ΤΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ

ΑΕΛάρα βάλε ένα γκολ...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΛΑ...

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2010 3:23 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:18
Του Σωτ. Κέλλα
«ΑΕΛάρα βάλε ένα γκολ» φωνάζουν οι φίλαθλοι της ΑΕΛ στην προσπάθεια που κάνουν για να παροτρύνουν τους παίκτες να πετύχουν τέρμα και μάλλον την ίδια παρότρυνση θα κάνει και στη σημερινή ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές ο τεχνικός της ομάδας Γιάννης Παπακώστας.
Γιατί μπορεί η λαρισινή ομάδα να μην δέχεται τέρμα αλλά βάζει με το «σταγονόμετρο» μια και μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα έχει πετύχει μόλις ένα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι προχθές στον αγώνα με την Καβάλα (0-0) η ΑΕΛ έκανε το καλύτερο ημίχρονο (αναφερόμαστε στο δεύτερο) από την αρχή της σεζόν ενώ το αξιομνημόνευτο είναι ότι η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα δεν έχει καμία σχέση με αυτή των φιλικών αγώνων που ήταν άσχημη. Μερίδιο στην πολύ καλή εμφάνιση είχε ο πρόεδρος της ομάδας κ. Κωστής Πηλαδάκης την Παρασκευή και χθες έκανε πολύ καλές κινήσεις.
Η ισοπαλία μπορεί να δυσαρέστησε ως αποτέλεσμα μια και υπήρχε μοναδική ευκαιρία η ομάδα να βρεθεί μόνο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα (αν κέρδιζε) αλλά από την άλλη εμπνέει σιγουριά.
Και η σιγουριά για μια καλή πορεία γίνεται μεγαλύτερη να αναλογιστούμε ότι προχθές βασικοί παίκτες όπως ο Κανόμπιο, ο Μπλάζεκ και ο Πουρί δεν είχαν καλή απόδοση.
Παράλληλα βλέπουμε να αλλάζει πολλές φορές τακτική ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας αφού χθες διαμόρφωσε δύο φορές την ομάδα με εσωτερικές αλλαγές. Οι πιο χαρακτηριστικές ήταν στην αρχή του δευτέρου μέρους όταν πέρασε τον Κανόμπιο στο κέντρο και τον Μετίν αριστερά (ενώ ξεκίνησε ο Μετίν στο κέντρο και ο Κανόμπιο αριστερά) και επίσης η χρησιμοποίηση δίδυμου Κουζέν και Μακίνουα κάτι που δείχνει ότι υπάρχουν στο έμψυχο δυναμικό πολλές εναλλακτικές λύσεις.
Μάλιστα η πολύ καλή απόδοση της ομάδας κυρίως στο τελευταίο εικοσάλεπτο είχε ως αποτέλεσμα να μην κάνει την τρίτη αλλαγή αφού όλα έδειχναν ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου αλλά τελικά η ομάδα δεν τα κατάφερε.
Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να υπάρχουν περισσότερα σουτ προς το στόχο (την εστία) αλλά και η δημιουργία ευκαιριών μέσα στη μεγάλη περιοχή. Χρόνος για να διορθωθούν αυτά υπάρχει ενώ το εύκολο πρόγραμμα δίνει καλή ψυχολογία.
ΜΟΝΟ Ο ΜΠΛΑΖΕΚ
Ατή την εβδομάδα οι παίκτες της ΑΕΛ επειδή αγωνίζονται Σάββατο με τον Ηρακλή δεν θα έχουν ρεπό. Έτσι λοιπόν χθες έκαναν προπόνηση το πρωί από την οποία απουσίαζε μόνο ο Μπλάζεκ που έχει πρόβλημα στους προσαγωγούς. Αυτοί που αγωνίστηκαν με την Καβάλα έκαναν χαλάρωμα και οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά υπό αντίξοες συνθήκες καθώς το γήπεδο στα Δένδρα ήταν βούρκος από τη βροχή που έπεφτε την Κυριακή στο νομό Λάρισας. 
 «ΑΛΛΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ»   
Το γκολ του Στέλιου Βενετίδη, που εσφαλμένα ακυρώθηκε στο ματς με την Καβάλα, στέρησε τους βαθμούς της νίκης από τη Λάρισα στο χθεσινό παιχνίδι (0-0) μεταξύ των δύο ομάδων στο Αλκαζάρ. Αλλά η λαρισινή ομάδα αποφάσισε να κρατήσει ήπιους τόνους και φάνηκε και σε δηλώσεις του αρχηγού της ομάδας Νίκου Νταμπίζα σε δηλώσεις που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας και ο 37χρονος αμυντικός είπε: «Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε μέρος του τρόπου που αντιμετωπίζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να είμαστε διαφορετικοί και σε αγωνιστικά και σε εξωαγωνιστικά πλαίσια. Αν μπούμε σε τέτοιες λογικές θα μείνουμε «βαλτωμένοι» και δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε ούτε ένα βήμα παραπάνω. Είναι αλήθεια ότι ξεκίνησαν νωρίς τα παράπονα για τη διαιτησία, αλλά το θέμα δεν είναι το χρονικό σημείο. Είτε είναι η πρώτη αγωνιστική είτε η τελευταία οι συμπεριφορές είναι ίδιες. Έχει να κάνει με παγιωμένες αντιλήψεις και καταστάσεις. Οι ομάδες που ευνοούνται “κάνουν την πάπια” και όταν αισθάνονται ότι αδικούνται, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους. Αυτό είναι υποκριτικό. Δεν μπορεί να καλυτερέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο αν δεν αλλάξουν αυτές οι συμπεριφορές. Αυτές που συνηθίζουμε να λέμε μεγάλες ομάδες είναι οι περισσότερο υπεύθυνες.
   Όμως και οι μικρότερες είναι μέρος του προβλήματος γιατί ακολουθούν έναν παρόμοιο δρόμο. Αυτό βέβαια είναι αρκετά δύσκολο και έχει και το κόστος του, γιατί ο κόσμος θέλει να ακούει διαφορετικά πράγματα. Όταν λες ότι εμείς δεν θα ασχοληθούμε με τη διαιτησία και θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε αγωνιστικά σαν ομάδα, σε περνούν για μαλθακό και σου λένε ότι δεν είσαι δυναμικός. Όταν λοιπόν έρθει η μία αδικία πάνω στην άλλη για την ομάδα σου, δεν ξέρουμε το πώς θα αντιδράσει ο κόσμος γιατί έχει μάθει να ακούει συγκεκριμένα πράγματα. Δεν υπάρχει καμιά ενορχηστρωμένη προσπάθεια να μην ασχολούμαστε με τη διαιτησία. Είναι αντίληψη προσώπων. Εμείς δεν κατευθύνουμε αντιλήψεις. Είμαστε μια ομάδα που ο καθένας έχει ελευθερία λόγου και πράττει όπως νομίζει».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass