδιαφέρει είναι η προώθηση των βασικών παραγωγικών παραγόντων της περιοχής όπως η γεωργία και η κτηνοτροφία και νομίζω αυτί είναι οι κυρίαρχοι για την ανάπτυξη. Επίσης με χαροποιεί η αθλητική πρόοδος της περιοχής που εύχομαι να συνεχισθεί».
Ο Γιώργος Νικητιάδης με τη συνέντευξή του στην «Ελευθερία» ξεκαθαρίζει ότι οι Μεσογειακοί Αγώνες θα γίνουν και πλέον σύντομα θα δούμε την ανάπτυξη που θα προσφέρουν στη Λάρισα και το Βόλο αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία δικαιώνοντας αυτούς που τους διεκδίκησαν μια και θα εισρεύσουν στη Θεσσαλία πάνω από 500 εκατομμύρια σε έργα και συνάλλαγμα από 10.000 άτομα που θα έρθουν (τόσα υπολογίζονται) δημιουργώντας μια ιδιαίτερη δυναμική σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass