Η Α.Ε.Λ. ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ ΜΕ ΣΚΟΡ 1-0

Φιλική νίκη... σε επεισοδιακό κλίμα

* ΣΚΟΡΕΡ Ο ΣΤΙΒΕΝ ΜΑΚΙΝΟΥΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ * ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ Α.Ε.Λ., Ο ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΥΖΙΡΟΓΛΟΥ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2010 3:07 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:08
Από επεισόδια στιγματίστηκε το χθεσινό φιλικό παιχνίδι στην Κατερίνη ανάμεσα στον Πιερικό και την ΑΕΛ. Το αγωνιστικό κομμάτι πέρασε ουσιαστικά σε δεύτερο ρόλο. Συγκεκριμένα καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου υπήρχαν αντεγκλίσεις και ανταλλαγές αντικειμένων από μερίδα και των δύο φιλάθλων που κορυφώθηκε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Μερίδα φιλάθλων της λαρισινής ομάδας κινήθηκε προς τα επίσημα του γηπέδου ανταλλάσσοντας καπνογόνα και πέτρες με κάποιους φιλάθλους του Πιερικού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φύγουνε αρκετοί γονείς με τα παιδιά τους ενώ μια πέτρα χτύπησε το κεφάλι ενός ανθρώπου που φόρεσε την φανέλα της Α.Ε.Λ. τη δεκαετία του ‘70. Τραυματίστηκε ο Θόδωρος Κυζίρογλου που είναι Κατερινιώτης και στο παρελθόν φόρεσε και τη φανέλα του Πιερικού (πρόεδρος των βετεράνων κι όλας). Η ένταση κράτησε για περίπου ένα δεκάλεπτο και μάλιστα ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα του γηπέδου πως αν οι φίλαθλοι δεν επέστρεφαν στις θέσεις τους τότε το δεύτερο ημίχρονο δεν θα ξεκινούσε. Εικόνες που πραγματικά δεν ταιριάζουν σε καμία περίπτωση με την ιστορία των δύο συλλόγων...
ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον προπονητή της ΑΕΛ, Γιάννη Παπακώστα να στήνει την ομάδα με σύστημα με σύστημα 4-2-3-1 ως εξής. Κάτω από τα δοκάρια είχε τον Βιέρα. Στο κέντρο της άμυνας βρισκόταν ο Ταυλαρίδης με τον Νταμπίζα. Στα πλάγια ήταν ο Βενετίδης από τα αριστερά ενώ από τα δεξιά ο Βελάσκο. Στο κέντρο ως αμυντικά χαφ ήταν Ιγγλέσιας και Ρομέου. Μπλάζεκ (δεξιά), Κανόμπιο (αριστερά) και Μετίν (σε ελεύθερο ρόλο) ήταν πιο μπροστά. Στην κορυφή της επίθεσης βρισκόταν ο Μακίνουα.
Στο δεύτερο ημίχρονο μετά τις αλλαγές που έκανε ο Παπακώστας η ΑΕΛ έπαιζε με τον εξής σχηματισμό (4-4-2): Αμπάρης στην εστία, Κολοβέτσιος, Ταλ, Κατσιαρός, Καρανίκας στην άμυνα, Ιγγλέσιας, Γκαμπέτας, Πούρι, Σιατραβάνης στο κέντρο και Αμπουχατζίρα, Μακίνουα στην επίθεση.
Από την άλλη μεριά ο προπονητής του Πιερικού, Γιώργος Χατζάρας έστησε την ομάδα του με τον παρακάτω τρόπο : Τερματοφύλακας ήταν ο Γουμαγιάς. Στο κέντρο της άμυνας έπαιζαν οι Δήμου και Κοντέων και στα πλάγια οι Γουσούτης, Λαζαρίδης. Στη μεσαία γραμμή βρίσκονταν οι Χατζής, Μιλίσκοβιτς, Σβόιτς, Πορτουλίδης και Μαρσέου Πέντα. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιζε ο Γκουγκουλιάς.
ΠΑΙΧΝΙΔΙ - ΚΡΙΤΙΚΗ
Η ΑΕΛ μπήκε πολύ ευδιάθετη στον αγώνα. Από τα πρώτα λεπτά του ματς έδειξε τις επιθετικές της διαθέσεις. Στα πρώτο 30λεπτο δικαιούταν τουλάχιστον άλλο ένα τέρμα. Είχε κατοχή και κυκλοφορία και προσπαθούσαν να βρούνε κυρίως τον Μακίνουα αποφεύγοντας τις σέντρες από τα πλάγια. Ο Μακίνουα είχε καλό συνδυασμό με τα χαφ και δείχνει πως έχει την αίσθηση του τέρματος ακόμα και όταν παίζει με την πλάτη. Επίσης κρατάει με καλή τεχνική την μπάλα και απέδειξε δύο - τρεις φορές πως διαθέτει και ντρίπλα. Ο Νταμπίζας πολύ ορεξάτος και με τα χιλιόμετρα που έκανε είναι το καλύτερο παράδειγμα για όλους τους υπόλοιπους. Ο Ταυλαρίδης σε δύο φάσεις που χρειάστηκε να κόψει το έκανε με επιτυχία στο πρώτο μέρος. Ο Κανόμπιο κινούταν χωρίς την μπάλα στα πόδια παίζοντας κυρίως στο χώρο.
Από το μισάωρο και μετά ο ρυθμός της Α.Ε.Λ., έπεσε. Ο Πιερικός βρήκε την ευκαιρία να κάνει κάποιες επιθέσεις χωρίς όμως να ανησυχήσει ιδιαίτερα τη λαρισινή ομάδα. Η Α.Ε.Λ. γενικά δεν πιέστηκε.
Στο δεύτερο μέρος είχαμε το ίδιο μοτίβο στο παιχνίδι. Με το ξεκίνημα η Α.Ε.Λ. φάνηκε πιο ορεξάτη και είχε έντονη δραστηριότητα στο παιχνίδι της. Ο Κατσιαρός ειδικά από τα αριστερά ήταν πολύ φρέσκος και έδινε την ώθηση στους υπόλοιπους. Η διάρκεια της έντονης επιθετικής δραστηριότητας ωστόσο ήταν μικρότερη από αυτήν του πρώτου μέρους. Η Α.Ε.Λ. ήταν καλή για ένα τέταρτο. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι με τις πολλές αλλαγές έχασε το ρυθμό του (απόλυτα φυσιολογικό) και δεν ήταν λίγοι οι φίλαθλοι που έφυγαν πολύ πριν το τελευταίο σφύριγμα.
ΦΑΣΕΙΣ - ΓΚΟΛ
4’: Ο Μπλάζεκ συνδυάστηκε με τον Κανόμπιο από τα αριστερά. Πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή πλάσαρε αλλά την έδιωξαν τελευταία στιγμή οι αμυντικοί του Πιερικού.
6’: Κόρνερ από δεξιά του Μετίν, πιάνει κεφαλιά ο Νταμπίζας από το ύψος του πέναλτι με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
13’: Ο Μακίνουα μέσα στην περιοχή σε μια ανύποπτη φάση, μετά από μπαλιά του Βελάσκο, απέφυγε δύο αμυντικούς του Πιερικού και με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.
20’: Ωραίος συνδυασμός του Κανόμπιο με τον Μετίν. Ο τελευταίος από διαγώνια αριστερά έκανε το σουτ όμως απέκρουσε ενστικτωδώς ο τερματοφύλακας του Πιερικού.
35’: Πρώτη ευκαιρία για τον Πιερικό. Ο Πορτουλίδης σέντραρε για τον Μιλίσκοβιτς, αυτός έπιασε ένα γυριστό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
38’: Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Μαρσέλο Πέντα, έπεσε σωστά ο Βιέρα και μπλόκαρε.
42’: Κεφαλιά του Γκουγκουλιά για τους γηπεδούχους που πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βιέρα.
56’: Ο Μετίν συνεργάστηκε με τον Κατσιαρό. Αυτός πάσαρε στον Μπλάζεκ, ο οποίος από κοντά δεν ευστόχησε, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία.
58’: Καλή φάση για τον Μακίνουα. Έκλεψε την μπάλα κινήθηκε μπροστά όμως το σουτ που έγινε υπό πίεση πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.
87’: Ξαφνικό σουτ του Πουλάκου έξω από τη μεγάλη περιοχή. Απέκρουσε σωτήρια ο Αμπάρης.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Λέφας. Βοηθοί του ήταν οι κ. Καρασαρίδης, Χαραλαμπίδης, ενώ 4ος ήταν ο κ. Γκαραγκάνης. Όλοι τους από το Σύνδεσμο της Πιερίας.
Κίτρινη κάρτα είδαν Γκουγκουλιάς και Ιγγλέσιας στο πρώτο μέρος.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Γουμαγιάς, Λαζαρίδης, Γουσούτης, Δήμου, Κοντέων, Χατζής, Σβόιτς, Μιλισκοβιτς, Γκουγκουλιάς, Πορτουλίδης, Μαρσέλο Πέντα ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι: Λαζαρίδης Κ., Παφίλης, Τόσκας, Καρακούτης, Κωνσταντινίδης, Πουλάκος, Μήτρου, Δημητρίου, Μητσέας, Παπαγεωργίου.
ΑΕΛ: Βιέρα (65’ Αμπάρης), Νταμπίζας (73’ Γκαμπέτας), Ταυλαρίδης (81’ Καρανίκας), Βενετίδης (46’ Κατσιαρός), Βελάσκο (46’ Ταλ), Ιγγλέσιας, Ρομέου (78 Κολοβέτσιος), Μετίν (78 Σιατραβάνης), Κανόμπιο (46’ Βούζας), Μπλάζεκ (78’ Αμπουχατζίρα), Μακίνουα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass