ΜΕΤΑΝΙΩΣΑΝ ΟΣΟΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΑΕΛ-ΓΙΑΝΝΙΝΑ (0-0)

Καλύτερα στις... παραλίες

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΔΙΧΤΥΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΑΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2010 3:59 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:10
«Είναι ένα φιλικό και τίποτα παραπάνω» ήταν τα λόγια του Λαρισαίου παίκτη του Π.Α.Σ. Γιάννινα Ηλία Κώτσιου, όταν του ζητήσαμε να σχολιάσει το προχθεσινό φιλικό παιχνίδι μεταξύ Α.Ε.Λ. - Π.Α.Σ. Γιάννινα (0-0) και είναι μια άποψη απόλυτα σεβαστή και φυσιολογική. Αλλά από την άλλη πλευρά οι οκτακόσιοι περίπου φίλαθλοι σίγουρα θα μετάνιωσαν που άφησαν το απόγευμα του Σαββάτου (και ορισμένοι πολύ νωρίς για να προλάβουν το παιχνίδι που άρχιζε στις 6.30...) τις παραλίες για να δούνε το τελευταίο τεστ πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Μια βδομάδα λοιπόν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος η ΛΑΡΙΣΑ προβλημάτισε με την απόδοσή της στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι στο Αλκαζάρ με αντίπαλο τα Γιάννινα, καθώς το 0-0 αντανακλά την κακή λειτουργία της επιθετικής της γραμμής ή αν θέλετε την άψογη λειτουργία της αμυντικής των φιλοξενουμένων. Βέβαια, να τονίσουμε ότι και οι Γιαννιώτες εκτός από άμυνα δεν έδειξαν κάτι στην επιθετική γραμμή, με τον Μπακαγιόκο να είναι απομονωμένος ανάμεσα στον Ταυλαρίδη και τον Νταμπίζα, έχοντας κερδίσει απλά μια μονομαχία από την οποία προήλθε και μια καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους.
Οι οκτακόσιοι περίπου Λαρισαίοι φίλαθλοι απογοητεύτηκαν από την εικόνα της Α.Ε.Λ. που θα πρέπει να ανεβάσει στροφές ενώ δεν υπήρχε δικαιολογία καθώς η ομάδα αγωνίσθηκε με τους βασικούς με εξαίρεση τις απουσίες των Κανόμπιο (δήλωσε λίγο πριν τον αγώνα αδυναμία) και Κουζέν (παρακολούθησε τις προσπάθειες της ομάδας από τον πάγκο).
Η ευκαιρία ήταν σπάνιο είδος για τους γηπεδούχους ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι φέτος θα είναι πρωταγωνιστές στη Β’ Εθνική αφού κατάφεραν να παίξουν καλά στην άμυνα και στις αντεπιθέσεις να δημιουργούν κάποιες μικροευκαιρίες.
Γενικά το χθεσινό φιλικό δεν πρόσφερε συγκινήσεις και δεν υπάρχει παίκτης των γηπεδούχων που να ξεπέρασε τη μετριότητα με εξαίρεση τον Πουρί και τον Κατσιαρό ενώ από τους φιλοξενούμενους άρεσαν οι: Σιαλμάς, Κεϊτά και Τζάνης.
Αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε ήταν η όρεξη των νεαρών Σιατραβάνη και Ρέντζα που μπήκαν με πάθος, αναστάτωσαν δυο-τρεις φορές τα σέντερ μπακ των φιλοξενουμένων και γενικά είχαν συμπεριφορά καλύτερα από τους θεωρητικά βασικούς. Και αυτό ίσως να είναι μια παρηγοριά, μια ένδειξη ότι ευσταθεί μια δικαιολογία περί κόπωσης των παικτών και γι’ αυτό ο Παπακώστας εδώ και λίγες μέρες αρχίζει να κάνει μονές προπονήσεις.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Α.Ε.Λ., Γιάννης Παπακώστας, πληροφορήθηκε λίγο πριν τον αγώνα ότι ο Κανόμπιο δήλωσε αδυναμία να αγωνισθεί και έτσι διαφοροποίησε τα πλάνα του αλλά όχι την τακτική που ακολούθησε και ήταν το 4-2-3-1. Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια αγωνίσθηκε ο Βιέρα, στην άμυνα έπαιξαν οι: Βελάσκο (δεξιά), Νταμπίζας, Ταυλαρίδης (σέντερ μπακ), Βενετίδης (αριστερά), αμυντικά χαφ αγωνίσθηκαν ο Ρομέου και ο Ιγγλέσιας και πιο μπροστά οι: Μπλάζεκ (δεξιά), Μετίν (κέντρο), Πουρί (αριστερά) και μπροστά στην επίθεση αγωνίσθηκε ο Μακίνουα.
Από την άλλη ο προπονητής του Π.Α.Σ. Γιάννινα Στεφάν Ντεμόλ παράταξε την ομάδα του με την ίδια τακτική (4-2-3-1) έχοντας για τερματοφύλακα τον Σικαλιά, στην άμυνα τους Ντάσιο (δεξιά), Κώτσιο, Πάντο (σέντερ μπακ), Βάντερσον (αριστερά), αμυντικά χαφ τους Ανδράλα, Κεϊτά, πιο μπροστά τους Σιάλμα (αριστερά), Μπουχάν (κέντρο), Τζανή (δεξιά) και μπροστά ο γνώριμος στο λαρισινό κοινό από τη θητεία του στην Α.Ε.Λ. Μπακαγιόκο. Γνώριμοι είναι και οι Λαρισαίοι Κώτσιος, Κυριάκος (ο δεύτερος δε ξεκίνησε στην ενδεκάδα) αλλά και ο Κηπουρός που είχε θητεία στην Α.Ε.Λ. και ήταν δεύτερος τερματοφύλακας.
Το παιχνίδι που ξεκίνησε κάτω από θερμοκρασία 38 βαθμών ήταν στη αρχή αργό και μέχρι το 15’ που ο Σικαλιάς απέκρουσε σουτ του Μακίνουα προκαλούσε θυμηδία στους φιλάθλους. Το παιχνίδι πάλι ήταν αργό με τα Γιάννινα να έχουν πολύ καλή αμυντική λειτουργία απέναντι σε μια Α.Ε.Λ. που είχε κατοχή, αλλά όχι ουσία και η δεύτερη καλή στιγμή ήταν στο 42’, όταν ο Νταμπίζας νίκησε στον «αέρα» τους αντιπάλους του αλλά πάλι ο τερματοφύλακας των Ιωαννίνων απέκρουσε.
Γενικά στο ημίχρονο η Α.Ε.Λ. είχε πρωτοβουλία, αλλά τα Γιάννινα με σωστή λειτουργία κράτησαν το μηδέν.
Στο δεύτερο ημίχρονο, όσο σκοτείνιαζε και η ζέστη υποχωρούσε, υποχωρούσε και το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες, ενώ οι αλλαγές μάλλον γινόταν για να πάρουν απλά χρόνο συμμετοχής όλοι οι παίκτες των δύο ομάδων που είχαν στη διάθεση οι προπονητές.
Κάποιες υποψίες ευκαιριών (Μπακαγιόκο στο 54’ και Πουρί στο 73)’ δεν ήταν ικανές να αλλάξουν τη δυσαρέσκεια των φιλάθλων που άφησαν το μπάνιο στις κοντινές θάλασσες για να δούνε το παιχνίδι.
Και έτσι το τελικό 0-0 ήρθε μάλλον φυσιολογικά ικανοποιώντας κυρίως τους φιλοξενούμενος που παίζουν στη Β’ Εθνική, ενώ η Α.Ε.Λ. προβλημάτισε ενόψει της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο το ερχόμενο Σάββατο.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
2’: Σουτ του Βάντερσον από αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Βιέρα.
4’: Ο Πουρί σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά μπλοκάρει στην αγκαλιά του Σικαλιά.
7’: Μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει ο Πουρί αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Π.Α.Σ. Γιάννινα.
15’: Από αριστερά ο Πουρί κάνει σέντρα η μπάλα φθάνει στον Μακίνουα που μόνος μέσα από τη μικρή περιοχή σουτάρει, αλλά αποκρούει εντυπωσιακά ο Σικαλιάς.
30’: Από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Μπακαγιόκο σουτάρει άτσαλα αν και ήταν σε καλή θέση.
36’: Από μακριά σουτάρει ο Τζανής στην αγκαλιά του Βιέρα.
42’: Από δεξιά ο Μετίν εκτελεί κόρνερ ο Νταμπίζας κάνει κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή η μπάλα αποκρούει ο Σικαλιάς και στη συνέχεια γίνεται κόντρα μεταξύ Κώτσιου και Νταμπίζα και η μπάλα καταλήγει άουτ.
47’: Σουτ του Μακίνουα από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
54’: Ο Μπακαγιόκο πιάνει ωραίο σουτ και στέλνει την μπάλα μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βιέρα.
73’: Σέντρα σουτ του Πουρί από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Κηπουρός.
74’: Σέντρα Αμπουχατζίρα από αριστερά και ανάποδη κεφαλιά του Σιατραβάνη καταλήγει η μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
83: Μακρινό σουτ του Σιατραβάνη καταλήγει άουτ.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διατησία του Αλέξανδρου Αρετόπουλου (Τρικάλων) που δίκαια ανέβηκε στον πίνακα της Σούπερ Λίγκα. Σωστοί στις υποδείξεις του οι δύο βοηθοί Νάτσουλας, Τσακνάκης (Λάρισας).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ: Βιέρα (58’ Αμπάρης), Νταμπίζας (65’ Ταλ), Ταυλαρίδης, Βενετίδης (46’ Κατσιαρός), Βελάσκο (80’ Κολοβέτσιος), Ιγγλέσιας (65’ Γκαμπέτας), Ρομέου, Μετίν (72’ Σιατραβάνης), Μπλάζεκ (58’ Ρέντζας), Πουρί, Μακίνουα (55’ Αμπουχατζίρα).
Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σικαλιάς (72’ Κηπουρός), Ντάσιος (58’ Στάθης), Κώτσιος, Πάντος, Σιάλμας (70’ Κουτσοσπύρος), Ανδράλας, Μπουχάν (58’ Κυριάκος), Μπακαγιόκο, Τζανής (70’ Νικολόπουλος), Κεϊτά (70’ Βαρτζιώτης), Βάντερσον (58’ Μιχαήλ).
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
* Στον αγώνα ήταν και ο Μίοντραγκ Μένταν, που ήρθε να «κατασκοπεύσει» την Α.Ε.Λ. για λογαριασμό του Ατρομήτου, αφού οι δύο ομάδες παίζουν αντίπαλοι στην πρεμιέρα.
* Ο μασέρ-ψυχολόγος της πρωταθλήτριας Α.Ε.Λ., Θανάσης Γουλούλης, για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό παιχνίδι έδωσε παρών στο Αλκαζάρ. Δημιουργεί σερί...
* Στο παιχνίδι και ο γενικός αρχηγός των Τρικάλων Γαλανακόπουλος.
* Στο παιχνίδι και ο πρώην πρόεδρος Διαμαντής Αδαμόπουλος.
* Ανοιχτή γραμμή είχε ο γενικός διευθυντής διοίκησης Γιάννης Τζήμας με τον πρόεδρο της Α.Ε.Λ., Κωστή Πηλαδάκη, που φέτος είδε μόνο ένα φιλικό, καθώς εκτιμάει ότι αυτά τα παιχνίδια δεν προσφέρονται για συμπεράσματα.
* Οικογενειακώς ήρθε στη Λάρισα ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Π.Α.Σ. Γιώργος Χριστοβασίλης.
* Αψιμαχία υπήρχε στο 60’, μεταξύ Κεϊτά και Μετίν, με αποτέλεσμα να υπάρξει μία στιγμιαία ένταση.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass