ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ

Ο Αετός θα πετάξει και φέτος ψηλά

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2010 2:51 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:03
Σε μια χρονιά σημαντικών αλλαγών σε όλους τους τομείς, διοίκηση, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές, ο Αετός Μακρυχωρίου καλείται να διατηρήσει τη μεγάλη παράδοση που έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζοντας ταυτόχρονα την ανοδική του πορεία. Ένας στόχος που κάθε άλλο παρά εύκολος μπορεί να χαρακτηρισθεί για μια ομάδα από την οποία οι λάτρεις του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο περιμένουν κάθε χρόνο πολλά.
«Στόχος όπως κάθε χρόνο είναι να συνεχιστεί η σταθερή πορεία του Αετού και να διατηρηθεί αυτό που υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια δηλαδή η φερεγγυότητα της ομάδας, η σωστή λειτουργία των τμημάτων υποδομής που αριθμούν γύρω στα 70 παιδιά με την παράλληλη επιστροφή των ποδοσφαιριστών που κατάγονται από το χωριό. Μ’ άλλα λόγια θέλουμε να συνεχίσουμε αυτό που συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια» ήταν τα λόγια του νέου προέδρου του συλλόγου Γιάννη Γκουτζαμάνη προσδιορίζοντας το στίγμα της ομάδας και συνέχισε:
«Αρωγός σ’ αυτήν την προσπάθεια είναι η δημοτική αρχή και χορηγός της ομάδας μας είναι ένας: Το χωριό και όλοι οι Μακρυχωρίτες. Τόσο οι ντόπιοι όσο και αυτοί που διαμένουν εκτός Μακρυχωρίου.
Φέτος ειδικά θέλουμε σαν διοίκηση να γιορτάσουμε τα 50 χρόνια της ομάδας και να κάνουμε τον Αετό να πετάξει ψηλά. Δεν θα πούμε ότι η ομάδα είναι υποχρεωμένη να πρωταγωνιστεί αλλά ότι είναι τέτοιες οι συνθήκες που αναγκάζουν αυτήν την ομάδα που ενδεχομένως αν δεν κάνω λάθος είναι η μοναδική που δεν έχει πέσει τα τελευταία 28 χρόνια από την Α’ τοπική να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο ψηλά» πρόσθεσε ο κ. Γκουτζαμάνης ο οποίος μιλώντας για το νέο πρωτάθλημα επισήμανε τα παρακάτω:
«Όπως βλέπω όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Για μένα εκείνο που πρέπει είναι να κάνουμε το πρωτάθλημα πιο ερασιτεχνικό γιατί τα τελευταία χρόνια είχε γίνει θα έλεγα επαγγελματικό. Αυτό που θέλουμε είναι να χαίρεται ο κόσμος την μπάλα. Τα χωριά έχουν τις ομάδες για να χαίρεται ο κόσμος το ποδόσφαιρο και να πηγαίνει στο γήπεδο. Είναι μια κοινωνική εκδήλωση. Θέλουμε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο και να βγουν καινούργιες γενιές ποδοσφαιριστών ώστε να διατηρηθούν οι ομάδες. Γιατί όπως είδατε μέχρι την τελευταία στιγμή πολλές ομάδες ανάμεσά τους και πολλές ιστορικές δεν κατάφεραν να εκλέξουν διοίκηση. Αυτό είναι σημείο των καιρών και πρέπει να το λάβουμε υπόψιν μας. Όσοι δεν το λαμβάνουν υπόψιν και προσπαθούν με άλλα πράγματα να κάνουν ομάδα δεν θα μπορέσουν να πετύχουν τίποτα. Οι ομάδες γίνονται πλέον ερασιτεχνικά».
Στον πάγκο του Αετού Μακρυχωρίου θα βρίσκεται για πρώτη φέτος ο Βαγγέλης Μάνος. Ένας προπονητής που έχει δείξει δείγματα πολύ καλής γραφής κατά το παρελθόν στις ομάδες που θήτευσε.
«Ήρθα σ’ ένα ιστορικό σωματείο όπως ο Αετός Μακρυχωρίου και οι ευθύνες είναι τεράστιες για μένα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» και επισήμανε:
«Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά και με τις προσθήκες έμπειρων παικτών που πραγματοποιήσαμε θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία πολύ καλή πορεία μέσα από τη σκληρή δουλειά και την πειθαρχία ούτως ώστε να βοηθήσουμε μελλοντικά και σταδιακά τον Αετό να επανδρωθεί με δικά του παιδιά.
Στόχος δεν είναι ο πρωταθλητισμός αλλά να φτιάξουμε μία καλή ομάδα η οποία να ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο, να έχει προσανατολισμούς και πιστεύω ότι θα έρθουν και τα αποτελέσματα που περιμένουμε. Όλα φαίνονται δύσκολα στην αρχή αλλά με την πάροδο του χρόνου μέσα από τη δουλειά μπορούμε να προσδοκούμε σε καλύτερα αποτελέσματα.
Αν και θα δουλέψω για πρώτη φορά στην Α’ κατηγορία της Λάρισας-είχα δουλέψει στο Βόλο παλιότερα- δεν με φοβίζει ότι θα βρίσκομαι σε μια ομάδα που έχει στόχους, εγκαταστάσεις που έχει ανθρώπους που ενδιαφέρονται. Εκείνο που μ’ ενδιαφέρει είναι να παρουσιάσουμε αυτό που θέλουμε» πρόσθεσε ο Βαγγέλης Μάνος ο οποίος σχολιάζοντας το νέο πρωτάθλημα υπογράμμισε τα εξής:
«Επειδή ως λάτρης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου το οποίο υπηρέτησα χρόνια σαν ποδοσφαιριστής παρακολουθώ τις κινήσεις που γίνονται στο χώρο, πιστεύω ότι έγιναν πολλές διορθωτικές κινήσεις από αρκετές ομάδες και θα δούμε ένα πολύ καλύτερο πρωτάθλημα στην Α’ κατηγορία. Δεν θα υπάρχει δηλαδή αυτό που είδαμε πέρσι με τον Οικονόμο από τη μία πλευρά και τις υπόλοιπες ομάδες να ακολουθούν σαν αουτσάιντερς. Το κλειδί λοιπόν της επιτυχίας για μένα είναι η συνοχή και η διάρκεια».
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
Αρκετές ήταν οι αλλαγές που έλαβαν χώρα στο ρόστερ της ομάδας. Πιο συγκεκριμένα από τον Αετό αποχώρησαν οι Μαλαχτάρης, Γκαμπέτας, Ρούμπος, Γεωργούλας, Τσιάρας, Παυλόπουλος, Καψούρης, Ζιούστι, Κοζώνης και Μοσχοβίτης.
Αποκτήθηκαν οι Σαϊτης, Ταυλαρίδης, Τίκος, Μπιτσαράς Τ., Τζικόπουλος, Πασχαλίδης, Καρασίμος, Καρβούνης, Τσάκος και Κυρίτσης, ενώ προωθήθηκαν από τα τμήματα υποδομής οι νεαροί Μπουζώνας, Χασιώτης, Μητσογιάννης, Σταμάτης και Θύμιου.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Η διοίκηση του Αετού Μακρυχωρίου ευχαριστεί τη δημοτική αρχή για τα έργα στο γήπεδο και την ευρύτερη βοήθεια που παρέχει στην ομάδα, το φαρμακείο Χουτεσιώτη για την προσφορά αθλητικού υλικού καθώς επίσης όλους τους πρώην παράγοντες του συλλόγου που διατήρησαν τον Αετό σ’ αυτό το επίπεδο.
Τέλος εύχεται στον Α. Φουσίκα κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα ως προπονητής στην ομάδα της Αιγάνης.
 
Τι δήλωσαν οι παίκτες
Ας δούμε τι είπαν για τη νέα χρονιά ορισμένοι από τους παίκτες που θα φορέσουν στο φετινό πρωτάθλημα τη φανέλα του Αετού:
Λ. Τέας: «Εύχομαι καλή χρονιά σε όλα τα παιδιά και όλες τις ομάδες. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία καλή χρονιά όπως και πέρσι στην οποία ήμασταν μια οικογένεια. Φέτος έγιναν αλλαγές και στη διοίκηση και στην τεχνική ηγεσία αλλά και στους ποδοσφαιριστές και πιστεύω ότι πάλι θα είμαστε όπως πέρσι και αν μπορούμε ακόμα καλύτεροι.
Γενικά για τον Αετό που είναι μια οργανωμένη ομάδα χρόνια και έχει παράδοση στο τοπικό πρωτάθλημα η επιτυχία είναι να είμαστε μια οικογένεια όλοι μαζί όπως ήμασταν και τα προηγούμενα χρόνια».
Α. Ταυλαρίδης: «Ο Αετός είναι μια ιστορική ομάδα και πιστεύω ότι με το νέο προπονητή και τους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα θα έχουμε μια καλή πορεία. Όλα τα παιδιά είναι καλοί ποδοσφαιριστές για την κατηγορία. Είμαι χαρούμενος που θα φορέσω φέτος τη φανέλα του Αετού γιατί και οι άνθρωποι με ήθελαν αλλά και ‘γω το ήθελα».
Χρ. Σουπεκιώτης: «Να ευχηθούμε καταρχήν καλή χρονιά σε όλους, χωρίς τραυματισμούς. Εμείς είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στην ομάδα για να πετύχει ότι καλύτερο δηλαδή να κάνει μια καλή πορεία και να τερματίσει όσο γίνεται πιο ψηλά».
Σ. Σαϊτης: «Μετά από μία περιπλάνηση 15 χρόνων γυρνάω στο λιμάνι μου. Έρχομαι σ ένα σωματείο που έχει υγιείς βάσεις πράγμα σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή και ιδιαίτερα όταν αυτή η ομάδα είναι η ομάδα του χωριού του. Πιστεύω ότι η χρονιά φέτος να είναι πολύ καλή για την ομάδα. Δεν αρκούν μόνο τα μεγάλα λόγια αλλά θα πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε. Πιστεύω με τον καινούργιο προπονητή και τα παιδιά της διοίκησης να έχουμε γενικά ένα καλό σύνολο. Οι μικροί πιστεύω θα βοηθηθούν πάρα πολύ φέτος γιατί ήρθαν έμπειροι παίκτες αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός του σωματείου να αναδειχθούν τα ταλέντα.
Εύχομαι μαζί με τον Λ. Τέα εκτός από πολύ καλοί φίλοι που είμαστε να κάνουμε και ένα πολύ καλό ντουέτο στη μεσαία γραμμή. Πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά».
Θ. Εμμανουήλ: «Ο Αετός κάθε χρόνο έχει τους ίδιους υψηλούς στόχους. Ήρθαν νέα παιδιά στην ομάδα τα οποία θα βοηθήσουν σημαντικά και σε συνάρτηση με τους ήδη υπάρχοντες παίκτες αλλά και με τη νέα διοίκηση πιστεύω ότι θα τα πάμε ακόμα πιο καλά από πέρσι.
Κάθε χρόνο πίστευα ότι το πρωτάθλημα θα ήταν και καλύτερο. Ευελπιστώ τη φετινή χρονιά να είναι πράγματι καλύτερο γιατί τα τελευταία χρόνια βλέπουμε και από θέμα ποδοσφαιριστών λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων είτε λόγω σχολικών υποχρεώσεων είτε λόγω της κρίσης να συσπειρωθούν οι ομάδες και να δούμε λίγο καλύτερο ποδόσφαιρο».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass