ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ 10ο ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ

Αρχίζει η γιορτή του μπάσκετ

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ (16.00)

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2010 2:58 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:12
 Η γιορτή του μπάσκετ το 10ο παγκόσμιο κύπελλο ξεκινά από σήμερα στη Τουρκία και για δύο εβδομάδες θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων του αθλήματος και όχι μόνο. Η εθνική ομάδα θα είναι παρούσα και όχι μόνο προσβλέπει σε μια απλή συμμετοχή αλλά στο βάθρο των νικητών όπως δηλαδή και πριν τέσσερα χρόνια όπου κατέλαβε για πρώτη φορά στην ιστορία της το ασημένιο μετάλλιο.
Ο πήχης για τους παίχτες του Γιόνας Κζλάουσκας μπορεί να βρίσκεται πολύ ψηλά όμως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αν λάβουμε υπόψη μας τα θετικά δείγματα που παρουσίασε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας στην Κύπερο και στο ΟΑΚΑ. Μελανό σημείο η αναγκαστική απουσία του Αντώνη Φώτση και του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη από τα δύο πρώτα παιχνίδια της εθνικής καθώς αμφότεροι τιμωρήθηκαν από την FIBA για τα επεισόδια με τους Σέρβους στο τουρνουά "Ακρόπολις ".
Στον Γ΄ όμιλο η Ελλάδα, μαζί με τις Κίνα, Ακτή Ελεφαντοστού, Ρωσία, Πουέρτο Ρίκο και τη διοργανώτρια Τουρκία συμμετέχει για 6η φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο 10ο Μουντομπάσκετ.
Για δεύτερη διοργάνωση στη θέση του Ομοσπονδιακού τεχνικού ο Λιθουανός Γιόνας Καζλάουσκας επέλεξε τους κορυφαίους Έλληνες παίκτες και αυτούς που θεωρεί πως είναι ικανοί ν΄ ανταπεξέλθουν στις ειδικές συνθήκες και απαιτήσεις ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Έχοντας οδηγήσει την Ελλάδα, στο χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας πέρυσι (2009) παρά τις αρκετές απουσίες τότε, τώρα γνωρίζει καλύτερα κάθε παίκτη ξεχωριστά και την ομάδα του. Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής επέστρεψαν στην "επίσημη αγαπημένη" έχοντας ξεπεράσει τους τραυματισμούς που τους στέρησαν τη συμμετοχή στην Πολωνία. Μεγάλος απών ο αρχηγός της Εθνικής μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, Θοδωρής Παπαλουκάς που επέλεξε να ξεκουραστεί, στη συνέχεια ζήτησε να ενσωματωθεί, κάτι που του αρνήθηκε ο Καζλάουσκας για να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες. Παρόντες σε όλες τις μεγάλες στιγμές αυτής της φουρνιάς οι έμπειροι γκαρντ, Βασίλης Σπανούλης και Νίκος Ζήσης. Πρώτο Μουντομπάσκετ για τον Γιάννη Μπουρούση (ο Σχορτσιανίτης του είχε πάρει τη θέση στην Ιαπωνία), αλλά και για τον Γιώργο Πρίντεζη που είχε συμπεριληφθεί πρώτη φορά στη δωδεκάδα της επίσημης αγαπημένης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Οι Στράτος Περπέρογλου, Κώστας Καϊμακόγλου και Νικ Καλάθης φόρεσαν μόλις για πρώτη φορά το εθνόσημο στο στήθος -σε επίπεδο ανδρών- στην Πολωνία αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες. Μοναδικός πρωτάρης στη δωδεκάδα για την Τουρκία ο Ίαν Βουγιούκας.
Οι αγώνες του ομίλου της εθνικής μας διεξάγονται στην Άγκυρα, του Α' Ομίλου στην Καισάρεια, του Β' Ομίλου στην Κωνσταντινούπολη και του Δ' Ομίλου στη Σμύρνη. Από τη φάση των "16" και μετά όλοι οι αγώνες θα γίνουν στην Κωνσταντινούπολη. Η Κίνα θα είναι σήμερα ο πρώτος αντίπαλος της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Δεύτερο "εμπόδιο" στο δρόμο των παικτών του Γιόνας Καζλάουσκας το Πουέρτο Ρίκο, στις 29 Αυγούστου. Η "αργυρή" στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας το 2006 Ελλάδα έχει ρεπό στις 30 Αυγούστου και την επομένη, στις 31/8, αντιμετωπίζει την οικοδέσποινα Τουρκία. Την 1η Σεπτεμβρίου, η Εθνική έχει τον θεωρητικά πιο εύκολο αγώνα του 3ου ομίλου, απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, και στις 2 Σεπτεμβρίου θα δώσει την καταληκτική αναμέτρηση στην πρώτη φάση με αντίπαλο, την πρωταθλήτρια Ευρώπης 2007 Ρωσία.
Σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής, από κάθε έναν εκ των τεσσάρων ομίλων των έξι της πρώτης φάσης προκρίνονται στην φάση των "16" οι τέσσερις πρώτες ομάδες. Τα οχτώ ζευγάρια που προκύπτουν χιαστί (ο 1ος με τον 2ο όμιλο και ο 3ος με τον 4ο όμιλο) δίνουν έναν νοκ άουτ αγώνα στην φάση των "16". Οι οχτώ νικητές συνεχίζουν με νοκ άουτ αγώνα ξανά και οι τέσσερις νικητές προκρίνονται στα ημιτελικά, όπου από τους δύο αγώνες θα προκύψουν οι δύο φιναλίστ για τον τελικό της 12ης Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.
Η φάση των ομίλων διαρκεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου. Η φάση των "16" στο διάστημα 4-7 Σεπτεμβρίου, ενώ οι νοκ άουτ χιαστί προημιτελικοί διεξάγονται στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου. Στις 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι δύο ημιτελικοί και στις 12 Σεπτεμβρίου «πέφτει η αυλαία» με την ανάδειξη του νέου παγκόσμιου πρωταθλητή.
ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
1ος ΌΜΙΛΟΣ - Καϊσερί (Καισάρεια)
Αργεντινή, Σερβία, Αυστραλία, Γερμανία, Ανγκόλα, Ιορδανία
2ος ΌΜΙΛΟΣ - Κωνσταντινούπολη
ΗΠΑ, Σλοβενία, Βραζιλία, Κροατία, Ιράκ, Τυνησία
3ος ΌΜΙΛΟΣ - Άγκυρα
Ελλάδα, Τουρκία, Πουέρτο Ρίκο, Ρωσία, Κίνα, Ακτή Ελεφαντοστού
4ος ΌΜΙΛΟΣ - Σμύρνη
Ισπανία, Γαλλία, Καναδάς, Λιθουανία, Νέα Ζηλανδία, Λίβανος
Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:
Σάββατο, 28/8/2010
Γ' Όμιλος: Ελλάδα-Κίνα 16:00, Ρωσία-Πουέρτο Ρίκο 18:30, Ακτή Ελεφαντοστού-Τουρκία 21:00.
Α' Όμιλος: Αυστραλία-Ιορδανία 16:30, Ανγκόλα-Σερβία 19:00, Γερμανία-Αργεντινή 21:30.
Β' Όμιλος: Τυνησία-Σλοβενία 16:30, ΗΠΑ-Κροατία 19:00, Ιράν-Βραζιλία 21:30
Δ' Όμιλος: Νέα Ζηλανδία-Λιθουανία 16:00, Καναδάς-Λίβανος 18:30, Γαλλία-Ισπανία 19:00.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass