ΤΑ ΔΥΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ Α.Ε.Λ.

Πίεση ψηλά και αποτελεσματικότητα

* ΕΝΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΥΝΑ * ΚΑΤ’ ΙΔΙΑΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2010 2:43 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:24
Η Α.Ε.Λ. των τεσσάρων πρώτων αγώνων του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα έχει μια εκπληκτική συγκομιδή ευκαιριών (είναι μέσα στις πέντε πρώτες ομάδες σε τελικές προσπάθειες) αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους βαθμούς καθώς έχει μόλις πέντε σε τέσσερις θεωρητικά εύκολους αγώνες.
Η ομάδα δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά της λείπει η αποτελεσματικότητα μια και μετράει μόλις δύο τέρματα, ενώ έχει... επιπλέον αντιπάλους την τύχη και τη διαιτησία.
Και αν η αποτελεσματικότητα είναι ένας συνδυασμός πολλών παραγόντων, αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι να λείπει ένα στοιχείο που είχε γίνει σήμα κατατεθέν στα περσινά παιχνίδια που έδωσε η ομάδα με τεχνικό τον Παπακώστα και αυτό είναι η πίεση ψηλά και τα συνεχή κλεψίματα της μπάλας. Δεν ξέρουμε αν αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι Γκέρεμι, Κανόμπιο, Μπλάζεκ και Κουζέν δεν έχουν βρει τα «πατήματά» τους και τα τρεξίματά τους, αλλά σίγουρα δεν υπάρχει πίεση στην αντίπαλη άμυνα.
Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο των οκτώ αγώνων του περσινού πρωταθλήματος της τεχνικής ηγεσίας του Γιάννη Παπακώστα δεν υπάρχει.
Αν κάτι έχουμε ξεχωρίσει στο διάστημα των πρώτων αγωνιστικών, είναι η πολύ καλή αμυντική λειτουργία, έστω και αν χρειάστηκε να αλλαχθούν πολλές φορές πρόσωπα όπως ο Κολοβέτσιος, που έπαιξε σέντερ μπακ στον τελευταίο αγώνα με αντίπαλο την Κέρκυρα και ο Ταλ που πήρε τη θέση του δεξιού μπακ.
Συμπερασματικά, αρέσει η αμυντική λειτουργία της ομάδας που έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ και τα οποία ήταν τυχερά, το ένα αυτογκόλ και το άλλο με ευθύνη του Βιέρα, από μακρινή εκτέλεση φάουλ, αφού η μπάλα βρήκε ακόμα και το πόδι του γα να καταλήξει στον σκόρερ Φλαβίνιο. Η ειρωνεία είναι ότι η Α.Ε.Λ. δέχεται τυχερά γκολ, αλλά δεν βάζει η ίδια με τέτοιο τρόπο...
Δεν αρέσει η έλλειψη αποτελεσματικότητας, αλλά και η έλλειψη πίεσης στις αντίπαλες άμυνες.
ΚΑΤ’ ΙΔΙΑΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
Από χθες ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Παπακώστας, άρχισε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με ποδοσφαιριστές, που πληροφορίες ανέφεραν ότι έχει δύο στόχους, την τόνωση του ηθικού και την προσπάθεια για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από την ομάδα.
Σίγουρα η εικόνα δεν είναι απόλυτα αρνητική, αλλά από την άλλη, όταν λείπουν οι βαθμοί, είναι φυσιολογικό να υπάρχει γκρίνια.
Πάντως, ο Παπακώστας στηρίζει του παίκτες του, ενώ σήμερα το πρωί θα αρχίσει ένα νέος κύκλος συνομιλιών με άλλους ποδοσφαιριστές.
ΠΕΡΙ ΑΛΛΑΓΩΝ
Στο μεταξύ, από σήμερα θα φανεί λογικά (υπάρχει διπλή προπόνηση) αν θα υπάρξουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα της ομάδας και ποιοι παίκτες ετοιμάζονται να πάρουν θέση για ενδεκάδα.
Πολλά θα εξαρτηθούν και από την πορεία της αποθεραπείας ορισμένων ποδοσφαιριστών που έχουν προβλήματα τραυματισμών. Αυτοί είναι οι Μπλάζεκ, Κανόμπιο, Μακίνουα, Σίμτς, που έκαναν μαγνητική τομογραφία και βγήκε καθαρή, αλλά κανείς δεν ξέρει την ακριβή ημερομηνία που θα μπουν σε προπόνηση. Επίσης, ο Βελάσκο ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και η συμμετοχή του στον αγώνα της Κυριακής στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό είναι εξαιρετικά αμφίβολη.
 
ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ
800 εισιτήρια για τις Σέρρες
* ΓΚΡΙΝΙΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΑ 25 ΕΥΡΩ
Η Α.Ε.Λ. μπορεί να μην έχει τη βαθμολογική συγκομιδή που θέλουν οι φίλαθλοί της αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα την αφήσουν μόνη στην προσπάθεια που κάνει τη φετινή χρονιά που έχει στόχο την έξοδο στην Ευρώπη.
Για να τους ικανοποιήσει, λοιπόν, η διοίκηση της ΠΑΕ Α.Ε.Λ., μετά τη χθεσινή σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας της κυριακάτικης εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Πανσερραϊκό, συμφωνήθηκε για την ανάγκες των φίλων της Α.Ε.Λ. να διατεθούν συνολικά 800 εισιτήρια στη θύρα 8 του γηπέδου των Σερρών στην τιμή των 25 ευρώ. Λεπτομέρειες για τη διάθεσή τους θα κοινοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση τις προσεχείς ημέρες.
Και η διάθεση των εισιτηρίων ικανοποίησε τους πάντες, αλλά η τιμή των 25 ευρώ σίγουρα προβλημάτισε τους φιλάθλους, που θα αναγκαστούν για την αγαπημένη τους ομάδα πάλι να βάλουν το χέρι στην τσέπη.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass