ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΖΙΩΓΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Βέροια την πρόκριση, ο Τύρναβος το χειροκρότημα...

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2010 3:18 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:25
Με ψηλά το...κεφάλι αποχαιρέτησε χθες το απόγευμα το κύπελλο Ελλάδος ο Τύρναβος 2005, ο οποίος ηττήθηκε στο δημοτικό στάδιο της πόλης από τη Βέροια με σκορ 1-0.
Οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη-πρόκριση για την 4η φάση, χάρη σε
ένα τέρμα που σημείωσε στο 57' ο Μπαργκάν με πλασέ. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι παρουσίασαν ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο και έχουν δικαιολογημένα πολλά παράπονα από το διαιτητή της αναμέτρησης, ο οποίος στο 52’ αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτι, όταν ο Αμαραντίδης ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Βασίλη Σκούπρα με τον κ. Παπαδόπουλο, να μην καταλογίζει την παράβαση..
Για το πέναλτι ήταν κατηγορηματικός ο παίκτης του Τυρνάβου, ενώ και ο παρατηρητής διαιτησίας κ. Ι. Παπαδημητρίου από το Σύνδεσμο της Πιερίας, από ό,τι άφησε να εννοηθεί, θεώρησε ότι ήταν σφάλμα του ρέφερι ο μη καταλογισμός του.
Και πρέπει η ΚΕΔ να μεριμνήσει για να μην παρατηρούνται αδικίες σε σωματεία που προσπαθούν τίμια και στον αγωνιστικό χώρο να πάρουν το αυτονόητο, αυτό που δικαιούνται.
Χθες λοιπόν ήταν μια γιορτινή ημέρα στον Τύρναβο και πάνω από 1.500 φίλαθλοι παρακολούθησαν ένα δυνατό παιχνίδι, που κρίθηκε σε λεπτομέρειες και το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τους Τυρναβίτες.
Μπορεί το σωματείο του Τυρνάβου να μην προκρίθηκε στην επόμενη φάση, όμως αυτά τα παιδιά αξίζουν πολλά μπράβο, διότι απέναντι σε ομάδες όπως είναι η Κόρινθος, η Δόξα Δράμας και η Βέροια που έχουν πολύ υψηλά μπάτζετ, απέδειξαν ότι οι δυνατότητές τους είναι μεγάλες και μπορούν να καταφέρουν πολύ περισσότερα πράγματα στη συνέχεια του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, φτάνει να συνεχίσουν οι παίκτες με τον ίδιο ζήλο.
Αντιμετώπισαν λοιπόν σαν ίσος προς ίσον τη Βέροια που έχει παίκτες-ονόματα, αλλά η διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες, ήταν αμελητέα.
Και μπορούμε να πούμε ότι ο Τύρναβος κέρδισε τις εντυπώσεις, διότι αγωνίστηκε δυνατά και ψυχωμένα, ενώ αδικήθηκε και από τη διαιτησία.
Σημαντικό ρόλο να σημειώσουμε ότι έπαιξε και η αναγκαστική αποχώρηση του Κώστα Μάγγου στο 29’ της συνάντησης, λόγω προβλήματος τραυματισμού που παρουσιάστηκε και υποχρέωσε τον τεχνικό της ομάδας, να αλλάξει το σχήμα.
Ο Μιχάλης Ζιώγας λοιπόν αρχικά, παρέταξε τον Τύρναβο με σύστημα 4-4-1-1. Κάτω από δοκάρια έπαιξε ο Καραναστάσης, δεξιά στην άμυνα ο Αθανασούλης, αριστερά ο Τζορμπατζίδης και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Γεωργαντζιάς με τον Σιάτρα, αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν ο Κώστας Μάγγος με τον Γρηγορίου, αριστερά στο χώρο του κέντρου ήταν ο Κουβελάς, δεξιά ο Κώστας Σκούπρας, ενώ στην επίθεση έπαιξε προωθημένος ο Μουρατίδης και λίγο πιο πίσω του ήταν ο Κροάτης
Μίσιτς (σ.σ. έκανε την παρθενική του εμφάνιση).
Κατά τη διάρκεια του αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τύρναβος έπαιξε και με 4-3-3, έχοντας στην επίθεση τους Κράββαρη αριστερά, κορυφή τον Μουρατίδη και δεξιά τον Κουβελά.
Από την άλλη πλευρά, η Βέροια του Αποστόλη Χαραλαμπίδη αγωνίστηκε με 4-2-3-1 τερματοφύλακας έπαιξε ο Καντιμοίρης, δεξί μπακ ο Αμαραντίδης, αριστερό ο Αουρέλιο (Ριμπέιρο), στο κέντρο της άμυνας ο Σαμαράς με τον Μπάρμπα, αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν ο Τσιάτσιος με τον Οικονόμου, η τριάδα μπροστά τους ήταν ο Μπλαζέφσκι, αριστερά στον άξονα ο Παυλίδης, ο Γεωγιάδης αγωνίστηκε δεξιά και μοναδικός προωθούμενος σέντερ φορ ήταν ο Γκόμεζ.
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ Ο-1
Στο πρώτο ημίχρονο, λίγες ήταν οι καλές στιγμές, για τις δύο ομάδες.
Σε ένα μακρινό σουτ του Μίσιτς στο 20’ η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα στο 22’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ:
Ο Λάζαρος Μουρατίδης απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, επιχείρησε το αριστερό σουτ και με δυσκολία ο Καντιμοίρης απέκρουσε σε κόρνερ την μπάλα.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν την εστία του Καραναστάση στο 38’, αλλά στο σουτ του Γεωργιάδη από την πάσα του Παυλίδη, η μπάλα έφυγε άουτ.
Σε σουτ του Μπλαζέφσκι στο 38’, ο πορτιέρο του Τυρνάβου έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε την μπάλα σε κόρνερ.
Στην επανάληψη, η Βέροια άνοιξε το σκορ στο 56’ όταν σε σέντρα του Μπλαζέφσκι από τα αριστερά, ο Μπαργκάν με πλασέ έκανε το 0-1.
Στο 69’, μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Γρηγορίου, ο Γεωργαντζιάς δεν έκανε καλό κοντρόλ και χάθηκε μια καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους
Δυο πολύ καλές στιγμές είδαν οι Βεροιώτες στο 81’ και 85’ με τον Μπαργκάν, στην πρώτη απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα ο Καραναστάσης, ενώ στη δεύτερη η μπάλα κατέληξε άουτ.
ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ... 1-1
Στην εκπνοή... έσπασαν καρδιές στο γήπεδο του Τυρνάβου, καθώς δυο φορές η ομάδα έφτασε κοντά στην ισοφάριση.
Ο Κουβελάς στο 90’ επιχείρησε το σουτ και ο Καντιμοίρης απέκρουσε την μπάλα, ενώ στο 90’+3 ο Κουβελάς εκτέλεσε μακρινό πλάγιο, η μπάλα έφτασε στο ύψος της περιοχής στον Κράββαρη, εκείνος έπιασε ένα δυνατό σουτ και ο γκολκίπερ της Βέροιας... απογειώθηκε στο δεξί του παραθυράκι και απέτρεψε την ισοφάριση.
Με το σφύριγμα της λήξης οι παίκτες του Τυρνάβου διαμαρτυρήθηκαν προς το διαιτητή για τον μη καταλογισμό του πέναλτι, ενώ παράλληλα χειροκροτήθηκαν θερμά από τον κόσμο, για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Καλύτεροι παίκτες από την πλευρά του Τυρνάβου ήταν οι Κώστας Σκούπρας, Βασίλης Σκούπρας, Γρηγορίου και Καραναστάσης, ενώ από τη Βέροια σίγουρα ο Μπαργκάν έκανε τη διαφορά, ενώ άρεσαν και οι Αουρέλιο, Γεωργιάδης, Μπλαζέφσκι, ενώ ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ Δημήτρης Τσιάτσιος έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Με λάθη η διαιτησία του κ. Παπαδόπουλου (Μακεδονίας) και των βοηθών του κ. Θανασακούδη, Καπουτζή (Μακεδόνιας).
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι: Tζορμπατζίδης (35’), Σιάτρας (72’) – Γεωργιάδης (77’), Οικονόμου (75’)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Μιχάλης Ζιώγας): Καραναστάσης, Αθανασούλης, Κ. Σκούπρας, Γεωργαντζιάς, Σιάτρας, Γρηγορίου, Κουβελάς, Τζορμπατζίδης (46' Β. Σκούπρας), Κ. Μάγγος (29' λ.τ. Αθ. Μάγγος), Μουρατίδης, Μίσιτς (58' Κράββαρης).
ΒΕΡΟΙΑ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Καντιμοίρης, Αμαραντίδης, Αουρέλιο, Μπάρμπας, Σαμαράς (46' Τζιμογιάννης), Τσιάτσιος, Γεωργιάδης, Οικονόμου, Γκόμεζ (65' Διαμαντόπουλος), Παυλίδης (46' Μπαργκάν), Μπλαζέφσκι.
* Αρχηγοί των δυο ομάδων ήταν ο Πέτρος Καραναστάσης για τον Τύρναβο και ο Δημήτρης Τσιάτσιος για τη Βέροια. Ο δεύτερος που αγωνίστηκε στο παρελθόν ως γνωστόν στην Α.Ε.Λ., είχε εγκάρδια συνομιλία με φίλους των «βυσσινί», μετά τον αγώνα.
* Το παιχνίδι παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι παλαίμαχοι παίκτες της ΑΕΛ, Τάκης Παραφέστας, Γιάννης Βαλαώρας, Κώστας Κολομητρούσης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Ζήσης Γρηγορίου, όπως επίσης παράγοντες, προπονητές και παίκτες ομάδων τοπικών κατηγοριών.
* Στις κερκίδες του δημοτικού σταδίου βρέθηκαν ο νυν δήμαρχος Τυρνάβου και εκ νέου υποψήφιος Χρήστος Κιτσίδης και οι υποψήφιοι για τη δημαρχία Θανάσης Νασίκας, Νίκος Μαλάκος.
* Παρόντες επίσης οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Κώστας Αγοραστός και Αστέριος Ροντούλης.
* Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Βέροια θα αντιμετωπίσει στην έδρας της στις 28/10 την Κέρκυρα, για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass