ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΟΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕ 2-1

Πλήρωσε με ήττα τα… λάθη του ο Τύρναβος 2005

* ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 45΄, ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ Ο ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΣΤΟ 62΄, ΑΛΛΑ ΣΤΟ 77΄ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΡΜΑ * ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΟΚΑΡΙ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2010 3:25 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:18
Των απεσταλμένων μας Χρ. Αρχοντούλη, Άρη Γκουτρουμάνη
Με ήττα ξεκίνησε χθες το απόγευμα τις επίσημες υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας ο Τύρναβος 2005, ο οποίος έχασε στο Δημοτικό Στάδιο Κατερίνης από την Α.Ε. Ποντίων, με σκορ 2-1.
Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Τυρνάβου ουσιαστικά μπορούμε να πούμε ότι… πλήρωσε τα λάθη του, καθώς θα μπορούσε με λίγη τύχη να κατακτήσει τον βαθμό της ισοπαλίας, απέναντι σε μια ομάδα που απλά ήταν μαχητική και δεν αρνήθηκε φυσικά, τα… δώρα που της προσφέρθηκαν.
Σε ένα μέτριο λοιπόν ποιοτικά παιχνίδι, που όμως στην επανάληψη παρουσίασε μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ο Τύρναβος 2005 δεν έκανε ποδαρικό με το δεξί όπως θα ήθελε, αλλά σίγουρα οι δυνατότητες της ομάδας είναι πολύ μεγαλύτερες και πιστεύουμε ότι στη συνέχεια θα ανακάμψει, με την επιστροφή και των Γρηγορίου, Αθ. Μάγγου, Βασ. Σκούπρα, οι απουσίες των οποίων ήταν χθες αισθητές.
Για τους γηπεδούχους ο τεχνικός Γιώργος Καμπερίδης, παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας αγωνίστηκε ο Λαζαρίδης, δεξί μπακ έπαιξε ο Τροΐρης, αριστερό μπακ ο Νάιντος, στο κέντρο της άμυνας ο Παπαγιαννόπουλος με τον Καστελίδη, αμυντικό χαφ ο Λιόλιος με τον Μποταΐτη, δεξιά ο Βεϊδαμενίδης, αριστερά ο Κυρτέγος, πίσω από τον φορ ο Σαββίδης και σέντερ φορ ο Βελώνης.
Από την πλευρά του, ο προπονητής του Τυρνάβου 2005 Μιχάλης Ζιώγας, παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-4-2.
Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καραναστάσης, δεξιά στην άμυνα ο Αθανασούλης και αριστερά ο Κώστας Σκούπρας, στο κέντρο αυτής ο Γεωργαντζιάς με τον Σιάτρα, στα χαφ ο Κουβελάς δεξιά και ο Χριστοδούλου αριστερά, κεντρικά χαφ έπαιξαν ο Κώστας Μάγγος με τον Αντωνόπουλο και το δίδυμο της επίθεσης αποτελούσαν ο Μουρατίδης με τον Κροάτη Καρντούμ, που έκανε την παρθενική του εμφάνιση με το σωματείο του Τυρνάβου.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μιχάλης Ζιώγας ανακάτεψε την τράπουλα, περνώντας στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Αντωνόπουλο και δεξιά τον Σκούπρα, αμυντικό χαφ τοποθέτησε τον Κλάζογλου, έδωσε πιο επιθετικό ρόλο στην ομάδα, αριστερό χάφ έβαλε τον Καρντούμ και στη συνέχεια τον Τσιρογιάνη, ενώ στην επίθεση πέρασε μαζί με τον Μουρατίδη και τον Κράββαρη.
ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ
Ο Τύρναβος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 10’ τον Καρντούμ σταμάτησε την τελευταία στιγμή ο Παπαγιαννόπουλος (αντικανονικά), πριν μπει επικίνδυνα στην περιοχή της Α.Ε. Ποντίων.
Στο 17’, από πάσα του Κυρτέγου ο Νάιντος βγήκε τετ-α-τετ και στο σουτ που επιχείρησε ο Καραναστάσης απέκρουσε σωτήρια την μπάλα.
ΔΟΚΑΡΙ Ο ΜΑΓΓΟΣ
Τέσσερα λεπτά αργότερα στο 21’ ο Κώστας Μάγγος εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα αφού πρώτα βρήκε το τείχος, εν συνεχεία αποκρούστηκε από τη συμβολή των δοκών και κατέληξε κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Ένα καλό σουτ επιχείρησε στο 35’ ο Κυρτέζος και ο γκολκίπερ του Τυρνάβου «μπλόκαρε» την μπάλα.
ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΝΟΗ ΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ... 1-0
Κι ενώ φαινόταν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ 0-0, στο 45’ από αριστερά ο Βελώνης με τον Σαββίδη συνδυάστηκαν άψογα, ο πρώην παίκτης του Πυργετού (σ.σ. Σαββίδης) έδωσε έτοιμο γκολ στον Δημήτρη Κυρτέζο και αυτός έκανε το 1-0.
ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΜΕ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ 1-1
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 52’ ο Κυρτόγλου σε επέλαση από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή, έπιασε το σουτ αλλά ο Καραναστάσης έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε την μπάλα σε κόρνερ. Δέκα λεπτά αργότερα, στο 62’ ο Τύρναβος έφερε στα ίσια το παιχνίδι.
Με μακρινή πάσα ο Γεωργαντζιάς βρήκε τον Λάζαρο Μουρατίδη, ο οποίος πέρασε στο σπριντ τον Κεστελίδη, απέφυγε τον τερματοφύλακα και πανηγυρισμούς με πλασέ, ισοφάρισε σε 1-1.
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ... 2-1
Ακολούθησαν ευκαιρίες εκατέρωθεν για τις δύο ομάδες και στο ματς απέκτησε άγρια ομορφιά.
Στο 67’ ο Νάιντος επιχείρησε τη σέντρα, ο Κυρτέγος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, ο Καραναστάσης απέκρουσε ασθενώς εντέλει και απομάκρυνε ο Αντωνόπουλος.
Αμέσως μετά το 68’, ο Σκούπρας έβγαλε τη σέντρα και στο πλασέ του Κράββαρη η μπάλα κατέληξε μόλις άουτ.
Από ελεύθερο του τερματοφύλακα των Ποντίων, ο Κλάζογλου έκανε κακό υπολογισμό, αφήνοντας την μπάλα να χτυπήσει στο έδαφος και ο Βελώνης με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Καραναστάση και έτσι έγινε το 2-1, στο 77’.
Σε φάση διαρκείας στο 81’ ο Αντωνόπουλος προσπάθησε να διώξει την μπάλα, αυτή χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και ακολούθως ο Κεστελίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ακυρώθηκε το γκολ καθώς ο διαιτητής ήδη είχε σφυρίξει επιθετικό φάουλ.
Δυο λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης στο 88΄, ο Τσιρογιάννης επιχείρησε δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Λαζαρίδη σε μια δύσκολη απόκρουση στη δεξιά του γωνία. Τέλος στο 90΄+6 ένα σουτ του Κουβελά δεν βρήκε τον στόχο.
ΕΛΑΦΡΑ ΔΙΑΣΕΙΣΗ Ο ΣΙΑΤΡΑΣ
Ελαφρά διάσειση υπέστη ο νεαρός αμυντικός του Τυρνάβου 2005 Δημήτρης Σιάτρας, ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος μετά από διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα, με τον Διαμάντη των Ποντίων και έτρεξε πάνω του όλο το ιατρικό επιτελείο, προσφεροντάς του τις πρώτες βοήθειες.
Τελικά ο Τύρναβος στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων που υπέδειξε ο διαιτητής κ.Τομίδης, αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, αφού ήδη είχαν γίνει οι τρεις αλλαγές.
Ευτυχώς για τον Σιάτρα δεν ήταν τόσο σοβαρός ο τραυματισμός του, όσο αρχικά φάνηκε.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Κορυφαίος παίκτης των γηπεδούχων ήταν ο Κυρτέγος, ενώ πολύ καλά πήγε στο διάστημα που αγωνίστηκε και ο Σαββίδης. Φάνηκαν επίσης ο Νάιντος με τον Διαμάντη, που πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι.
 Από την ομάδα του Τυρνάβου προσπάθησαν φιλότιμα οι Μουρατίδης, Μάγγος και Κράββαρης.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Τομίδη (Σίπκας, Μιχάλογλου), συνδέσμου Πέλλας.
Κίτρινες κάρτες αντίκρυσαν οι Παπαγιαννόπουλος (10΄), Κυρτέγος (78΄), Κουβελάς (78΄), Γεωργαντζιάς (86΄).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (Γιώργος Καμπερίδης): Λαζαρίδης, Τροΐρης, Νάιντος, Παπαγιαννόπουλος, Κεστελίδης, Λιόλιος (60’ Διαμάντης), Μποταΐτης, Βεϊδαμενίδης (56’ Γούλας), Σαββίδης (68’ Τσιτλακίδης), Κυρτέγος, Βελώνης.
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Μιχάλης Ζιώγας): Καραναστάσης, Αθανασούλης (46’ Κράββαρης), Γεωργαντζιάς, Σκούπρας Κ., Μουρατίδης, Μάγγος Κ., Κουβελάς, Καρντούμ (61’ Τσιρογιάννης), Αντωνόπουλος, Σιάτρας, Χριστοδούλου (46’ Κλάζογλου).
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
*Με καθυστέρηση ενός τετάρτου περίπου άρχισε ο χθεσινός αγώνας λόγω της απόφασης που πήρε ο ΠΣΑΠ για να διαμαρτυρηθεί με αυτό τον τρόπο, σε κάθε μορφή βίας στα γήπεδα.
*Πριν ξεκινήσει το ματς, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Μπαχράμη.
*Περίπου 600 φίλαθλοι βρέθηκαν στις κερκίδες του ΔΑΚ Κατερίνης και ανάμεσά τους ήταν 200 περίπου φίλοι της τυρναβίτικης ομάδας.
*Το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Τυρνάβου Χρήστος Κιτσίδης, με τον αντιδήμαρχο Τάκη Κουτσίνα.
*Εθεάθησαν επίσης, ο πρώην Γ.Γ.Α. Κώστας Κουκοδήμος, ο γνωστός Κατερινιώτης προπονητής Σταύρος Διαμαντόπουλος, ο τεχνικός του Αετού Σκύδρας Λεωνίδας Μπίλης (σ.σ. η ομάδα της Σκύδρας θα είναι αντίπαλος του Τυρνάβου την ερχόμενη Κυριακή) και ο προπονητής της Ακαδημίας Τυρνάβου, Άρης Πατσής.
*Σύσσωμη ήταν η διοίκηση του Τυρνάβου 2005, με επικεφαλής τον πρόεδρο Βασίλη Μπρέζα, που τόνισε στο τέλος ότι η ομάδα δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, ενώ στοίχισαν και οι σημαντικές απουσίες των τριών παικτών (σ.σ. Γρηγορίου, Αθ. Μάγγου, Βασ.Σκούπρα).
*Ο άλλοτε γκολκίπερ της ΑΕΛ Παναγιώτης Νάσης, είναι προπονητής τερματοφυλάκων στους Πόντιους Κατερίνης.
*Πέρυσι ήταν συμπαίκτες στον Πυργετό και χθες βρέθηκαν αντίπαλοι. Ο λόγος γίνεται για τον Σαββίδη των Ποντίων και τον Τσιρογιάννη του Τυρνάβου 2005.
*Σε γνώριμα… λημέρια αγωνίστηκε ο Κώστας Μάγγος, καθώς έπαιξε παλιότερα στον Πιερικό και είχε να τα πει μα παλιούς του συμπαίκτες.
*Ένα λεπτό έδειξε επιπλέον χρόνο στο πρώτο μέρος ο 4ος διαιτητής κ. Δημήτρης Μαλούτας από τον σύνδεσμο Ημαθίας και έξι στο δεύτερο, λόγω τραυματισμού του Δημήτρη Σιάτρα.
* Ισχυρή αστυνομική δύναμη υπήρχε στο στάδιο της Κατερίνης, αλλά δεν χρειάστηκε η επέμβασή της, καθώς δεν συνέβη το παραμικρό.
ΑΨΟΓΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
Μαθήματα φιλοξενίας παρέδωσε η ομάδα των Ποντίων Κατερίνης και απευθύνουμε πολλά μπράβο τόσο στη διοίκηση όσο και στην υπεύθυνη Τύπου Διονυσία Μελίστα, η οποία διευκόλυνε το έργο των αθλητικογράφων, ήταν συνεχώς δίπλα τους για να βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειαζόταν, ενώ πρόσφερε καφέδες, χυμούς και νερό. Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν σε μια ομάδα που ενώ προέρχεται από την Δ΄ Εθνική κατηγορία, η διοίκησή της έκανε πολλά βήματα μπροστά και αξίζει κάθε καλός λόγος, για απλές… κινήσεις που κάνει.
 
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Φωκικός-Επανομή      0-2
Εορδαϊκός-Κοζάνη     2-0
Μακεδονικός-Αναγέννηση Γιαννιτσών          0-0
Αετός Σκύδρας-Νίκη Βόλου 1-1
Ναυπακτιακός-Δόξα Κρανούλας        0-1
Καλλονή-Ζάκυνθος    2-1
Εθνικός Φιλιππιάδας-Μ. Αλέξανδρος Σερρών           2-1
Πόντιοι Κατερίνης-Τύρναβος 2005     2-1
Ρεπό: Οδυσσέας Αναγέννησης Σερρών
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Επανομή          2-0       3
Εορδαϊκός       2-0       3
Καλλονή         2-1       3
Πόντιοι Κατ.    2-1       3
Φιλιππιάδα      2-1       3
Δόξα Κρανούλας        1-0       3
Νίκη Βόλου     1-1       1
Αετός Σκύδρας           1-1       1
Μακεδονικός 0-0       1
Γιαννιτσά         0-0       1
Ναυπακτιακός 0-1      0
Τύρναβος 2005           1-2       0
Ζάκυνθος        1-2       0
Μ.Αλέξανδρος            1-2       0
Κοζάνη            0-2       0
Φωκικός          0-2       0
Οδυσσέας Σερρών      0-0       0
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass