Η ΑΕΛ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ ΜΕ 2-0

Πολλά λάθη, δίκαιη ήττα

* Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2010 2:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:09
Δέκα περίπου μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος η ΑΕΛ προβλημάτισε τους πέντε χιλιάδες Λαρισαίους φιλάθλους που βρέθηκαν χθες στο Αλκαζάρ για να δούνε το φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου και στο οποίο υποχρεώθηκε σε δίκαιη ήττα από τους φιλοξενούμενους με 2-0 χάρη σε τέρματα που πέτυχαν ο Ούμπιντες (καλύτερος παίκτης του αγώνα) στο 45’ και Καπάνταης στο 77’.
Η ομάδα του Βόλου ήταν σαφώς καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού ενώ η ΑΕΛ πιστεύουμε ότι έμαθε από τα λάθη της που ήταν πολλά ενώ κάποιοι παίκτες ήταν σε χαμηλά επίπεδα απόδοσης όπως ο Τάλ, ο Κανόμπιο και ο Ρομέου. Και όταν αυτοί έχουν τόσο άσχημη απόδοση δεν μπορεί να περιμένει κανένας από νεαρούς να είναι καλύτεροι ανεξάρτητα αν ο Γκαμπέτας και ο Βούζας έδειξαν καλά στοιχεία.
Η ΑΕΛ έχει περιθώρια βελτίωσης γιατί έχει παίκτες με ποιότητα και πρέπει να δείξουν γρήγορα τις ικανότητές τους γιατί τα δύο πρώτα εντός έδρας παιχνίδια με Ατρόμητο Αθηνών και Καβάλα θα είναι πιλότος για την ομάδα.
Στα αρνητικά δεν ήταν μόνο η απόδοση της ομάδας αλλά και η συμπεριφορά των φιλάθλων που με αντικείμενα που πετούσαν στον Ούμπιντες ενώ προσπαθούσε να εκτελέσει κόρνερ διακόπηκε για τρία λεπτά το παιχνίδι αλλά και τα πολλά νεύρα των παικτών που πρέπει να ηρεμήσουν.
Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΛ μπορεί να αλλάξει τη χθεσινή της εικόνα ενώ θα υπάρχει και η προσθήκη του Κουζέν και μάλλον και ενός αμυντικού χαφ με το οποίο η διοίκηση βρίσκεται σε συζητήσεις και αγωνίζεται σε εγνωσμένη ομάδα του εξωτερικού.
Το ερχόμενο Σάββατο με τα Γιάννενα η εικόνα σίγουρα πρέπει να είναι καλύτερη για να βοηθήσει και στην εξεύρεση χορηγών αλλά και στην πώληση των διαρκείας εισιτηρίων
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Γιάννης Παπακώστας ξεκίνησε το παιχνίδι με τη γνώριμη τακτική του 4-2-3-1 που μάλλον θα την δούμε σε όλο το πρωτάθλημα τη φετινή περίοδο και με ορισμένες αναγκαστικές παρουσίες στην ενδεκάδα όπως αυτές του Ταλ στη θέση του δεξιού μπακ αντί του Βελάσκο που είχε πρόβλημα τραυματισμού και του Κανόμπιο πίσω από τον επιθετικό καθώς ο Μετίν δεν θεωρήθηκε απόλυτα έτοιμος για όλο το παιχνίδι.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Αμπάρης στην άμυνα δεξιά ο Ταλ, σέντερ μπακ οι Ταυλαρίδης, Νταμπίζας αριστερά ο Κατσιαρός ενώ στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Ρομέου, Ιγγλέσιας και πιο μπροστά οι: Μπλάζεκ (αριστερά), Κανόμπιο (στη μέση), Πουρί (δεξιά) και επιθετικός ο Μακίνουα. Μετά το τέταρτο Μπλάζεκ και Πουρί άλλαξαν αμοιβαία θέσεις.
Από την άλλη ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Γιακούποβιτς, στην άμυνα τους: Σέλεζι (δεξί μπακ), Τόμας, Σανκαρέ (σέντερ μπακ), Ρόκας (αριστερό μπακ), στη μεσαία γραμμή τους Ρίκα, Αλβαρέζ (αμυντικά χαφ), Μονχέ (αριστερά), Μπρέσκα (στο κέντρο), Ούμπιντες (δεξιά) και μπροστά τον Μάρτιν. Η τακτική ήταν και από τον Καρδιτσιώτη πρωταθλητή Ελλάδας με την ΑΕΛ την αγωνιστική περίοδο 1987-88, 4-2-3-1.
Μετά από ένα αναγνωριστικό πεντάλεπτο ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων χάρη στους πολύ καλούς Ούμπιντες και Μπρέσκα που κυριολεκτικά ανέδειξαν πρόβλημα στα δύο αμυντικά χαφ που έχει η ομάδα.
Η λαρισινή ομάδα στο 15’ απείλησε την εστία της βολιώτικης ομάδας σε μια επέλαση του Μπλάζεκ αλλά στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του αγώνα και πλησίασαν κοντά το γκολ.
Αυτή η εικόνα ήταν μέχρι το 30’ που άλλαξε μόλις έγινε μια αψιμαχία των Λαρισαίων φιλάθλων με τον Ούμπιντες όταν ο τελευταίος πήγε να εκτελέσει κόρνερ και δέχθηκε αντικείμενα.
Από κει και πέρα και μέχρι την λήξη του ημιχρόνου οι δύο ομάδες κάνανε κάποιες καλές ενέργειες το χώρο της μεσαίας γραμμής και το μόνο χαρακτηριστικό ήταν στο 40’ μια αψιμαχία Ταυαλαρίδη και Σανκαρέ που λίγο έλειψε να φέρει γενική συμπλοκή.
Και ενώ όλα έδειχνα ότι το ημίχρονο θα τελειώσει ισόπαλο από λάθος του Ταλ ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου ο Ούμπιντες με σουτ έκανε το 0-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως με την είσοδο του Μετίν και την αντικατάσταση του Ταλ (ήταν πηγή κινδύνου) με το νεαρό Γκαμπέτα η ΑΕΛ άρχισε να απειλεί αλλά η εικόνα αυτή διατηρήθηκε μέχρι το 65’ γιατί στη συνέχεια ο Ούμπιντες συνέχισε να έχει κέφια και στο 77’ ο Καπάνταης κάνει το 0-2.
Στη συνέχεια η ΑΕΛ προσπάθησε να μειώσει αλλά χωρίς αποτέλεσμα και το 0-2 ήρθε μάλλον φυσιολογικά.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
7’: Σουτ του Ούμπιντες από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αμπάρη.
15’: Ο Μπλάζεκ από δεξιά κάνει σέντρα προς τον Μακίνουα που βρίσκεται σε θέση βολής αλλά προλαβαίνει και αποκρούει ο Σανκαρέ την τελευταία στιγμή.
23’: Από δεξιά ο Ούμπιντες κάνει σέντρα και ο Μάρτιν από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά και στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αμπάρη.
27’: Σουτ του Μπρέσκα από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ.
45’: Από λάθος του Ταλ ύστερα από σέντρα από αριστερά του Μόνχε η μπάλα φθάνει στον Ούμπιντες που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Αμπάρη (0-1).
47’: Μακρινό σουτ του Ιγγλέσιας αποκρούει ο Γιακούποβιτς.
48’: Ο Μπρέσκα βγαίνει τετ-α-τετ με τον Βιέρα αλλά αποκρούει εντυπωσιακά.
55’: Σουτ του Μπλάζεκ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου με δυσκολία.
58’: Εκτέλεση φάουλ από το Μετίν από καλή θέση αποκρούει ο Γιακούποβιτς και στη συνέχεια ο Πουρί πιάνει κεφαλιά που στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
67’: Νέα εκτέλεση φάουλ από καλή θέση του Μετίν στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.
76’: Ο Πλιάγκας μέσα από τη μεγάλη περιοχή και πλάγια πιάνει κεφαλιά αλλά στ
77’: Ο Μόνχε από αριστερά κάνει σέντρα και ο Καπάνταης με κεφαλιά από κοντά κάνει ανενόχλητος το 0-2.
78’: Ατομική προσπάθεια του Πλιάγκα και σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Βιέρα.
79’: Μακρινό σουτ του Μετίν στέλνει την μπάλα απελπιστικά άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
84’: Σουτ του Αμπουχατζίρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής του αγώνα Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών) τα πήγε πολύ καλά ενώ χωρίς λάθη και οι δύο βοηθοί Πασχάλης, Χαρίσης (Ηπείρου).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ:Αμπάρης (46’ Βιέρα), Ταλ (46’ Μετίν), Ταυλαρίδης (82’ Κολοβέτσιος), Νταμπίζας, Κατσιαρός, Ρομέου, Ιγγλέσιας (74’ Καρανίκας), Κανόμπιο (46’ Γκαμπέτας), Μπλάζεκ (68’ Βούζας), Μακίνουα (64’ Αμπουχατζίρα), Πουρί (58’ Ρέντζας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Αλβαρέζ (85’ Σκάρος), Μάρτιν (68’ Καπάνταης), Μονχέ, Σανκαρέ, Σέλεζι (80’ Ψυχογιός), Τόμας, Ούμπιντες (90’+1’ Μητρόπουλος), Ρίκα (60’ Ζαραδούκας), Ρόκας (68’ Κάστρο), Μπρέσκα (57’ Πλιάγκας).
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
* Αποθέωση γνώρισε ο Σάκης Τσιώλης από τους φιλάθλους της ΑΕΛ καθώς οι Λαρισαίοι φίλαθλοι δεν ξεχνάνε τη μεγάλη του προσφορά ως παίκτης της πρωταθλήτριας ΑΕΛ.
* Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε στη μνήμη του προέδρου της πρωταθλήτριας ΑΕΛ Στέλιου Καντώνια και του κυπελλούχου ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Μπαχράμη που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή.
* Οικογενειακώς βρέθηκε στο γήπεδο ο Βελάσκο που δεν μπόρεσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του λόγω τραυματισμού.
* Άλλαξε θύρα ο σύνδεσμος φιλάθλων Αλκαζάρ και βρέθηκε στο πέταλο δίπλα από τον σύνδεσμο φιλάθλων MONSTERS.
* Με αρκετούς... φίλους του εμφανίσθηκε στο Αλκαζάρ ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος.
* Στο παιχνίδι και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass