ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ΜΕ 4-2 (0-0 κ.α., ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ)

Γράφει ιστορία με... πέναλτι ο Τύρναβος 2005

* «ΚΑΗΚΕ» Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΗΣ-ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.200 ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΑΠΟΘΕΩΣΑΝ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΧΑΛΗ ΖΙΩΓΑ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2010 3:26 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:20
ΤΥΡΝΑΒΑΡΑ ΟΛΕ! Μια χρυσή σελίδα έγραψε χθες ο Τύρναβος 2005 ο οποίος συνεχίζοντας τη θριαμβευτική του πορεία στο Κύπελλο Ελλάδος, απέκλεισε στα πέναλτι τη Δόξα Δράμας με σκορ 4-2!.
Πάνω από 1.200 φίλαθλοι αποθέωσαν τους ποδοσφαιριστές αλλά και τον Μιχάλη Ζιώγα, που με την ίδια πετυχημένη συνταγή όπως και στην Κόρινθο, οδήγησε την ομάδα στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αποκλείοντας μια ομάδα της Β’ Εθνικής που έχει πολύ υψηλό μπάτζετ και υψηλές φιλοδοξίες.
Τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην ημίωρη παράταση που παίχθηκε, καμία από τις δυο ομάδες δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και έτσι το ματς τελείωσε ισόπαλο 0-0.
Στα πέναλτι, οι φιλοξενούμενοι αστόχησαν δυο φορές και έτσι ο Τύρναβος που ευστόχησε και στα τέσσερα, πέρασε πανηγυρικά στον επόμενο γύρο.
Ο Τύρναβος έπαιξε σύστημα 4-2-3-1, με τον Καραναστάση να είναι κάτω από τα δοκάρια, τον Αθανασούλη δεξιά και τον Βασίλη Σκούπρα αριστερά στην άμυνα, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι Γεωργαντζιάς, Σιάτρας, αμυντικά χαφ έπαιξαν ο Κώστας και ο Θανάσης Μάγγος, πιο μπροστά τους ήταν ο Κώστας Σκούπρας δεξιά, ο Τσιρογιάννης αριστερά, δεκάρι έπαιξε ο Γρηγορίου και στην επίθεση ο Μουρατίδης.
Από την άλλη πλευρά η Δόξα Δράμας αγωνίστηκε με σύστημα 4-3-3.
Τερματοφύλακας έπαιξε ο Τοπαλίδης, αριστερό μπακ ο Παπαδόπουλος και δεξί ο Μπαξεβανίδης, στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Βέρτζος με τον Καρακώστα, στα χαφ έπαιξαν ο Ρούτσης αριστερά, ο Μαραγκός αμυντικό χαφ, ο Καρλόπουλος δεξιά, στην επίθεση ο Τσιμπλίδης δεξιά, ο Αγγος στην κορυφή και ο Χατζηπαντελίδης αριστερά.
ΑΠΟ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στο πρώτο ημίχρονο ο Τύρναβος ήταν καλύτερος, ήλεγχε το ρυθμό του αγώνα
και θα μπορούσε στον επιπλέον χρόνο που έδειξε ο διαιτητής κ. Τεβεκέλης (45’+1), να ανοίξει το σκορ.
Από πάσα του Κώστα Μάγγου ο Λάζαρος Μουρατίδης βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Τοπαλίδη, όμως στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
Καλές στιγμές είχαμε στο πρώτο ημίχρονο για τον Τύρναβο στο 32’όταν εκτέλεσε φάουλ ο Κώστας Μάγγος και δεν μπόρεσαν μέσα στην περιοχή να πιάσουν κεφαλιά Γεωργαντζιάς και Θανάσης Μάγγος, ενώ στο 41’σε μακρινό σουτ του Κ. Μάγγου, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Από την πλευρά της η Δόξα Δράμας έκανε αισθητή την παρουσία της στο 21’με τον Μαραγκό που δεν κατάφερε να νικήσει τον Καραναστάση και στο 36’με τον Τσιμπλίδη, που σούταρε δυνατά χωρίς ευτυχώς να βρει τον στόχο.
Ο τεχνικός των «Μαυραετών», Μιχάλης Γρηγορίου, που υποτίμησε ίσως τον Τύρναβο αφήνοντας στον πάγκο κάποιες σημαντικές μονάδες πέρασε στο 2ο ημίχρονο τον Γκονζάλες και λίγο μετά τον Μαρκόφσκι με αποτέλεσμα η Δόξα να πάρει τον έλεγχο και να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή της.
Έτσι στο 47’σε μακρινό σουτ του Γκονζάλες ο Καραναστάσης με υπερένταση απέκρουσε την μπάλα και δύο λεπτά αργότερα στο 49’, σε γύρισμα του Χατζηπαντελίδη, Άγγος και Τσιμπλίδης διαδοχικά δεν μπόρεσαν να βρούνε τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Στο 57’σε σέντρα Χατζηπαντελίδη, ο Άγγος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.
Ο προπονητής του Τυρνάβου Μιχάλης Ζιώγας έκανε πιο επιθετικό το σχήμα περνώντας στο παιχνίδι τους Κράββαρη, Καρντούμ και Κουβελά.
Έτσι ο Τύρναβος κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι μετά το 65’ κι έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κράββαρη στο 77’ όταν μόνος με τον αντίπαλο τερματοφύλακα πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια από το σημείο του πέναλτι και ενώ είχε δεχθεί την... ασίστ από τον Μουρατίδη.
Λίγο πιο πριν στο 73’ο Κράββαρης βρήκε τον Κουβελά, αυτός έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Βέρτζο και εν συνεχεία σε νέο χλιαρό σουτ του Κράββαρη, μπλόκαρε την μπάλα εύκολα ο Τοπαλίδης.
Στα τελευταία λεπτά η κούραση άρχισε να κάνει την εμφάνισή της περισσότερο στην πλευρά των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα στο 86’σε γύρισμα του Τσιμπλίδη να προλάβει ο Γεωργαντζιάς να διώξει την μπάλα προ του Μαρκόφσκι, ενώ στο 87’σε σουτ του Τσιμπλίδη η μπάλα κατέληξε άουτ.
ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ
Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση με τον διαιτητή Τεβεκέλη να αποβάλει στο 101’ τον Κουβελά με δεύτερη κίτρινη κάρτα σε ένα φάουλ που δινόταν και δεν δινόταν (σ.σ. μάλλον αυστηρή θεωρείται η απόφασή του). Παρόλα αυτά οι παίκτες του Τυρνάβου δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν την προσπάθειά τους, δεχόμενοι φυσικά πίεση από τον αντίπαλό τους.
Ο Τσιμπλίδης στο 95’βρήκε τον Γκονζάλες που σούταρε δυνατά, όμως ο Πέτρος Καραναστάσης έπεσε στην αριστερή του γωνία και πραγματοποίησε μια εκπληκτική απόκρουση αποσοβώντας το γκολ.
Στο 105’ο Κ. Μάγγος άργησε να τροφοδοτήσει τον Μουρατίδη και έτσι έδιωξε την μπάλα ο Βέρτζος, ενώ στο 110’από συνδυασμό των Σιάτρα, Μουρατίδη, Καρντούμ και γύρισμα του τελευταίου στον Κ. Μάγγο, αυτός όμως από το ύψος της περιοχής δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ και η μπάλα κατέληξε άουτ.
Και στο 113’οι γηπεδούχοι έχασαν μια σημαντική ευκαιρία, όταν το απευθείας φάουλ του Κώστα Μάγγου κατευθυνόταν στο «γάμα» της εστίας της Δόξας, όμως ο Τοπαλίδης κατάφερε με υπερένταση να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.
ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ
Στα πέναλτι για τον Τύρναβο ευστόχησαν οι Κώστας Μάγγος, Γρηγορίου, Σιάτρας και Γεωργατζιάς , ενώ από πλευράς Δόξας δύο πέναλτι κατέληξαν γκολ με τους Γκοντζάλες και Τσιμπλίδη, ένα άουτ με τον Μαρκόφσκι και ένα απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πέτρος Καραναστάσης.
* Επόμενος αντίπαλος στο Κύπελλο Ελλάδος θα είναι η Βέροια εντός έδρας.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από την ομάδα του Τυρνάβου ξεχώρισαν οι Σιάτρας, Γεωργαντζιάς, Καραναστάσης, Μουρατίδης και Κώστας Μάγγος, χωρίς να υστερήσει κανείς από τους υπόλοιπους.
Καλύτεροι των φιλοξενουμένων οι Γκονζάλες (κορυφαίος), Τσιμπλίδης, Άγγος και Βέρτζος.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Καλή η διαιτησία του κ.Τεβεκέλη (Μακεδονίας), ενώ και η παρουσία των κ.Θανασακούδη, Μερκενίδη-επίσης από τον σύνδεσμο Μακεδονίας- ήταν θετική.
Με κόκκινη κάρτα αποβλήθηκε στο 101’ο Κουβελάς που δέχθηκε δύο κίτρινες (70’ και 101’), ενώ κίτρινες αντίκρισαν οι Γεωργαντζιάς (40’), Τσιμπλίδης (39’), Άγγος (42’), Παπαδόπουλος (60’), Ρούτσης (68’), Μπαξεβανίδης (75’).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Μιχάλης Ζιώγας): Καραναστάσης, Αθανασούλης, Γεωργαντζιάς, Σιάτρας, Βασ. Σκούπρας (60’ Καρντούμ), Κ. Σκούπρας (60’ Κουβελάς), Αθ. Μάγγος, Κ. Μάγγος, Τσιρογιάννης (52’ Κράββαρης), Γρηγορίου, Λ. Μουρατίδης.
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Τοπαλίδης, Μπαξεβανίδης, Καρακώστας, Βέρτζος, Παπαδόπουλος, Καρλόπουλος (46’ Γκονζάλες), Μαραγκός (70’ Λίμα), Ρούτσης (65’ Μαρκόφσκι), Τσιμπλίδης, Άγγος, Χατζηπαντελίδης.
ΕΞΤΡΑ ΠΡΙΜ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
Μόλις τελείωσε ο αγώνας και μετά τους πανηγυρισμούς, πήγε στα αποδυτήρια και παρέδωσε φάκελο που περιείχε έξτρα πριμ στον αρχηγό Πέτρο Καραναστάση, ο πρόεδρος της ομάδας Βασίλης Μπρέζας τον οποίο σήκωσαν στα χέρια οι παίκτες και ακούσθηκε το σύνθημα: «Είναι τρελός ο... πρόεδρος».
ΕΝΣΤΑΣΗ ΥΠΕΒΑΛΕ Η ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ
Μετά τον αγώνα μάς δόθηκε η πληροφορία ότι η Δόξα Δράμας υπέβαλε ένσταση, για το χώρο των αποδυτηρίων, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν κατάλληλα, αλλά σύμφωνα με τους διαιτητές και τον παρατηρητή, μάλλον δεν θα έχει καμία τύχη.
Άλλωστε χθες ο αγώνας διεξήχθη κάτω από άριστες συνθήκες, ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε πολύ καλή κατάσταση ενώ και ο κόσμος παίρνει... άριστα δέκα για τη συμπεριφορά του.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass