ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΒΟΛΕΪ

ΕΑΛ - Οικονόμου για 5η σερί χρονιά

* ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ * ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2010 2:33 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:05
Ομάδα που κερδίζει δεν… αλλάζει. Αυτό φαίνεται πως το έχουν καταλάβει στην ΕΑΛ και γι’ αυτό δεν αφήνουν να φύγει τον προπονητή που τους οδηγεί με επιτυχία κάθε χρόνο στην Α1 Εθνική κατηγορία του γυναικείου βόλεϊ. Ο Αποστόλης Οικόνομου λοιπόν συμφώνησε να παραμείνει στον πάγκο της λαρισινής ομάδας για Πέμπτη συνεχή χρονιά. Στις πρώτες δύο η ΕΑΛ έπαιζε στην Α2 Εθνική ενώ πέρυσι και πρόπερσι ήταν στην Α1 κερδίζοντας την παραμονή της.
«Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που αναγνωρίζουν το έργο μου» δήλωσε αμέσως μετά τη σύναψη της συμφωνίας ο νεαρός προπονητής στην «Ε» και συνέχισε ως εξής: «Στην ΕΑΛ είμαστε μια οικογένεια και ελπίζω να συνεχίσουμε να είμαστε έτσι για πολλά χρόνια. Φέτος θα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά καθώς τα πάντα γύρω αλλάζουν σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα όλων των ομάδων. Επίσης αλλάζει και το σύστημα του πρωταθλήματος. Στόχος μας θα είναι για μια ακόμα χρονιά η σωτηρία και ευελπιστώ πως θα τα καταφέρουμε».
Όσον αφορά τώρα στην προετοιμασία, αυτή αναμένεται να ξεκινήσει από τις 18 Αυγούστου και μετά. Σε πρώτη φάση στο γήπεδο θα βρίσκονται οι νεαρές παίκτριες και στη συνέχεια θα έρθουν και οι υπόλοιπες έμπειρες Ελληνίδες. Εκτός από την Τρικάλη που σταμάτησε το βόλεϊ, οι υπόλοιπες αναμένεται να συνεχίσουν στην ΕΑΛ. Οι συζητήσεις για το τυπικό μέρος θα ξεκινήσουν όμως από σήμερα.
ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Η σημαντικότερη αλλαγή στο πρωτάθλημα φέτος είναι το γεγονός πως θα πέφτει μόνο μια ομάδα στην Α2 Εθνική κατηγορία και όχι δύο όπως ίσχυε μέχρι πρότινος. Αυτό σημαίνει πως αυξάνονται άμεσα και οι ελπίδες σωτηρίας της ΕΑΛ. Σύμφωνα με την προκύρηξη του πρωταθλήματος 2010 – 2011 αυτό θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα παίξουν οι ομάδες για ένα γύρο. Στη δεύτερη φάση όμως οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1-6 της Α’ Φάσης θα συμμετάσχουν σε πρωτάθλημα 2 γύρων με βαθμολογία ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 7-12 θα συμμετάσχουν σε άλλο πρωτάθλημα 2 γύρων με βαθμολογία. Στη δεύτερη φάση αξίζει να τονιστεί πως δεν μεταφέρεται η βαθμολογία της πρώτης. Στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών θα υποβιβαστεί η ομάδα που θα καταλάβει την 6η θέση στο πρωτάθλημα 7-12 της Β΄ Φάσης.
Αυτό θα κάνει την ΕΑΛ να επιλέξει ανάμεσα σε δύο επιλογές. Ή να πάρει ξένες παίκτριες από την αρχή για να μπει στην πρώτη εξάδα από τον πρώτο γύρο και να σωθεί ή να πάρει παίκτριες για το δεύτερο γύρο και να σωθεί εύκολα στο τέλος (ακόμα βέβαια δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα ισχύει με την απόκτηση των ξένων παικτριών).
ΣΤΟΝ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Α2
Αλλαγές ωστόσο θα υπάρχουν και στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας γυναικών στο οποίο θα βρίσκεται η ομάδα του Φιλαθλητικού. Από δύο οι όμιλοι που ήταν πέρυσι φέτος θα γίνουν τρεις και η λαρισινή ομάδα θα βρίσκεται στον τρίτο. Άρης, Μακεδόνες, Σταυρούπολη, Επίκουρος, Νέα Γενιά, ΧΑΝΘ, Ερμής, Ιωάννινα θα είναι οι υπόλοιπες 8 ομάδες που θα συμπληρώνουν τον όμιλο.
Σύμφωνα με την προκύρηξη η πρώτη από κάθε όμιλο θα ανεβαίνει στην Α1 ενώ οι δύο τελευταίες από τον τρίτο όμιλο θα υποβιβάζονται στο τοπικό. Όπως και στην Α1 έτσι και στην Α2 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.
Στο θέμα του προπονητή τώρα τεχνικός ηγέτης θα είναι για μια ακόμα χρονιά ο Βασίλης Παπαδημητρίου. Η διοίκηση είναι πολύ ευχαριστημένη από τη συνεργασία με το συγκεκριμένο προπονητή και έτσι συμφώνησαν και για τη νέα σεζόν. Μάλιστα ο Παπαδημητρίου μιλώντας στην «Ε» ανέφερε τα εξής: «Για τρίτη συνεχόμενη σεζόν θα είμαι στο τιμόνι του Φιλαθλητικού και είμαι ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή. Θεωρώ πως στόχος μας είναι να τα πάμε λίγο καλύτερα από πέρσι σε όλους τους τομείς. Σε λίγες ημέρες θα ξεκαθαρίσει και η κατάσταση στο ρόστερ της ομάδας. Αυτό που γνωρίζουμε εξ αρχής είναι πως και φέτος θα ρίξουμε το βάρος στα μικρά κορίτσια που ούτως ή άλλως είναι το μέλλον του συλλόγου».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass