ΘΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ

Ενιαίο καταστατικό από την ΕΠΟ

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΩΓΗΣ- ΕΡΧΕΤΑΙ Η 1η ΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ 2008-09

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2010 2:57 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:12
 Με μικρή συμμετοχή σωματείων (παρέστησαν εκπρόσωποι από 40 περίπου ομάδες) πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ. της ΕΠΣΛ στην οποία εγκρίθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του 2011(τα έσοδα και τα έξοδα του οποίου ανέρχονται στο ποσό των 411.500 ευρώ αντίστοιχα), ενώ παράλληλα έγινε και ο διοικητικός απολογισμός της περιόδου που μας πέρασε.
Στην αρχική του τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Ζήσης Γρηγορίου αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους των σωματείων αναφέρθηκε στην εκ νέου αναβληθείσα καταστατική γενική συνέλευση τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Οι εξελίξεις μας πρόλαβαν και η ΕΠΟ από μόνη της επειδή διαπίστωσε μια δυσαρμονία σε όλες τις Ενώσεις δημιούργησε ένα καταστατικό με το οποίο πρέπει να εναρμονιστούν όλες οι ΕΠΣ. Δηλαδή να έχουμε ένα ενιαίο καταστατικό. Δίδεται ωστόσο το περιθώριο σε δύο τρία θέματα η κάθε Ένωση να έχει κάτι το διαφορετικό. Άρα λοιπόν επειδή θα πρέπει να μελετήσουμε το συγκεκριμένο θέμα, αποφασίσαμε να το αναβάλουμε σε μια άλλη χρονική στιγμή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγορίου και πρόσθεσε:
«Παράλληλα σας προαναγγέλλουμε από τώρα ότι φέτος η Ένωσή μας όπως γνωρίζετε κλείνει τα 50 χρόνια και επομένως θα διοργανώσουμε κάποιες εκδηλώσεις για να τιμήσουμε το ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο και όλους αυτούς οι οποίοι είτε από τη θέση του παράγοντα είτε του διοικητικού της ΕΠΣΛ έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια».
Ακολούθησε η ομόφωνη έγκριση του οικονομικού προϋπολογισμού για το 2011 τα έσοδα και τα έξοδα του οποίου ανέρχονται στο ποσό των 411.500 ευρώ αντίστοιχα, ενώ στη συνέχεια ο Λευτέρης Γρηγοριάδης έκανε τον διοικητικό απολογισμό της περσινής χρονιάς.
Το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις αλλαγές που έλαβαν χώρα στα πρωταθλήματα όπως η κατάργηση των αγώνων μπαράζ και η θέσπιση του αγώνα διαβάθμισης, στα πρωταθλήματα υποδομής με τη διεξαγωγή τριών νέων πρωταθλημάτων (εφηβικό, ακαδημιών, προτζούνιορ), στις οικονομικές παροχές προς τα σωματεία (δωρεάν φαρμακείο, δωρεάν συμμετοχή σε κύπελλο-πρωτάθλημα, κατάργηση της υποχρεωτικής κάρτας χορού, λαχειοφόρος, ενίσχυση σωματείων δήμου Λαρισαίων). Επίσης ο κ. Γρηγοριάδης αναφέρθηκε στο ταμείο αρωγής και τις επαφές που έγιναν με τους αρμόδιους του Πανεπιστημιακού σχετικά με τις εξετάσεις των ποδοσφαιριστών, στις προσπάθειες που έγιναν για τη λειτουργία του ιατρικού κέντρου της ΕΠΣΛ και οι οποίες όπως ανέφερε βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, στη λειτουργία της Επιτροπής Πρωταθλήματος, στις διάφορες εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα, στις περιφερειακές συναντήσεις με τα σωματεία, στην κατά 90% ιατρική κάλυψη των αγώνων, στη συνέντευξη Τύπου για τον τελικό κυπέλλου και την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα, στην καταβολή ενός μέρους των χρημάτων στους παρατηρητές αγώνων, στη σχολή διαιτησίας, στην Πανελλαδική σύσκεψη και τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν με τον ΑΟΔΛ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ομάδων αναφορικά με τη χρήση των γηπέδων και τις διαφημιστικές πινακίδες.
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη συνέχεια της ΓΣ συζητήθηκαν διάφορα άλλα θέματα με βασικότερο αυτό της λειτουργίας του ταμείου αρωγής. Κατόπιν λοιπόν σχετικής πρότασης του διοικητικού της ΕΠΣΛ, Βασίλη Μητροδήμου αποφασίσθηκε τα σωματεία μέσα σε διάστημα 10 ημερών να δηλώσουν εγγράφως στην ΕΠΣΛ εάν επιθυμούν ή όχι να ενταχθούν στο καθεστώς του ταμείου αρωγής και σε περίπτωση που πάνω από το 50% των ομάδων συμφωνήσουν να μετέχουν τότε θα ισχύσει υποχρεωτικά και για τις υπόλοιπες ομάδες δηλαδή για όλες.
Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά ανακοινώθηκε ότι εγκρίθηκε η καταβολή της πρώτης δόσης από την επιχορήγηση της περιόδου 2008-09 για τις ομάδες της Α’ και Α1 και όπως υπολογίζεται ότι μέσα σ’ ένα μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή των χρημάτων η οποία θα γίνει από την ΕΠΣΛ και όχι μέσω τραπέζης. Έως τότε υπολογίζεται να δοθούν χρήματα και στις ομάδες των υπολοίπων κατηγοριών.
Επίσης τα σωματεία της ΕΠΣΛ θα μπορούν φέτος να προμηθεύονται τους λαχνούς της λαχειοφόρου χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Τέλος σχετικά με την καταλληλότητα των γηπέδων ο α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΣΛ, κ. Βασίλης Νταβαρούκας επισήμανε ότι από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας ζητήθηκε να υπάρχουν σε κάθε γήπεδο φορείο και οξυγόνο προκειμένου να δοθεί έγκριση καταλληλότητας.
*Στην προχθεσινή Γ.Σ. παρέστησαν από την πλευρά του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ οι κ. Γρηγορίου, Νταβαρούκας, Γκούμας, Πουλαράκης, Κυριλλίδης, Γρηγοριάδης, Λεωνιδάκης, Μητροδήμος, Παπαγεωργίου, από την ΕΔ/ΕΠΣΛ οι κ. Νίτσας, Κωστής, Κακαρδάκης και από την Επιτροπή Καλλιέργειας οι κ. Φαρμάκης και Τσιλίκης.
ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Α’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ
1 αγωνιστική: Φακίτσας Β. (Δόξα Βλαχογιαννίου).
3 αγωνιστικές: Φακίτσας Ι. (Δόξα Βλαχογιαννίου).
ΕΡΑΣ. Π.Α.Ε.
1 αγωνιστική: Καρανίκας Νικ. (Ερασ. Α.Ε.Λ. 1964).
Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ
1 αγωνιστική: Ισακου Εργιον (Θύελλα Λάρ.), Λυκοκώστας Γ. (Τοξότης Λάρ.).
4 αγωνιστικές: Σαμψαρής Αντ. (Θύελλα Λάρ.).
Β’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ
1 αγωνιστική: Χαμορούσος Θ. (Α.Ο. Ναρθακίου), Θεοχάρης Ι. (Μαχητής Τερψιθέας).
2 αγωνιστικές: Βαρελάς Ηλίας (Α.Ο. Ναρθακίου).
3 αγωνιστικές: Στρατινάκης Π. (Πανιώνιος Ν. Σμύρνης).
4 αγωνιστικές: Θεμελής Π. (Αναγ. Δήμου Αρμενίου), Τσάντος Κ. (Νέος Ατρόμ. Σωτηρίου).
5 αγωνιστικές: Kolleshi A.(Αναγ. Δήμου Αρμενίου).
7 αγωνιστικές: Σκάκος Γ. (Δόξα Ραχούλας).
10 αγωνιστικές: Μάντζιαρης Αχ. (Όλυμπος Γόννων).
Γ’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ
1 αγωνιστική: Μακρής Α. (Ατρ. Βαμβακούς), Τσιαγκαλης Ζ. (Δάφνη Γλαύκης), Ζιώγας Ε. (Π.Ο.Μ. Ελευθεροχωρίου), Καρβούνης Α. (Απόλλων Βρυσιών).
2 αγωνιστικές: Ριζάκης (Ηρακλής Ομολίου), Ακρίβος Χ. (Προοδευτική Λάρ.), Ρουσόπουλος Λ. (Ατρόμ. Βαμβακούς).
3 αγωνιστικές: Κατσιγιάννης Φ., Βασιλόπουλος Κ. (Α.Ο. Συκέας), Παπαδόπουλος Α. (Ηρακλής Καλλιθέας).
4 αγωνιστικές: Δοξαράς Α. (Ένωση Μελίας), Αγριόδημος Ν. (Α.Ο. Συκέας).
Δ’ ΕΘΝΙΚΗ
3 αγωνιστικές: Θανάσης Θωμάς (Π.Σ. Ελασσόνας).
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass