ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ «AEGEAN REGATTA 2010»

Αναχώρησε με αισιοδοξία ο «Αίας»

* ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΣΟ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ * ΧΟΡΗΓΟΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2010 2:41 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:09
Αναχώρησε χθες το μεσημέρι από το Βόλο το σκάφος “ΑΙΑΣ” της λαρισινής εταιρίας ESCAPEWAY με προορισμό τη Θάσο όπου θα συμμετάσχει στον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα “Aegean Regatta 2010”. Κυβερνήτης του σκάφους είναι ο Γιάννης Βαΐτσης με συνεχή συμμετοχή σε διεθνείς ιστιοπλοϊκούς αγώνες τα δέκα τελευταία χρόνια (παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό IMS 600, διεθνείς Ρεγκάτες και πανελλήνιους αγώνες) και πλήρωμα οι Γιάννης Βασβατέκης, Ρουτμίλα Καρακασίδου, Μακρής Βαγγέλης, Δώρα Καραγεώργου, Αγάπιος Αθαναηλίδης και Βάσσος Γεώργιος.
Χορηγός της προσπάθειάς τους αυτής είναι ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία».
Ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ανοίγει πανιά την Κυριακή. Συγκεκριμένα το πρωί εκείνης της ημέρας από τη Θάσο τα 108 σκάφη που έχουν δηλώσει έως τώρα συμμετοχή θα βάλουν πλώρη για τη Σαμοθράκη, ενώ επόμενος σταθμός είναι η Λήμνος και ο τερματισμός θα γίνει στη Μήθυμνα της Μυτιλήνης.
Τα 108 σκάφη είναι αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της Aegean Regatta και αποδεικνύει το δέσιμο των ιστιοπλόων με τον αγώνα, που φέτος θα έχει και πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής. Παράλληλα υπάρχουν και επτά συμμετοχές από το εξωτερικό, δύο από την Κύπρο, δύο από τη Ρωσία και μία από Αγγλία, Ιταλία, Βουλγαρία.
Εκτός από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, συνδιοργανωτής της Aegean Regatta είναι η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και οι όμιλοι: Ν.Ο. Χίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Σάμου, Α.Ο. Αιγαίου, με συντονιστή Όμιλο για το 2010, τον Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης.
ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ
Ο πανηγυρικός χαρακτήρας που θα έχει φέτος η «Ρεγκάτα» λόγω της συμπλήρωσης των 10 χρόνων, αποτέλεσε ιδιαίτερο δέλεαρ για όλα τα πληρώματα που θα βρεθούν στο σημείο της εκκίνησης. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν προγραμματιστεί μια σειρά πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων προκειμένου η “Aegean Regatta 2010” να έχει χαρακτήρα φιέστας, φέρνοντας πιο κοντά τους ιστιοπλόους των 108 σκαφών που έχουν δηλώσει συμμετοχή, με τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου Πελάγους. Στους κυβερνήτες των σκαφών που έχουν αδιάλειπτη παρουσία από το 2001 και μετά στην Aegean Regatta θα απονεμηθεί ειδικό έπαθλο, ενώ θα γίνουν εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, παραστάσεις και συναυλίες με δωρεάν είσοδο για όλους.
Μάλιστα σήμερα Παρασκευή 20 Αυγούστου (ημέρα συγκέντρωσης των σκαφών) όλοι οι ιστιοπλόοι θα παρακολουθήσουν στο Αρχαίο Θέατρο της Θάσου στις 9 το βράδυ, την παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου «Οι αγαπητικοί της Βοσκοπούλας»! Το θεσσαλικό στοιχείο λοιπόν θα είναι έντονο στην φετινή «Ρεγκάτα», η τελετή έναρξης της οποίας θα γίνει παρουσία του Υφυπουργού κ. Ν. Σηφουνάκη, καθώς και του φιλέλληνα π. Υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας κ. Ζακ Λανγκ στο Αρχαίο Θέατρο της Θάσου.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΩΝ
Κυριακή, 22 Αυγούστου 2010
1η Ιστιοδρομία: Ανοικτής Θάλασσας
Διαδρομή: Θάσος (Λιμένας) – Σαμοθράκη (Καμαριώτισσα)
Απόσταση: 40 νμ περίπου
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010
Ελεύθερη ημέρα.
Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010
2η Ιστιοδρομία: Ανοικτής Θάλασσας
Διαδρομή: Σαμοθράκη (Καμαριώτισσα) – Λήμνος (Μύρινα)
Απόσταση: 45 νμ περίπου
Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010
Ελεύθερη ημέρα.
Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010
3η Ιστιοδρομία: Ανοικτής Θάλασσας
Διαδρομή: Λήμνος (Μύρινα) – Μυτιλήνη (Μόλυβος)
Απόσταση: 65 νμ περίπου
Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010
Ελεύθερη ημέρα.
Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010
4η / 5η Ιστιοδρομία: Inshore
Διαδρομή: 2 x Όρτσα – Πρίμα ή 1 x Παράκτια
Απόσταση: 12 νμ περίπου
Τελετή Λήξης ώρα 21:00
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass